Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Frozeen87
Nov uporabnik

Pomoč pri športnem filtru

Napisal/-a Frozeen87 Ne apr 20, 2008 10:16 pm

Najprej lep pozdrav vsem skupaj.
Imam eno vlko težavo. Imam Renault Clio I 1.2 ( letnik.96 ). Kupil sem univerzalen filter in ko sem hotel vse skupaj zmontirat se je tukaj tudi ustavilo. Ugotovil sem da imam na kolenu iz orginal zračnega filtra v uplinjač, Lambda sondo za pretok zraka. Zanima me kako naredit športni filter gor, da bo vse delovalo kot more in ali je še kje v airbox-u kakšna sonda. Na airbox-u imam tud nek konektor, ki ne vem za kaj je in kam ga bi dal če bi hotel vzet airbox ven?? Bil sem v A3M-u, v Brezju (Mb) in mi je rekel da ne ve kako bi to naredil, da se naj pozanimam nekje na kakem forumu. Pisal sem že na en drug forum in nisem izvedel nič koristnega. Rad bi, da mi pove nekdo, ki je imel tak avto in je preizkusil tak način. Ker ne bi rad da mi zaradi filtra odpove motor ali kaj podobnega. Upam da mi bo kdo pomagal, pa priporočljive bi bile slike.

Tukaj sta 2 sliki moje skromne mašince, če vam bo kaj pomagalo...

Slika

Slika

Za odgovore se zahvaljujem že v naprej.
Lp, Nino

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Po apr 21, 2008 5:14 pm

se ne spalca, pusti tako kot je, je se najboljse...ce pa bi rad navor+konjer...ponavadi je z tem posledicno tudi zvok, pa si kupi willi-ya...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Frozeen87
Nov uporabnik

Napisal/-a Frozeen87 Po apr 21, 2008 6:22 pm

hvala za odgovore. Hm... kaj pa je willi??? :shock: :D

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po apr 21, 2008 6:50 pm

:shock:
1. nimaš vplinjača ampak elektronski vbrizg
2. lambda sonda ni za pretok zraka, ampka je na izpuhu in meri preostali O2 v izpuhu :roll:
3. ponavadi je na airboxu termometer vstopnega zraka

Tisto na kolenu je loputa za gas in zraven je ponavadi merilec pretoka zraka. Tisto mora ostati kot je. Od tam naprej delaš poljubno, edino termometer moraš prestaviti iz airboxa nekam na cev med novim filtrom in loputo gasa ter nazaj priklopit konektor. Filter mora zajemati čimbolj hladen zrak, zato ga spelji nekam stran od mašine in hladilnika.
Aja, poleg zvoka(?) pri tem verjetno ne boš pridobil nič.

lp
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Frozeen87
Nov uporabnik

Napisal/-a Frozeen87 To apr 22, 2008 1:09 pm

Sej vem da ne bom pridobil nič, pač zvok mi je dober :oops: Hvala za razlago. Od vaših odgovorov se bom še marsikaj naučil.
LP

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl To apr 22, 2008 1:37 pm

Frozeen87 je napisal/-a:hvala za odgovore. Hm... kaj pa je willi??? :shock: :D

Clio Williams
Slika
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a kr3mn1 Če apr 24, 2008 3:26 am

im nobody je napisal/-a:http://www.tuningdirekt.com/catalog/images/K&N/57-0412.jpg
http://images.forum-auto.com/mesimages/ ... C00193.JPG

ne ane, sej ni resn?
...narodni heroj...

rontajzel
Nov uporabnik

Napisal/-a rontajzel Sr maj 07, 2008 8:08 pm

Pozdravljeni!

Imam ravno tako Clio 1.2 (l.99) z enakim motorjem, kot je na sliki.
Odločam se za nakup športnega filtra pa me zanima poleg vsega že dorečenega, kje in kakšno cev kupiti za dovod hladnega zraka? Zanima me še kje je možno dobiti oljni oddušek? In kam točno se ga namontira? Kaj ste storili z airboxom (stran ali ostane gor)?

Je možno dobiti kakšne slike, kako ste speljali tam pri akumulatorju, kjer pride sedaj cev za hladen zrak, ker je po moje premalo prostora za kakšen večji filter... prosim za slike.

Zanima me še če veliko izgubim zaradi toplega zraka, če montiram filter direktno brez cevi?

Hvala za nasvete.
LP
rontajzel

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Sr maj 07, 2008 10:23 pm

Res nevem kaj vam je treba to dajat na 1.2,zgleda kot šivalni stroj s športnim filtrom... :jao:

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Sr maj 07, 2008 10:40 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Res nevem kaj vam je treba to dajat na 1.2,zgleda kot šivalni stroj s športnim filtrom... :jao:

x2 :lol:

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Če maj 08, 2008 8:44 pm

rontajzel je napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam ravno tako Clio 1.2 (l.99) z enakim motorjem, kot je na sliki.
Odločam se za nakup športnega filtra pa me zanima poleg vsega že dorečenega, kje in kakšno cev kupiti za dovod hladnega zraka? Zanima me še kje je možno dobiti oljni oddušek? In kam točno se ga namontira? Kaj ste storili z airboxom (stran ali ostane gor)?

Je možno dobiti kakšne slike, kako ste speljali tam pri akumulatorju, kjer pride sedaj cev za hladen zrak, ker je po moje premalo prostora za kakšen večji filter... prosim za slike.

Zanima me še če veliko izgubim zaradi toplega zraka, če montiram filter direktno brez cevi?

Hvala za nasvete.
LP
rontajzel

najprej ne poslusat take k pravijo da je kr neki stavit filter na 1.2 masino. ce ti je vsec, ga dej gor. ce bos dobil kaj zvoka s tem, se boljse.

cev lahko das tisto pregibno kot za nape ali kamine npr. je pa dobro jo malo izolirat ker se kovina hitro segreje, drugace lahko dobis plasticno.

tisti oljni oddusnik montiras na cev ki gre iz pokrova ventilov na sesalno cev oz. iz karterja na sesalno cev. pac ena cevka je to. tam das kot en filtercek ki sluzi samo temu da ne gre nc noter, ven grejo samo oljni hlapi. mogoce bo motor lepse teku potem.

airbox lahko das stran ce das cev na filter, sicer ga pusti kr deluje kot izolator od motorja (toplega zraka).

glede napeljave zraka.. znajdi se :D je problem pri nekaterih avtih, res.

slike mam samo od mojega, ki pa ni ta avto kot tvoj.

glede vrocega zraka pa je odvisno od motorja. pri meni se ne pozna kej dosti, se pa sigurno pozna. boljse od mrzlega ga ni ;)
v bistvu ce ne napeljes zraka je boljse da pustis kot je.

upam da je bilo kaj v pomoc.

lp
Extreme N

Frozeen87
Nov uporabnik

Napisal/-a Frozeen87 Pe maj 09, 2008 8:43 pm

Mater mate eni glupe poste, rajši se zadrži tega. Eni smo pač še kr mladi, pa nimamo bogatih staršev, da bi lahko meli super avte. Smo z malim zadovoljni...:x :evil:

Extreme N tebi pa hvala za odgovor ;) :clapclap :tomidelej: :tomidelej:

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Pe maj 09, 2008 9:04 pm

Frozeen87 je napisal/-a:Mater mate eni glupe poste, rajši se zadrži tega. Eni smo pač še kr mladi, pa nimamo bogatih staršev, da bi lahko meli super avte. Smo z malim zadovoljni...:x :evil:

Tudi jaz nimam bogatih staršev pa tudi še nisem nevem kako star ampak na serijski motor 1.2 z 60 konji je potratno dajat športni filter.Imel sem avto z 130 konji(turbo) in avto s 115 konji pa te moram razočarat da nisem opazil razlike med serijskim in športnim filtrom... :idea:

Uporabniški avatar
Mare_K
Novinec

Kraj: NG

Napisal/-a Mare_K So maj 10, 2008 12:44 am

JEREMIJA79 je napisal/-a:
Frozeen87 je napisal/-a:Mater mate eni glupe poste, rajši se zadrži tega. Eni smo pač še kr mladi, pa nimamo bogatih staršev, da bi lahko meli super avte. Smo z malim zadovoljni...:x :evil:

Tudi jaz nimam bogatih staršev pa tudi še nisem nevem kako star ampak na serijski motor 1.2 z 60 konji je potratno dajat športni filter.Imel sem avto z 130 konji(turbo) in avto s 115 konji pa te moram razočarat da nisem opazil razlike med serijskim in športnim filtrom... :idea:

Glej imam tudi jst Cliota 1.2 z 75KM in se je razlika občutla, reči kar hočeš ampak se motor lažje zavrti pri visokih obrath pa še dobr zvok dobiš, tko je vsaj pri meni :D

Lp

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So maj 10, 2008 1:39 pm

Mare_K je napisal/-a:
JEREMIJA79 je napisal/-a:

Glej imam tudi jst Cliota 1.2 z 75KM in se je razlika občutla, reči kar hočeš ampak se motor lažje zavrti pri visokih obrath pa še dobr zvok dobiš, tko je vsaj pri meni :D

Lp

Sej to je to zaradi zvoka se ti zdi da gre bolj... :idea:

Dragan Klep
Novinec

Kraj: Gaj pri Pragerskem

Napisal/-a Dragan Klep Po maj 12, 2008 2:21 pm

heh, ne poslusat tistih ki ti govorijo da ne montiraj filtra, verjemi, ko bos zmontiral, ce bos seveda naredil tako kot treba, bos od tega imel lepsi zvok in pa vecji odziv motorja pri vecjih obratih, se pravi od 3000 do 6000.

Le zmontiraj, pa naj bo dovod hladnega zraka, ce ne drugace, si pred filter napeljes cev, da ga forsiras z zrakom, tako imas pol tisti pravi efekt.

primer. avto 1.5 80km v hrib, kjer se brez filtra peljes v drugi, ker v tretji pade moc motorja, se z filtrom peljes v tretji, kjer moc ostaja in celo pocasi narasca, plus tega zgubis tisti cvilec zvok, dobis bolj globokega.

LE ZMONTIRAJ.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Po maj 12, 2008 3:21 pm

Dragan Klep je napisal/-a:primer. avto 1.5 80km v hrib, kjer se brez filtra peljes v drugi, ker v tretji pade moc motorja, se z filtrom peljes v tretji, kjer moc ostaja in celo pocasi narasca

Se pravi tak avto ima potem namesto 80 konjev s športnim filtrom sedaj 100 konjev.Zakaj se inžinerji pri F1 moštvih niso spomnili kaj takega oni si pa razbijajo glave kako pridobit več konjev,to je to EUREKA. :EE

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po maj 12, 2008 6:53 pm

Dobro si to povedal. :clapclap
Nekateri pač ne razumejo, da tudi ČE pridobiš tistega 0,5 KM s bolj prepustnim filtrom, tega ne boš niti v sanjah občutu. :] Temu se reče placebo efekt, ko tako verjameš nečemu, da misliš da je res - pri zdravilih mogoče to še gre, pri tehniki pa ne :con
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

rontajzel
Nov uporabnik

Napisal/-a rontajzel Po maj 12, 2008 9:37 pm

Ja sej nisem rekel, da bi rad pridobil na moči... rad bi le malo zvoka izpod pokrova motorja.
Kakorkoli... zanima me če mogoče kdo ve kje bi lahko dobil kaj takega:

Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov