Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
gregaVW
Nov uporabnik

Napisal/-a gregaVW Če jul 17, 2008 1:45 pm

pa kaj se tolko palite????? clovek je mogoce na zacetku se resno pisal, zdaj pa vas ze podjebava, vi pa kar na vsako besedo skocite........

Pozdravljeni. Človek je pomoje vedno resno pisal, vendar na drugačen način, moraš biti že malo bolj razgledan da razumeš. To lahko govoriji tisti, kateri Boštjana ne poznajo, sicer teme nisem prebral, vendar vsi skozi nekaj čez njega tolčete pa se norca delate.

1,4 litra pa dela kot se zagre, ko se bo kdo od nevernih duš peljal, bo vedel da ni nakladanje vse skupaj. Ja včeraj je dobro pokalo mimo Atriuma , nemci napadajo:lol: :lol: . Zdaj je še mene malo zamikalo da bi se kaj v BAR-e spustil ;)

Kaj čem rečti, kapo dol, dobra raketa :D

lep pozdrav, Grega

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Če jul 17, 2008 6:48 pm

KOPRON :bow :lol:
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Če jul 17, 2008 7:52 pm

@Mad ...boš kaj v logatcu v nedeljo na paralelnem rallykrosu ..???
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če jul 17, 2008 7:55 pm

lahko bi kakšne slike objavil od avta :P jaz že dolgo časa "kukam" v to temo z upanjem, da zagledam kakšne slike :oops:

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Če jul 17, 2008 8:14 pm

Ja, res je Grega. Večino mojega pisanja je resnega, vendar kaj, ko ljudje ki so premalo "razgledani" (=poučeni), ne zmorejo razumeti , in potem si teh mojih besed ne znajo drugače razložiti, kot da je vseskupaj le neka šala .

Sicer avto nekam gre , vendar mu manjka še okrog 50% navora, za kak spodobnejši rezultat.
Mislim, da bomo to rešili z Bari . Limit je 2,8 Bara.
Sedaj že pihne na 1,8 Bara STD , ker je bil Mitja prejle "na obisku, he he, he, ...
Itak da pa se meni zdi že, kot da bi "peš hodil", ker sem navajen dovolj hujšega, ... ( AR + )
Me prav zanima, kaj bo dalo ven kot končni rezultat motorja ... ?!?

Eh, pa pustimo to za1X .

No, glede slikic, je tega bolj vešč Max-owner of the car 8) .

Lahko pa bi jaz dodal kak filmček, ker to edino znam . No saj, verjetno ga bom, vendar ne prej, dokler ne zrihtamo do konca = čakamo na menjavo šob.

Danes sem zamenjal svečke . Ni bistvene razlike, ... bo treba zamenjati še vžigalno tuljavo, z močnejšo ( od turbača ).
Namreč, avto ne pospešuje enakomerno , ampak se zaletava.
Sumimo iskro .
Skriti konji se odkrivajo, heh, ...
Sem pa danes tudi še določil vrtljaje največje moči : 6800 RPM. ( ne sprašujte kako, heh ...he, he, he, )

Sicer pa glede raznih posnetkov "na splošno" :

... pisano je ; " Nobeno uho ni nikoli slišalo + nobeno oko ni nikoli videlo to, kar je Bog pripravil tistim, ki Ga ljubijo ".

Gremo molit' sedaj, potem večerjat , potem pa spat' .

Ju3 bo dooolg dan : treba še en Inox kolektor izdelat' .

Pa lep pozdravčaw, ...

by Boštyxz + #spirits + ###

Uporabniški avatar
da hype
Novinec

Napisal/-a da hype Če jul 17, 2008 8:37 pm

Slišal sem te danes ko si ga sekal mimo bajte, poka fajn :)
Honda Civic 5g. VTI

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če jul 17, 2008 10:03 pm

drsokodj je napisal/-a:@Mad ...boš kaj v logatcu v nedeljo na paralelnem rallykrosu ..???
... Ja nekaj sem se menil, da če nastavim stek in kamber do konca tedna (moram nekaj še našvasat gor ... na AXA pol pridem gor do M.lončarja ki bo vozil slalom ( mogoče ga posodim ? :) ) ... če še niste vidli za katerega saxa gre pa : spodaj

L.p. M.
Priponke
IMG_0586.jpg
in ostale raketice ... brez AX-a ;)
IMG_0579 d.jpg
...Tak je bil ...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Kraj: Okolica MB

Napisal/-a Dejan_S2 So jul 19, 2008 12:35 pm

gregaVW je napisal/-a:
pa kaj se tolko palite????? clovek je mogoce na zacetku se resno pisal, zdaj pa vas ze podjebava, vi pa kar na vsako besedo skocite........

Pozdravljeni. Človek je pomoje vedno resno pisal, vendar na drugačen način, moraš biti že malo bolj razgledan da razumeš. To lahko govoriji tisti, kateri Boštjana ne poznajo, sicer teme nisem prebral, vendar vsi skozi nekaj čez njega tolčete pa se norca delate.

1,4 litra pa dela kot se zagre, ko se bo kdo od nevernih duš peljal, bo vedel da ni nakladanje vse skupaj. Ja včeraj je dobro pokalo mimo Atriuma , nemci napadajo:lol: :lol: . Zdaj je še mene malo zamikalo da bi se kaj v BAR-e spustil ;)

lep pozdrav, Grega

No najprej pohvale za Projekt! (Si zasluži po moje vsakdo, ki se spravi nekaj mrdat na avtu)!

Sicer sem se že z tem g.Kopronom že nekaj časa nazaj pogovarjal po fonu (pač faca nimaš kaj)...

...ampak moram pa priznati da je takšno pisanje tukaj pa že "po moje" na meji okusnosti.... sicer če sem odkrit sem bral le prve dve strani (že nekaj časa nazaj)... zdaj pa le v par sek preletel ostale, razen posta ki ga citiram, ampak meni se zdi že res malenkost preveč vsega (več ali manj nakladnja)...

Drugače pa ko govoriš - avtor citiranega o nekih nevernih dušah in vožnji z tem Saxo-jem... pa bi mogoče rekel (wake up guys)... mislim da avte sposobne peljati 14s+ na 402m pa ni dandanes potrebno kovati ne vem kako visoko v oblake (ali zvezde)...

... ne mislim nič slabega (sem rekel vsaka čast za projekt), ampak tako je pač moje mišljenje na celotno stvar, pa mislim da se bo sigurno našel kdo ki se strinja z mano...

LP
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jul 19, 2008 2:38 pm

Dejan_S2 je napisal/-a:
gregaVW je napisal/-a:

lep pozdrav, Grega

No najprej pohvale za Projekt! (Si zasluži po moje vsakdo, ki se spravi nekaj mrdat na avtu)!

Sicer sem se že z tem g.Kopronom že nekaj časa nazaj pogovarjal po fonu (pač faca nimaš kaj)...

...ampak moram pa priznati da je takšno pisanje tukaj pa že "po moje" na meji okusnosti.... sicer če sem odkrit sem bral le prve dve strani (že nekaj časa nazaj)... zdaj pa le v par sek preletel ostale, razen posta ki ga citiram, ampak meni se zdi že res malenkost preveč vsega (več ali manj nakladnja)...

Drugače pa ko govoriš - avtor citiranega o nekih nevernih dušah in vožnji z tem Saxo-jem... pa bi mogoče rekel (wake up guys)... mislim da avte sposobne peljati 14s+ na 402m pa ni dandanes potrebno kovati ne vem kako visoko v oblake (ali zvezde)...

... ne mislim nič slabega (sem rekel vsaka čast za projekt), ampak tako je pač moje mišljenje na celotno stvar, pa mislim da se bo sigurno našel kdo ki se strinja z mano...

LP
... Se strinjam z teboj ... je pa napredek pogledat kaj se vozi na 14 + sekund okrog in bit med njimi z avtom ki je v osnovi 1360 ccm 8 ventilov 55 kw mlinček ... koliko jih poznaš takih ??? Osebno imam enega še lažjega (760 kg) z ene 140 + km ... verjetno bi lahko dosegel 14+ ... nekje na robu proti 15 in je brez turbo ... v osnovi isti 55 kw (isti motor) - iz 75 delan na 145 ... tu okrog jih vsak dan srečam najmanj ... ??? v mojih 41 letih nikoli nikjer niti enega - če odmislim tiste, ki jih srečujem na dirkah ... L.p. M.

Uporabniški avatar
gregaVW
Nov uporabnik

Napisal/-a gregaVW So jul 19, 2008 6:14 pm

Dejan_S2 je napisal/-a:
gregaVW je napisal/-a:

lep pozdrav, Grega

LP

Kot si rekel Dejan, vsaka čast vsakemu, ki kaj mrda po avtu. Kot pa je napisal Mad, 1,4l 8 ventilov, 55kw......ni to niti MALO podobno 2,2l 20 ventilov original turbo motorju, katerih pa sem velik fan že od mladih nog, ko sem jih kot vajenec občudoval v delavnicah, če si slučajno kaj povezoval z kakim 5 ognjenim motorjem. Kot pa sem bral, da se tak motor spravi na 600KM, rabiš 2,5 mio sit, se pravi moč pribljižno povečana za enkrat in pol oz. 230KM x 2,6. Za koliko krat se bo pa povečala pri tem original atmosferskem motoju in z low budget, pa je vprašanje, oz. je ZANIMIVO.

g. Kopron pa ima voljo, kljub temu da vsi pluvajo čez njega, pa sprašujejo če je kak crazy shit kadil pa nevem kaj...

Nisem expert, vendar sem hotel samo povedati da zadeva gre, ne kujem v zvezde, tudi ni treba vsega z Drag-om na 402m povezovati :D

lp

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Napisal/-a bigturbo So jul 19, 2008 8:38 pm

točno tko 14s je dober čas ampak ni bohve kak ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jul 19, 2008 9:49 pm

bigturbo je napisal/-a:točno tko 14s je dober čas ampak ni bohve kak ;)
... mah Jan zdj bom pa blok razrezal od hudega pa dal not še peti cilinder ... 1700 ccm pol boš videl ... ne OK sorry bom podaljšal na 6 pa bom mel na 2000 kubov pa ga bom na SKN peljal pol boš videl :lol: ... Tvoj oziroma - tak čipan na 450 km (2.7Bi-Turbo 30 ventilov ???) je v Kopru pred leti letel nekje okrog ... wauuu 14 sekund :IoI: Roksandič Iztok z sposojenim RS4 od Norbedo Gianija ... Ja bo treba blok podaljšat ja ...

Drag Race Koper Maj 2004 :

KONČNA RAZVRSTITEV
Razvrstitev RAZRED 13,000-13,999
1 7 ŠOOŠ BRANKO OPEL KADETT
RAZRED 14,000-14,999
1 35 PETRINA BOJAN AUDI RS6
2 21 PAVEL PRIMOŽ VW GOLF III
3 34 ROSANDIČ IZTOK AUDI RS
RAZRED 15,000-15,999
1 22 ŠKRABL JOŽE OPEL CORSA A
2 8 KUHAR SIMON OPEL VECTRA
3 1 IVANČIČ PRIMOŽ OPEL ASTRA
RAZRED 16,000-16,999
1 14 PANČUR ERNEST FORD FIESTA
2 27 GOSTIMIROVIČ SAŠO HONDA CRX
3 26 TRANI DANIELE CITROEN AX gt
RAZRED 17,000-17,999
1 11 ŠIJANEC ALEKSANDER OPEL KADETT
2 3 ŽERJAL MARTIN ALFA ROMEO 145
3 24 BRZIN ANDRAŽ RENAULT CLIO dci
RAZRED 18,000-
1 29 LOGAR ZMAGO PEUGEOT 206
2 4 VEBER ŽIGA SUZUKI SWIFT
3 16 LUKŠA BOŠTJAN MAZDA 323
:lol: L.p. Mad

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Napisal/-a bigturbo Ne jul 20, 2008 9:41 am

Mad je napisal/-a:
bigturbo je napisal/-a:točno tko 14s je dober čas ampak ni bohve kak ;)
... mah Jan zdj bom pa blok razrezal od hudega pa dal not še peti cilinder ... 1700 ccm pol boš videl ... ne OK sorry bom podaljšal na 6 pa bom mel na 2000 kubov pa ga bom na SKN peljal pol boš videl :lol: ... Tvoj oziroma - tak čipan na 450 km (2.7Bi-Turbo 30 ventilov ???) je v Kopru pred leti letel nekje okrog ... wauuu 14 sekund :IoI: Roksandič Iztok z sposojenim RS4 od Norbedo Gianija ... Ja bo treba blok podaljšat ja ...

Drag Race Koper Maj 2004 :

KONČNA RAZVRSTITEV
Razvrstitev RAZRED 13,000-13,999
1 7 ŠOOŠ BRANKO OPEL KADETT
RAZRED 14,000-14,999
1 35 PETRINA BOJAN AUDI RS6
2 21 PAVEL PRIMOŽ VW GOLF III
3 34 ROSANDIČ IZTOK AUDI RS
RAZRED 15,000-15,999
1 22 ŠKRABL JOŽE OPEL CORSA A
2 8 KUHAR SIMON OPEL VECTRA
3 1 IVANČIČ PRIMOŽ OPEL ASTRA
RAZRED 16,000-16,999
1 14 PANČUR ERNEST FORD FIESTA
2 27 GOSTIMIROVIČ SAŠO HONDA CRX
3 26 TRANI DANIELE CITROEN AX gt
RAZRED 17,000-17,999
1 11 ŠIJANEC ALEKSANDER OPEL KADETT
2 3 ŽERJAL MARTIN ALFA ROMEO 145
3 24 BRZIN ANDRAŽ RENAULT CLIO dci
RAZRED 18,000-
1 29 LOGAR ZMAGO PEUGEOT 206
2 4 VEBER ŽIGA SUZUKI SWIFT
3 16 LUKŠA BOŠTJAN MAZDA 323
:lol: L.p. Mad

hehee morš nekaj vedet da je vse odvisno od reakcije človeka,kajti na štartu lahko zgubiš 1s,loh tud več,tko da moj se je pelu preden sem ga jst kupil prejšni lastnik mi je kazal čase na dragu 13.2s jst nisem nikol vozu bom pa kmalu ampak z malo več horsu,da bo bolj zanimivo(še enkrat zlo pomembna je reakcija kar je pa un očitno ni imel oz,bolj slabo da je tok slab čas pelu) ;)

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Kraj: Okolica MB

Napisal/-a Dejan_S2 Ne jul 20, 2008 10:39 am

Seveda se lahko jajčkamo zaj, tak ko @Big turbo pravi... reakcija..itd.

Ko je bil moj S2 še serijski sem na g-tech večkrat postavil čase blizu tovarniškim, torej 14,3s na 402m in vem kako avto z takšnimi zmogljivostmi gre, zato mi ne bo noben pameti solil :P ...in vem da takšne zmogljivosti niso bog ve kaj... ko si navajen na njih... in pravim zgolj iz tega stališča...

Zaj pa če je kdo navajen 1,2 mlinčka z powerful-om, nalepko na šipi in ono na tanku seveda 8) in se potem pelje z 14s avtom pa si znam predstavljat da mu takšne zmogljivosti nekaj pomenijo... meni že dolgo ne več...
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Ne jul 20, 2008 12:16 pm

No, saj sem rekel, da avtomobilu še manjka vsaj X % moči + še 50% navora.

No, in nekaj podobnega imamo še v rezervi . 8)

Lahko bi zaključil, da avto res ne gre nikamor, vendar, ... premika se pa nekam le :lol:

No, saj, nevemkam skorajda že res ne more iti, ker še nimamo variabilne Turbine gor .

Možnost pa je, da bo morda že kmalu gor 8) .

No Turbo no fun , pod 2 Bara je pa itak Wacooooom, he, he, he ...

Gremo "silirat'" kosilo zdaj .

Pa lep pozdrav iz Slovenskih dobrav, čav

by Boštyx + #

P.s., Mad, : lahk pa damo še eno tako mašino v prtljažnik, saj prostora je še dovolj zadaj :lol: , ... potem bi pa skoraj že nekam šlo vseskupaj ( 2,8 L ), pa še 4X4 bi ratalo 8) , ...
Kaj meniš ? A bi bilo morda bolje iti na Bi-Turbo (ali pa Variable Turbo) ?

Lp :lol: 8) ;) 8)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne jul 20, 2008 5:59 pm

... ne Boštjan samo nehal bom pisat neumnosti tu gor ... pa se vrnu nazaj tam kjer sem prej pisal in imam tudi kakega kolega pa znanca, kjer si pomagamo in se srečujemo - kjer je forum zato, da si napišeš tisto med tednom, kar si med vikendom nisi do konca povedal ne pa tu ... tu je preveč dobrih avtov preveč dobrih mehanikov in znanja zame ubogega amaterja pa ni mesta :lol: zdaj grem sončka poiskat ... L.p. M.

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Ne jul 20, 2008 6:21 pm

kopron je napisal/-a:P.s., Mad, : lahk pa damo še eno tako mašino v prtljažnik, saj prostora je še dovolj zadaj :lol: , ... potem bi pa skoraj že nekam šlo vseskupaj ( 2,8 L ), pa še 4X4 bi ratalo 8) , ...
Kaj meniš ? A bi bilo morda bolje iti na Bi-Turbo (ali pa Variable Turbo) ?

Lp :lol: 8) ;) 8)

No glede variabilne turbine ne bom zgubljal besed :lol:
No ko boste dali še pa en motor v prtljaznik potem pa kapo dol.Zdej pa lahk po moje ameriko odkrivate, ampak še vedno nimate pravega pogona.FWD + big powa = useless, no traction.Predvidevam, da tudi špere nimate v menjalniku, kar je se toliko slabše.Drugače pa kot je ze Dejan rekel, 5 strani hvaljespevov za 14 sek avto je tudi way too much.
Drugače pa še vedno pohvale vreden projekt, malo je pri nas ljudi, ki znajo še kaj več iz avta, kot pa spojlerji in lexuske...Naredite 4x4 ali pa bi moto, pa bo to prava stvar. :lol:
No pa še nekaj, nekdo je omenjal, da te projekt na 600 hp stane 10k eur, tole pa je low budget projekt.Tudi low budget projekt na 600hp iz 2.2 motorja se da nrdit, ampak je to tek na kratke proge."Mal denarja mal muke PRESS" :lol: In to velja za vse low budget projekte, gredo ampak vprasanje koliko časa.
Jes se še vedno drzim načela bolje preventiva kot kurativa ;)

my 2 cents

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Ne jul 20, 2008 8:00 pm

Mad je napisal/-a:... ne Boštjan samo nehal bom pisat neumnosti tu gor ... pa se vrnu nazaj tam kjer sem prej pisal in imam tudi kakega kolega pa znanca, kjer si pomagamo in se srečujemo - kjer je forum zato, da si napišeš tisto med tednom, kar si med vikendom nisi do konca povedal ne pa tu ... tu je preveč dobrih avtov preveč dobrih mehanikov in znanja zame ubogega amaterja pa ni mesta :lol: zdaj grem sončka poiskat ... L.p. M.

Ufff.... Ax pa dobro gre, samo fotr ga ni tiščal prej ....

upam da bom letos še kaj na morju, da kaj novga spoznamo ;)

Max, škoda ker nisi bil do konca na PRK-ju .....Peljhan je drifta in se je z vseh štirih kadilo... sem se samo križal :D
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jul 20, 2008 8:05 pm

a loh avtor teme al pa mad pove kok km nj bi ta saxo meu priblizno.pa ne zj mi govort se ne ve ono ovo.tko sj pac ce ste taki mojstri poj prblizn vete kok konjou ma.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Po jul 21, 2008 5:58 am

drsokodj je napisal/-a:Ufff.... Ax pa dobro gre, samo fotr ga ni tiščal prej ....

AX res dobr gre :twisted:
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost