vwafn je napisal/-a:Ne! nikakor ne saj ima vsak računalnik zaščitno kodo v katero chip tunerji vdrejo. Na servisu nimajo dostopa do teh kod! niti po parametrih ne ugotovijo.Tako da se ne sikirat.
zaščitno kodo v katero chip tunerji vdrejo
buhti je napisal/-a:Lp,
Kolega ima namen čiperati svojo seat ibizo, 1.9, 100km in 240Nm, Sedaj pri RSR-u imajo napisamo, da se z optizacijo spravi na 135km in 300Nm. Ampak je malo v dvomih glede tega, ker je letnik 2004 in ima prevožnih 193.000km. Ima pa še prvo turbino, je pa bil redno serviseran na uradnem servisu. Pač boji se tega, da bi dal čiperat in bi mu čez par mesecev šla turbina. Dobra turbina pa stane okol 400€ ane... Kaj vi pravite? Ker tudi sam bom verjetno šel čiperati in bi pač šla skupaj, zaradi kakšnega popusta.
Hvala vam že v naprej za kakršen odgovor
buhti je napisal/-a:Lp,
Kolega ima namen čiperati svojo seat ibizo, 1.9, 100km in 240Nm, Sedaj pri RSR-u imajo napisamo, da se z optizacijo spravi na 135km in 300Nm. Ampak je malo v dvomih glede tega, ker je letnik 2004 in ima prevožnih 193.000km. Ima pa še prvo turbino, je pa bil redno serviseran na uradnem servisu. Pač boji se tega, da bi dal čiperat in bi mu čez par mesecev šla turbina. Dobra turbina pa stane okol 400€ ane... Kaj vi pravite? Ker tudi sam bom verjetno šel čiperati in bi pač šla skupaj, zaradi kakšnega popusta.
im nobody je napisal/-a:prej daj turbino obnovit če je slaba
buhti je napisal/-a:Ja lej če nimaš 600€, oz. si sam plačuješ stroške doma. Potem lahko malo koplicira ane. Sej jest mu isto pravm, da kakšna je možnost da bi šla turbinca ane, sam fora je ker mu je en mehankar reku, da bo mogu v kratkem menjati turbino če bo čiperal.
Adis:
No tak odgovor sem čakal. Pač je za premislt, verjetno pa ja na daljši rok, lahko pride to takih okvar. Ampak ko berem po forumu ko imajo čez 250.000km pa še nobenih težav, si pa tudi lahko mislš ane
im nobody je napisal/-a:prej daj turbino obnovit če je slaba
adis je napisal/-a:točno tako. ni nujno, da bo turbina crknila.
pri meni so se pokazale težave predvsem pri tem, da je turbina imela prevelik pritisk ( včasih tudi okrog 3 bara; merjeno na RSR-u).
vzrok: nihče ga ni mogel ugotoviti, kljub menjavi vseh možnih senzorjev itd... je ta le šla rakom žvižgat ( beri: turbina).
čare je napisal/-a:Jebenti sam sem pred istim vprašanjem al dat čipat al ne .Avto ma 220000 km,turbina zamenjana z obnovljeno pred 20000 km (sicer brezveze ampak ok) motor za moje pojme še odličen-ne pije nič olja,vžiga ko grom,servisiran na 10000 km (vsaj zadnjih 80000 km).Fora pa je v tem da jaz rad raziskujem in sem nabavil powerbox in gre avto občutno bolje (zaradi tega sem menjal tudi vztrajnik in sklopko) in bi sedaj rad probal še pravi tuning in glede na to da nisem nek divjak oz. bi tuning potreboval,ker je avto v osnovi precej len (200Nm) in na AC ne potegne tako kot bi jaz hotel (zdaj z boxom potegne,brez je pa len za znoret),gre se pa za mareo 81 Kw...
adis je napisal/-a:buhti je napisal/-a:Lp,
čipanje ima tako svoje prednosti kot slabosti.
prednost:
večja moč, večji navor...občutek da imaš nekaj "več"
slabost:
okvara turbine ( prevelik pritisk), hitrejša okvara sklopke v kolikor ne more "original" sklopka prenesti povečanega št. Nm-jev ipd...
torej na nek dolgi rok prinese čipanje svoje nenapovedane stroške na katere nihče ne pomisli. v takšnih primerih potem lastniki teh vozil ku**ajo proizvajalca vozila "češ kako slab voz imajo ipd....".
sam sem to že občutil na svoji koži in predvsem v svoji denarnici.
Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov