Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

DoberDan
Nov uporabnik

NISSAN 350Z, tuning, rezervni deli, servis

Napisal/-a DoberDan So jan 22, 2011 5:08 pm

Lepo pozdravljeni
Pri pregledovanju foruma sem zasledil nekaj tem, ki se tičejo NISSANovega 350z, vendar so stare več kot 1 leto, zato sem se odločil oživiti to temo.
Zavedam se, da ni veliko voznikov tega vozila, pa vendar nas je nekaj, ki smo se odločili za popolnoma emocionalni nakup (saj racionalno tovrstnega avtomobila ne moreš upravičiti) tako da nam sedaj dvorišče "krasi" NISSAN 350z.
Kakor pa vsak avto, tudi ta potrebuje nego in vzdrževanje in je morda prav TU prostor za izmenjavo mnenj in izkušenj.

Napočil je čas, ko sem moral zamenjati kompletne bremze (diski in ploščice - Brembo) na 350z. S tem servisom sem odlašal več kot eno leto, predvsem zaradi cene. Na uradnem servisu (kjer v večini servisiram svoj avto) je predračun za menjavo diskov in ploščic nanesel 2980EUR (Tako na Nissanovemu Realu kot pri Krulcu).
Vneto sem iskal alternativne možnosti in nisem vedel na koga se naj obrnem (tudi zaradi tega odpiram to tematiko). Ugotovil sem, da ploščice se še da dobiti (lahko jih kupite v Motomatu v Lj), pri diskih pa se je zataknilo. Vsekakor so diski za NISSAN 350z "unikatni" in si jih ne deli z nobenim drugim avtomobilom (če se motim, me prosim popravite).
Slika
Po dolgem iskanju sem naposled le odkril firmo A3M (verjetno je mnogim tuning navdušencem dobro poznana), kjer so mi zamenjali diske in ploščice skoraj za tretjino cene, t.j. 1160 EUR. Vgradili so mi diske istega proizvajalca (Brembo) le za serijo ali dve boljše. Vizualno se od originalnih razlikujejo predvsem v naluknjanosti samih diskov.
Res je, da bremze še uvajam, vendar po tednu vožnje sem zaenkrat zelo zadovoljen, še posebno če pomislim, da sem prihranil več 1700EUR za boljši proizvod, kot bi ga dobil na pooblaščenem servisu.
Zadnjič spremenil DoberDan, dne So jan 22, 2011 5:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

DoberDan
Nov uporabnik

Re: NISSAN 350Z, tuning, rezervni deli, servis

Napisal/-a DoberDan So jan 22, 2011 5:23 pm

Potrebujem pomoč,

Po treh letih sem si zaželel malenkost osvežiti svoj 350z. Poleg manjših posegov v sam motor ter platišč sem se zagledal v zadnji spojler.
Na netu sem našel kopico raznovrstnih spojlerev, vendar želim točno določenega, kot ga prikazuje slika:
Slika
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayI ... 0189229648
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Nissan-3 ... ccessories

Zato se obračam na vas.... Če bo kdorkoli naletel na ta spojler, da se prodaja v Evropi, naj mi to prosim sporoči. Prav tako, če bo kdo ugotovil, kako se imenuje mu bom nadvse hvaležen.
Posebnost tega spojlerja je v tem, da se pritrdi na obstoječi spojler z dvema kovinskima nosilcema.
lp

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan So jan 22, 2011 5:54 pm

.... še eno vprašanje:

Na sovoznikovih vratih 350z-ja mi je crknil motorček za šipo. Popravilo oz. menjava na servisu so giblje okoli 600EUR.
Morda kdo ve za kakšno alternativno rešitev oz. ima kdo izkušnje s tem?
Hvala za odgovor

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So jan 22, 2011 6:31 pm

Zanimiva cena na urednem servisu glede diskov in ploščic. Tudi sam sem za svoj avto izbral Brembo Sport Line diske (torej ti ki so na sliki), in imam pravtako 4-batne Brembo čeljusti (spredaj). Le da nisem kombiniral z Brembo ploščicami ampak s Ferodo DS Performance. Me je tudi vse to prišlo manj kot na uradnem servisu, a je razlika bila občutno manjša kot pri tebi. Če bi kupoval na uradnem servisu bi me prišlo ene 40% več. Je pa razlika (predvsem na račun ploščič) precej velika, najbolj se pozna pri zavirnju iz višjih hitrosti. Pri diskih pa gre zamera edino na račun cink zaščite, ki je ponekod šla kar dol (ali je bil vzrok v uporabljenem čistilu od Turtla ne vem), a sem rjo zbrusil dol in na novo pobarval s cink sprejem.

Diske in ploščce se pravzprav nikoli ne splača kupovati na uradnem servisu, ker dobiš neko športno (boljšo) varjanto od Bremba, Taroxa, EBC-ja, Feroda,... za manj oz. enako denarja, še občutno cenej so pa neorginal nadomestni deli (ATE, TRW, Delphi,...). Tam napram orginalu prišparaš lahko tudi do 80%.

BTW, ta spojler na spodnji sliki je grd v tri pm... :)

Za 3000 € sicer dobiš ze tvoj avto že Brembo KIT s 6-batnimi čeljustmi in 355 mm diski. Samo za primerjavo s ceno za diske in ploščice na uradnem servisu ;).

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 22, 2011 6:38 pm

Tist spojler je pa res grd :huh:

Karkoli boš naročal oz kupoval za ta avto se ti najbolj splača kupit v tujini, ker sem jaz hotel kupit tak avto, ampak me je samo vzdrževanje minilo

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan So jan 22, 2011 6:43 pm

:) lizard, glede spojlerja vidim da ne bova prišla skupaj:) Vsekakor pa te izzovem, da mi ponudiš alternativo, v kolikor bi po nekem čudnem naključju moral montirati spojler na svoj avto.

PSKODA, problem je če iz amerike naročim, me npr. spojler pride 200$, poštnina 140$, potem pa je še carina in davek... Tako da se mi sploh ne splača.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So jan 22, 2011 6:55 pm

Pomojem je mislil iz tujine kot VB, Nemčije, Italije, itd... Na moj avto po nobenem čudnem naključju ne more priti gor spojler (limuzina pač). Jaz niti na 350Z ne bi dajal gor neke plastike, ampak raje denar vložil v podvozje (vzmeti, amortizerji ali pe še raje gewinde), platišča, gume, tuning motorja. Avto izgeda že dovolj športno sam po sebi. Plastik-fatastik dodatki so za lastnike 1.2 mlinčkov, ki hočejo izgledati divje :). Redkokateri tak dodatek se najde da izgleda kolko tolko okusno.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 22, 2011 6:58 pm

lizard je napisal/-a:Pomojem je mislil iz tujine kot VB, Nemčije, Italije, itd... Na moj avto po nobenem čudnem naključju ne more priti gor spojler (limuzina pač). Jaz niti na 350Z ne bi dajal gor neke plastike, ampak raje denar vložil v podvozje (vzmeti, amortizerji ali pe še raje gewinde), platišča, gume, tuning motorja. Avto izgeda že dovolj športno sam po sebi. Plastik-fatastik dodatki so za lastnike 1.2 mlinčkov, ki hočejo izgledati divje :). Redkokateri tak dodatek se najde da izgleda kolko tolko okusno.

Jap

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan So jan 22, 2011 7:10 pm

Vsekakor se strinjam glede mlinčkov in podobnih zadev. Prav tako se strinjam, da je oblika že dovolj športna.
Je pa vseeno ena zadeva, ki govori v prid stylingu:
Nedolgo nazaj sem bil v Tokyu in ko enkrat zadihaš s kulturo, ki jo oni gojijo predvsem glede avtomobilizma hitro ugotoviš, da japonski športni avto (pa tudi čisto navadni družinski avtomobili) morajo biti "upgrejdani", saj smatrajo serijski avto kot bel list papirja, na katerega obesiš od neonk, do gigantskih spojlerjev, itd.
Kar hočem reči je, da Japonski avtomobili prenesejo vizualne dodatke, saj so del njihove avtokulture, res pa je, da v Sloveniji, ko vidimo spojler na avtomobilu ima to predvsem negativno konotacijo in si hitro rečeš "ker kmet":) (pa ne da je s kmeti kaj narobe)
Na podlagi tega razmišljam o stylingu in dodatkih avtomobila.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ So jan 22, 2011 7:18 pm

OK, za spojlerje ne vem, gledal pa sem malo za diske. Oglej si spodnji link, cene, in dobro premisli, če boš še kdaj kupil karkoli za tvoj avto v SLO.

http://www.summitracing.com/search/year ... s=Rank|Asc

http://www.summitracing.com/search/year ... s=Rank|Asc

8)
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan So jan 22, 2011 7:46 pm

Bandit, sigurno se strinjam s cenami, zato sem tudi v uvodu napisal, da gre pri takem avtomobilu za emocionalni nakup, ker roko na srce, biti lastnik takega avtomobila moraš biti malo premaknjen ali pa resen avto navdušenec. (in slednje jaz nisem)
Na podlagi tega, da nisem patrolhead (nažalost) vendar samo uživam v sadovih svojega avtomobila in se z vožnjo v njem še vedno počutim kot v Gardalandu, me včasih malo zmanjka pri tehničnih podatkih.
Problem je v tem, ker ne vem kaj kupiti na netu, stran z bremzami že najdem, sedaj pa, ali bodo bremze pasale na moj letnik avtomobila, ali so ploščice pravilne, itd... Poznavalcem je to mala malica, verjetno spadaš med njih tudi ti...tako da me včasih mine kupovati preko neta, ker me enostavno skrbi, če bom pravilno kupil. Pa potem še sledi carinnjenje, pa davek in nanese, da se kaj ne ujema z avtomobilom in nazaj pošiljat... Resno nimam živcev ne volje.
V kolilor pa bi mi kdo rekel: TE in TE stvari pašejo 100% na tvoj avto, potem pa sem takoj za akcijo.
Sedaj sem bremze že kupil, imam tudi garancijo, tako da sem mnogo bolj miren, kakor če bi letal naokoli in iskal nekoga, ki bi mi te stvari zmontiral.
Vsekakor pa bi v tem primeru prišel ceneje skos.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So jan 22, 2011 8:00 pm

Zato pa delaš tako - najprej greš na kako stran kjer imajo široko ponudbo (jaz ponavadi hodim na europerformance.co.uk/ - imajo pa za Nissana 350Z očitno napako, saj manjka ponudba za prednje diske)). Potem najdeš željen produkt, nato pa greš na uradno stran porizvajalca, ki ima ponavadi gor svoj spletni katalog. Nato pa samo primerjaš kataloške številke iz spletne trgovine če se ujemajo s tistimi iz online kataloga ter se tako prepričaš če vse štima.

Recimo za Brembo zavore, greš na njihovo stran, klikneš HP brake upgrade, nato Sport Line in izbereš svoj avto. Preveriš če je kataloška enaka kot na spletni strani kjer prodajajo diske za tvoj avto in nabaviš.

Jaz vedno delam tako, in še nikoli nisem dobil napačnega dela. Tudi ko grem v kako trgovino z rezervnimi avto deli, najprej na njihovi spletni strani preverim za katere firme imajo zastopstvo, potem preverim kataloške številke teh delov za moj avto, si jih zapišem dol, in ko grem v trgovino takoj preverim če so mi v roke dali del s pravo kataloško številko.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ So jan 22, 2011 8:28 pm

DoberDan je napisal/-a:i...tako da me včasih mine kupovati preko neta, ker me enostavno skrbi, če bom pravilno kupil. Pa potem še sledi carinnjenje, pa davek in nanese, da se kaj ne ujema z avtomobilom in nazaj pošiljat... Resno nimam živcev ne volje.
V kolilor pa bi mi kdo rekel: TE in TE stvari pašejo 100% na tvoj avto, potem pa sem takoj za akcijo.
Sedaj sem bremze že kupil, imam tudi garancijo, tako da sem mnogo bolj miren, kakor če bi letal naokoli in iskal nekoga, ki bi mi te stvari zmontiral.
Vsekakor pa bi v tem primeru prišel ceneje skos.

No ravno na račun takih pa potem razni uradni servisi in podobni služijo težke denarje.

Za to razliko v ceni bi lahko že nekomu plačal in bi ti svetoval nakup prave robe. Resno, boljš bi bilo, da neku, ki se spozna, daš 100€, da ti najde prave stvari in jih potem naročiš. Še vedno boš prišparal neomejeno keša. Recimo kakšen popoldnec bi bil zelo primeren za to. Skupaj poiščeta pravo robo na netu, za uslugo mu nekaj plačaš in potem ti vse to še zmontira na avto.
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan So jan 22, 2011 11:58 pm

Dobro, zadeva je preprosta.
Hočem kupiti spojler (ki je vsem neverjetno grd :), katerega slikco sem objavil v prejšnjih postih.
100EUR dam tistemu, ki ga dobavi, jaz pa ga bom prišel k njemu iskati, s tem da mi garantira, da je spojler v dobrem stanju in ga moram le še pobarvati in zmontirati.
Me zanima koliko ljudi se bo prijavilo na to ponudbo :) Vsekakor pa resno mislim.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 23, 2011 12:14 am

Ne bodi no neumen :). Uporabnik Courage se je že večkrat na forumu ponudil da komurkoli kaj izdobavi iz e-baya. Ko je meni naročil ene sedeže sem mu pač pustil nekaj denarja, to je to.

pač prijavi se na e-bay, kontaktiraj kupca (ang verjetno znaš), plačaš preko paypal-a s kreditno kartic in je to to.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 23, 2011 12:19 am

Za spojler lahko naročiš tudi v italiji, jaz sem ga za Lančo dobil ceneje kot je navedena cena.
http://www.lester.it/it/articoli.php?c=174
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan Ne jan 23, 2011 12:33 am

lancia hf je napisal/-a:Za spojler lahko naročiš tudi v italiji, jaz sem ga za Lančo dobil ceneje kot je navedena cena.
http://www.lester.it/it/articoli.php?c=174

Hvala za link in je vsekakor koristen, na A3Mu uvažajo te spojlerje, vendar so seveda dražji, kakor mi tudi vsi dopovedujete.
Še enkrat hvala

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 23, 2011 12:34 am

Za take stvari (motorček za pomik stekla), sploh pri tako spicifičnem avtu boš za to moral na servis. Lahko da je šlo kaj drugega kot motorček. Na netu (razen rabljeno na e-bayu) kaj takege ne boš našel (minimalno verjetnost sicer dopuščam). Tako, da teh 100 € raje porabi za to ;).

DoberDan
Nov uporabnik

Napisal/-a DoberDan Ne jan 23, 2011 12:56 am

Ponavadi nikoli ni to to, pa vendar vidim, da ne morem iti preko tega.
Očitno moram nabrati korajžo in se spustiti v ta projekt :)

Sedaj pa še eno vprašanje (oprostite mi, sem le nov in nepoznavalec), omenil sem že, da mi je motorček za dviganje sovoznikovega stekla crknil. Tukaj gre za bolj specifičen del, obstaja kakšna varianta, da se ga pošiče na netu itd, ali se morem prepustiti original servisu? Verjetno se take stvari išče pa številki šasije oz. številki posameznega kosa?
Hvala za odgovor že v naprej...

Če bi bil 100EUR, bi bil še vesel, pa kaj ko imam predračun na servisu za 580 narejen.
Hja, kaj čmo, vsak vesele nekaj stane.
Drugače pa so linki tuning oz. servis štacun s katerimi imate posamezniki dobre izkušnje nadvse dobrodošli, jih pridno spravljam.

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne jan 23, 2011 1:04 am

jaz bi pa rekel, da ravno en tak "splošen" del (motorček za stekla) bi se moral dobit enak še za kateri drug avto- cenejši. razen če je tudi motorček športen tako, kot avto :D
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov