Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Po jul 21, 2008 1:40 pm

abbe je napisal/-a:a loh avtor teme al pa mad pove kok km nj bi ta saxo meu priblizno.pa ne zj mi govort se ne ve ono ovo.tko sj pac ce ste taki mojstri poj prblizn vete kok konjou ma.

Pučaki še mal, ... bomo kmal' na valarje zapelal', ... danes menda pridejo šobe, + nove Turbo-tuljave, da se odpre na Maximum Boost 8) .

Pri 1,6 Bara + z 360ccm Šobami, pa naj bi imel čez 200 HP.
Zdaj bomo šli na 2,0 Bara, da vidimo kaj bo 8) .
Pozneje morda do 2,5 - 2,8 Bara. Ciljamo na 280 + Hp.

Ima pa nekje malo čez 100 000 km , prevoženih . :lol:

No, tudi jaz bom počasi malo manj pisal, ... kot je namignil Mad - Max ;) .

Lp

Boštyxz + #

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jul 21, 2008 8:30 pm

Mad je napisal/-a:... ne Boštjan samo nehal bom pisat neumnosti tu gor ... pa se vrnu nazaj tam kjer sem prej pisal in imam tudi kakega kolega pa znanca, kjer si pomagamo in se srečujemo - kjer je forum zato, da si napišeš tisto med tednom, kar si med vikendom nisi do konca povedal ne pa tu ... tu je preveč dobrih avtov preveč dobrih mehanikov in znanja zame ubogega amaterja pa ni mesta :lol: zdaj grem sončka poiskat ... L.p. M.

Ne se sekirat. Se ne splača.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po jul 21, 2008 9:36 pm

mloncar je napisal/-a:
drsokodj je napisal/-a:Ufff.... Ax pa dobro gre, samo fotr ga ni tiščal prej ....

AX res dobr gre :twisted:

... Mah lončar sam 200 km / h ... na 8000 vrtljajev v četrti :)

... za saxa bo vedel bolj Boštjan jaz ga nisem še peljal ... mislim pa, da bi moral iti prej na valje pol bom povedal koliko psov ima ... da me ne bo vse kar hodi po SLO v jezik grizlo ...

P.s. Igor (N.) saj se ne sekiram sam smešno mi je vse skupaj :lol: :lol: :lol: jaz sem ga dal delat Boštjanu samo zato, ker mu nisem verjel, da mu bo uspelo :lol: zdaj me je pa fajn zajebal ... meni so itak bolj všeč AX-i in za se spustiti iz mojega hriba dol v mesto je dovolj velik in lepše ga parkiram pa tudi če kdaj kam piknem grem po kose v garažo - jih imam za ene 10 let rezerve :) ... to je že ene 10-ti ... kar sem jih imel najbolj divji do sedaj imam pa še en motor 1.6 samo mislim da ga AX ne rabi ... 1.4 je kar dovolj ... še vedno imam rezervo na njem če bom razdrl saxa imam še elektroniko imam tudi sesalni kolektor za ločene lopute torej rabim samo 4 lopute, ki mi jih bo Mitja v kratkem nabavil in pol bo spet smeh ... čeprav skoraj skoraj bi ga pustil kot je ker je res BOMBA :) L.p. M.
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Sr jul 23, 2008 4:45 pm

Heh, Mad, saj sem vedel, takoj ko sva govorila, da si me hotel malo preizkusiti, da se že končno izkažem, pa čeprav na Saxo Turbo projektu, ne pa da samo govorim :lol: .

No, ... kakorkoli, ...

Danes sem dobil šobe, + tuljave hkrati 8)

Spet bo nekaj dela, ... štartamo pa na 2,0 Barih, pa tja do 2,5 (2,8 ) Bara 8) 8) 8) .

Toliko za1X, ... pa pozneje še kaj , ko bo kaj novega 8) , itak pa še preden gremo na valjarje .

Lep pozdravčav, ... iz Slovenskih dobrav ;) 8)

by Boštyxz + # :)=(:

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Sr jul 23, 2008 4:57 pm

A jermen je pa serijski in ni neke bojazni da bi ga utrgalo?
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 23, 2008 5:22 pm

AudiFreak je napisal/-a:A jermen je pa serijski in ni neke bojazni da bi ga utrgalo?

... mislim, da ni strahu saj je moj tudi na ax-u pa motor zavrtim do 9500 ... to ni Harley - ki ima jermen na pogonu tu vrti jermen samo distribucijo pa še to samo en majhen kolesc in eno srednje-težko odmično gred :) ... L.p. Max

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Sr jul 23, 2008 7:35 pm

jermen bi mogu dat od tu5 1.6 8V gor ....mislid da je širši kot pri 1.4 .....

če bi fajn "štartal" z mesta ali cukal, bi ga odtrgal 100% ...
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr jul 23, 2008 7:42 pm

Mad je napisal/-a:
AudiFreak je napisal/-a:A jermen je pa serijski in ni neke bojazni da bi ga utrgalo?

... mislim, da ni strahu saj je moj tudi na ax-u pa motor zavrtim do 9500 ... to ni Harley - ki ima jermen na pogonu tu vrti jermen samo distribucijo pa še to samo en majhen kolesc in eno srednje-težko odmično gred :) ... L.p. Max

Ma ni nevarno da cedi ojnica/bat pri teh obratih? Pa blok motorja?
Mislim roverja kot mam jaz nevem ce kdo tura nad 8000-8500 rpm, pa je motor ki pride original do 7300 rpm. :roll:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
pocesnkII
Stalni uporabnik

Kraj: kamnik

Napisal/-a pocesnkII Sr jul 23, 2008 8:17 pm

sam da nebo tkole ratalo tu se je maaaallllllllllllllllllllllllllll prevec zavtelo
http://www.honda-tech.com/zerothread/2222133
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Diagnostika in servis osebnih ter tovornih vozil ->PM

Uporabniški avatar
gregaVW
Nov uporabnik

Napisal/-a gregaVW Sr jul 23, 2008 9:08 pm

kopron je napisal/-a:Heh, Mad, saj sem vedel, takoj ko sva govorila, da si me hotel malo preizkusiti, da se že končno izkažem, pa čeprav na Saxo Turbo projektu, ne pa da samo govorim :lol: .

No, ... kakorkoli, ...

Spet bo nekaj dela, ... štartamo pa na 2,0 Barih, pa tja do 2,5 (2,8 ) Bara 8) 8) 8) .

Toliko za1X, ... pa pozneje še kaj , ko bo kaj novega 8) , itak pa še preden gremo na valjarje .

Opala dobil material, le glej da se kaj oglasiš, ko boš šel na test :lol: Kaj pa kaj primož&vario projekt? lp

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 23, 2008 10:47 pm

Blinder je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:

Ma ni nevarno da cedi ojnica/bat pri teh obratih? Pa blok motorja?
Mislim roverja kot mam jaz nevem ce kdo tura nad 8000-8500 rpm, pa je motor ki pride original do 7300 rpm. :roll:

... Pri ojnicah kot jih imam jaz se redko zgodi da cedijo ( H ojnice iz specijalne ligure) bat je tudi dosti lažji - CPS narisan posebej za to predelavo po specifikaciji tunerja - kovan in motorna gred je olajšana kak kg 200 gramov in pa vztrajnik tudi in kasneje vse skupaj zbalansirano na novo ... L.p. M.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Če jul 24, 2008 7:19 am

greddy je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:P.s., Mad, : lahk pa damo še eno tako mašino v prtljažnik, saj prostora je še dovolj zadaj :lol: , ... potem bi pa skoraj že nekam šlo vseskupaj ( 2,8 L ), pa še 4X4 bi ratalo 8) , ...
Kaj meniš ? A bi bilo morda bolje iti na Bi-Turbo (ali pa Variable Turbo) ?

Lp :lol: 8) ;) 8)

No glede variabilne turbine ne bom zgubljal besed :lol:
No ko boste dali še pa en motor v prtljaznik potem pa kapo dol.Zdej pa lahk po moje ameriko odkrivate, ampak še vedno nimate pravega pogona.FWD + big powa = useless, no traction.Predvidevam, da tudi špere nimate v menjalniku, kar je se toliko slabše.Drugače pa kot je ze Dejan rekel, 5 strani hvaljespevov za 14 sek avto je tudi way too much.
Drugače pa še vedno pohvale vreden projekt, malo je pri nas ljudi, ki znajo še kajveč iz avta, kot pa spojlerji in lexuske...Naredite 4x4 ali pa bi moto, pa bo to prava stvar. :lol:
No pa še nekaj, nekdo je omenjal, da te projekt na 600 hp stane 10k eur, tole pa je low budget projekt.Tudi low budget projekt na 600hp iz 2.2 motorja se da nrdit, ampak je to tek na kratke proge."Mal denarja mal muke PRESS" :lol: In to velja za vse low budget projekte, gredo ampak vprasanje koliko časa.
Jes se še vedno drzim načela bolje preventiva kot kurativa ;)

my 2 cents

No, bi-moto pa ne bom delal, ker tam ni kakšnega extra znanja, ker to zna narediti že vsak malo bolj vešč šlosar, z 2-letno ključavničarsko, šlosarsko šolo . ;)

Jaz delam drugače , zato bimoto , zame ni toliko vredna predelava 8) .
( 4x4 se mi zdi že malo bolj specijalno za naredit' ) ;)

Lp
Bošt'
Zadnjič spremenil kopron, dne Če jul 24, 2008 7:25 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Če jul 24, 2008 7:24 am

gregaVW je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:Heh, Mad, saj sem vedel, takoj ko sva govorila, da si me hotel malo preizkusiti, da se že končno izkažem, pa čeprav na Saxo Turbo projektu, ne pa da samo govorim :lol: .

No, ... kakorkoli, ...

Opala dobil material, le glej da se kaj oglasiš, ko boš šel na test :lol: Kaj pa kaj primož&vario projekt? lp

Eh, Grega, itaaak, da pridem na probno vožnjo tudi mimo tebe 8)
Ja, Primož pa je kar dejaven pri VarioTurbo projektu .
Upam, da nam ta teden uspe zalaufati ta - najnovejši Vario-Turbo-projekt 8)

Sicer pa sem včeraj že naredil distančne nosilce za vžigalne tuljave za Saxota.
Mislim, da jih bom danes notri zmontiral, skupaj z šobami vred

Se vidjamooo, ...ajd'. :shock: 8) ;) :!: :idea: 8) 8) 8)

No, pa dober + lep dan, še napreeejjjjjjj, ...

from Boštyxz + #

( and; ... "... the only way is up , ...", ... ) :P 8)

Uporabniški avatar
gregaVW
Nov uporabnik

Napisal/-a gregaVW Če jul 24, 2008 10:23 am

kopron je napisal/-a:Eh, Grega, itaaak, da pridem na probno vožnjo tudi mimo tebe 8)
Ja, Primož pa je kar dejaven pri VarioTurbo projektu .
Upam, da nam ta teden uspe zalaufati ta - najnovejši Vario-Turbo-projekt 8)

Sicer pa sem včeraj že naredil distančne nosilce za vžigalne tuljave za Saxota.
Mislim, da jih bom danes notri zmontiral, skupaj z šobami vred

Se vidjamooo, ...ajd'. :shock: 8) ;) :!: :idea: 8) 8) 8)

Le glej le glej, da vidim to lokomotivo :lol: Pa kako se počutijo bati v plavalnem tečaju :D

lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jul 24, 2008 12:52 pm

mene predvsem zanima to, kako da pri takih pritiskih ne razbije batov in navije ojnic okol glavne gredi.. k ko sem bil majhen so me ucili, da zadeve pri takih pritiskih morajo biti kovane :)

al ste zamenal vse to in so not konkretne reči? :)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jul 24, 2008 5:32 pm

Voith je napisal/-a:mene predvsem zanima to, kako da pri takih pritiskih ne razbije batov in navije ojnic okol glavne gredi.. k ko sem bil majhen so me ucili, da zadeve pri takih pritiskih morajo biti kovane :)

al ste zamenal vse to in so not konkretne reči? :)

... recimo, da smo uporabili trde bate - preverjene v ene par podobnih projektih - ki še delujejo med 1.8 in 2.2 bar ... niso tisti "kovani" so pa kvalitetni ... toliko kot Boštjan razmišlja stvar napet bo čas pokazal če se je uračunal ali ne - njemu volje ne bo zmanjkalo meni motorjev tudi ne tako da ... Fantje no ne se sekirat ko vstreli bom končno izvedel mejo delov :lol: L.p. M.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 24, 2008 6:34 pm

Mad je napisal/-a:... recimo, da smo uporabili trde bate - preverjene v ene par podobnih projektih - ki še delujejo med 1.8 in 2.2 bar ... niso tisti "kovani" so pa kvalitetni ....

Naj ugotovim....

....bati so iz armiranega betona?

LP!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Če jul 24, 2008 7:10 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:... recimo, da smo uporabili trde bate - preverjene v ene par podobnih projektih - ki še delujejo med 1.8 in 2.2 bar ... niso tisti "kovani" so pa kvalitetni ....

Naj ugotovim....

LP!
... ne delani so iz takega materiala kot drži skupaj tvojo glavo ... :lol:

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jul 24, 2008 9:13 pm

Mad je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:

Naj ugotovim....

LP!
... ne delani so iz takega materiala kot drži skupaj tvojo glavo ... :lol:

Hm....sej se mi je kr zdelo...namreč to, da je tudi v tej vajini (kopron & Mad) temi en kup valjenja buč in mlatenja prazne slame iz vajine strani. Nikjer nobenega konkretnega podatka...vedno samo besede kot so "boste že vidli"...."2,5 bar-a",....itd...nikjer nobenega slikovnega podatka, samo neki fake filmčki,...raznorazni duheci....kr neki bati, ki niso kovani...itd.....itd...Mislim...a vidva res nimata v življenju kaj bolj pametnega za počet, kot pa si kr ustvarjat neke iluzije? Al so tudi pri vama krive počitnice??

Sicer osebno nimam nič proti nikomur, ampak kulk spremljam tale forum, je do zdej še vsak model, ki se je spravu izvajat neki projekt svoje besede podprl z raznoraznimi pojasnili, slikami, filmčki..itd.... tu je pa samo...BLA BLA BLA...nažalost.

Svetujem vama da gresta raje med ribiče..

LP!

B3NZ0
Novinec

Napisal/-a B3NZ0 Če jul 24, 2008 10:44 pm

Slike so za ljudi, ki ne znajo brat :lol: :lol: Ne šalo na stran, tema je zaenkrat bolj namenjena diskusiji, če se bo pa kdo od glavnih akterjev odločil pripopati kakšne slike ali kaj drugega je pa to njegova stvar... Ponavadi je zadeva še bolj zanimiva, če je očem skrita :lol: Osebno pa raje vidim in preberem take teme, kot pa teme s slikami, kako je nekdo z avta odstranil nalepke in tisto 10x slikal, potem je pa za tistim 3 strani pohval, kako atraktiven sedaj avto izgleda.
Vi pa kar pridno nadaljujte s projektom, zaenkrat vam gre kar u redu.
Biu pa sem danes pri Taškarju, ko je Damc buggyja zalaufu pa naredu en krog, tisto je tudi strup, cca 200 konjev in 4x4 :shock:

LP, Boštjan
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost