Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr So avg 12, 2006 9:14 pm

... ima pa 2sec lag, ker je 1.5m cevi in 0.5 m2 IC preveč :D :D :D
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo So avg 12, 2006 9:21 pm

kopron je napisal/-a:Nam se itak ne gre toliko za čase, kot pa za moč. Ampak Crash, kaj pa ti to imaš za eno zadevo BTW ? :?: Sounds interested 2 me ...

hmm...ok se ti gre za moc samo kaj pa ti bo moc, ce je nimas kje dokazat in je ne mores uporabit (ce ne zdrzi menjalnik pa vse ostalo)??...na valjckih je najlazje, kjer ne rabis celega avta in vsega upora premikat......te konje je treba pokazat na asvaltu da ga trga, ne pa na forumu....drugace pa ce je vse tko kot pise pa respect...

LP ;)
Slika

Uporabniški avatar
Crash
Nov uporabnik

Napisal/-a Crash So avg 12, 2006 10:42 pm

@Mad..........ti dve sliki sta napačni........ko gre za 16v motor!!.........je pa tudi zanimivost kaj spravijo ven tujci iz 1.3 ali...!!

@Nebivedu.......se opravičujem ampak, dosti sem imel dela z izpušno cevjo, da sem jo naredil, oziroma da sem spravil v ta majhen prostor cev z fi 60.......bom pa v ponedeljek, prvo ko pridem v delavnico slikal in dal slike pod najino debato....... ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne avg 13, 2006 12:12 pm

Crash je napisal/-a:@Mad..........ti dve sliki sta napačni........ko gre za 16v motor!!.........je pa tudi zanimivost kaj spravijo ven tujci iz 1.3 ali...!!

@Nebivedu.......se opravičujem ampak, dosti sem imel dela z izpušno cevjo, da sem jo naredil, oziroma da sem spravil v ta majhen prostor cev z fi 60.......bom pa v ponedeljek, prvo ko pridem v delavnico slikal in dal slike pod najino debato....... ;)
...ja pol sem opazil kasneje pa sem vseeno pustil ker je zanimivo ... no kakorkoli Darko iz Izole ga je imel - kolega in je bil kar dober avtek kasneje so z enim dirkali na Elide racing - Valmy spet kolega pred kratkim pa ga je še vozila mama od kolega iz Portoroža ... da dobro drži vem še iz časov ko je Mozetič&Plesničar (servis) dirkal z njim pa tudi sam sem imel enega TD-ja ki je spravil skupaj 160km/h z malo pomoči ... waist gate premaknjen L.p. mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Ne avg 13, 2006 1:23 pm

DrMr je napisal/-a:... ima pa 2sec lag, ker je 1.5m cevi in 0.5 m2 IC preveč :D :D :D
Pa veš kaj ima še ? : Einspritz, kjer pri Alexu še vedno odlično deluje navadni fergazer . Sicer je predelan z 5-imi dodatnimi šobami, reguliranimi z membranami, ampak je pa še vedno navadni enojni frgazar od AX-a . No computers, no injectors & expensive stuff ! :idea: :!: Imamo samo macolo in malo težje kladivce :lol: :lol: :lol: :idea: 2day is Sunday, so we pray 4 better days . over&out

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Ne avg 13, 2006 4:43 pm

kopron je napisal/-a:
DrMr je napisal/-a:... ima pa 2sec lag, ker je 1.5m cevi in 0.5 m2 IC preveč :D :D :D
Pa veš kaj ima še ? : Einspritz, kjer pri Alexu še vedno odlično deluje navadni fergazer . Sicer je predelan z 5-imi dodatnimi šobami, reguliranimi z membranami, ampak je pa še vedno navadni enojni frgazar od AX-a . No computers, no injectors & expensive stuff ! :idea: :!: Imamo samo macolo in malo težje kladivce :lol: :lol: :lol: :idea: 2day is Sunday, so we pray 4 better days . over&out

Kot sem reku, ni umetonost sestavit avta za 1/4 mile.Smo se zadnjič pogovarjali, da sestavimo sigurno kanto iz odpada,ki pelje 10 sek, ampak kaj ti to koristi, če bo motor zdrzal par runov potem bo pa vtrgalo vse :roll: :lol:
Tako, da tile vaši dosežki niso nič kaj posebnega.Poleg tega, imate FWD, ki ni šans, da se primerja z AWD.
Potem me res zanima, kakšne ojnice in bate imate notri, da zdrzijo take hude tlake kot jih vi polnite.Ne mi rect slučajno, da original, ker potem mi je kristalno jasno, zakaj venomer motor odpirate?Moj bivši avto (CIVIC T) je mel cca 185 HP/liter pa se še zdaj vozi po naših cestah in kar se tiče motorja je zdajsnji lasnik z njim naredil že cca 20 tisoč km.Kot pravim ni umetnost, oziroma je ,iz odpada nardit avto, ki se bo za kratek čas primerjal z RS2jem, umetnost je naredit zanesljiv avto, s katerim se lahko pelješ na dopust in imas te vse konje venomer na razpolago.

Glede izgovorov, pa se vam lahko samo smejim.8 jurjev al kolk je?, vam je problem dat za dirko.Meni bi bilo ze zaradi lastnega egota oziroma neke vrste "preseravanja", ki ga gojite oz gojis tukaj gor izpod casti, da nebi sel pokazat in URADNO izmerit cas na prostor, ki je zato namenjen.
No odločil sem se, da vam jaz zrihtam vsaj eno mogoče dve eksebicijske voznje v SG gratis, da vidimo na lastne oči, kaj ste nardili.Zraven bomo seveda postavli RS2, ki se tukaj gor pojavlja kot referenca.
Upam, da zdej nimate več izgovorov. :?:
AUDI S2, little modified

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne avg 13, 2006 4:54 pm

Sigurno jih ne bo v Slovenj gradec. Pa tut če jim plačamo tistih 8000 sit, jih ne bo gor.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Ne avg 13, 2006 6:40 pm

jaz prnesem sendviče :lol:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Ne avg 13, 2006 7:37 pm

Ravnoakr me je klical g. Ribič (S2) in pravi, da vam natanka AX do SG, vsi si zelimo videti ta dvoboj ;)
Glede na to, da vam natankamo avto, zrihtamo štartnine, za povrhu dobite še sendviče ne vidim razloga zakaj se nebi udeležili draga v SG. :twisted:
Konec koncev bo verjetno tudi lepa nagrada, glede na to, da bo drag pod okriljem 402 streetrace (hrvaška) ;)

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Ne avg 13, 2006 7:42 pm

Jst dodam še dve pijače zate pa za alexa
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne avg 13, 2006 8:03 pm

Jst bom pa bult pršu. :pop:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne avg 13, 2006 8:26 pm

Moja beseda za 2 gajbe še vedno drži!
Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne avg 13, 2006 9:10 pm

Pugi je napisal/-a:Moja beseda za 2 gajbe še vedno drži!

Pa še jest prnesem 2 gajbe pira,pa en šleper pop-corna.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Crash
Nov uporabnik

Napisal/-a Crash Ne avg 13, 2006 9:19 pm

Sej sem vedel, da bodo meseci pred SG dirko zanimivi!! Sam tak 8) zanimivi, to pa je nekaj!! Sam vse takšne ponudbe, kot jih je ax dobil, pa se zelo težko zavrne!! Vstopnina + Bencin + Pijača in najvažnejše.........Direktni dvoboj na pisti!!

Še dobro, da se iz boksov tudi lepo vidi dirka ;)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne avg 13, 2006 9:28 pm

kdaj je drag v sloven gradcu?

lp
Slika

Uporabniški avatar
Crash
Nov uporabnik

Napisal/-a Crash Ne avg 13, 2006 9:34 pm

eclipse_R je napisal/-a:kdaj je drag v sloven gradcu?

lp

Septembra.........

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po avg 14, 2006 2:24 am

zdaj treba samo ax-a spravit do sg :D
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Po avg 14, 2006 7:07 am

In potem vas itak pol k tuki oblublate gajbe piva pa sendviče pa popcorne ne bo, jst mam po forumih že tok piva v dobrem, da ne vem če mi je treba še kakšnega kupt v življenju....

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Po avg 14, 2006 7:40 am

Najlepša hvala za vse vaše ponudbe . Aampak, ne glede na vse vaše ponudbe, bomo vseeno verjetno prišli v SG . Glede AX-a, pa vam lahko rečem, da ima standard ojnice+dlavno gred, kar je, kot spoznavam za vas znanstvena fantastika . :lol: In poleg tega , se Alex z njim vsak dan vozi v službo že 2 leti , pri tem pa "trenira " ob jutranjih dirkah, z drznimi vaškimi dirkači ( ki mu ne sežejo do gležnjev ) :!: . Torej je vsakodnevno testiranje konjev samoumevno :D . Avto pa je bil kupljen za vrtoglavih 30 K SIT ( bankomat-hitri dvig ) :D . Avto je brez kompjutorja, glavni kompjutor je v voznikovi glavi , procesor pa v srcu :idea: . Je pa bil že enkrat motor menjan, ampak to zato, ker je bil prej 1,1 Turbo, z podobnimi konji na 1L kot sedaj :!: . Le navora ni bilo, zato je šel Alex na 1,4 motor, glava pa je ostala od 1,1, vendar pofrizirana do konca :idea: . Potem mu je zaradi pretankih ventilov enega odtrgalo, in zmlelo četrt motorja :oops: . Ampak je sestavil nazaj, z zbitimi cilindri , vendar z drugo glavo, tokrat original, od 1,4 motorja ;) . Razlog, zakaj ni imel že prej original glave 1,4, je v tem, da je ni dobil zraven, ker je dobil blok motorja v račun za cca 5K sit :idea: . Torej mikromalni stroški za celoten motor z tuningom vred :lol: . Nooo, in potem , je po dooolgih kilometrih prišlo testiranje, katerega smo opisali zadnjič. Sicer je nam pomembnejši rezultat, kot pa gledanje filmčkov testiranja pri Senici . Če komu ni kaj jasno, lahko vpraša Braneta Senico . Nooo, in potem, se je zadnjič, po onem testiranju zgodila posledična okvara ; počila je puša cilindra, podolgem :oops: .Avto smo sprobavali neko popoldne v vročini :( . Točno so se še videli udarci zmletega ventila od prejšnje glave + tovarniška napaka zaradi enostranske pretanke stene za 1,5 mm :( . Torej, je bilo to nujno, da se zamenja puša , da bo motor brezhiben ;) :idea: . Torej sedaj Alex spet tera, na 2,0 Bara, vendar malo bolj previdno ;) . Rad bi še dvignil tlak, ampak če se kaj zalomi, bodo spet stroški, ure, kar pa pomeni, da bo težko sestavil do SG ;) . Torej, v SG bo verjetno šel z "samo " 2,0 Bara, ostalo bomo pa še videli ... :tomidelej:

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Napisal/-a kopron Po avg 14, 2006 7:48 am

Toliko za trenutno-sedaj :idea: , ( :idea: krajša zgodovina Alexa z AX-om ;) ) pozneje naprej 8) 2 B continued ... :D The only way is UP , 4 ever U&I ...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov