pinjas je napisal/-a:narezani so zakon, preluknjani so tudi super vendar oboji brez aluminijastega ali ergal zvonca so brez veze. Sam sem imel preluknjane in narezane z ergal zvoncem in sem naredu po avtocesti 10x iz 180 na 50kmh zaporedoma in ni nič popokalo, pa tudi treslo ni zanimivo. Pri enaki kombinaciji vendar fiskni diski, pa so se diski začeli zvijat ob 4 poskusu.
Večina rally avtov ima original gladkediske iz samega razloga ker pravilnik to tako določa;) , kao poceni dirkanje, vendar ogrozi varnost. Me zanima čas na krog z narezanimi diski z aluminijastim zvonom in originalnimi.
Vsekakor narezani diski so bonma za vsak dan in MHD . Navrtani izgledjao dobro samo me ne prepričajo ker za vsak dan ne opravljajo svoje naloge. Bistvo chega ni samov premeru diska predvsem v debelini diska.
Malo zablode, se mi zdi.
Evo ima (FIA) homologirane 355 mm /32mm spredaj in 295mm /25mm zadaj. Proizvaja tako Brembo kot AP. S celjustmi, ploscicami, zvoni in adapterji je cena okoli 7000Eurov. Torej mokre sanje za pocestnike in dokaz, da ne gre za poceni zadevo. Varnost prva!
Alu zvonci? Pri evu je funkicja samo ena. Ti diski so plavajoci, kot pri motorjih. Zato boljsi ucinek in manj tresenja. Za vsakodnevno voznjo neprimerno, ker skriplje in ropota kot da bo vsak cas vse vstran padlo.
Navrtani diski se na tezkih dirkalnikih (kar evo s 1340kg seveda je) ne obnesejo.