rs2 je napisal/-a:kopron je napisal/-a:Fantje, to je že mimo. Danes sem še preveril in tile M 10 X 1,5 vijaki držijo 110 + Nm brez problema.
Zdaj je problem drug : Kam zasukat' odmično gred. Za pol zoba naprej, ali nazaj ?? Ker je glava tolk' podložena se samo tako izide.
In, očitn' ga ni strokovnjaka ki bi vedu kaj je boljš' za Turbo motor. Do sedaj smo imeli naprej .
In, verjetno bo tako tudi ostalo .
Lp .
Kako ni strokovnjaka?
Enostavno vprašanje, enostaven odgovor...
Pri tolikih izkušnjah, pa to ni jasno?
Zmerite z komparatorjem koliko se odpirajo ventili, kdaj se odpiajo in odvisno potem kje iščete moč in odgovor je na dlani...
No, ja, saj, nekaj podobnega tudi mi vemo . Ampak sem mislil da bo kdo reku to je to za ta motor . Na splošno pa naj bi to veljalo za to, ja, čeprav je pri nas zdaj že nastal bolj problem kolektorja, ker nam izpušni plini nazaj tolčejo ...
No, glede na vzdržljivost motorja, bomo šli na vrtljaje , ker je tudi odmična od NA za vrtljaje. Torej, bomo šli v - višje vrtljaje, glede na to, da so ležaji nedotaknjenoneobrabljeni ko sem jih pregledal . In tudi zaradi tega, ker nimamo kovanih batov bo boljše da ga ne obremenjujemo v nizkih vrtljajih, je še svetoval Mitja , dasiravno so ojnice in gred dovolj kvalitetne za nizke vrtljaje.
Torej bo malo "pelo" , ... po sinočnji nastavitvi ventilov.
lp do naslednjič.
P.s., Edo, kako pa kaj tvoj Audl' kaj napreduje ?