Pri pregledovanju foruma sem zasledil nekaj tem, ki se tičejo NISSANovega 350z, vendar so stare več kot 1 leto, zato sem se odločil oživiti to temo.
Zavedam se, da ni veliko voznikov tega vozila, pa vendar nas je nekaj, ki smo se odločili za popolnoma emocionalni nakup (saj racionalno tovrstnega avtomobila ne moreš upravičiti) tako da nam sedaj dvorišče "krasi" NISSAN 350z.
Kakor pa vsak avto, tudi ta potrebuje nego in vzdrževanje in je morda prav TU prostor za izmenjavo mnenj in izkušenj.
Napočil je čas, ko sem moral zamenjati kompletne bremze (diski in ploščice - Brembo) na 350z. S tem servisom sem odlašal več kot eno leto, predvsem zaradi cene. Na uradnem servisu (kjer v večini servisiram svoj avto) je predračun za menjavo diskov in ploščic nanesel 2980EUR (Tako na Nissanovemu Realu kot pri Krulcu).
Vneto sem iskal alternativne možnosti in nisem vedel na koga se naj obrnem (tudi zaradi tega odpiram to tematiko). Ugotovil sem, da ploščice se še da dobiti (lahko jih kupite v Motomatu v Lj), pri diskih pa se je zataknilo. Vsekakor so diski za NISSAN 350z "unikatni" in si jih ne deli z nobenim drugim avtomobilom (če se motim, me prosim popravite).

Po dolgem iskanju sem naposled le odkril firmo A3M (verjetno je mnogim tuning navdušencem dobro poznana), kjer so mi zamenjali diske in ploščice skoraj za tretjino cene, t.j. 1160 EUR. Vgradili so mi diske istega proizvajalca (Brembo) le za serijo ali dve boljše. Vizualno se od originalnih razlikujejo predvsem v naluknjanosti samih diskov.
Res je, da bremze še uvajam, vendar po tednu vožnje sem zaenkrat zelo zadovoljen, še posebno če pomislim, da sem prihranil več 1700EUR za boljši proizvod, kot bi ga dobil na pooblaščenem servisu.