Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po nov 09, 2009 10:58 pm

lenivec je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Mislim, da razumete kaj hočem povedat.

pravilnik se ne spreminja.
tu pa iz posta v post beremo drugačne podatke, želje načrte itd.
upam da to hočeš povedat

Hočem povedat, da je ta tema idealna za nabijanje postov pri nekaterih uporabnikih (ne bom imensko).
Če bi vsak aktiven uporabnik tolikokrat prebral pravilnik kot to temo bi imel forum večji ugled in bi se debate razvijale kvalitetnejše, uporabnejše, ipd.

Zanimivo lenivec, kaj si pred nekaj časa napisal... ti, ki bereš in posta v post drugačne podatke, želje...:

lenivec je napisal/-a:človek z dobro znanim prejšnjim nickom edn večjih slo forum nabijačev, nx dokazano da bluzi in nabija. vi pa še kar grabite. kdo se more tu zdaj nazaj držat?

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po nov 09, 2009 11:03 pm

človek mal se umiri. kmal boš mel več strani v temi kot jz v svoji :lol: pohvalno da boš avto spravil iz space shuttla v original stanje. kar se pa moči tiče, lahko maš res tolko, nič ne pravim, samo jaz ne verjamem podatkom iz napravice, katera na podlagi gps podatkov, brez kakšnegakoli senzorja izmeri konje.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po nov 09, 2009 11:07 pm

svašta....najprej iz stock avta v extreme tunning pa nato extreme styling sedaj pa ravno obratno iz vsega nastalega v stock look... očitno imaš res preveč časa na voljo

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po nov 09, 2009 11:57 pm

te podpiram da avto vrnes na org. stanje. ker je takrat najlepsa.

no razn ce ima ene old school felten in v podnu je pa cist zmaga :P
Slika

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To nov 10, 2009 12:02 am

Ne preveč časa ampak enostavno me je začelo motit to plastikovje na avtu :D.

_B3yBo_:
Ja old school felge mi pa nikakor niso ušeč :?
nighthawk je napisal/-a:Jest sem slišal, da lahko Rok Brumen deli praštevilo.

I am the punishment of god, and if u have not great sins, god will not send punishment like me after you....

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To nov 10, 2009 10:56 am

lenivec je napisal/-a:dajte men napadat spet.

ampak kaj je tu old skul? original =/= old skul

:lol:

a honda sploh ima old school?

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To nov 10, 2009 11:02 am

honda ima JDM, no oldschool :twisted:
the brand with the three stripes :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To nov 10, 2009 12:21 pm

@rok_brumen: Veš kaj bi ti jaz predlagal...dogovori se z moderatorji, da pobrišejo v temi vse kar je off-topic in kregarija, pa boš imel ene 10 strani v temi in bo postalo pregledno.

To da si se odločil vse plastik-fantastik pobrat dol in avto vizualno spravit v čim bolj original stanje je pohvale vredno.

Pa še nekaj, tisto ko eni govorite, da v prometni piše moč motorja, da je pa dejanska moč na kolesih pooooolno manjša so ene buče!!! A je sploh kdo od vas, ki to trdite že kdaj meril moč na valjih? Če piše v prometni npr. 110kw, bodo valji pokazali točno tolk, odstopanje je lahko morda +-5kw.

To bi bla največja goljufija, da bi plačal zavarovanje za en razred višjo moč, dejanska bi bla pa manjša. Nobena tovarna si ne bi to dovolila!! So že bli primeri ko so ljudje tožili proizvajalca (ne bom omenjal katerega), ravno zaradi tega, ker avto ni proizvajal moči, ki je pisala v prometni.

lp

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To nov 10, 2009 12:39 pm

Ahahaha moč v prometni je moč motorja! Moč na kolesih je vedno manjša, ko pa greš na valje pa ti itak pove vse moči, na kolesih in preračunano na motorni gredi, ta je tista, ki je v prometni.
To ni nikakršna goljufija, tako je povsod, in motor pokuri in onesnažuje za toliko konjev kolikor jih da iz sebe ne pa za toliko kolikor jih je na kolesih.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To nov 10, 2009 12:54 pm

alanq4 je napisal/-a:Ahahaha moč v prometni je moč motorja! Moč na kolesih je vedno manjša, ko pa greš na valje pa ti itak pove vse moči, na kolesih in preračunano na motorni gredi, ta je tista, ki je v prometni.
To ni nikakršna goljufija, tako je povsod, in motor pokuri in onesnažuje za toliko konjev kolikor jih da iz sebe ne pa za toliko kolikor jih je na kolesih.

Se strinjam da moč motorja ni enaka kot v prometni in tisti na kolesih, ampak je kvečjemu večja
Evo primer, sem si sposodil slikco z drugega foruma:

http://www.shrani.si/?o/yP/7qam7YJ/superb-18-tsi.jpg

Škoda Superb 1.8TSI:
-v prometni 160KM
-izmerjena moč na gredi 180KM (serijski)
-izmerjena moč na gredi 222KM (čipan)

Meritve so bile narejene pri RSR-u
A zdaj tud valji lažejo??

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll To nov 10, 2009 1:01 pm

peroRS je napisal/-a:Se strinjam da moč motorja ni enaka kot v prometni in tisti na kolesih, ampak je kvečjemu večja
Evo primer, sem si sposodil slikco z drugega foruma:

http://www.shrani.si/?o/yP/7qam7YJ/superb-18-tsi.jpg

Škoda Superb 1.8TSI:
-v prometni 160KM

Na sliki je izmerjena preračunana moč na gredi. Razen če so ven vzel motor pa dejansko merl konje na gredi. Sicer pa ja.. kakšen avto ma kdaj tud več konjev kot v prometni.. Recime Veyron naj bi lih mel okoli 1000, pa majo bolj 1200... znani so primeri imprez z 280 konji, pa majo potem zmerjenih 330.. ampak to so prej izjeme kot pravila. Kdaj ima avto tudi manj kot v prometni.... poleg tega če vzameš 10 enakih avtov in jih meriš so lahko razlike med njimi 10%.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To nov 10, 2009 1:05 pm

peroRS je napisal/-a:http://www.shrani.si/?o/yP/7qam7YJ/superb-18-tsi.jpg

Škoda Superb 1.8TSI:
-v prometni 160KM

nikdar in nikoli :!: :!: :!:
pri naših tunerjih (vseh) prvo valjcne čipajo in potem prodajajo buče, s prirastkom.....in če greš na vse štiri(štiri so v slo se mi zdi) bo na vsakih drugače pokazalo ....najbližje so Tunercovi iz N.M. pravkar debatirali par dni nazaj, ko so bili eni Hrvati pri njemu

omenjena škoda ima moč 160ps 5% +/- (in tako je več ali manj s vsemi) in po čipanju če premore 190ps je "fantazija"...
Največ je pa pa svoje čase bil radodaren BMW, kjer je šlo resnično že tovarniško veliko v +......

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To nov 10, 2009 2:12 pm

vecini so imeli ta privilegij japonski avti visjega razreda, sportni, 280ps na papirju, v resnici, pa cez dobrih 300ps...dogovor med tovarnami...

in zgoraj napisano...zakaj neka naprava nebi mogla podati podatkov iz racunskega pogleda...ima gps, ima accelerometer...in ce vneses noter dejansko tezo, ti lahko glede na pospesek, ter nato na osnovi hitrosti dodeli konje po neki logicni lestvici ki jo ima vneseno, oz. to dobro preracuna...ja, res je da so imeli G-techi tezave z tem, zakaj, ker so vsi delali na osnovi gps, kjer je dejansko prihajalo do zamikov, gps signal, prav tako pa naprave niso vsebovale acceleromterov, ki so veliko bolj obcutljive zadeve in merijo na osnivi fizikalnega modela...se pravi staticni pospesek na osnovi gravitacije...sploh pa v tem casu gps signal deluje na veliko veliko nizji frekcenci kot je vcasih, zato je meritev toliko bolj tocna...

koliko je temu res, so pokazali testi...

dejansko pa res si niti en dayno ni enak, cemu je tako vemo vsi...eni tunerji pac malo zasvinglajo (svingla nea merilna naprava temvec racunalniski program za izpisovanje, kaj je tezko spremenit par parametrov) da so stranke bolj zadovoljnje z tuningom, in pol pride k drugemu mu pa pokaza ze 15% manjso moc...se pa joka, ker je odstel taksen denar...

ne metat peska v oci...nismo vsi na tem forumi priplavali po zupi...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To nov 10, 2009 2:33 pm

@rok, ni problema, samo da bo služil namenu

@dominic, ni šlo za dogovor med tovarnami ampak za necarinski sporazum Evropa-Azija, najvišja deklarirana moč ni smela presegat 210 ali 212 kW tukaj nekje.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To nov 10, 2009 3:11 pm

Djte se dat v drugo temo pa debatirat o tem.

Slike od danes na hitro sm mal probavu.

Slika
Slika
Slika

I am the punishment of god, and if u have not great sins, god will not send punishment like me after you....

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To nov 10, 2009 6:12 pm

lenivec: Nehaj z nekaterimi brezveznimi posti, lepo prosim, kar je blo storjenga na avtu je blo tut tukaj dokazan z filmi z slikami itd

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Sr nov 11, 2009 7:22 am

Pa mal "žnablja" ( pluga) mu dodaj pod odbijač+mal' naprej , ... enih 5 cm bi ti jaz svetoval, ... al' ne ? No, morda tudi ne . Itak pa boš še vidu, kako bo , ko bo pobarvan, ker prej še ni realne slike za ocenit' . Pragove pa gor pusti, le malo manjše kot so zdej' .

Dobr' zrihti , ajd' .

Lp + #

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Sr nov 11, 2009 11:09 am

No od učer me več ni blo slišat, žal sm mel med prtedelavo hudo poškodbo sm si z olfa nožem prerezu na spodnjem delu roke glavno žilo in živec od roke. Na srečo so me takoj operirali ob 8ih zvečer in rešl roko..zdj use normaln čutim nazaj dobil sem 13 šivov.Pa še srečo sm mel da nism skrvavel ker sm se sam peljal do bolnišnice. Edino kar sm uspel naredit je da sm z krpo zategnu rano da sm nekok ustavil krvavitev. Zdj sm doma in cca 8dni bo projekt stal. Evo slike od včeraj kar sm naredu...vse lepša postaja mislim da ni napaka da bo original :) . Skratka spredn konc bo po dolžini prerezan in podalšan 12cm da mi lepo vse skrije in s tem bo večja sredinska luknja..bolša zračnost. Na eni od slik sm označu kje se ga bo rezal in podalšal.

Slike:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Rdečo je označen kako se ga bo rezalo in rumeno pa je kar sm učeraj une plastike-reže že lepo odstranu.

Slika

Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost