Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

rolle
Nov uporabnik

Chipanje Golf 5 1,9 TDI

Napisal/-a rolle To apr 20, 2010 10:11 am

Zdravo,

Glede čipanja me zanima, kako je potem s porabo goriva? Koliko se poveča in kako to vpliva na motor? Imam golf 5, 1,9 TDI in 105KM (77KW). To bi čipal na 140 KM.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To apr 20, 2010 10:18 am

poraba je ista ker ti namesto števca za hitrost vgradijo merilnik trenutne porabe tak da lahk skoz not gledaš pa paziš da nebi slučajno šlo prek 5 litrov ;)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To apr 20, 2010 10:22 am

:lol: :lol: :lol: :lol:

rolle
Nov uporabnik

Napisal/-a rolle Sr apr 21, 2010 7:03 am

hladni je napisal/-a:on normalni vožnji je enaka, če ga stineš pa samo teče noter. Problem bo vztrajnik in sklopka in ne motor. Razen če maš srečo in si izven prizadete serije napak.

Kaj to naj bi bil problem samo zaradi večje moči motorja?

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr apr 21, 2010 7:20 am

rolle je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:on normalni vožnji je enaka, če ga stineš pa samo teče noter. Problem bo vztrajnik in sklopka in ne motor. Razen če maš srečo in si izven prizadete serije napak.

Verjetno ti bodo kmalu temo zaklenili, ker je kar nekaj debat o čipanju.

Na kratko.. Poraba se v teoriji ob enaki vožnji celo zmanjša, realno pa ostane enaka (ker ga voziš mal hitreje) ali celo naraste (ker ga voziš - pritiskaš precej hitreje). Glede zgoraj napisanega.. Problem je v navoru..če paziš ni frke, se bodo problemi začeli pojavljati, kot če ga ne bi čipal, če pa si agresiven, pa se lahko problemi začnejo pojavljati prej..

lp

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Sr apr 21, 2010 9:19 am

airmike je napisal/-a:poraba je ista ker ti namesto števca za hitrost vgradijo merilnik trenutne porabe tak da lahk skoz not gledaš pa paziš da nebi slučajno šlo prek 5 litrov ;)

:lol:
Lp by Mare

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Sr apr 21, 2010 5:19 pm

ejsim je napisal/-a:
rolle je napisal/-a:

Verjetno ti bodo kmalu temo zaklenili, ker je kar nekaj debat o čipanju.

Na kratko.. Poraba se v teoriji ob enaki vožnji celo zmanjša, realno pa ostane enaka (ker ga voziš mal hitreje) ali celo naraste (ker ga voziš - pritiskaš precej hitreje). Glede zgoraj napisanega.. Problem je v navoru..če paziš ni frke, se bodo problemi začeli pojavljati, kot če ga ne bi čipal, če pa si agresiven, pa se lahko problemi začnejo pojavljati prej..

lp

smo čipal pri skn 3 5ke 1.9tdi evo še zmer laufajo brez problema, morda samo zaenkrat je tako ;)
Zadnjič spremenil HaMzO, dne Sr apr 21, 2010 5:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr apr 21, 2010 5:39 pm

sem čipal tourana 1.9 tdi na 135 konjev. poraba je popolnoma enaka, razn če ga stiskaš je večja. na ac mi je pred čipanjem pri enaki hitrosti kazalo 6,2l kakor tudi po čipanju. so pa mi že kar tam kjer sem ga čipal opozorili da radi crkujejo vztrajniki pri teh motorjih.

sam sem ostal po besedah serviserjev 7000km po čipanju (vse skupaj je mel avto 42 000km ) na cesti in me je avtovleka odpeljala domov zaradi čipanja (baje) ,ampak to je druga zgodba, ker eni govorijo da zaradi čipanja,drugi pa da zaradi slabega materiala ki ga ima takozvani kakovostni vw.

če je še avto v tovarniški garanciji ti zelo zelo odsvetujem
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

rolle
Nov uporabnik

Napisal/-a rolle Če apr 22, 2010 7:32 am

Patrik_A3 je napisal/-a:sem čipal tourana 1.9 tdi na 135 konjev. poraba je popolnoma enaka, razn če ga stiskaš je večja. na ac mi je pred čipanjem pri enaki hitrosti kazalo 6,2l kakor tudi po čipanju. so pa mi že kar tam kjer sem ga čipal opozorili da radi crkujejo vztrajniki pri teh motorjih.

sam sem ostal po besedah serviserjev 7000km po čipanju (vse skupaj je mel avto 42 000km ) na cesti in me je avtovleka odpeljala domov zaradi čipanja (baje) ,ampak to je druga zgodba, ker eni govorijo da zaradi čipanja,drugi pa da zaradi slabega materiala ki ga ima takozvani kakovostni vw.

Ok, tenx. Moj ima zaenkrat 124.000 km in še nisem imel problemov z vztajnikom :) ni pa več pod garancijo.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če apr 22, 2010 7:41 am

Patrik_A3 je napisal/-a:sam sem ostal po besedah serviserjev 7000km po čipanju (vse skupaj je mel avto 42 000km ) na cesti in me je avtovleka odpeljala domov zaradi čipanja (baje) ,ampak to je druga zgodba, ker eni govorijo da zaradi čipanja,drugi pa da zaradi slabega materiala ki ga ima takozvani kakovostni vw.

42k je zgleda neka klinceva magicna meja...
bencinc 1.6 8v 100km (AKL motor) - mi je pri isti kilometrini skoraj sesulo menjalnik (je*iga, po kataloskih smo potem ugotovili, da je vecina prizadetih delov bila popolnoma enaka, kot na polotu s 50KM) :?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če apr 22, 2010 8:53 am

Patrik_A3 je napisal/-a:sem čipal tourana 1.9 tdi na 135 konjev. poraba je popolnoma enaka, razn če ga stiskaš je večja. na ac mi je pred čipanjem pri enaki hitrosti kazalo 6,2l kakor tudi po čipanju. so pa mi že kar tam kjer sem ga čipal opozorili da radi crkujejo vztrajniki pri teh motorjih.

ravno če je v tovarniški garanciji ga čipaj, če se pokvari ga odčipaš in na servis

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če apr 22, 2010 10:10 am

vojkostar je napisal/-a:

ravno če je v tovarniški garanciji ga čipaj, če se pokvari ga odčipaš in na servis

te pa mi še razloži kak naj prideš z avtom v žabarijo,da ga odčipaš če avto več ni vozn? :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Če apr 22, 2010 10:44 am

v žabarijo

Lej lej štajerca. Može seljak iz sela, ali ne može selo iz njega.

Sej ni treba dol hodit, doma si zrihtajte. Aja,...nimate, ...sej res.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če apr 22, 2010 11:11 am

štajerc, maš v celju in mariboru tuning tko da ni problem maestro tud na dom pride če treba , orginal flash se pa itak da dobit, poleg tega pa če an servisu ravno ne poveš da si chipal tega ne ugotovijo........

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če apr 22, 2010 12:38 pm

Razen če imaš cel avto polepljen z nalepkami CHIPTUNING :D

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Če apr 22, 2010 12:41 pm

airmike je napisal/-a:poraba je ista ker ti namesto števca za hitrost vgradijo merilnik trenutne porabe tak da lahk skoz not gledaš pa paziš da nebi slučajno šlo prek 5 litrov ;)

:rofl

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Če apr 22, 2010 12:56 pm

Ne mores verjeti, tema na temo glede čipanja in porabe in noben nič ne poišče. :?

Moderatorji, dejte ustrvariti temo, kjer bo podobno kot o xenonu-u tekla debata o čipanju in porabi ter dodajte linke vseh tunerjev - izvajalcev čipanja...

ker tole bo počasi že preveč teh butastih in dolgočasnih tem in aja ta tema se naj zaklene! :!:

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Če apr 22, 2010 2:14 pm

huh komplicirate z temi čipi, še nism slišal da bi komu ribnala mašina ravno zaradi tega...

Če maš pa denar za take pizdarje, ga morš met tudi za kak izreden servis, če se res kaj pokvari "na ta račun"...

Idi čipat, in verjemi, neboš razočaran.Se precej pozna razlika prej/potem.
Z tem čipanim motorjem ki ga imaš ti smo "pojedli" bmw 3 compacta z serijskimi 150KM (320d). ;)
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če apr 22, 2010 3:20 pm

kje so moderatorji? zakaj tema še ni zaklenjena?
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če apr 22, 2010 5:29 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Sam sem ostal po besedah serviserjev 7000km po čipanju (vse skupaj je mel avto 42 000km ) na cesti in me je avtovleka odpeljala domov zaradi čipanja (baje) ,ampak to je druga zgodba, ker eni govorijo da zaradi čipanja,drugi pa da zaradi slabega materiala ki ga ima takozvani kakovostni vw.

Morda so to zaključili na podlagi tega, ker imaš tiste nalepke polimane?
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov