Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Sr avg 11, 2010 2:29 pm

4,9 regionalka in 6,1 po mestu

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Sr avg 11, 2010 3:20 pm

snikerson je napisal/-a:4,9 regionalka in 6,1 po mestu

Seveda ob lepi vožnji :idea:

a1986a
Nov uporabnik

Napisal/-a a1986a Sr avg 11, 2010 3:54 pm

Prokarjon je napisal/-a:
snikerson je napisal/-a:4,9 regionalka in 6,1 po mestu

Seveda ob lepi vožnji :idea:

djte ne se hecat no.....pije vsaj 15litrov

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Sr avg 11, 2010 4:55 pm

Poraba je pri tem avtu zanemarljiv strošek. Pa čeprav ti števec kaže trenutno porabo 55 pa še gasa ne pipneš. Pač daš 100 eur blagajničarki na pumpi in zamižiš ko ti drobiž vrne pa sploh ne boli minuto kasneje si pa spet vesel ko ti kaže do fulla :lol:

Pa ravno ko stanovanjski kredit jemljem moram spet naletet na to temo in na ta avto. Čeprav zgleda brutalen je čistokrvni sleeper :)

Si sploh ne morem mislit s kakšnim nasmeškom se lastnik vozi. Res vse pohvale!

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Kraj: Okolica MB

Napisal/-a Dejan_S2 Sr avg 11, 2010 5:21 pm

tabletten je napisal/-a:Poraba je pri tem avtu zanemarljiv strošek. Pa čeprav ti števec kaže trenutno porabo 55 pa še gasa ne pipneš. Pač daš 100 eur blagajničarki na pumpi in zamižiš ko ti drobiž vrne pa sploh ne boli minuto kasneje si pa spet vesel ko ti kaže do fulla :lol:

Pa ravno ko stanovanjski kredit jemljem moram spet naletet na to temo in na ta avto. Čeprav zgleda brutalen je čistokrvni sleeper :)

Si sploh ne morem mislit s kakšnim nasmeškom se lastnik vozi. Res vse pohvale!

KONČNO en res pameten post! :D

Pri teh strojih sploh ni mislit za porabo!! na porabo mislim osebno pri daily avtu, torej avtu za vsak dan, kak fajn turbodiesel.... karkoli...

...AMPAK pri tunanem avtu se sploh ne gleda na porabo, ampak na UŽITKE, katerih se RES NE DA OPISAT in vsa čast vsem ki spravijo tak stroj skupaj in vsem ki jim je dano da si ga lastijo in vozijo, še posebej če je narejen tako, da je lahko tudi vsakodnevni avto! 8)
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Sr avg 11, 2010 6:07 pm

lol, spet ista fora. Enga informativno zanima kolk je poraba, in se takoj začne s posti, da je to minimalen strošek in da ko se spuščaš v tak projekt, ne gledaš na porabo.. :]
Nima veze to, no, pač prašal je koliko spije, sej bi mene tudi zanimalo, sej to je samo kot zanimivost oz. kot informacija, ne pa da se bomo naslajali kolk preveč žre..

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak Sr avg 11, 2010 6:21 pm

Mene tudi zanima koliko tak avto porabi pri neki normalni vožnji in pa pri polnem gasu.
Čist informativno, ne da bi kaj obsojal. :D
Nimam privilegijev za branje tega foruma, ampak vseeno berem.

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Sr avg 11, 2010 6:28 pm

Saj sem napisal da je minimalni strošek napram vsem ostalim. Ampak tako se začne... potem pa kalkulatorje ven in merjenje k****v pa ekologija, naravovarstveniki itd pa v čem je štos to vozit pa.. 10 strani nabijanja.

Moj žre okoli 20 mestne vožnje +/- 3 litre, pa ima ene 3x manj konj. Hitreje kot grem manj žre. Do the math.

Ne vem zakaj noben ne upraša koliko pridejo primerne zavore za tak avto, morda fedri, izpušni kolektor ali pa kar samo vzdrževanje :) To je tudi zanimivo uprašanje.

In poraba res ni strošek pri takem avtu.

Še malo pa bo tudi mene zanimal kolk res žre oops Že samo zato da ne bomo skos brali o faracajgih.

Me že zanima.

a1986a
Nov uporabnik

Napisal/-a a1986a Sr avg 11, 2010 6:36 pm

W|zz je napisal/-a:lol, spet ista fora. Enga informativno zanima kolk je poraba, in se takoj začne s posti, da je to minimalen strošek in da ko se spuščaš v tak projekt, ne gledaš na porabo.. :]
Nima veze to, no, pač prašal je koliko spije, sej bi mene tudi zanimalo, sej to je samo kot zanimivost oz. kot informacija, ne pa da se bomo naslajali kolk preveč žre..

tako je kot zanimivost me zanima.mi je pa jasno da konji niso na zrak tako da se nobo nuben no vsaj jaz ne zgrazal nad porabo...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Sr avg 11, 2010 6:51 pm

tabletten je napisal/-a:Saj sem napisal da je minimalni strošek napram vsem ostalim. Ampak tako se začne... potem pa kalkulatorje ven in merjenje k****v pa ekologija, naravovarstveniki itd pa v čem je štos to vozit pa.. 10 strani nabijanja.

Moj žre okoli 20 mestne vožnje +/- 3 litre, pa ima ene 3x manj konj. Hitreje kot grem manj žre. Do the math.

Ne vem zakaj noben ne upraša koliko pridejo primerne zavore za tak avto, morda fedri, izpušni kolektor ali pa kar samo vzdrževanje :) To je tudi zanimivo uprašanje.

In poraba res ni strošek pri takem avtu.

Še malo pa bo tudi mene zanimal kolk res žre oops Že samo zato da ne bomo skos brali o faracajgih.

Me že zanima.

Lej, meni je vseeno kolk ma stroška s porabo. Tut trenutno me ne zanima kolk keša je dal za ta projekt, da bi ga spraševal za zavore.. Niti me ne zanima kolk je strošek porabe v razmerju glede na celoten strošek avta.
Sploh ne gledam s finančnega vidika. Tudi če bi bil bencin zastonj.. Mene bi to zanimal zgolj kot cifra, s fizikalnega oz. strojniškega vidika al kako bi rekel.. Pač informativno s takimi predelavami, kolk bencina porabi, da nahrani vse te konje..
Mi je pa popolnoma vseeno koliko se vozi in kolikokrat mora posledično tankat in koliko denarja da za to. Sej je njegov denar, v to se nihče ne vtika. :)

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejan_S2 Sr avg 11, 2010 7:09 pm

Človek lepo odpiše, pa se zmrdujete...

Poraba - čisto odvisno bom rekel, čeprav iz izkušenj lahko govorim le za 3x konj manj saj moj nekako podoben projekt kot ta še ni dokončan in bom lahko povedal, ko se bom začel vozit.

Poraba? Hmm... tak bom rekel... dve Bosch Motorsport 044 pumpe za 1000KM, kaj misliš zakaj se dajejo v avto? :lol:

Seveda, da dostavijo dovolj goriva v motor in nahranijo vse te konje!

Pa malo tak za šalo in za res... koliko en konj (žival) poje oz. recimo popije?

Kakšno količino rabiš za 50 konj, kakšno za 120 konj... 300 konj... 600 konj?? ;)

Če voziš "počasi", recimo pod 4000 rpm ko te velike turbine še ne dihajo prav bo poraba "zanemarljiva" ... če daš to v graf moči je konjev tudi bore malo takrat... ko pa jih uporabiš vseh 600 ali več pa si zamisli zgoraj napisano teorijo o konjih ter še drugo glede dveh profesionalnih Bosch Motorsport 044 pumpah... ki pretočijo ogromno litrov na minuto :D

...Ne vem, recimo 100 l na 100km ... 10 l na 10 km ... 1 l na 1 km, težko rečem ampak ob polni obremenitvi - konjenici in zmogljivostih, resnica ne bo extremno daleč... bom pa kaj več povedal, ko bo moj na cesti ;)

P.S.: 1 l na 1 km se mi celo zdi "malo" :lol: saj ko občutiš to silo v avtu (kar sem osebno občutil - še v rdečem rs2 takrat", maš občutek da za ustvarjanje take sile rabiš za vsakih 100m en liter ;)
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Sr avg 11, 2010 7:48 pm

Vglavne spraševanje po porabi nekako ni na mestu pri takih avtih, Kot da bi od osenarce tipa spraševali koliko ga baba košta. ;)

Je pa zanimivo vedt :)

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr avg 11, 2010 7:51 pm

Pa sej je čist samoumevno, da če imaš 10.000+ € za predelavo avtomobila, da imaš potem za ga futrat in sem 100%, da vsak, ki se podaja v tak projekt ve v kaj se spošča in kaj naj lahko pričakuje.
Ampak zakaj pa nebi vprašali kolk taka zverina spije ?? Mene osebno tudi zelo zanima ...

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejan_S2 Sr avg 11, 2010 8:09 pm

Saj pravim vsak kilometer en liter verjetno, če hočeš uživat.... ;)

Btw. si ti tale Matej, ko si imel Nissan Sylvio?
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Sr avg 11, 2010 8:15 pm

Dejan_S2 je napisal/-a:Saj pravim vsak kilometer en liter verjetno, če hočeš uživat.... ;)

Btw. si ti tale Matej, ko si imel Nissan Sylvio?

He he .. ja sm jo meu ja ... ma samo v sanjah =P ;)
Šalo na stran ... ne nisem si nikoli lastil nobene Sylvie ... vseeno je pa želja ;)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr avg 11, 2010 8:52 pm

tle si 99,9% folka ne zna predstavljat kaj je to 600 konjev in kako te prlep na zic vkljucno z mano. Brutalno, tko da tist ko ima tak avto samo kapo dol. Cenim take ljudi in njihov vlozen trud v tak projekt!

Se enkrat bomba!
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če avg 12, 2010 5:18 pm

branee je napisal/-a:tle si 99,9% folka ne zna predstavljat kaj je to 600 konjev in kako te prlep na zic vkljucno z mano. Brutalno, tko da tist ko ima tak avto samo kapo dol. Cenim take ljudi in njihov vlozen trud v tak projekt!

Se enkrat bomba!

Da malce pomirimo strasti s tole porabo. Res je postranski stroške pri takem avtomobilu. Vseeno pa za predstavo: BMW M5 (E39) s 400 konji (torej cca 2/3 konjenice tega Audija, ter seveda atmosferski motor 5l) ob priganjanju (celodnevne testne vožnje BMW karavane) je na BC izpisal povprečno porabo 32 ali 33l. Seveda večinoma vožnja po mestnih ulicah in okoliških cestah ampak vseeno ves čas blizu blokade. Na pisti 100l/100km niti nebi bilo težko doseči, še posbej na kaki bolj zaprti progi ki zahteva več priganjanja v nizkih brzinah.

Ob vsem skupaj pa ne smemo pozabiti, da s takim načinom vožnje brez težav zradiraš vsaj en komplet gum, po dirki ne škodi tudi menjava olja....
Zato 200 ali 300 EUR za gorivo v enem popoldnevu ni pomembna postavka v stroškovniku takega avtomobila.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če avg 12, 2010 5:23 pm

100l/100 km tezko vrjamem da bi dosegu.
neglede na to da je to na pisti
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če avg 12, 2010 5:26 pm

abbe je napisal/-a:100l/100 km tezko vrjamem da bi dosegu.

Citroen C2 VTR 1.4 75 konjev poraba po racelandu prek 25l/100km konstantno.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če avg 12, 2010 5:29 pm

abbe je napisal/-a:100l/100 km tezko vrjamem da bi dosegu.

Saj pravim na zaprti pisti, kjer večinoma izkoriščaš prvi dve, morda tri prestave z lahkoto. Trenutna poraba v nizkih prestavah pri takih avtomobilih zelo hitro preseže 300l/100km. Seveda to ni dobro merilo, vseeno pa nakaže kakšne kam lahko zleti poraba.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost