Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe avg 13, 2010 10:12 am

typeR246 je napisal/-a:Zvok je bil pa res isti :lol: glih ucer sva se smejala z locotom, loco reku jah bil si "najhitrejsi" ceprav nism bil ...loco: jst sm mel pa 400konjev :D

mal ste mi že smešni z temi konji itd... potem pride pa bigturbo in vas vse skupi "poči" dol :lol:

ne gre mi v glavo zakaj se matrate z stock avtomobili in jih predelujete, če pa lahko kupite že original stunan avto :?: ali pa vsaj zverino od avtomobila :?:

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe avg 13, 2010 10:25 am

Meni se pa zdi fajn tkole ko berem ko se dogajajo taki in drugacni projekti je zlo zanimivo, drugace je pa vedno nekdo ki ima nekaj vec in je bolsi, nikoli nisi najboljsi in mogoce je ravno v tem car ? :)
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe avg 13, 2010 10:35 am

adis je napisal/-a:
typeR246 je napisal/-a:Zvok je bil pa res isti :lol: glih ucer sva se smejala z locotom, loco reku jah bil si "najhitrejsi" ceprav nism bil ...loco: jst sm mel pa 400konjev :D

mal ste mi že smešni z temi konji itd... potem pride pa bigturbo in vas vse skupi "poči" dol :lol:

ne gre mi v glavo zakaj se matrate z stock avtomobili in jih predelujete, če pa lahko kupite že original stunan avto :?: ali pa vsaj zverino od avtomobila :?:

zato ker to ni isto.pa nikol nebo.
dj najd hondo intgro k ma orginal 250 ps?
ni tega,al pa najd audija da ma orginal 600+ ps.
al pa evota ka ma 400 ps orginal?
eva stvar je to,druga pa je to da bi rad vsak sam neki naredu da bi mal izstopal,al pa ga sam zanima do kam pac avto gre z dolocenim vlozkom..
vsaj jaz si to tko razlagam
pa zverine so drazje.pa registracija je drazja,pa vzdrzevanje..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe avg 13, 2010 10:36 am

adis je napisal/-a:

ker to vsaj zame ni isti občutek...

peljat 400Hp corso, golfa, hondo ali pa Audija A8, q7 itd.... ;)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe avg 13, 2010 11:02 am

abbe je napisal/-a:pa zverine so drazje.pa registracija je drazja,pa vzdrzevanje..

ravno na to sem mislil. za tuning je denar, za resnega športnika že po defaultu, ki pride iz tovarne pa ne...

o znamkah ne bom govoril oz. pisal ker je tako ali tako brezpredmetno.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe avg 13, 2010 11:18 am

adis je napisal/-a:ravno na to sem mislil. za tuning je denar, za resnega športnika že po defaultu, ki pride iz tovarne pa ne...

Morda pa nekdo noče imeti "resnega športnika", tudi če ima denar zanj, ampak mu je všeč določen model avtomobila nižjega ranga, ki pa v osnovi ni toliko zmogljiv kot si lastnik želi in potem vlaga €€€ v njega. ;)

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe avg 13, 2010 11:26 am

verjetno je tudi dosti lazje postopoma nadgrajevati kot pa v trenutku skesirat vsote vecje kot 50.000€ za neko mrcino :)

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Pe avg 13, 2010 11:50 am

adis je napisal/-a:

in sladko, stojis na kriziscu, modelcek z pickico, pa v avtu za 50.000€+ se ti smeji v faco, ker furas staro hondo, forda, opla, renaulta itd...in si misli, lej ga, kaj mu bom pokazal...dejansko pa ves da imas pod pokrovom ene par 50ps+ ali vec ps od njega...in da ku mu pustis da malo zadiha, ves vesel, ga pohodis kot enga majhnega scurka...=) ze dozivev, kako jim podalsan falus pade, in so uzaljeni, kot dojecek, ki mu vzames novo igracko, das pa mu staro oguljeno...priceless...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Pe avg 13, 2010 11:56 am

A teb je pa zrastu pol? :lol:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe avg 13, 2010 11:57 am

dominic je napisal/-a:in sladko, stojis na kriziscu, modelcek z pickico, pa v avtu za 50.000€+ se ti smeji v faco, ker furas staro hondo, forda, opla, renaulta itd...in si misli, lej ga, kaj mu bom pokazal...dejansko pa ves da imas pod pokrovom ene par 50ps+ ali vec ps od njega...in da ku mu pustis da malo zadiha, ves vesel, ga pohodis kot enga majhnega scurka...=) ze dozivev, kako jim podalsan falus pade, in so uzaljeni, kot dojecek, ki mu vzames novo igracko, das pa mu staro oguljeno...priceless...

lp, dominic...

ni problem "nafrizirat" 1.8T na njegov max ali pa 4.0 tdi ( 2 turbini) itd... in se potem postavljat drugim ob bok, problem je v tem, da je malo dobrih avtomobilov, ki so že v štartu max "nafrizirani".

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe avg 13, 2010 12:27 pm

@Adis, bluziš, kaj sploh želiš povedati? Noben avto ni že v osnovi nafriziran na max, še Veyronu dvigujejo moč. Ali želiš povedati da je v minusu, ker nima turbine? Takšna All motor ITRka ni mišljena za večanje falusa na AC, kjer bi zelo hitro zgubila proti kakšni 400hp zverini ampak, da jim dela šale, kape, rokavice pa še kaj po ovinkih. Verjemi da se marikateri stroj skrije pred njo na ovinkasti cesti.

P.S. Pisanje, kako 1.8T in 4.0TDi takoj spraviš na max samo kaže kako preveč si poenostavljaš zadeve.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
typeR246
Nov uporabnik

Napisal/-a typeR246 Pe avg 13, 2010 12:34 pm

dominic je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

in sladko, stojis na kriziscu, modelcek z pickico, pa v avtu za 50.000€+ se ti smeji v faco, ker furas staro hondo, forda, opla, renaulta itd...in si misli, lej ga, kaj mu bom pokazal...dejansko pa ves da imas pod pokrovom ene par 50ps+ ali vec ps od njega...in da ku mu pustis da malo zadiha, ves vesel, ga pohodis kot enga majhnega scurka...=) ze dozivev, kako jim podalsan falus pade, in so uzaljeni, kot dojecek, ki mu vzames novo igracko, das pa mu staro oguljeno...priceless...

lp, dominic...

:lol:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe avg 13, 2010 12:52 pm

=ZiAn= je napisal/-a:@Adis, bluziš, kaj sploh želiš povedati? Noben avto ni že v osnovi nafriziran na max, še Veyronu dvigujejo moč. Ali želiš povedati da je v minusu, ker nima turbine? Takšna All motor ITRka ni mišljena za večanje falusa na AC, kjer bi zelo hitro zgubila proti kakšni 400hp zverini ampak, da jim dela šale, kape, rokavice pa še kaj po ovinkih. Verjemi da se marikateri stroj skrije pred njo na ovinkasti cesti.

P.S. Pisanje, kako 1.8T in 4.0TDi takoj spraviš na max samo kaže kako preveč si poenostavljaš zadeve.

Lp

hm ja tale honda ni kj zlo za po ovinkih.mislm sj voz se vrjetn odlicno sam lastnik ni nc vlagal na podvozje kokr jst vidm iz postou.tko da tole je pomoje bl narjen za od semaforja do semaforja...pa ne da je kj narobe s tem
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe avg 13, 2010 12:53 pm

=ZiAn= je napisal/-a:Noben avto ni že v osnovi nafriziran na max, še Veyronu dvigujejo moč.

hočeš reči, da nissan gt-r ni max nafriziran?

=ZiAn= je napisal/-a:Ali želiš povedati da je v minusu, ker nima turbine?

kdo je omenil turbino? ne gre se za turbino ampak se gre za nakup že nafriziranega vozila.

in ja poenostavljam zadeve saj jaz vidim nafriziran avto recimo v m3, rs 4 itd...

in beri še enkrat začetne poste na tej strani. gre se za primerjavo vloženih €€€ v avtomobil ki je nafriziran z strani njegovega lastnika in primerjavo z že nafriziranim vozilom iz tovarne.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe avg 13, 2010 12:56 pm

dominic je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

lp, dominic...

Daj no, pa kaj vi mislite da vsi ljudje ki imajo avte visjega cenovnega razreda, supersportnike, da gledajo vasa j***a nafrizirana. Pa boli jih kita al ti gre avto bolj al ne. Sicer si pa lepo napisal, model je v avtu z pickico, ti pa sam ali pa skolegom. Go figure, kdo bo fukal lepse in boljse tisto noc :D

Sicer pa, nevem sploh kako lahko primerjate hondo nafrizirano kjer je vlozeno 5-10k € pa en serijski sportnik iz tovarne. tudi ta se lahko sfrizira, vlozi v tega 5-10k pa bomo vidli kaj bo nafrizirana gajba naredla.

Boli me patak, za obe strani, nimam nafrizirane gajbe pa nimam superavta, ste mi pa smesni wannabe racerji :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Pe avg 13, 2010 12:59 pm

@abbe mislim da ma gewinde pa na racelandu vozi okrog 55s

@adis vsi stock avti majo še rezerve ker v tovarni ne vejo v kakšnih pogojih se bo uporabnik vozil in kak bencin bo tankal ;)

Uporabniški avatar
__bambi__
Novinec

Napisal/-a __bambi__ Pe avg 13, 2010 12:59 pm

abbe je napisal/-a:
=ZiAn= je napisal/-a:@Adis, bluziš, kaj sploh želiš povedati? Noben avto ni že v osnovi nafriziran na max, še Veyronu dvigujejo moč. Ali želiš povedati da je v minusu, ker nima turbine? Takšna All motor ITRka ni mišljena za večanje falusa na AC, kjer bi zelo hitro zgubila proti kakšni 400hp zverini ampak, da jim dela šale, kape, rokavice pa še kaj po ovinkih. Verjemi da se marikateri stroj skrije pred njo na ovinkasti cesti.

Lp

hm ja tale honda ni kj zlo za po ovinkih.mislm sj voz se vrjetn odlicno sam lastnik ni nc vlagal na podvozje kokr jst vidm iz postou.tko da tole je pomoje bl narjen za od semaforja do semaforja...pa ne da je kj narobe s tem

Podvozje je tudi predelano!! Malo si poglej še enkrat.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe avg 13, 2010 1:46 pm

adis je napisal/-a:
=ZiAn= je napisal/-a:Noben avto ni že v osnovi nafriziran na max, še Veyronu dvigujejo moč.

hočeš reči, da nissan gt-r ni max nafriziran?

Ne ni. Nissan GT-R ima 600hp ko pride ven. Poglej si kaj počnejo z njimi potem tunerji ;) Si opazil morda kaj me je zmotilo v tvojem pisanju?

adis je napisal/-a:
=ZiAn= je napisal/-a:Ali želiš povedati da je v minusu, ker nima turbine?

kdo je omenil turbino? ne gre se za turbino ampak se gre za nakup že nafriziranega vozila.

in ja poenostavljam zadeve saj jaz vidim nafriziran avto recimo v m3, rs 4 itd...

in beri še enkrat začetne poste na tej strani. gre se za primerjavo vloženih €€€ v avtomobil ki je nafriziran z strani njegovega lastnika in primerjavo z že nafriziranim vozilom iz tovarne.

Turbino sem napisal zaradi tvojega prejšnjega izpostavljanja turbo motorjev (1.8T in 4.0TDI, bigturbo). V vsakem avtu iz tovarne se da stisniti še kaj več, ker NOBENO vozilo ne zapusti tovarne na meji. (v tem citatu je nekaj drugačnega, kar popolnoma spremeni pomen tvojega zapisa, opaziš razliko?)

In poglej si malo cene, če misliš da rs4 in ITR s tako predelavo staneta enako. Imaš potem naprimer letnik 95 M3 ampak nekateri preprosto ne želijo voziti "čapac wagna" (so še kakšne lepo ohranjene ampak redke kot babičini zobje), cene za ohranjene M3jke prejšnje generacije pa so spet dosti višje (razen če želiš po hitrem postopku delati generalko, potem si pa itak še spet blizu znesku porabljenem za to ITR).

Itak ti je pa že Abbe lepo vse napisal ampak si potem začel s tem da za tuning je denar za resnega športnika pa ne. Žal realnost je taka, da je tunano ITR vseeno dosti lažje vzdrževati kot originalno M3 (in bosta čez ovinke mirno sledili ena drugi) seveda pa se tudi preference ljudi razlikujejo.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Pe avg 13, 2010 2:34 pm

Ali pa to, kaj ni lepo imeti kolega/soseda/sovaščana/sovražnika/.... kateri ima enak avto kot ti pa ga ti še vseeno pustiš za sabo. ;)

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Pe avg 13, 2010 2:49 pm

eh zdej ste pa cist skrenil s teme..

Resnice je v vsakem postu nekaj, bi rekel da ponavadi tisti ki imajo toliko denarja, da kupijo nek zares hud avto niti nimajo potrebe po se dodatnem predelovanju samega avta zaradi tega ker je ze tisti "stock" sportnik vec kot handfull za povprecnega "janeza" :).

Strinjam se z dosti povedanim, vendar s trditvijo da lahko honda sledi m3 mirno skoz ovinke se ne strinjam

Naceloma je to nekaksen se mi zdi bolj "boj" kdo bo uspel doma iztisniti vec iz nekega standardnega avtomobila, veliko ljudem to predstavlja strast in neko samodokazovanje (ni misljeno v slabem smislu) da zmorejo narediti/oplemenititi vozilo se bolj. Se mi zdi da je to vedno bolj in vec prisotno v sloveniji, edino kar bi si clovek mogoce bolj zelelda zakoni nebi tako omejevali teh predelav pri nas
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov