Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: K&N za Nissan 350z

Napisal/-a INFINITI To nov 11, 2008 4:16 pm

krajzler je napisal/-a:Zdravo.

Tudi jaz kupujem športni filter za mojega Z-ja. Ker nisem iz te stroke bi prosil za nasvet glede k&N filtrov. Našel sem 4 različne, pa ne vem v čem je fora, kajti cena je zelo podobna (med 450€ in 470€).
Res je da prva dva data 10hp-jev zranen, druga dva pa le 7. Ampak to me ne zanima, saj mi pri teh 280hp-jih ti konji nič ne pomagajo. Rad pa bi imel boljši zvok.

http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=57-6013
http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=63-6013
http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=69-7070TB
http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=69-7070TP

Katerega priporočate

Putsti to in si vzami FUJITA cai sistem
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan To jan 06, 2009 11:03 am

Mogoče bo koga interesiralo:

Dyno test različnih intakov na močno modificirani G60 mašini:

Standard Airbox, still with snorkle inlet and a new paper filter: 277.1bhp/7026rpm 244.0lbft/4502rpm
Standard airbox, snorkle removed and box cut away above cc: 287.4bhp/6954rpm 249.7lbft/4496rpm
SWG Twin inlet lid, cut away box bottom: 293.0bhp/7015rpm 251.1lbft/4477rpm
Jabbasport Single large cone filter and heat shield: 297.4bhp/7211rpm 250.0lbft/4704rpm
SWG Twin cone kit with heat shild: 303.2bhp/7153rpm 255.5lbft/4957rpm

vir:
http://the-corrado.net/forum/viewtopic. ... 3&start=15
Slika

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer To jan 06, 2009 11:25 am

splash je napisal/-a:eno vprašanje...

a se s kakim športnim filtrom da dobiti vsaj kakšna dva konja na 1.4mpi 60km mašini.

zvok ni pomemben...

Ne
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 So jan 31, 2009 8:39 pm

Na meganu rs bi zamenjal original filter s športnim vložkom filtra, kupil bi od KN ampak ga na angleških forumih vsi odsvetujejo ker naj bi to olje na filtru zapacalo senzor in da se prah nabere na tem olju in je potem še manjši pretok zraka.
A je že kdo imel panel filter od KN in kako se je obesel in ali je res možno da zarad tega olja tolk slabši kot npr. ITG filtri ki niso naoljeni?

še iz ang. foruma:
K& Ns are bad news, particularly in cars that have tight under bonnet areas and turbos. The excess heat causes the oil to "move" after the car has been standing for a bit, say 15 - 20 minutes and then it (the oil) gets into the throttle box and onto the odd sensor! Other than the fact that after a few months you'll lose that seemingly extra bit of urge as the airflow reduces!
Now I know I've said this before and no doubt I will again! Every time we have a car in on the rolling road and it has K & Ns we run it up on the dyno, point out the figures to the owner, then remove the things and attach a supplementary airbox with a highflow cleaner. BHP ALWAYS increases. Oil and dust = poor air flow!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So jan 31, 2009 8:45 pm

kupis kn pa cistilo in ga spucas pa potem ga ne naoljis in mas nenaoljen filter..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Ne feb 01, 2009 12:03 am

Kup ITG.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne feb 01, 2009 1:03 am

Nenaoljen bombažni filter bolj bore malo filtrira.
Filtracija se ustvarja ravno, ko bombaž posrka olje, seveda ne da kaplja vse dol. Pretok pa se logično zmanjša, ko filter nabira umazanijo (ki zato ne gre v motor), tako kot pri papirnatemu filtru. Razlika je, da imajo bombažni filtri že v izhodišču boljši pretok zraka, umažejo se pa in eni in drugi.
Sem imel v roki K&N in Green, pa sem vzel Green, je bolj natančno izdelan. Čeprav velikih razlik med temi filtri ni. Vsi so bombaž+olje. In vsi imajo povečan pretok zraka ter posledično za odtenek slabše filtriranje fine umazanije.
Edina alternativa so penasti filtri, ti mislim da niso vsi naoljeni, mi ne vlivajo ravno nekega zaupanja, zgledajo bolj cheap-shit. ITG so naoljeni in tudi zgledajo malo bolje narejeni od povprečja.
Slika
Slika
Slika
Slika

Spet po drugi strani ima KTM in Yamaha serijsko penaste filtre, a so večslojni, in najverjetneje svojo nalogo opravljajo dosti bolje.
Kje pa sploh dobiti ITG filter se mi pa ne sanja.

Tule pa še en link do testa različnih filtrov, če bi se kdo rad poglabljal:
http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... 730&page=2
Zadnjič spremenil bass, dne Ne feb 01, 2009 1:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne feb 01, 2009 1:20 am

kaj je pa z tistim, kar je napisal Dragon22 glede pacanja senzorja pretoka zraka?

namreč na Hondi (obični bencin motr) imam vložni K&N filter približno 4k km in ga dam nemudoma ven, če obstaja taka nevarnost. Nisem kupil takega filtra, da bi škodoval motorju :?
EJ6

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne feb 01, 2009 1:22 am

V kolikor je bombaž primerno napojen z oljem, torej ne preveč, do tega nebi smelo prihajati. Bombaž je že premazan z oljem, ko ga kupiš, morda je kdo šel še dodatno sprejat olje gor, potem ni čudnega, da je prišlo do problemov.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare Po feb 02, 2009 3:01 pm

dragon22 je napisal/-a:Na meganu rs bi zamenjal original filter s športnim vložkom filtra, kupil bi od KN ampak ga na angleških forumih vsi odsvetujejo ker naj bi to olje na filtru zapacalo senzor in da se prah nabere na tem olju in je potem še manjši pretok zraka.
A je že kdo imel panel filter od KN in kako se je obesel in ali je res možno da zarad tega olja tolk slabši kot npr. ITG filtri ki niso naoljeni?

še iz ang. foruma:
K& Ns are bad news, particularly in cars that have tight under bonnet areas and turbos. The excess heat causes the oil to "move" after the car has been standing for a bit, say 15 - 20 minutes and then it (the oil) gets into the throttle box and onto the odd sensor! Other than the fact that after a few months you'll lose that seemingly extra bit of urge as the airflow reduces!
Now I know I've said this before and no doubt I will again! Every time we have a car in on the rolling road and it has K & Ns we run it up on the dyno, point out the figures to the owner, then remove the things and attach a supplementary airbox with a highflow cleaner. BHP ALWAYS increases. Oil and dust = poor air flow!

Jst sm lih učir naroču ITG filtr za svoj mlinček.Maš pa na renault forumu par uporabnikou,ki tudi vozjo megane RS in vsi uporabljajo filtre te znamke.Sepravi nenaoljene.Mal poglej še tam. ;)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po feb 02, 2009 3:06 pm

S kompresorjem ga spihaš,pa gre tist odvečn olje stran

dejko333
Nov uporabnik

vprašanje

Napisal/-a dejko333 Ne feb 08, 2009 5:29 pm

pozdravljeni. mene nekaj zanimain upam da bom dobil odgovor. problem imam pri svojem w polotu 1.6. namreč želim namontirati športni filter. to sem že poiskusil vendar ni nobenega zvoka, in tudi ko sm odstranil navaden filter in pustil odprt pokrov ni nobene štime. zanima me zakaj je to dobro kr mi ne gre v glavo. prej sem imel tudi polota 1.4 in je bil zelo dober voj sedaj na tem pa nič

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Ne feb 08, 2009 5:55 pm

hmmm-slovenščina moja doma? :?

Popravi post, da se bo razbralo in ti bomo pomagali!
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

dejko333
Nov uporabnik

polo 1.6

Napisal/-a dejko333 Ne feb 08, 2009 6:02 pm

na svojga polota ki ima mašino 1.6 sem namontiral športni filter, vendar ni bilo nobenega zvoka. in tudi ko nimam nobenega filtra gor ni nobenega zvoka. pa me zanima zakaj to

Uporabniški avatar
MikeLima
Novinec

Napisal/-a MikeLima Ne feb 08, 2009 6:07 pm

pskoda je napisal/-a:S kompresorjem ga spihaš,pa gre tist odvečn olje stran

Pa glih tega ne nikoli!! Se ne sme spihovat teh filtrov. Se poskodujejo.

dejko333
Nov uporabnik

polo 1.6

Napisal/-a dejko333 Ne feb 08, 2009 6:12 pm

sej nisem nič. to nima veze s prejšnjp temo. jst ko namontiram filter ni nobenega zvoka. in tam kjer je navaden filter pod pokrovom ne, ko sem ga vzel ven sem pustil pokrov odprt, da se je videl frgazer. in ko sm avto prižgal in parkrat stopil na gas ni bilo nobene štime. pa bi morala bit ne. zdej pa ne vem kaj bi lahko bilo

Uporabniški avatar
dskrab
Novinec

Napisal/-a dskrab Ne feb 08, 2009 6:57 pm

Si dal vmes tudi inox cev na koncu pa filter ? Ta cev veliko naredi za zvok. Plastične ali gumijaste originalne cevi niso glih OK, če želiš pridobiti zvok. Aja pa še to, če imaš filter, ki je prevelik oz. ki ni primeren za tvojo kubaturo ti zudi ne bo dal zvoka od sebe. Ker če je prevelik potem pobira preveč zraka okoli sebe in potem ne filter ne "zasika" in ne boš dobil nič zvoka.
Zadnjič spremenil dskrab, dne Ne feb 08, 2009 7:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Sej nimaš kej! Tko je pa nč drugač!

It`s not just JDM. It`s a LIFESTYLE !

dejko333
Nov uporabnik

filtri

Napisal/-a dejko333 Ne feb 08, 2009 6:59 pm

ma vse sorte sm probal pa nič. čudno mi je tut to ker tudi brez nobenga filtra ni zvoka, pa bi moglo tulit

MuRiCi
Stalni uporabnik

Kraj: Kärnten

Re: filtri

Napisal/-a MuRiCi Ne feb 08, 2009 7:07 pm

dejko333 je napisal/-a:ma vse sorte sm probal pa nič. čudno mi je tut to ker tudi brez nobenga filtra ni zvoka, pa bi moglo tulit

nemogoče :shock: a avto si pa sploh vžgal :twisted: :twisted: ;)

dejko333
Nov uporabnik

Napisal/-a dejko333 Ne feb 08, 2009 7:09 pm

seveda sem ga. to se je že tutdi en mehanik čudu kako to. nekdo mi je pa celo dejal da so poloti 1.6 tko narejeni da ne dajejo zvoka. zdej pa ne vem ka je res pa kaj ni
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost