GTI_Fan je napisal/-a:z IC pa res ni sreče pri tem projektu...
Glede na to, da je avto daily driver, je po moje bolj smiselno zamenjat IC, kot pa skoz tankat vodo pa špirit...
kamnčan je napisal/-a:Eno neumno uprasanje. a tm k mas največji navor tm ma turbina nejvečji boost.
zato sprasujem k tko k gledam v ksnih revijah rečmo top gear piše rečmo d majo nekateri pr 1800 rpm xxx navora. zato me zanima
Energetik81 je napisal/-a:kamnčan je napisal/-a:Eno neumno uprasanje. a tm k mas največji navor tm ma turbina nejvečji boost.
zato sprasujem k tko k gledam v ksnih revijah rečmo top gear piše rečmo d majo nekateri pr 1800 rpm xxx navora. zato me zanima
MIslim da sem enkrat zasledil, da navor v visokih obratih pade zato, ker ima bat tam že tako veliko hitrost, da ga razširjajoči plini po eksploziji vedno težje dohajajo. Posledica je manjša sila na bat in s tem manjši navor. Kot če porivaš enga na biciklu - ko se bo premikal vedno hitreje, vedno z manjšo silo ga boš lahko tiščal, ker ti bo začel uhajati naprej.
Zato imajo visoko vrteči se motorji manjši gib bata, da mu s tem zmanjšajo hitrost - tako ga plini tudi v visokih obratih lahko dohajajo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov