mondy je napisal/-a:
Kar se tiče "tistih" valjev pa ne dvomim v izmerjeno moči na kolesih. Glede na to, da ne merijo izgub, pa so lahko izračuni moči na gredi samo približki.
Kakšna je bila pa moč na kolesih od obeh meritev, pa navor?
mondy, mondy. Raje kot da tule ropotaš pridi do mene pa ti izmerimo. Že pred časom sem ti ponudil zastonj meritev pa te do danes še ni bilo. Se morda česa bojiš?
Posted: 30 Aug 2009 10:56 Post subject: Reply with quote Edit/Delete this post
Mondy, ti pa lahko prideš kadarkoli v NM, izmeril bi ti zastonj, pa ne zarad nekega prepričanja, da bo več ali manj pokazalo. Sam predvidevam da bi pokazalo nekje 10% manj, kot tam kjer si ti meril, lahko pa da se motim. Sam kljub vsemu tudi to bi bil zelo dober rezultat.
Sicer pa trenutno se razvija, program, ki bo meril moč na gredi z izgubami. Mustang dyno tudi meri izgube, vendar so nastavljene malo drugače. To zadevo pa se da z pridom uporabiti tudi v tem primeru, saj zadeva meri izgube.
Click the “Start Test” button to start the test. The software will wait until the measured
speed goes above the maximum testing speed + 5.0 MPH, and then indicate that it has
started measuring the parasitic losses of the dynamometer (and vehicle). If the vehicle is
left on the dynamometer during testing, the transmission must be placed in neutral, and
the brakes must not be touched during the coast-down phase of testing.
Sicer že sedaj delam z temi izgubami in zato imam vedno podatke ki so zlo blizu realnosti. Ne pa kakor je bilo pred letom dni tako na veliko opevano kako eni potegnejo 290KM iz ene integre z kompresorjem, potem je pa slučajno ta tip prišel do mene pa mu je pokazalo kar 20 konjev manj. Četudi moji valji kažejo manj kot iz AE, imam jaz (za razliko od nekaterih) čisto vest, da nikogar ne farbam okoli konjev.Da o izmerjenem 345 konjskem Fordu ST (AE, kje pa drugje) raje ne govorim (oranzne barve iz LJ) ki so ga SKN čipali na 280KM. Pri meni jih je bilo izmerjenih 276KM. Morda je lastnik vozila tudi na tem forumu....