Sem lastnik renault modusa letnik 2007 z motorjem 1.4 16v s 98 konji. Modus naj bi imel 1130 kg, pospešek 11,4 s do 100 km/h ter končno hitrost 177 po podatkih Renaulta. Zdej po 1 letu sem ga peljal na servis ter jim rekel, da je z mašino nekaj narobe, ker ne gre kot bi moral. Na končne ne gre več kot 155 km/h. Rdeče polje ima pri 6.000 obratih vendar v 3, 4 ter 5 predstavi težko prideš čez 4.000 max 4.500. Testiral sem razliko z audijem tdi 1.9 s 105 konji. Audi je za dobirh 100 kg težji ter ima enak pospešek kot modus (11,4) s tem da testirani a3 ima s-line opremo 225/45/17 dimenzijo pneumatik. Eni boste rekli, da ni primerjave s temi dvemi avti, ker audi je dizel ampak žal še enega takega renaulta nimam na raspolago, da bi ga lahko primerjal z mojim. Testiral sem na enakem odseku imel v obeh primerih v 3. predstavi in vozil z začetno hitrostjo 70 km/h ter pospeševal na polno približno 500-800m v rahel klanec. Modusa sem mogel tulit v 3-ji in dosegel 89 km/h z audijem pa dosegel 135 Km/h v četrti. Zanimivo je to, da z obema sem dosegel 4.000 obratov audi ima na 4200 rdeče polje, modusa pa 6000. Ko sem ga peljal na servis na renault sem povedal da auto ne gre kot bi moral pa so mi rekli, da ga bojo priklopili na tester in ko sem ga prišel iskat so mi rekli, da tester ni nič pokazal in da žal, ker auto mora ustrezati normativom euro 4, da je zadušen in ne bo šel nikoli boljše kot zdej. Zdej me zanima če ima kdo podobne izkušnje kot jaz in kaj v tem primeru narediti. Oče ima roverja 200 z motorjem 1.4 s 75 km in avto gre resnično boljše kot moj. Čeprav naj bi imel končno 165 km/h ter pospešek 13,3 s do 100 km/h. Ena možnost bi bila peljat na rsr ter preiskusit na valjih kolikšna je njegova moč. Čipat pa itak nima smisla, ker pridobim največ 6-7 km ter mi gre 4 letna garancija. Serviserji vidijo na računalniku, da je bil čip predelan glede na to, da se parametri na testerju spremenijo in odstopajo od normale. Samo ne vem kaj bi lahko s tem dosegel če dokažem renaultu da ima moj avto npr 80 km namesto 98. Z moje strani pa je neumno da plačujem zavarovanje za avto ki dejansko nima 98 km.Tukaj imate 2 filemčka, ki kažeta kako naj bi se moral vrteti ta motor, res da gre za cliota samo vseeno pride do 6.000 obratov.
http://www.youtube.com/watch?v=PvOkEZnj ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=xoWpHK5z ... re=related