Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Re: Chip tuning da ali ne ?

Napisal/-a ludbe Pe jan 21, 2011 7:28 am

da tako je, po vsakem posegu ostane fingerprint

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Pe jan 21, 2011 2:49 pm

vwafn je napisal/-a:Ne! nikakor ne saj ima vsak računalnik zaščitno kodo v katero chip tunerji vdrejo. Na servisu nimajo dostopa do teh kod! niti po parametrih ne ugotovijo.Tako da se ne sikirat.

In potem svizec zavije čokolado..

bejž bejž, prijatelj, posadil si konkretno bučko, ki raste samo na tvojem dvorišču. Upajmo, da tako tudi ostane

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Pe jan 21, 2011 7:16 pm

zaščitno kodo v katero chip tunerji vdrejo

Kot v SKB? :shock:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 21, 2011 7:35 pm

Če je kolikor toliko izkušen mehanik ali pa vodja delavnice, bo že po kratki testni vožnji ugotovil, da je avto čipan...vsaj pri teh, ki jih jaz pripeljem na servis je do sedaj vedno ugotovil, kateri je čipan :D

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe jan 21, 2011 11:50 pm

al pa rečeš da je pravilno vzdrževan in vožen :D

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To jan 25, 2011 10:18 pm

Lp,

Kolega ima namen čiperati svojo seat ibizo, 1.9, 100km in 240Nm, Sedaj pri RSR-u imajo napisamo, da se z optizacijo spravi na 135km in 300Nm. Ampak je malo v dvomih glede tega, ker je letnik 2004 in ima prevožnih 193.000km. Ima pa še prvo turbino, je pa bil redno serviseran na uradnem servisu. Pač boji se tega, da bi dal čiperat in bi mu čez par mesecev šla turbina. Dobra turbina pa stane okol 400€ ane... Kaj vi pravite? Ker tudi sam bom verjetno šel čiperati in bi pač šla skupaj, zaradi kakšnega popusta :).

Hvala vam že v naprej za kakršen odgovor ;)
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To jan 25, 2011 10:36 pm

buhti je napisal/-a:Lp,

Kolega ima namen čiperati svojo seat ibizo, 1.9, 100km in 240Nm, Sedaj pri RSR-u imajo napisamo, da se z optizacijo spravi na 135km in 300Nm. Ampak je malo v dvomih glede tega, ker je letnik 2004 in ima prevožnih 193.000km. Ima pa še prvo turbino, je pa bil redno serviseran na uradnem servisu. Pač boji se tega, da bi dal čiperat in bi mu čez par mesecev šla turbina. Dobra turbina pa stane okol 400€ ane... Kaj vi pravite? Ker tudi sam bom verjetno šel čiperati in bi pač šla skupaj, zaradi kakšnega popusta :).

A za samo 400€ gre komplicirat? Če je 400€ turbina pa 200€ ostali stroški z zamenjavo, je to 600€. Verjetnost, da bo šla turbina zaradi chiptuninga kolikšna je? 5% v bistvu drobiž
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To jan 25, 2011 10:42 pm

čipanje ima tako svoje prednosti kot slabosti.

prednost:
večja moč, večji navor...občutek da imaš nekaj "več"

slabost:
okvara turbine ( prevelik pritisk), hitrejša okvara sklopke v kolikor ne more "original" sklopka prenesti povečanega št. Nm-jev ipd...

torej na nek dolgi rok prinese čipanje svoje nenapovedane stroške na katere nihče ne pomisli. v takšnih primerih potem lastniki teh vozil ku**ajo proizvajalca vozila "češ kako slab voz imajo ipd....".

sam sem to že občutil na svoji koži in predvsem v svoji denarnici.

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To jan 25, 2011 10:42 pm

Ja lej če nimaš 600€, oz. si sam plačuješ stroške doma. Potem lahko malo koplicira ane ;). Sej jest mu isto pravm, da kakšna je možnost da bi šla turbinca ane, sam fora je ker mu je en mehankar reku, da bo mogu v kratkem menjati turbino če bo čiperal.

Adis:
No tak odgovor sem čakal. Pač je za premislt, verjetno pa ja na daljši rok, lahko pride to takih okvar. Ampak ko berem po forumu ko imajo čez 250.000km pa še nobenih težav, si pa tudi lahko mislš ane :D
Zadnjič spremenil buhti, dne To jan 25, 2011 10:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To jan 25, 2011 10:43 pm

prej daj turbino obnovit če je slaba
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To jan 25, 2011 10:46 pm

im nobody je napisal/-a:prej daj turbino obnovit če je slaba

Ne sej on je samo do mehankarja stopu pa ga prašu glede čiperanja ane in pač glede na št. prevoženih km mu je kr reku da bo šla turbina ane...
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jan 25, 2011 10:49 pm

Naj čipira pa bo videl

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To jan 25, 2011 10:50 pm

buhti je napisal/-a:Ja lej če nimaš 600€, oz. si sam plačuješ stroške doma. Potem lahko malo koplicira ane ;). Sej jest mu isto pravm, da kakšna je možnost da bi šla turbinca ane, sam fora je ker mu je en mehankar reku, da bo mogu v kratkem menjati turbino če bo čiperal.

Adis:
No tak odgovor sem čakal. Pač je za premislt, verjetno pa ja na daljši rok, lahko pride to takih okvar. Ampak ko berem po forumu ko imajo čez 250.000km pa še nobenih težav, si pa tudi lahko mislš ane :D

točno tako. ni nujno, da bo turbina crknila.

pri meni so se pokazale težave predvsem pri tem, da je turbina imela prevelik pritisk ( včasih tudi okrog 3 bara; merjeno na RSR-u).

vzrok: nihče ga ni mogel ugotoviti, kljub menjavi vseh možnih senzorjev itd... je ta le šla rakom žvižgat ( beri: turbina).

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jan 25, 2011 10:51 pm

im nobody je napisal/-a:prej daj turbino obnovit če je slaba

ja pr teh kilometrih in če jih misli še dosti delat nebi bilo neumno.. ne glede na toali bo čipal ali ne.
mene po 150.000km čipanih in skupno skoraj 220.000 še nič ne matra. se pa čuti da sklopka ni več "nova"

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To jan 25, 2011 10:52 pm

pol je bla turbina neki zjebana da ti je 3 bare filala :shock:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To jan 25, 2011 10:55 pm

adis je napisal/-a:točno tako. ni nujno, da bo turbina crknila.

pri meni so se pokazale težave predvsem pri tem, da je turbina imela prevelik pritisk ( včasih tudi okrog 3 bara; merjeno na RSR-u).

vzrok: nihče ga ni mogel ugotoviti, kljub menjavi vseh možnih senzorjev itd... je ta le šla rakom žvižgat ( beri: turbina).

Hvala ti za tole mnenje, mu bom kar link koperal pa naj si malo prebere.

Drgač pa me pa še to zanima, ob menjavi turbine pa nisi imel več težav?
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To jan 25, 2011 11:01 pm

Jebenti sam sem pred istim vprašanjem al dat čipat al ne .Avto ma 220000 km,turbina zamenjana z obnovljeno pred 20000 km (sicer brezveze ampak ok) motor za moje pojme še odličen-ne pije nič olja,vžiga ko grom,servisiran na 10000 km (vsaj zadnjih 80000 km).Fora pa je v tem da jaz rad raziskujem in sem nabavil powerbox in gre avto občutno bolje (zaradi tega sem menjal tudi vztrajnik in sklopko) in bi sedaj rad probal še pravi tuning in glede na to da nisem nek divjak oz. bi tuning potreboval,ker je avto v osnovi precej len (200Nm) in na AC ne potegne tako kot bi jaz hotel (zdaj z boxom potegne,brez je pa len za znoret),gre se pa za mareo 81 Kw...

buhti
Stalni uporabnik

Napisal/-a buhti To jan 25, 2011 11:05 pm

Tut jest sm pozabu povedat, njegova ibiza čist nič ne pije olja, tut malo ne pokadi, nikoli kakšn korilc tankan, vžiga lepo, sklopka odlična, glavn servis lani narejen, mašina nč uscana, razn tm pr odušku turbine (saj mislm da je tm) je malo od olja, sam kokr vem imajo to usi?... avto je res v piko! ;)
Zadnjič spremenil buhti, dne To jan 25, 2011 11:11 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jan 25, 2011 11:06 pm

čare je napisal/-a:Jebenti sam sem pred istim vprašanjem al dat čipat al ne .Avto ma 220000 km,turbina zamenjana z obnovljeno pred 20000 km (sicer brezveze ampak ok) motor za moje pojme še odličen-ne pije nič olja,vžiga ko grom,servisiran na 10000 km (vsaj zadnjih 80000 km).Fora pa je v tem da jaz rad raziskujem in sem nabavil powerbox in gre avto občutno bolje (zaradi tega sem menjal tudi vztrajnik in sklopko) in bi sedaj rad probal še pravi tuning in glede na to da nisem nek divjak oz. bi tuning potreboval,ker je avto v osnovi precej len (200Nm) in na AC ne potegne tako kot bi jaz hotel (zdaj z boxom potegne,brez je pa len za znoret),gre se pa za mareo 81 Kw...

ko sem jst čipal sem lepo mel vpogled kot sovoznik kaj se na cesti dogaja in koliko odstotkov turbina več polne.. poleg tega pa sem se dobro pozanimal kako avto prenaša večje obremenitve.
glede na moje izsledke ni ravno tako, da da turbina vseh tistih 25% več moči.. mogoče 10. vsaj pri normalnem tuningu

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr jan 26, 2011 10:13 am

adis je napisal/-a:

čipanje ima tako svoje prednosti kot slabosti.

prednost:
večja moč, večji navor...občutek da imaš nekaj "več"

slabost:
okvara turbine ( prevelik pritisk), hitrejša okvara sklopke v kolikor ne more "original" sklopka prenesti povečanega št. Nm-jev ipd...

torej na nek dolgi rok prinese čipanje svoje nenapovedane stroške na katere nihče ne pomisli. v takšnih primerih potem lastniki teh vozil ku**ajo proizvajalca vozila "češ kako slab voz imajo ipd....".

sam sem to že občutil na svoji koži in predvsem v svoji denarnici.

Normalen tuner te bo seznanil s stanjem komponent ali bo celo odrekel čipanje
RiDe hArD
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov