Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jul 16, 2009 9:36 pm

ta tema je bolj za v zabavni kotiček kot pa tuning. ker kopron pa itak kot,da se na forumu sam s sabo meni v njegovih postih,pa kar neke božje stvari itd :lol: ded,kere tabletke so krive? :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Če jul 16, 2009 10:32 pm

alanq4 je napisal/-a:Slike, filmčki???? Dej veš da ti skoraj nobeden ne verjame, a je težko kako sliko narest danes, ko ima vsak mobitel kamero? Pa kak video ultrasuperduper kopanja v prazno? Jaz te poznam pa vseeno s tega pisanja ne razberem nič konkretnega... Potrudi se pa malo fotodokumentiraj, če že pišeš po forumu.

Ja, danes je Mitja snemal : 3X nama je zmetalo cevi dol, : šele potlej sva odnehala. Od treh posnetkov je ostal samo eden , pa še ta bolj tako-tako. Sem ga prejle uploadal na YouTube, pa še nikakor ni hotlo "prijeti" gor, da bi že gor bil . Morda je ta čas, ko to pišem že gor .

No, v glavnem , ko sva se začela trajneje približevati 2,5 Bara, je začelo razmetavati vse cevi dol , ker so bile skoraj povsod one Fe-Go-tove ta najcenejše objemke . Eno sem zamenjal z monejšo, drugo sem samo popravil, vendar jo je spet vrglo dol, in tako smo za danes zaključili.
Ju3 grem po 17 komadov objemk Orjak, in zategnem z gedoro Unior .

Grem zdaj še pogledat', če je že kaj gor, potlej pa ju3 naprej , čaw

Good night Slovenia, wherever you are , ...

Bošt' + #

P.s. : ja, je že gor http://www.youtube.com/watch?v=Ov6DYcTOdx8 ampak se skoraj nič ne vidi, ker je imel tudi Mitja precej za delat , jaz pa sem imel itak z volanom preveč dela, ker mi ga je hotlo iz rok vlečti, ...
Zadnjič spremenil kopron, dne Pe avg 07, 2009 9:56 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če jul 16, 2009 11:37 pm

Yoni je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:
No, danes pol rujemo naprej, juheeejjjjjjj , ... :)

May Lord be with you , ...

The Only way is Up, ...

Lep pozdrav iz duhovnih nižav, nekoč višav, čaw , ...

from Bošte + Mičo + Max + good brotherz + goood spirits + God's brothers + #

Hehe...
Ne razumem te najbolje... tema je nepregledna... daj kakšen posnetk.

Pomoje je tip total zapohan al pa se futra z neko zelo zelo jebeno robo....

Da Yoni zajebano robo in reče se ji Boooost
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe jul 17, 2009 5:43 am

Yoni je napisal/-a:http://www.youtube.com/user/kopronko#play/all/uploads-all/1/rC1j1o-KPPs

Kopron zakaj pa tega nisi objavil? Sicer nimam nič proti ampak kaj ti pomaga toliko konjev in navora, če jih zelo očitno ne moreš spravit na podlago? Čisto nič, očitno...

Yoni! Če bi redno spremljal temo, bi videl, da je tale link objavljen nekaj strani nazaj.. Preden pravociraš naprej, preberi nebivedu-jev post na 48. strani..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Pe jul 17, 2009 8:13 am

Mad je napisal/-a:
Yoni je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:
No, danes pol rujemo naprej, juheeejjjjjjj , ... :)

May Lord be with you , ...

The Only way is Up, ...

Lep pozdrav iz duhovnih nižav, nekoč višav, čaw , ...

from Bošte + Mičo + Max + good brotherz + goood spirits + God's brothers + #

Hehe...
Ne razumem te najbolje... tema je nepregledna... daj kakšen posnetk.

Pomoje je tip total zapohan al pa se futra z neko zelo zelo jebeno robo....

Da Yoni zajebano robo in reče se ji Boooost
.....

... ja, točno nekaj takega, ...
Zadnjič spremenil kopron, dne Pe avg 07, 2009 9:57 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe jul 17, 2009 2:15 pm

off:eni pa majo cajt :twisted:

on: @kopron : ..kr tko naprej upam da ti bo uspelo in da se bo tale projekt tudi uspel kdaj v živo vidt :D :tomidelej:

lp

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Pe jul 17, 2009 2:30 pm

RejmiK je napisal/-a:off:eni pa majo cajt :twisted:

on: @kopron : ..kr tko naprej upam da ti bo uspelo in da se bo tale projekt tudi uspel kdaj v živo vidt :D :tomidelej:

lp

Ja, thanx

No, če bo Bog dal, in če bo tako letelo kot je letelo zadnjič, z malimi šobami, hja, ... pol bo veselica konec poletja dol nekje pri Reki, če le nebo prevroče.
Namreč, temu avtu vročina pač ne paše kaj preveč . Zato pa mu toliko booolj paše mraz . Tam se šele zares pokaže moč te mašine .

No, mi bomo delali še naprej, dokler je še "vetra" ( zaleta, časa, energije, ... ) kejjjjj ... da bo vsaj nekaj videti .

lp + Dp do naslednjič, čawww
Zadnjič spremenil kopron, dne Pe avg 07, 2009 9:57 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe jul 17, 2009 3:34 pm

kar se tiče vročine tud mojga neki matra,pa čeprav je stock :? ..najbol gre zjutri in kadar je pred rezervo :P :D .. drgač tud mene mika da bi naredu nekaj podobnega tvojemu :D ..seveda za usakdanjo uporabo ;) :D

lp

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Pe jul 17, 2009 3:45 pm

RejmiK je napisal/-a:kar se tiče vročine tud mojga neki matra,pa čeprav je stock :? ..najbol gre zjutri in kadar je pred rezervo :P :D .. drgač tud mene mika da bi naredu nekaj podobnega tvojemu :D ..seveda za usakdanjo uporabo ;) :D

lp

No, tudi tale Sax Max je čedalje bolj za vsakdanjo rabo. Namreč, odkar smo priklopili potenciometer za kot lopute, se motor obnaša popolnoma drugače, in tudi poraba se je zmanjšača za več kot tretjino , ker je treba sedaj peljati z precej precej manj gasa kot prej Seveda tudi tele Extraspecialne šobe prispevajo precej, nekaj pa tudi verjetno zaradi večje pretočnosti Turbine. no , seveda pa se je tudi Mitja potrudil malo bolje in vseskupaj nastavil precej bolje kot vse doslej.

Tko, da se tudi tole vozilo močnooo približuje vsakdanji uporabi - z to Turbino .

Na veliiiko srečo .

Lp + Dp + #
Zadnjič spremenil kopron, dne Pe avg 07, 2009 9:57 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Pe jul 17, 2009 4:09 pm

Yoni je napisal/-a:Kako boš te konje na cesto spravil?

Je že Mitja zrihtal Toyo , ...že nekaj časa nazaj, ... Max Mad pa feltne .

Lp + Dp + #

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Pe jul 17, 2009 9:06 pm

Ja, in za včeraj sem pozabil še omeniti, da ko je vrglo dol cev iz Intercooolerja, in jo mahnilo proti desni luči, je kar kable + gumi zaščito dol iz luči strgalo .

No, pravkar pa sem zamenjal vse objemke med Intercooolerjem in med kolektorjem. Mi kar roke smrdijo po gumi .

Samo še 2 večji in ena mala so za zamenjat. Vendar pa Mitja danes itak ne bo zmogel več priti, ker je preveč zmatran od Zagreba, kjer so zduauali na fertik. Še bolj pa zdjavali .

V glavnem, ju3 ali pa Nedeljo nadaljujemo, ko bo hladnejše vreme + ko bom uspel zamenjat' še one 3 objemke in pol preverimo vseskupaj na tlak in če BOV sploh še drži pritisk .
Zdaj že plezamo proti 3,0 Barom Booooooosta . Ma da seka ! ! Škoda le, da nimamo močnejšega Map-senzorja, da bi šli nad 3,0 Barov . No, saj, pri 2,5 Barih bi pa tudi že moglo butniti 313,8 Hp, čeprav ima Turbina šeeeee zaloge . Pri 3,0 Barih pa bi že moglo teoretično biti 356,6 Hp , vseskupaj teoretično, ker je treba upoštevati izgube zaradi segrevanja zraka . Čeprav pa po drugi strani imamo huuuuude šobe, tako da spet nebo toliko izgub kakor prej .

Da nam le materija izdrži, in Angelski duhovi krotijo razdražene duhove goriva + zraka , da ne zadetonira vseskupaj in materijo raznese.

Mi je reku oni brat Boris : "počasi ga je treba "nabildat' "" . Isto pa sedaj velja za Saxa. Mitja dela počasi + natančno .

The only way is Up, ... 4 ever U & I , ...

lp + Dp + #
Zadnjič spremenil kopron, dne Pe avg 07, 2009 9:58 am, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jul 18, 2009 1:36 am

... če ga ne razsuje ti nardim kapelco Buustjan ... kako kaj moj menjalnik in polosi - so še manšete stopljene po polosovini in homokinetičnih ?

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So jul 18, 2009 10:54 am

Ne, neboš verjel : manjšete so ko nove, pa tudi semeringi na menjalniku/poloseh so se "ulaufali", tako da ne solzijo več,... resda pa tudi da jih že dolgo nisem sprobal iznad 250 Km/h , ... . Prestavlja se še vedno isto-dobro, pa tudi sklopka drži tako kot mora - kot smo predvidevali . še dobro, da je avto kolikor toliko lahek, da ni takih obremenitev. Upam pa da bo isto tudi z Toyo gumami .

Edinole še zadnji nosilec motorja bom sedaj - ko je motor bolj miren, zamenjal z onim - tršim, katerega sem naredil, razen če ni pri tebi v garaži .

Ja, jaz sem Mitju rekel, da mu garantiram samo do 280 Hp, vendar pa Mitja pravi, da bo šlo zanesljivo tudi čez 300 Hp , tako da nevem kaj misli dec', ... bomo videli kako se bo obnašal motorček, ... čeprav za1X kaže več kot odlično .

Kot pa sem videl zadnjič, po občutku, je avto res potegnil za več kot 280 Hp, pri 2,8 Barih . No, saj, z optimalno nastavitvijo jih bi že pri zdajšnjih 2,5 barih moral imeti 313 Hp ...

Vidim pa, da bom mogel čimprej dati no3 še števec za temperaturo olja .

No, danes imamo še mal' deževne ure, ...

Lp + #
Zadnjič spremenil kopron, dne Pe avg 07, 2009 9:59 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jul 18, 2009 3:34 pm

Buustjan ... Daj kak posnetek gor tako v izi glih, da malo oči razvadim :)

Protikorupcijsko nam je tudi zalavfalo ... si videl link? http://www.primorska.info/novice/4226

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron So jul 18, 2009 5:49 pm

Mad je napisal/-a:Buustjan ... Daj kak posnetek gor tako v izi glih, da malo oči razvadim :)

Protikorupcijsko nam je tudi zalavfalo ... si videl link? http://www.primorska.info/novice/4226

Ja, sem ravno v prejšnjem postu hotel napisati, da vidim, da se je pri tebi dol začelo dogajati , vendar nisem upal, da nebi kdo kaj narobe mislil. Sem pa tudi bral v Delu nekaj dni nazaj o vas tam doli, ja . Zanimivo, ja, in dobro povrhu tudi . Še dobro, da se je sploh začelo kaj . Da je pa še boljše, pa je še toliko boljše . Treba je sterat' bando, na tak, ali pa drugačen način , zlepa ali pa zgrda, itak .

Ja, posnetek bi pa že bil, vendar avto za sedaj stoji, ker še ni "final-fine tune", ker še čakam Mitja, ki pa je danes spet v zagrebu, kjer finiširajo onega Fičota Turbo .

Tko da pred ju3 bo težko kak posnetek, in se bomo morali zadovoljiti z "mrtvimi" črkami , besedami.

Šele ju3 dopoldne, zvečer , ali v ponedeljek bom uspel narediti kak resnejši posnetek. Namreč, težko je računalnik štelati, pa še snemati zraven, obenem pa imam še jaz prepolne roke dela z volanom .

Je rekel Mitja , da ko tkole tuna po Balkanu, Točno ve, kdaj ti avto da dovolj Powerja ; "Takrat, kot ti začne volan vlečti iz rok", ... in se zasmejal .

In to se je zadnjič že dogajalo .

The Only Way Is Up , ...

Dober pozdrav, čaw
Zadnjič spremenil kopron, dne Pe avg 07, 2009 9:59 am, skupaj popravljeno 1 krat.

urosch
Nov uporabnik

Napisal/-a urosch Ne jul 19, 2009 11:06 am

Mad je napisal/-a:... če ga ne razsuje ti nardim kapelco Buustjan ... kako kaj moj menjalnik in polosi - so še manšete stopljene po polosovini in homokinetičnih ?

Kater menjalnik in polosi (oziroma so bile kaj modificirane) so v uporabi?

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Po jul 20, 2009 5:48 am

Zadnjič spremenil kopron, dne Pe avg 07, 2009 10:00 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Po jul 20, 2009 10:02 pm

urosch je napisal:
Mad je napisal:
... če ga ne razsuje ti nardim kapelco Buustjan ... kako kaj moj menjalnik in polosi - so še manšete stopljene po polosovini in homokinetičnih ?

Kater menjalnik in polosi (oziroma so bile kaj modificirane) so v uporabi?

STD, več ali manj, menjalnik pa oni "ta dooooolgi" Cool .

Lp + #

-------------------------------------------------

Zdaj pa finale : nikakor nama ni jasno, zakaj ni šlo več kot čez 2,61 Bara ... ?

Turbina se lepo vrti , razen če ni preveč zračnosti , ...

Edinole še zračni filter je lahko premajhen, ...

Vendar nevem zakaj je potemtakem takoj na začetku sekalo na 2,8 Bara , ... ?????

Ju3 zjutraj gremo na valje . da našponamo kar se našponati še da , ... predvžiga je bilo na fulll Booooost precej malo, ... torej je še dovolj rezerve za čez 313 Hp .

Z 2,61 Barov bi moral ju3 torej butniti 323,3 Hp. Če pa bo Gospod Bog dal, lahko tudi še kaj več.

Posnetka sta pa bila narejena 2, vendar se nič ne vidi, ker je tema , je rekel Mitja sedaj, ko je prišel domov in analiziral posnetke .

Je rekel, da bomo rajši ju3 , takoj po valjih snemali ,... ko bodo še boljše nastavitve iz valjarjev,

2 B continued, ...

May Lord be with you
Zadnjič spremenil kopron, dne Pe avg 07, 2009 10:00 am, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po jul 20, 2009 11:13 pm

... se je pregrela vzmet na WG-ju ... :D

Uporabniški avatar
Kovcek
Stalni uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a Kovcek To jul 21, 2009 5:58 am