Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Močnejša sklopka?

Napisal/-a tomy-tdi-gti Če okt 28, 2010 6:00 pm

Zanima me če bi pasala sklopka od golfa4 R32 na golfa4 tdi gti 150ps ARL motor po možnosti brez menjave vztrajnika? Oziroma od katerega močnejšega VW bi pasala?
hvala za informacije...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Če okt 28, 2010 6:16 pm

borči zakaj bi sploh močnejšo dajal? maš čipanga? zapelji k sinterju,pa ti jo v karbon obleče ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Napisal/-a tomy-tdi-gti Če okt 28, 2010 6:43 pm

el_diablo je napisal/-a:borči zakaj bi sploh močnejšo dajal? maš čipanga? zapelji k sinterju,pa ti jo v karbon obleče ;)

Prjatu klicu sm sintrja pa to kr oni zrihtajo ni za full kilometrov kr mene ne mučjo lamele ki jo oni oblečejo v karbon ampak potisna košara... sj zdj mi bodo pr A.H. randlj prgledal katera sklopka naj bi pasala ampak zaenkrat tud oni ne vejo...

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Če okt 28, 2010 7:25 pm

ti ze jst povem da ne bo pasala. Clovek poslus me pa vzem to lamelo pa kosaro k jo mas dol, pjt na pooblascenca in jo zamenjaj z novo, za 80e. Potem pa to novo lamelo nes k sinterju. pa bos mel mir. K bos mu pa ze razkopan pa se lezaj zamenji je 60e

P.S. nwm zakaj je blo potrebno odpret novo temo

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Napisal/-a tomy-tdi-gti Pe okt 29, 2010 3:18 pm

ludbe je napisal/-a:ti ze jst povem da ne bo pasala. Clovek poslus me pa vzem to lamelo pa kosaro k jo mas dol, pjt na pooblascenca in jo zamenjaj z novo, za 80e. Potem pa to novo lamelo nes k sinterju. pa bos mel mir. K bos mu pa ze razkopan pa se lezaj zamenji je 60e

P.S. nwm zakaj je blo potrebno odpret novo temo

zato je blo potrebno odpret novo temo kr mi vi dajete resitev samo za par tisoč kilometrov kot so mi rekli pi sinterju... lej avto je čipan skor za 50ps kaj misliš da bom menjavu sklopko na 15 tisoč... če se bom lotu bom naredu orng al pa nč..
tko da gdo ima kakšno boljšo rešitev naj pove in še enkrat poudarjam PRI MENI NISO TEŽAVE LAMELE AMPAK POTISNA KOŠARA SAJ MORA PRENEST KREPKO ČEZ 450 NAVORA...

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Napisal/-a ludbe Pe okt 29, 2010 5:44 pm

potem pa takoj povej, kupi Sachs performance kompletno sklopko pa boš mel mir, sam je pa res da ni poceni :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe okt 29, 2010 7:54 pm

grem stavt da nimas vec k pa 450 nmnavora.kaj sele krepko cez,ne klobasaj prevec.
drgac pa sinterjeva bo zdrzala dost doug brez skrbi.
ce mas pa dnar ti je pa napisal ludbe kaj narest.sam bos odstel bliz 1000 eur..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Napisal/-a tomy-tdi-gti Pe okt 29, 2010 8:18 pm

abbe je napisal/-a:grem stavt da nimas vec k pa 450 nmnavora.kaj sele krepko cez,ne klobasaj prevec.

Zj pa da ti razlozim prvič sm avto čipal iz 150ps 320nm na 180ps 430ps nato je prislo drugo čipanje na 195ps in okoli 470nm
to kolk konjov ti poveča in zdravn kolk navora je odvisno od želje oziroa ponudnika, ponudnik ki je meni čipal je eden izmed boljših v slo in pri nih se opazno poveća še navor za razliko od drugih ponudnikov .. jst nevem če tvoj avto lovi štirkoR32 ampak moj ga.... in v klance se peljem vrhunsko... in razlog je spodrsavanje sklopke.. ki pa ni vsagdanje naprimer enkrat ja in enkrat ne in vem da bo samo slabše ratovalo zato pa že za naprej iščem rešitev... pripravlje nism dat 1000eur okol 500-600eur pa bi dal..
drgač pa je potrebno sklopko razdrt in pogledat al je sklopka luk al saxh da se ve katero naročit kr ena na drugo ne pašete zaradi vztrajnika.. razlike so le v milemitrih... za sklopko r32 pa še nevem in sm mislu da gdo ve sam očitn ni noben strkovnjak za vw...

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Napisal/-a tomy-tdi-gti Pe okt 29, 2010 8:22 pm

tomy-tdi-gti je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:grem stavt da nimas vec k pa 450 nmnavora.kaj sele krepko cez,ne klobasaj prevec.

Zj pa da ti razlozim prvič sm avto čipal iz 150ps 320nm na 180ps 430ps nato je prislo drugo čipanje na 195ps in okoli 470nm
to kolk konjov ti poveča in zdravn kolk navora je odvisno od želje oziroa ponudnika, ponudnik ki je meni čipal je eden izmed boljših v slo in pri nih se opazno poveća še navor za razliko od drugih ponudnikov .. jst nevem če tvoj avto lovi štirkoR32 ampak moj ga.... in v klance se peljem vrhunsko... in razlog je spodrsavanje sklopke.. ki pa ni vsagdanje naprimer enkrat ja in enkrat ne in vem da bo samo slabše ratovalo zato pa že za naprej iščem rešitev... pripravlje nism dat 1000eur okol 500-600eur pa bi dal..
drgač pa je potrebno sklopko razdrt in pogledat al je sklopka luk al saxh da se ve katero naročit kr ena na drugo ne pašete zaradi vztrajnika.. razlike so le v milemitrih... za sklopko r32 pa še nevem in sm mislu da gdo ve sam očitn ni noben strkovnjak za vw...

aja nastimi moj avto pa si poglej....
http://www.chiptuning.si/?action=something

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Napisal/-a ludbe Pe okt 29, 2010 8:24 pm

sj ti jst povem da ne paše sklopka od r32 ker ma večji fi. Maš pa skor 100 posto Sachs-ovo sklopko not, če le ni kdaj bla menjana. Če se ne motim je bila Sachs originalna vgradnja not.
Je pa dost bolš k Lux.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe okt 29, 2010 8:30 pm

evo da ti razlozim,da te mal vn z megle pa nevem cesa vn potegnem..
od r 32 sklopka ne pase!!pa tut ce pase ni nc mocnej k tvoja serijska.
2.to da je kao luk ali sachs in da je razlika kao v nekih mm.je isto laz.ker sta obe identicne...tko da..
to da ti lovis golf iv r 32 se bom sam nasmejal,pa pis kar hoces
kar se cipa tice.kokr vem si ga cipal pri avoelektroniki crnuce.tm obljubljajo 180 km in 430 nm.da povem da nben drug ponudnik ne ponuja vec kot 400nm pa vrjetn ze vejo zakaj.
kje si ga pol ti cipal na 200 nevem niti me ne zanima 470nm navora pa sanja svinja kukuruz.150 nm vec kot serijsso pa 50 km vec na vnt17.lahko dosezes samo z prevec goriva in velikoo dima zadaj.teb avto ne kadi.tko da tok moci in navora nimas nikolll.pa pis kar hoces.
p.s. si dau avto na valje da lah trdis da ams tok navora?
p.s.s v uni temi nisi vedu kaj je lamela kaj kosara dokler ti nismo razlozil zj se pa kle neki deres na uporabnika ludbe pa mu neki pametujes,names da se od njega neki naucis k velik vec ve k ti..
p.s.s.s ce ti ni dost ti lah se kj napisem.konstruktivnega seveda
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Napisal/-a tomy-tdi-gti Pe okt 29, 2010 8:41 pm

hehe čaki čaki sam da sklopko zrihtam sibam na valje ok.. nebom pametoval dokler mi tega ne dokazejo..
glede sklopke nism mel pojma... ampak zdj že cel tedn študiram sklopko... mam strica direktorja VW in su tm v delavnico so mi vse posebi obrazlozili tko da sm pridobil veliko znanja, drl se nism na nobenega samo povedal sem besede ki so mi povedali na sintrju...
Sej edina vrjanta je ta da mi razdrejo sklopko ter naročijo razne garniture od vw in bodo probal katera najmočnejša bo pasala, in tista k bo pasala jo bom odnesu sintrju...
aja avto ma mal kadi ni pa pretirano... kaj mi tega nisi reku v faco na gti zboru???

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe okt 29, 2010 8:51 pm

ker tm nisi trdil da mas vec k 450 nm navora pa da drzis r32 v pospeskih,pa da manjka par mm med sklopkama da pase..bi ti ze povedal ce bi take strelal,tisti ki me poznajo vejo da sm direktn pa povem kar mislm..
aja a ni to zanimivo strica mas kao direktorja na vw kle sprasujes ce pase od r32 sklopka na golfa tdi.a stric tega ne ve?
no da se mal dopisem.nevem kaj boste sprobaval tm vi gor na servisu,ampak enostavno ni mocnejse sklopke od te k jo mas zj da bi jo vw delala pa da bi pasala gor.edino mogoce od passata z dolecenimi predelavami..sam kaj nj ti to kle tupim jaz ce si ti tm na servisu celo znanost pojedu pa vse ves.
p.s. ce pises t velikimi crkami pomeni da se deres.beri pravilnik
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Napisal/-a tomy-tdi-gti Pe okt 29, 2010 8:56 pm

Postavi zdavn svoja golfa pa bos lahko gledu le kako se kadi za mano hehe (joke) tI dam se en primer prjatu ma seat lepo FR 2.0 170 konjev in mislim da 380nm orginal pa mi na cesti opazno ni kos.. komentar na to?

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe okt 29, 2010 9:02 pm

evo komentar leon ma vsaj 200 kg vec kot tvoj.to je eno.pa drugo je da mas 50 nm vec kot on.(po podatkih iz avtoelektronike)
Ni vse res kar napišem

ribic
Nov uporabnik

Napisal/-a ribic Pe okt 29, 2010 9:06 pm

Mam komplet sklopko od r32 in jo lahk prideš pogledat in pomerit če paše na tvojega golfa.

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Napisal/-a tomy-tdi-gti Pe okt 29, 2010 9:12 pm

abbe je napisal/-a:evo komentar leon ma vsaj 200 kg vec kot tvoj.to je eno.pa drugo je da mas 50 nm vec kot on.(po podatkih iz avtoelektronike)

nevem kolk ma leon kil sam moj jih ma 1390 če se ne motim bom pa jutr pogledu v prometno... vsaj 50nm več kako če si pa reku da ni mogoče dobit več kot 400nm ampak gre pa bolj...

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Napisal/-a tomy-tdi-gti Pe okt 29, 2010 9:14 pm

ribic je napisal/-a:Mam komplet sklopko od r32 in jo lahk prideš pogledat in pomerit če paše na tvojega golfa.

a je sklopka še vrdu al je zmatrana... kolk je cena?

Uporabniški avatar
tomy-tdi-gti
Nov uporabnik

Napisal/-a tomy-tdi-gti Pe okt 29, 2010 9:15 pm

abbe je napisal/-a:evo da ti razlozim,da te mal vn z megle pa nevem cesa vn potegnem..
od r 32 sklopka ne pase!!pa tut ce pase ni nc mocnej k tvoja serijska.
2.to da je kao luk ali sachs in da je razlika kao v nekih mm.je isto laz.ker sta obe identicne...tko da..
to da ti lovis golf iv r 32 se bom sam nasmejal,pa pis kar hoces
kar se cipa tice.kokr vem si ga cipal pri avoelektroniki crnuce.tm obljubljajo 180 km in 430 nm.da povem da nben drug ponudnik ne ponuja vec kot 400nm pa vrjetn ze vejo zakaj.
kje si ga pol ti cipal na 200 nevem niti me ne zanima 470nm navora pa sanja svinja kukuruz.150 nm vec kot serijsso pa 50 km vec na vnt17.lahko dosezes samo z prevec goriva in velikoo dima zadaj.teb avto ne kadi.tko da tok moci in navora nimas nikolll.pa pis kar hoces.
p.s. si dau avto na valje da lah trdis da ams tok navora?
p.s.s v uni temi nisi vedu kaj je lamela kaj kosara dokler ti nismo razlozil zj se pa kle neki deres na uporabnika ludbe pa mu neki pametujes,names da se od njega neki naucis k velik vec ve k ti..

hehe čaki čaki sam da sklopko zrihtam sibam na valje ok.. nebom pametoval dokler mi tega ne dokazejo..
glede sklopke nism mel pojma... ampak zdj že cel tedn študiram sklopko... mam strica direktorja VW in su tm v delavnico so mi vse posebi obrazlozili tko da sm pridobil veliko znanja, drl se nism na nobenega samo povedal sem besede ki so mi povedali na sintrju...
Sej edina vrjanta je ta da mi razdrejo sklopko ter naročijo razne garniture od vw in bodo probal katera najmočnejša bo pasala, in tista k bo pasala jo bom odnesu sintrju...
aja avto ma mal kadi ni pa pretirano... kaj mi tega nisi reku v faco na gti zboru???

Postavi zdavn svoja golfa pa bos lahko gledu le kako se kadi za mano hehe (joke) tI dam se en primer prjatu ma seat lepo FR 2.0 170 konjev in mislim da 380nm orginal pa mi na cesti opazno ni kos.. komentar na to?

aja nism prebral pravilnoka (se opravicujem) Seveda ma strica direktorja avto hiša randelj... če te zanima ime ti ga poslem na zasebca pa še njegovo sifro pa ga prasi.. tud oni ne vejo kaj bi psal od sklopke to da mocnejse sklopke ni pomojem tud oni ne vedo.. vem da oni menjavajo samo orginalne dele zato sm se pa obrnu na forum in ko sm zvedu da na forumu ni nč sm končno kontaktiru strica in sm su mal v delavnico povprasat mehankarje pa mi ni mel nobedn za povedat pamtnga odgovora zato sm pa še odprl še eno temo... ker sm sklepu da ma r32 močnejšo sklopko zaradi večje moči...
Na gti zboru je bla ena r32 od mojga bolšga prjatla in sm ti še reku da ga loim na cesti seveda štarta bolše zara štir pogona sam če se greva pa leteci start sva pa do 180kmh tm tm tko da to ni laž.. fora je v tem da r32 pobere zelo veloko moči 4 pogon kar ti lahko pritrdi tist wz al kako ke jna forum k ma golf2 g60 se je pelu z r32 in je reku da je več pričekoval... pr tistem avtu vse naredi glas k misliš da letiš hehe tok je glasn...
nimam se kej za lagat kr vidis da se ne skrivam za laznim imenom in laznim avtom... velik me ljudi pozna in si nebi šu delat sramote da lažem na forumu oziroma kjer kol že...
aja drgač pa tnx za tisto plastiko k si reku da mi pri luči manka sm jo pa šu tkoj nabavt...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Pe okt 29, 2010 9:18 pm

jst sm ti napisal da jih nimas krepko cez 450.na strani od avtoelektronike pise 430..skn ma 410 nm.rsr ma 380 nm.to so trije poznani-priznani pri nas.
tko da...v najbolsem jih mas 430.vec k 450 jih nima sploh pa ne krepko cez 450.pa ne pisem kr na pamet mal prebiraj tuje forume da vidis kaj folk vse menja da doseze tak navor.....samo s cipom ne gre,pa ce ti koj chuck norris cipa avto
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov