Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Kraj: Kranjsterdam

Lauš izpušni sistemi - HELP

Napisal/-a PaGeR To nov 25, 2003 3:25 pm

Zdravo! Vem da je blo že full velik govora o izpušnih sistemih, kar se mi zdi da sem jih pregledal kar veliko...
Pa prosm da res odgovorte le tisti ki imate izpušni sistem od lauša!

Imam mašino 1.4 16V, pa bi prosu kakega ki ima enako prostornino motorja ali vsaj podobno da mi pove naslednje:
1.Kakšen je zvok? (glasen, tih, globok, cvileč)?
2.Kakšna je kvaliteta? (če ma mogoče že kdo kaj dalj časa)k lih vsake 2leti ne mislm izpuha menjat, dam raje zdele več, pa da mam boljš pa za dalj časa
3.Ali ima na zunanjem(vidnem) delu kakšno oznako? (kot lisička(remus), powerful,...)

No to bi bilo vse, pa hvala za vse odgovore, ki vem da mi bodo prišli zelo prav!

LP
Ali obstaja rehabilitacijski center za prehitro vožnjo? :)
Opel Corsa 2.0 16V

Uporabniški avatar
BABI
Nov uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a BABI To nov 25, 2003 3:39 pm

Na naši Calibri smo dali odstraniti katalizator, nadomestili so jo s cevjo plačali smo 4.00sit.
Ker smo bili zadovoljni smo se odločili in pri Laušu menjali še srednji lonec izpuha.
to nas je stalo 18.000sit, lonec je prousten, odločili smo se še za menjavo zadnjega dela izpuha, kibo športni, ampak še nismo dali menjati, ker še ni tako kritičen.
Doslej smo z delom in izpuhom zelo zadovoljni.
Lep dan vam želim.

Uporabniški avatar
playa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a playa To nov 25, 2003 3:50 pm

3) nastavke ne delajo sami, ampak jih narocajo od asso tko da ti pise A.S.S.O na vrh
Calibra

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Napisal/-a PaGeR To nov 25, 2003 4:10 pm

playa je napisal/-a:3) nastavke ne delajo sami, ampak jih narocajo od asso tko da ti pise A.S.S.O na vrh

Ali to velja le za nastavke?
V mislih imam zamenjati cel zadnji lonec, ne le nastavek gor vršt...

LP
Ali obstaja rehabilitacijski center za prehitro vožnjo? :)
Opel Corsa 2.0 16V

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To nov 25, 2003 4:21 pm

pager je napisal/-a:
playa je napisal/-a:3) nastavke ne delajo sami, ampak jih narocajo od asso tko da ti pise A.S.S.O na vrh

Ali to velja le za nastavke?
V mislih imam zamenjati cel zadnji lonec, ne le nastavek gor vršt...

LP

jaz imam od lauša samo okrasne nastavke...nič ne piše gor ;)
SlikaSlika

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist To nov 25, 2003 4:26 pm

Mam podoben problem v kratkem bom moral zamenjati zadn lonc, pa bi dal rad bl odprto-športno varianto, seveda homologirano :wink: pa okrasek po izbiri. Pr Laušu nej bi blo to okol 25čukov....z montažo. Mal pa mam pomisleke, ker nimam vmesnega lonca, ga je prejšni lastnik dol pobral, tko da mam sam katalizator in zadn lonc. Tko da se bojim da bo preglasen, pa še če se bo vseeno dal lep zvok dobit.

LP

Uporabniški avatar
Katrca
Uporabnik

Napisal/-a Katrca To nov 25, 2003 4:26 pm

Jst sm meu od lauša zadnji lonc na katri, pa sm biu ful zadovoljen. Mena je prišlo 20 tisoč (lonec + nastavek, ki ti ga našvasa na lonc + delo).

Men je samo na loncu pisal lauš, na nastauku pa nč.

Uporabniški avatar
PaGeR
Uporabnik

Napisal/-a PaGeR To nov 25, 2003 7:48 pm

Hvala vsem za odgovore!
Sam zanima me pa še kar kakšen zvok si pridobiš s tem izpušnim sistemom...

LP

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich To nov 25, 2003 8:04 pm

Sam kok so men povedal na LPPju nima LAUS nic postiman glede homolomo, a na LAUSu trdijo nasprotno... Ne vem kdo zdej bucke tros

Uporabniški avatar
Tipo-mania
Novinec

Napisal/-a Tipo-mania To nov 25, 2003 8:22 pm

Ja kar se homo lomo tiče sm se tut že jest pozanimal in so mi rekl da majo zadevco poštimano in tut kle na forumu so ble te zadeve že potrjene tko da zadeva zna držat.Tut jest mam namen zamenjat sistem in trenutno so mi oni kr uredu no pa tut De Vito je u igri sam so pa papirji uprašanje-se sicer govori da bo šel delat homologacijske papirje sam kukr vem je to sam za hude mašince-BMW M3,nova Toyota CELICA,Golf V,itd....
DJ Jay

Sedicivalvole
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Sedicivalvole To nov 25, 2003 8:25 pm

Lih zadnjic sem bil tam, pa sem mal spraseval to in ono glede izpuha, kaj bi se dalo narest in kako, kolk $$$$ in podobno. Izvedel sem vse kar me je zanimalo tako da priporočam, da se gre kar tja in se zve vse iz prve roke. Imam občutek, da te tam me nategnejo kot ponekod in bom verjetno sel tja, če se mi DeVito ne bo zdel boljsi. Za DeVitota vem, kaksen zvok lahko pricakujem, za Lausa pac ne (bi prosil, ce lahko tudi meni kdo pri tem pomaga - Primerjava? :roll:

lp
Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ To nov 25, 2003 8:35 pm

umm..
če si iz lj pa maš jutr čas...se lahk dobiva, pa slišiš kakšen je lauš na fiatovi 1.6 16V mašini s počenim kolektorjem a šp. zr. filtrom :D

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To nov 25, 2003 8:37 pm

DrSergioDJ je napisal/-a:umm..
če si iz lj pa maš jutr čas...se lahk dobiva, pa slišiš kakšen je lauš na fiatovi 1.6 16V mašini s počenim kolektorjem a šp. zr. filtrom :D

al pa če gre na eno njivo mal traktroje poslušat :D:D:D
(joke)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tipo-mania
Novinec

Napisal/-a Tipo-mania To nov 25, 2003 8:46 pm

Sedicivalvole a ti maš tut Tipota al sam tack NICK-me zanima za kaj si vse spraševal pr Laušu(kolektor,katalizator,srednji lonc,zadnji lonc) in kakšno ceno so ti postavl,ja jest sm že slišu zadevo ropotat na Tipotu in ma kr lep glas,razn če nisi kak hud glasbenik in si občutljiv na določene frekvence-ŠALA-ŠALA :D ,no uglavnem sm slišu že dost dobrih besed na račun Lauš tko da je po moje kr dobra roba,jest mam zdej Remusa gor in je zadeva že oddelala svoje-tko da bom zamenjal-verjetn Lauš
DJ Jay

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ To nov 25, 2003 9:04 pm

maky je napisal/-a:
DrSergioDJ je napisal/-a:umm..

al pa če gre na eno njivo mal traktroje poslušat :D:D:D
(joke)

sam res ej

vsakic k prezgem avto, pa je folk zravn, pa me pogleda (al pa pogleda proti havbi/motorju), pa si pomoje misl: f*** kir jeben dizl... mene pa sram... :lol:

jebenti dizle :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

sam.........

tle je catch..pocen kolektor = manjse emisije(k vse vn uide ze pr motorju) = sergio nardi tehnicni :twisted:

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky To nov 25, 2003 9:33 pm

sergio fukne ker je pač sergio :twisted: :P :P :P
oz. mojstri na tehničnem pomislijo da gre za dizla in mu dajo višji standrd emisija :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
SlikaSlika

Sedicivalvole
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Sedicivalvole To nov 25, 2003 11:10 pm

Tipo-mania je napisal/-a:Sedicivalvole a ti maš tut Tipota al sam tack NICK-me zanima za kaj si vse spraševal pr Laušu(kolektor,katalizator,srednji lonc,zadnji lonc) in kakšno ceno so ti postavl,ja jest sm že slišu zadevo ropotat na Tipotu in ma kr lep glas,razn če nisi kak hud glasbenik in si občutljiv na določene frekvence-ŠALA-ŠALA :D ,no uglavnem sm slišu že dost dobrih besed na račun Lauš tko da je po moje kr dobra roba,jest mam zdej Remusa gor in je zadeva že oddelala svoje-tko da bom zamenjal-verjetn Lauš

Ja mam "sedicivalvole" (ni samo nick - a mas ti tud 16V?)
No skratka, spraseval sem prakticno glede vsega. Nabolj me je zanimalo glede cevi, ki je vsaj na onem delu za srednjim loncem precej preozka (Laus pogledal in rekel da je za 1.6 gor). Ok, temu se ne cudim, sej srednji lonec ni sporten, pa zgleda auspuhar Meden ni prav dosti pozornosti namenil temu, da bi bil gor del, ki res gor pase... Sej prede lepo, sam kaj ko ga dusi (sam tud to opazam, pa tud ko sem ga vzgal pr Lausu pa mal gasa na mestu je majster prec vidu (beri slišal) da ne gre tko ven kot je treba. Kolk $$$$? Za celo cev od kolektorja do konca fi 55+sportni srednji lonec+sportni zadnji lonec+nastavek+delo=cca 60.-65.000SIT. Vprasal sem glede kolektorja, ce je tam vse v redu (ker je bil ze enkrat švasan na ene parih mestih - No sej DrSergioDJ ve kaj je to :lol:, če v redu tesni itd, je reku da v redu).
Tko da zvedu sem, zdej se moram samo se odlocit... :roll:

lp

PS: DrSrgioDJ - Drgač nisem cist iz LJ (Domžale), sem pa vecino casa u LJ. Enkrat se mormo slisat, da vidim kako dela Laus (sam za spreden del bom prnesu ene par povštrov, da se bo res sam zadnji lonec slišal :lol: ) Jutr ne bo cajta, a slucajno prides 7.12 na srecanje?
Slika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr nov 26, 2003 2:40 am

umm..ok, pol pa 7. na srečanju ;)

MaKo
Uporabnik

Napisal/-a MaKo Pe nov 28, 2003 6:57 am

Jaz mam Lausa in sem zaenkrat zelo zadovoljen! Sicer sem pustil katalizator notri ampak...
Glede nastavkov...tudi jaz imam nastavek firme ASSO!

Sicer pa je bilo o tem ze kar nekaj napisanega...malce brskanja ne bi skodilo :wink:

Uporabniški avatar
AR-146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR-146 Pe nov 28, 2003 7:18 am

jet tud nimam napisa gor pomoje je odvisko kak nastavek usameš eno so od asso enim pa nč ne piše
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 1 gost