Napisal/-a lucky Pe okt 03, 2003 5:26 pm
Fedre imam eibach, amortizerji so pa original samo vložek sem dal narest tršega in z bolj izrazitim dvojnim delovanjem. Spuščen pa je 3 cm spredaj in 3,5 cm zadaj.
Bremze so Brembo max, kolega, ki pripravlja vate za rallye pa mi jih je nasekaj, tako da zdaj bremmza da je grdo videt.
Silent bloki so tiste gumice na podvozju, ki držijo gor roke držijo, original je guma in se v ovinkih deformira, avti za rallye pa imajo te vloške iz teflona in so popolnoma togi, jaz sem izbral nekaj vmesnega.
Kako drži zdaj cesto bi pa moral sam poskusit, lahko ti povem, da kolega ima avdija A3 tudi spuščenega in v ovinku ko ga mora on že lovit meni še vedno pribit na cesto brez nikakršnega drsenja.
Gume imam zaenkrat gor firestone in sem mnenja, da je boljše dat gor ene povpšrečno dobre gume (beri dokaj poceni) in jih menjat vsako leto kot dat gor nekaj dragega in se vozit z njimi 3 ali več let ker itak po enem letu nobena guma ni več dobra. Pa meni itak trajajo samo eno leto, pa brez burout-ov ali kaj podobnega. Ne vozim počasi in to dokazuje že dejstvo, da v 4 letih sem zamenjal 2 dika, 5 kpl, zav. ploščic, 5x gume.
Na mašini pa naredi sledeče: odstrani tisto gumo ki tesni pokrov motorja pred vetrobranskim steklom, samo dol jo potegneš, če imaš športni filter gor, ti bo boljše odvajalo topel zrak okoli mašine. pa še šipa se ti bo hitreje odrodsila oz. odmrznila, voda pa itak ne more noter.
odstrani oz. zamaši tisti oddušek, ki gre iz pokrova ventilov v sesalni kolektor. luklnjo na sesalni kolektor zamaši ( čene mašina ne dela dobro na minimumu) iz glave pa potegni eno dalšo cev dol (oddušek). Pazi odduška sta dva, ti naredi to samo na oddušku, ki pride ven na sredini pokrova. drugi oddušek, ki gre iz roba glave do zračne lopute pusti kar gor.
Tukaj je še ena finta z senzorjem hladnega motorja ampak to moram najprej na mojemu poskusit.
menjalnik: Menjalna ročica je priterjena na neki plošči z vsemi vzvodi, ta plošča je pa priterjena na karoserijo preko nekih gumic ( mislim, da jih je 4) ti te gumice odstrani in pritrdi z istimi vijaki ploščo na karoserijo, sedaj se ne spomnem ali jo je treba podloćit.No, sej boš videl. Menjalnik bo rahlo glasnejši ampak vsaj pretikal boš hitreje.