Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Če jul 24, 2008 10:54 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:....sej se mi je kr zdelo...namreč to, da je tudi v tej vajini (kopron & Mad) temi en kup valjenja buč in mlatenja prazne slame iz vajine strani. Nikjer nobenega konkretnega podatka...vedno samo besede kot so "boste že vidli"...."2,5 bar-a",....itd...nikjer nobenega slikovnega podatka, samo neki fake filmčki,...raznorazni duheci....kr neki bati, ki niso kovani...itd.....itd...Mislim...a vidva res nimata v življenju kaj bolj pametnega za počet, kot pa si kr ustvarjat neke iluzije? Al so tudi pri vama krive počitnice??

Svetujem vama da gresta raje med ribiče..

LP!

Jaz sem videl avto vživo na dragu v Slovenj Gradcu. Nikakor to ni govoričenje kaj vse bo. Avto res gre, glede na to da zgleda čist na easy in ima samo 1.4 motor.
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če jul 24, 2008 11:00 pm

B3NZ0 je napisal/-a:Osebno pa raje vidim in preberem take teme, kot pa teme s slikami, kako je nekdo z avta odstranil nalepke in tisto 10x slikal, potem je pa za tistim 3 strani pohval, kako atraktiven sedaj avto izgleda.

Pozabil si napisati še 3 strani komentarjev kako bi to nekdo drugače naredil in 3 strani prepirov kdo bi bolje naredil na koncu pa sledi zaklep teme ker je bil nalepkar Renaultovec, VAGovec pa mu je j***l vse po spisku ker take nalepke itak pašejo sam na VAG grupo. Evo pa sem opisal ves tale forum. :lol:

Sedaj pa resno. Fantje vam ni treba verjeti, v SG smo videli da avto gre. OK eni jamrate da to ni mogoče ampak dandanes to ni itak nič nenavadnega in superduper uspeh ampak nekateri komplicirate in ste skeptiki.
Koliko pritiska ima pa avto, ok tisto mi je malo bolj hecno ampak nikoli se ne ve, so včasih pri PSA res še delali kvaliteto. Verujem pa v ta avto ker sem ga videl kako gre in to je glavno.

No, pa dober + lep dan, še napreeejjjjjjj, juheeeejjj!! :D
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe jul 25, 2008 12:24 am

Mad je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:mene predvsem zanima to, kako da pri takih pritiskih ne razbije batov in navije ojnic okol glavne gredi.. k ko sem bil majhen so me ucili, da zadeve pri takih pritiskih morajo biti kovane :)

al ste zamenal vse to in so not konkretne reči? :)

... recimo, da smo uporabili trde bate - preverjene v ene par podobnih projektih - ki še delujejo med 1.8 in 2.2 bar ... niso tisti "kovani" so pa kvalitetni ... toliko kot Boštjan razmišlja stvar napet bo čas pokazal če se je uračunal ali ne - njemu volje ne bo zmanjkalo meni motorjev tudi ne tako da ... Fantje no ne se sekirat ko vstreli bom končno izvedel mejo delov :lol: L.p. M.

ne sej se ne sekiram, cist tko iz radovednosti sprasujem :)

pri takih projektih je pac precej v igri preformance/reliability faktor, seveda se da navit marsikej v hude turaze, sam kokr js to vidm je pol odvisno od drobovja al bo to zanesljiv mlin al bo slo dokler nebo odnesl.

vsekakor pa odlicen projekt, nevem zakaj ampak me spomni na crazy f1 1.5 turbo motorje iz zlatih casov avtomobilizma :)

me pa zanima kaksen zvok je kej, ko je ibertura :D

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jul 25, 2008 3:40 am

Lej, mene ne zanima kaj se je vidlo v SG, niti me ne zanima, kaj se sliši po Kamniku. Fi 10mm sveder in bormašino zna vsak vzet v roke, pa zvrtat v zadnji lonc par lukenj, da ropota...itd.....Mene samo zanimajo konkretni odgovori o številu konjev pod havbo, Nm, realni tlaki turbine, material, ki se je uporabu pri projektu, da izdrži vse te pritiske,obrate,itd...ne pa odgovori, da so bati iz takega materiala,kot trijotova buča... :lol:, al pa da se pod havbo sprehajajo kr eni duhci.... :lol: pa ne vem kaj še vse. Če mora bit projekt skrivnost, potem naj to bo. Če se pa že piše o projektu, pol pa naj se piše tudi o konkretnih zadevah, da bo fer.

Če se pa že piše o projektu, pa brez konkretnih podatkov, pol so to buče (vsaj zame) oz. poveličevanje nečesa, česar ni.

LP!

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Pe jul 25, 2008 5:43 am

Avto je v SG peljal čas 14.4s (al neki tazga), serijski avto pa ima čas 18+s

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Pe jul 25, 2008 7:00 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Lej, mene ne zanima kaj se je vidlo v SG, niti me ne zanima, kaj se sliši po Kamniku. Fi 10mm sveder in bormašino zna vsak vzet v roke, pa zvrtat v zadnji lonc par lukenj, da ropota...itd.....Mene samo zanimajo konkretni odgovori o številu konjev pod havbo, Nm, realni tlaki turbine, material, ki se je uporabu pri projektu, da izdrži vse te pritiske,obrate,itd...ne pa odgovori, da so bati iz takega materiala,kot trijotova buča... :lol:, al pa da se pod havbo sprehajajo kr eni duhci.... :lol: pa ne vem kaj še vse. Če mora bit projekt skrivnost, potem naj to bo. Če se pa že piše o projektu, pol pa naj se piše tudi o konkretnih zadevah, da bo fer.

Če se pa že piše o projektu, pa brez konkretnih podatkov, pol so to buče (vsaj zame) oz. poveličevanje nečesa, česar ni.

LP!

... Buče so zate vse stvari ki jih jaz ali Kopron napiševa in to vemo ... vemo pa tudi zakaj je tako ne ? 155 ? ... dobro dobro dobro - meni se ni dalo lepit gor tako slab posnetek kot je ta odspodaj ... tu imaš za svoje veselje posnetek od AX-a - ti boš itak spet videl svoje z svojimi očmi - naj ti pove Robi 1000 ... on ga je vozil in snemal ... pol bomo videli kaj boš verjel ... Saxo bo posnet ko bo končan ... lahko ga prideš tudi sprobat, da boš videl - da se da in tudi take stvari obstajajo v slo. ... imaš pa tudi podrobno slikovno in tekstovno opisano tule : http://www.moj-album.com/uredi/maxss/11281662/?stran=2

P.s. - posnetek - na žalost z telefonom in slabo posnet ... http://www.youtube.com/watch?v=GD3ZaxRbsOI in http://www.youtube.com/watch?v=PGaqu7kUEwk na posnetku vozimo v klanec in v avtomobilu smo bili trije, plus rezervni menjalnik, ključi in še x kg rez delov (naj pove Robi - on je videl ker sem mu po vožnji iz prtljažnika dal ven zavorne čeljusti zanj ) ... avtomobil doseže zaradi svoje male teže in precej močnega motorja pospeške in hitrosti, ki jih dosti avtomobilov kljub svojim konjem ne dosežejo ... imam pa še vedno predolg menjalnik za te vrtljaje in ga nameravam še skrajšati z krajšimi prestavnimi razmerji, ker doseže zaradi razpona vrtljajev še vedno dosti čez 200 km/h - recimo da se trudim na tem, da bi ga omejil na kakih 175 - ker vse kar je čez, je za to za kar sem nameraval uporabljati avtomobil odveč. Seveda pa en menjalnik italijanskega proizvajalca "Baci" , kateri stane 2700 eur brez špere - zaenkrat ne pride v poštev ... zato bomo še enkrat sami nekaj skupaj zložili ... L.p. M.
kinkyllama & Yoni fun club ...

kopercan92
Nov uporabnik

Napisal/-a kopercan92 Pe jul 25, 2008 10:07 am

mad na temu posnetku z naslovom AX GT 140 PS vid. 2 sm opazu da se veselo furate mimo moretinov in proti skofijam .. zanima me ce ste iz teh konceu ker usak 2 dan skoraj nekdo kuri gume med noveli in hrvatini :)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Pe jul 25, 2008 12:04 pm

kopercan92 je napisal/-a:mad na temu posnetku z naslovom AX GT 140 PS vid. 2 sm opazu da se veselo furate mimo moretinov in proti skofijam .. zanima me ce ste iz teh konceu ker usak 2 dan skoraj nekdo kuri gume med noveli in hrvatini :)

ha ha....lih praw....mimo policijske postaje.....fanj...se dobro da oni nic ne slisijo... ;)
Slika

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Pe jul 25, 2008 2:42 pm

Okej, 3joadijo. Kaj ti potem pove podatek, da sem izmeril trdoto batov 71 HRB ?

Prav NIČ 8) .

Prav nič, če recimo ne veš , da imajo pri R 5 GT Turbo trdoto 68 HRB, in smo jih pri Matijatu z lahkoto sprobali na 2,8 Bara :!: ;) 8) .

Najmehkejši kovani pa so trdi 70 HRB !

Iz tega sledi, da je Saxo sposoben prenesti do 3,00 Barov . 8)

Bate pa je "zrihtal" nihče drug kot Mad - Max , ...!

Itak pa bomo kmalu šli na valjarje, in takrat lahko prideš gledat, da ne boš vedno samo iz stola pred ekranom gledal .

Anything else ???

Ouukeeejjjjjjj, ...

Seee yaaaaaaa, ...

from Boštyxz + spiritual team , Si , + Kopron team + Max Mad - Saxomax + #

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Dariooo Pe jul 25, 2008 3:50 pm

kopron je napisal/-a:da imajo pri R 5 GT Turbo trdoto 68 HRB

Torej R5 GTT nima kovane bate glede na tvoje izjave??? :shock:

LP
Slika

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Pe jul 25, 2008 5:48 pm

kopercan92 je napisal/-a:mad na temu posnetku z naslovom AX GT 140 PS vid. 2 sm opazu da se veselo furate mimo moretinov in proti skofijam .. zanima me ce ste iz teh konceu ker usak 2 dan skoraj nekdo kuri gume med noveli in hrvatini :)

:oops: :oops: :lol:
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
gregaVW
Nov uporabnik

Napisal/-a gregaVW Pe jul 25, 2008 6:50 pm

Dariooo je napisal/-a:
kopron je napisal/-a:da imajo pri R 5 GT Turbo trdoto 68 HRB

Torej R5 GTT nima kovane bate glede na tvoje izjave??? :shock:

LP

Najbrž je še vroče meril od navdušenja, ne malo heca :lol: , če je tako Rockvelova kugla pokazala, bo že držalo...

Boštjan, a že mlinček kaj melje, oz. če se že pelje? lp

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Pe jul 25, 2008 7:42 pm

lahko da je bil corrado G60 16v rdeče barve...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jul 25, 2008 9:03 pm

Yoni je napisal/-a:Samo nekaj ne razumem....
Vsaj kolkor jaz vem so tlaki tja do 2 bara....pri vseh predelavah kjer ima kopron prste vmes, se pa govori o tlakih turbine 2,5bar ali celo 3bare...je še komu tu kaj nenavadnega?
Ali pa samo jaz ne dojamem.... :DDD :jao:
Saj ne da bi kritiziral, ampak tako....čudno mi je no...

...seveda se tlak trenutno že da doseči - ne bi pa tega z nastavitvijo kot je sedaj zadeva prenesla ... Večina tega tlaka se ustvari zato, ker ta Turbina je delana v osnovi za motorje 2.0 16 v in tako visok tlak nastane kot posledica upora v sesalnem delu motorja - zaradi majhnih presekov cevi in majhnih ventilov ter majhnega kompresijskega prostora! pa - recimo velikega presežka zraka, ki ga zato lahko ta Turbina (T3 Garett) ustvari - to vam je že Dr.Mr pred par leti povedal v debati o Alexovem norem AX-u :-) . Motor ima še nekaj zaloge, ker je precej dobro stisnjen skupaj in verjetno ko bo Boštjan zmontiral te nove - večje injektorje gor - ki mu bodo dali dovolj zmesi z katero bo lahko povečeval tlak in količino do varnega razmerja - idealno 14 : 1 goriva v Saxoju nekje 12 -12.5 :1 zmesi Goriva v zmesi zraka pa tudi tlak goriva - ker z tem, ko ti daš turbino na 2 bar - ti tlak benzina 4.6 bar pomeni realno le še 2.6 bar vbrizga ... torej glih da delajo injektorji in slabo razpršijo gorivo ! Zato rabi povečati tlak najmanj na 6 bar, da bo kolikor toliko varno delovalo ! Narediti tlak ni problem uskladiti vse parametre pa je nekaj drugega ! Na srečo nam pomaga pri projektu Mitja z elektroniko, tako da bomo lahko dokončali naše namere - ker trenutno še odkrivamo Afriko in pač lahko pri projektu dosežemo seveda tudi neuspeh vendar nam to ne predstavlja problem, ker dokler je volje na pretek bo projekt tekel . Žal mi je, da ne morem zadovoljiti vseh z slikovnim in ostalim gradivom - v primeru pa, ko bomo dosegli nek pomemben rezultat torej dosegli napovedan tlak pol gremo stvar sprobat posnet in zmerit . L.p. M.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jul 25, 2008 9:12 pm

_Pancho_ je napisal/-a:

:oops: :oops: :lol:

... uni hrib je cel utrgan - ne vem pa kdo je, ker jih poznamo najmanj 10 ... ki to počnejo jaz gum ne kurim, ker z mesta ni dobro speljevat pod polno obremenitvijo pa še dajem nove gor in je škoda - že tako gredo v k. pre - hitro :lol: torej mene komot lahko brišeš iz spiska je pa par Cliotov, R5Gtt , 206, S3 , Golf IV TDi ; Golf V GTi in EVO8 ipd tam okrog, ki delajo škifo non stop :lol: :lol: :lol: L.p. M.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Pe jul 25, 2008 9:30 pm

Saj ne kurimo gum, pa verjetno je fant mislu na tiste zvoke, ki se "proizvajajo" na ovinkih.
Vidim, da kar napreduješ s saxo-jem, bo kar zanimivo pogledat zadevo v živo; se bom kaj zapeljal po hribu, da te ujamem na "terenu".
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

kopercan92
Nov uporabnik

Napisal/-a kopercan92 Pe jul 25, 2008 9:33 pm

js vem se za enega saxoja vts ki je tui malo poštiman menda se je neki časa prodajau zdej nevem meu pa ga je en fant ki se je ukvarjal z avtoakustiko pol en znanec ki je najprej vozu mazdo zdej mercedesa (ta ima res tezko nogo ) pa en yugo je biu z mašino od lancie pol ena civic typer pa impreza iz kolombana ce se ne motim tako da me je stah kar na cesto it ;)

no karkoli ze fanta ušeč mi je vajin projekt upam da bosta izpovenla svoje zadane cilje da bo veselo turbina igrala :)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jul 25, 2008 10:02 pm

kopercan92 je napisal/-a:js vem se za enega saxoja vts ki je tui malo poštiman menda se je neki časa prodajau zdej nevem meu pa ga je en fant ki se je ukvarjal z avtoakustiko pol en znanec ki je najprej vozu mazdo zdej mercedesa (ta ima res tezko nogo ) pa en yugo je biu z mašino od lancie pol ena civic typer pa impreza iz kolombana ce se ne motim tako da me je stah kar na cesto it ;)

no karkoli ze fanta ušeč mi je vajin projekt upam da bosta izpovenla svoje zadane cilje da bo veselo turbina igrala :)

... Ja tisti srebrn Saxo je sedaj omenjeni lastnik prodal in ga nadomestil z S3 Črne barve ... drugače pa boš Saxo videl verjetno v akciji na You-Tube ali na Grobniku 29.08 če spet ne bo odpadlo :) dela se še en Clio 2.0 16 v Turbo, en Corrado G60 in en EVO 8, ki naj bi šel na cca 450-480 km kmalu ... pa če bo dovolj denarja en 106 1.6 16v Maxi turbo, ki ga "bova"delala z Matejem skupaj školjka je že pri meni in če bo konec sezone Matej dobro zastavil ... lahko pozimi tudi kaj naredimo ... L.p. M

P.s. Pancho če ne prideš v kratkem na pivo te u....m :lol:

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron To jul 29, 2008 8:11 am

Torej, tuljave so "in", zmontirane, ... vendar še vedno poka v vmesnih vrtljajih ( okrog navora ) . Bomo z Mitjom nadaljevali potlej .

Danes bom zamenjal še kable za svečke 8) .

Takoj zatem pa šobe , skupaj z regulatorjem tlaka goriva 8) .

Lep pozdravčav, ...

by Boštyx + #

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jul 29, 2008 7:08 pm

No...hvala Mad-u in Kopron-u za posredovane informacije slike & video, kar je bilo BTW zelo lepo prebrat in vidit enkat za spremembo (namesto raznoraznih čirule-barule duhcov). Želim vama veliko uspeha pri projektu in upam, da ne bo končal tako kot 1.8TD (kar je pa že stvar ene druge debate).

LP!
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost