Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
[Weed]MAR
Novinec

Kraj: Črnomelj [Wajt Krajn]

Napisal/-a [Weed]MAR So jul 29, 2006 6:24 pm

Golf V TDI 105 hp 6 prestav na ac ivančna - lj, mimo grosuplja 210 km/h ...sam mi je skos kdo smetau tk da nism mogu ga res tiščat do konca skos... pa obrati so meli še kr fore do rdečega pojla... jst sm kr presenečen kk novi golf piči.. newem..
lp
my blood type is type-R

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jul 29, 2006 6:41 pm

Saj v 6 brzini nikoli ne boš prišel do max obratov. Še posebej po ravnem ne.

Uporabniški avatar
[Weed]MAR
Novinec

Napisal/-a [Weed]MAR So jul 29, 2006 7:24 pm

simply je napisal/-a:Saj v 6 brzini nikoli ne boš prišel do max obratov. Še posebej po ravnem ne.

ma če bi bla res dolga ravnina bi kr šlo veš... kr vredu vleče... mogoče res ne do max obratov... sm blizu bi pa po moje blo... bomo še sprobali ob prvi priliki..ne se bat :lol:
my blood type is type-R

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid So jul 29, 2006 9:22 pm

[Weed]MAR je napisal/-a:Golf V TDI 105 hp 6 prestav na ac ivančna - lj, mimo grosuplja 210 km/h ...sam mi je skos kdo smetau tk da nism mogu ga res tiščat do konca skos... pa obrati so meli še kr fore do rdečega pojla... jst sm kr presenečen kk novi golf piči.. newem..
lp

Ljudje dejte bit malo realni(to me takoj spomne na ono temo kolk smo največ pelali), eno je števec drugo je pa dejanska hitrost, ki pa je vedno manjša od gledane na števcu, večina ljudi pa tak samo po števcu gleda :P Praviš da tvoj golf gre 210 hja po števcu bi vrjel, ker je moj polo tud letel po števcu 190 pa še po klancu (60 konjičev) dejanska hitrost pri tisti brzini je pa je bla gledano okoli 170. Tvoj golf gre po tovarniških podatkih cca 188km/h tako da bi blo tam realno okoli 192. 8)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jul 29, 2006 9:38 pm

jst za svojga vem, da mi števc ne laže - oz. skor nič- pred čipanjem je šel točno kot po tovarniških- cca. 20km/h več so mogl vozt v cliotu da so me lovil :)
sem šel pa max 218 km/h- po ornk klancu, in se je mašina zavrtela okrog 4200 rpm
po ravnini pa gre približno 190-195- odvisno od vremena ;)
ma pa cca. 120 km
lp

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK So jul 29, 2006 9:40 pm

Megane 1.9dci-120KM, letnik 2003.... 4-a prestava gre do blokade PO ŠTEVCU 160km/h, 6-a pa PO ŠTEVCU 230km/h... Kolko je to realnih pojma nimam.. ;)

Uporabniški avatar
[Weed]MAR
Novinec

Napisal/-a [Weed]MAR So jul 29, 2006 10:39 pm

acid je napisal/-a:
[Weed]MAR je napisal/-a:Golf V TDI 105 hp 6 prestav na ac ivančna - lj, mimo grosuplja 210 km/h ...sam mi je skos kdo smetau tk da nism mogu ga res tiščat do konca skos... pa obrati so meli še kr fore do rdečega pojla... jst sm kr presenečen kk novi golf piči.. newem..
lp

Ljudje dejte bit malo realni(to me takoj spomne na ono temo kolk smo največ pelali), eno je števec drugo je pa dejanska hitrost, ki pa je vedno manjša od gledane na števcu, večina ljudi pa tak samo po števcu gleda :P Praviš da tvoj golf gre 210 hja po števcu bi vrjel, ker je moj polo tud letel po števcu 190 pa še po klancu (60 konjičev) dejanska hitrost pri tisti brzini je pa je bla gledano okoli 170. Tvoj golf gre po tovarniških podatkih cca 188km/h tako da bi blo tam realno okoli 192. 8)

dobro ...pa ne vsi števci zdj lažejo za 20...30 km/h peesda! :P sj ni avto star 15 let da je števes tk malo bl za okras gor... po moje so pr teh novih avtih kr točni števci.. nebom reku da čist.. sm tk hudega odstopanja pa nimajo!... sm se peljau po isti cesti z mojim meganom coupejem 1.6 90 hp pa je tud mal čez 200 kazalo... sm je blo pa v golfu očitno da grem hitreje.. vsj meni se je vidlo.. tk da... ajt recimo da je lagau šteec za 5-10 kmh pa sj šu na okroglo 200... pa ne mi govorit da ma končno 180 km/h peesda... tolk gre fsaka reno petka skor čim vidi malo dolince....
ahh..sj se je sploh škoda prerekat glede tega ne...
dijo 8)
my blood type is type-R

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid So jul 29, 2006 10:59 pm

[Weed]MAR je napisal/-a:
acid je napisal/-a:
lp

dobro ...pa ne vsi števci zdj lažejo za 20...30 km/h peesda! :P sj ni avto star 15 let da je števes tk malo bl za okras gor... po moje so pr teh novih avtih kr točni števci.. nebom reku da čist.. sm tk hudega odstopanja pa nimajo!... sm se peljau po isti cesti z mojim meganom coupejem 1.6 90 hp pa je tud mal čez 200 kazalo... sm je blo pa v golfu očitno da grem hitreje.. vsj meni se je vidlo.. tk da... ajt recimo da je lagau šteec za 5-10 kmh pa sj šu na okroglo 200... pa ne mi govorit da ma končno 180 km/h peesda... tolk gre fsaka reno petka skor čim vidi malo dolince....
ahh..sj se je sploh škoda prerekat glede tega ne...
dijo 8)

Te podatke si nisem jaz zmislo a veš a mogoče tovarna laže :P realno je lahko edino več cca 3 do 4km/h več od tovarniških podatkove ker nevem kak oni tam merijo, je pa res da nekateri števci so zelo natančni drugi spet ne. Sej ni blo govora o 180 temveč o cca 188 kar pa je za moje pojme kar realna številka. 8) Moj golf gre po tovarniških podatkih 172 in neboš vrjel da se skala ustavi pri cca 175 se pravi podatek iz tovarne drži. :D
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So jul 29, 2006 11:41 pm

...Kaj mi lahko kdo ki ima Golf 4 TDI 130 km čipan na 163 pri rsr-ju kolika je njegova končna hitrost ? in pri koliko obratih je to v 6 prestavi ? L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos So avg 05, 2006 7:17 pm

Seat leon tdi končna okol 190 kmh po ravnini.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So avg 05, 2006 7:32 pm

hladni je napisal/-a:ta tema je sicer bla dobronamerno začeta, ampak me je začela spomnijat na moja otroška leta, ko mi niso mogli dopovedat, da avto nima končne tolko, kolko piše na števcu. Šele z 10 leti sem pogruntal da majo prav, sploh kr sm govoril da naš golf 1.6. dizl gre 180, al kolk je že mel na števcu?? :)
Hec more bit pa LP!

sem zračunal, da bi moj, če bi se motor do kraja zavrtel (cca7000 obratov), šel točno do konca po števcu - 230. Sam klanc pa prazno cesto rabim. Torej števc nč premal ne kaže?

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar So avg 05, 2006 8:52 pm

Ja tudi mojemu tovarna prisodi 200Kmh pa sem se peljal 220kmh po stevcu.
Sem imel primero, ki je bila 1,6 pa je imela tovarnisko hitrost 180Kmh pa sem jo peljal
215 po stevcu, imam prijatelja ,ki ma pugija 106 1,1 pa smo se stirje peljali 185km.
Vse to je relativno. Ce imas dovolj ceste in klanca pol gre :D :D
BMW E46

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So avg 05, 2006 9:17 pm

Mad je napisal/-a:...Kaj mi lahko kdo ki ima Golf 4 TDI 130 km čipan na 163 pri rsr-ju kolika je njegova končna hitrost ? in pri koliko obratih je to v 6 prestavi ? L.p. Mad

Moj Golf 4, sicer 115KM čipan na 150KM pri RSRu je največ prilezel do 210km/h po števcu na začetku gorenjske avtoceste v smeri proti Kranju (še pred cestninsko postajo in pred klancom pred cestninsko, kljub temu pa mislim da je bilo malo navzgor). Morda bi ob daljšem tiščanju šlo še kakšnih 5 km/h hitreje.

Ne razumem pa nekaterih, kako jim lahko avtomobili s 120KM letijo čez 200km/h, razen tako, da jim števec ogromno laže ali pa z bujno domišlijo. Preden je bil moj čipan je prilezel do 200, 1.6 s 100KM pa malo čez 190.
Slika

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar So avg 05, 2006 9:46 pm

Odvisno od motorja, turbodizli, majo najvecji navor pri zelo nizkih obratih, benzinci pa pri visjih. TDI-ji ne grejo vec ker majo nad 4000rpm presibak navor, kjer benzinski motorji 16V komaj dosezejo najvisji navor in ga drzijo tja do 6000 in naprej. Tako da TDI-ji hitreje dosezejo tiste srednje hitrosti 100- 170kmh kot benzinci.
BMW E46

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So avg 05, 2006 10:33 pm

No upam,da še kdo bere teste vozil v kakem avto magazinu in tm pri testu lepo kaže kolk so odstopanja pri števcih tut od 10-15km/h
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne avg 06, 2006 8:32 am

seat je napisal/-a:No upam,da še kdo bere teste vozil v kakem avto magazinu in tm pri testu lepo kaže kolk so odstopanja pri števcih tut od 10-15km/h

koliko pa drgač teb gre po števcu in realno?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne avg 06, 2006 9:17 am

po štrevcu nekak 210 realno pa malo pod 200km/h
Tko,da vsak,ki mi bo reku ga mu gre ala golf TDI in podobni avti 220 se mu bom sam v fris nasmejal.Seveda to govorimo o serijskih avtomobilih,čeprav se tut po čipanju končna hitrost bistveno ne zviša.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne avg 06, 2006 9:58 am

leoCar je napisal/-a:Odvisno od motorja, turbodizli, majo najvecji navor pri zelo nizkih obratih, benzinci pa pri visjih. TDI-ji ne grejo vec ker majo nad 4000rpm presibak navor

Moj ima pri 4000rpm še vedno 250Nm navora, kar ni ravno malo.

seat je napisal/-a: Seveda to govorimo o serijskih avtomobilih, čeprav se tut po čipanju končna hitrost bistveno ne zviša.

Če imaš še šesto prestavo, se tudi končna dvigne - pri meni za 10km/h.

Offtopic: Zadnjič si mi spraševal o oddaljenosti od tal pa sem jo ob priliki izmeril. Plastika pod karterjem je 8cm od tal.
Slika

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Napisal/-a seat Ne avg 06, 2006 5:05 pm

Offtopic:mate hvala

MajstR
Nov uporabnik

Kraj: Dob pri Šentvidu

Napisal/-a MajstR Po avg 07, 2006 11:25 am

js sm enkat tišu Toyoto Rav4 tanovo 2.0 d4d al kašno oznako majo že pr Toyoti mislm da je imela 130 KM in je šla po ravnin 200km/h po števcu seveda tko da je pomoje končna hitrost (po števcu) odvisna tud kok kermu avtu števc laže :D :roll:
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov