Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po nov 02, 2009 10:48 pm

čstitke rok-u za debato z več kot 1000 posti :D
pa naslov teme bi lahko spremnil, oz. saj brisal tist video ....... ker to ni za nikamor tak posnetek, vsako 5 letno dete bi bolšga naredu :D
pa sori za mnenje, ampak na žalost bolšega ne morem dati 8)

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po nov 02, 2009 11:16 pm

Yoni: Jah to je res samo je edini v strunjanu ki dela z njim in ki zna delat, vsi hodijo k njem tak da mislim da bo to to =).
nighthawk je napisal/-a:Jest sem slišal, da lahko Rok Brumen deli praštevilo.

I am the punishment of god, and if u have not great sins, god will not send punishment like me after you....

borisk
Nov uporabnik

Napisal/-a borisk To nov 03, 2009 8:45 am

Pred 25 leti najbrž ni bilo še tig postopka, ali pa je bil še v plenicah... TIG ni tako enostaven postopek kot izgleda na prvi pogled....

TIg je že poznan od druge svetovne vojne, ko so ga izumli zaradi potreb varjenja takrat novih materialov za potrebe letalstva. od takrat se je razširil in vsaka mal bolša delavnica ga že ima kakih 30 let :lol: :lol:

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron To nov 03, 2009 10:26 am

snikerson je napisal/-a:@rokbrumen rs2

Ja, Rok, to je Edi, ko je imel še RS2 .
Zdj gre pa na RS1 , da bo še bolj šlo .
lp + dp + #

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san To nov 03, 2009 10:38 am

@rokbrumen: veš kaj mi povej, a si pri svojem prirastku moči (266whp) kaj naredil na sklopki, da zdrži take obremenitve ? Ker dvomim, da je original sklopka v CRX tako superiorna, da nebi imela problemov z prirastkom dodatne moči ! Jaz imam od Sinterja oblečeno v karbon, pa vrjamem, da imam večje in močnejše že originalne dele, kot tvoji originalni, pa se mi po parih pospeševanjih oziroma, če startam z previsokimi obrati, da hoče zdrset......kako si to porihtal ?

Yagi-san

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To nov 03, 2009 11:00 am

Yagi-san: Jst mam sklopko notr iz ebay-a stage 4, CRX-i imajo dve različne sklopke ena je majhna in ena je po premeru za 3cm večja imam obe doma ker sem imel dva različna menjalnika na avtu!! Tudi to lahko slikam da ne bo kdo reku da lažem :lol: :lol: . Moja sklopka naj bi bila za 400hp, ti pa osebno povem da original sklopka zdrži 300hp ;) sproban z moje strani in s strani kolega ko ima 4.gen turbo. Tako da crx-v osnovi ima zelo dober motor ki ga do 300 310hp ne rabiš predelovat j pa dobro mu pustit malo dihanja, kopron je sprobu bate orignalne in je opazu da so tako trdi kot kovani bati, le da medobročni del je tanjši od kovanih kar pomen da original bat rado razkolje medobročni del. Kar je pogosto pri predelavah pri crx-u. Drugače pa motor drži in pretrpi marsikaj.

kopron: Ja ja sj se mi je zdel da je on legenda ziva :D

I am the punishment of god, and if u have not great sins, god will not send punishment like me after you....

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san To nov 03, 2009 11:03 am

OK, hvala na razlagi. Jaz slike ne potrebujem, samo zanimalo me je kaj in kako si rešil z sklopko !

Yagi-san

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To nov 03, 2009 11:20 am

Dobro v glavnem je 6peresna je in baker ima gor na peresih.

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni To nov 03, 2009 2:17 pm

borisk je napisal/-a:
in vsaka mal bolša delavnica ga že ima kakih 30 let :lol: :lol:

ITAK ja...

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To nov 03, 2009 5:17 pm

hehe evo kolekot doma :) prej so bli vari 3mm široki zdj so cel centi in še mal :D, hehe ni šans da še kaj poka.

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Če nov 05, 2009 1:07 pm

Spet počl :shock: :shock: :shock: odgriznu ga bi dol, sam je pa ful mal pocl glih da se opaz ampak je počl :shock: :shock: zdj sm jezn, v pondeljek se zapeljem v kamnik kopronu da mi porihta ta kolektor ker očitno folk na obali nima blage veze se ne čudim res ne.

V glavnem sproti ko se bo nardil kolektor dobim se tisti dan pumpo bencinsko močnejšo, injektorje večje, blwo off kot je treba in zunanji WG. :D tako da konec tedna bo avto odprt na 1.2- 1,3 bara in to je to.

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi Če nov 05, 2009 1:20 pm

kaj pa če bi kupil kvalitetnejši kolektor prek ebaya?
Tigra ... by Opelklinika

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če nov 05, 2009 1:20 pm

Samo en nasvet, dokler nebo zvar iz istega materjala ali imel vsaj podobne lastnosti kot je kolektor, bo vedno pokalo, saj se vsak materijal razteza in krči pri drugačni temperaturi.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
rokc
Nov uporabnik

Napisal/-a rokc Če nov 05, 2009 1:47 pm

Ta kolektor za 200eur al kukr si dal ti bo pomojem skus poku k tu je za moje pojme zelu slaba roba.... Raši najd enga dobrega mojstra pa nej ti od naredi mal bolši kolektor kot je pa ta... Moje mnenje :)

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni Če nov 05, 2009 2:11 pm

rokbrumen je napisal/-a:kopron je sprobu bate orignalne in je opazu da so tako trdi kot kovani bati

Moram samo dodat, da greste v kontra smer strojniški znanosti....

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Če nov 05, 2009 3:53 pm

Imajo trdoto 119 Brinelov, če ti to kej pove glede meritev trdote v strojništvu.

Lp + #

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni Če nov 05, 2009 4:03 pm

Nekovani imajo toliko? Kovani pa potem...? Samo ena cifra 119HB ne pove nič...

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Če nov 05, 2009 4:35 pm

Brez kreganja razlika kovanih in crx-ovih je da ima bolše narjen in medobročni del trdota je pa enaka kar je presenetljivo ampak to govorimo o original batih v CRX-u kar si nism nikol prej mislu da so taki.

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Če nov 05, 2009 5:45 pm

No smo pogruntal zakaj lomi kolektor v tistem delu. Ker nimam nosilca zadaj masine ko se ga pritrdi na blok masine in dol na cev. Če bi bil tale nosilec že gor kot je v originalu nebi mel teh problemov in tolko dela :? . Rabl je pa sam 5min pod avtom in pogledat zakaj pride do tega . Katastrofa.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Če nov 05, 2009 9:38 pm

Yoni je napisal/-a:Nekovani imajo toliko? Kovani pa potem...? Samo ena cifra 119HB ne pove nič...

Tam je meja med kovanimi in nekovanimi bati in se prekriva.

Namreč nekateri uliti bati so trši kot najmehkejši kovani.

Kovani bati pa gredo nekje do 146 HB trdote.

Tako, na kratko .

Lp + #
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost