Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
boy36
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a boy36 Po jan 04, 2010 12:07 pm

kingroad je napisal/-a:@boy36: klub 400 ja.........si že nabavil sklopko? :D

@rs2: se bom oglasil okoli, samo sedaj bom imel spet nekaj časa gužvo in težko rečem kdaj pridrvim mimo. Bomo naredli le popravek. Potem gre pa tako ali tako notri nov slinar :twisted:

lp

Ne še,čakam na pomlad :),bom tole do konca skuru.Moram pa zraven še nov cilinder kupit,je original plastičen (: in ga z močnejšo sklopko takoj odpreš.Eni niso naredil tud kilometra.Mal gledam zdej u Evropi če se je kdo ga lotu delat.Američani hočjo za kovinskega in poštnino 620 $.
Exedy-a twin plate sem pa najdu u Angliji za 1200 Funtov s poštnino.
EVO X RR
AEM intake,Milltek exhaust.........

Uporabniški avatar
kingroad
Novinec

Napisal/-a kingroad To jan 05, 2010 9:38 pm

@boy36: 1.200GBP z poštnno? Pri komu imaš ogledano? Z I.T. si se kaj pogovarjal glede sklopk? Ima neke ugodnejše rešitve......

@rs2: predvsem pa bo potrebno urediti regulacijo turbine ;)

lp
evo4fun

Uporabniški avatar
dawet
Nov uporabnik

Kraj: SG, MB

Napisal/-a dawet Sr jan 06, 2010 9:43 pm

Imam eno vprašanje za evo experte.. Kakšna je dejanska razlika med evo 8 in 9 (poleg mivec-a in turbine, seveda). Zanimajo me predvsem pogoni in diff-i.. Je v 8-ki tudi tisti gumb za tarmac/gravel/snow?

LP, David

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Sr jan 06, 2010 11:20 pm

dawet je napisal/-a:Imam eno vprašanje za evo experte.. Kakšna je dejanska razlika med evo 8 in 9 (poleg mivec-a in turbine, seveda). Zanimajo me predvsem pogoni in diff-i.. Je v 8-ki tudi tisti gumb za tarmac/gravel/snow?

LP, David

nekateri majo ja

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas Če jan 07, 2010 10:12 am

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Če jan 07, 2010 12:48 pm

pinjas je napisal/-a:POGLEJ MALO TUDI TO

http://www.carbonetic.net/home/

http://www.clutchmasters.com/

Ne rabš tega gledat.

dawet je napisal/-a:Imam eno vprašanje za evo experte.. Kakšna je dejanska razlika med evo 8 in 9 (poleg mivec-a in turbine, seveda). Zanimajo me predvsem pogoni in diff-i.. Je v 8-ki tudi tisti gumb za tarmac/gravel/snow?

LP, David

2003 in 2004 Evo 8 narejen za ameriški trg nima ACD-ja. (tarmac gravel snow). Vsi ostali ga majo.

Ameriške 8ke in 9ke imajo zadaj tako imenovani "RS dif" ki je mehanska zapora diferenciala, evropski modeli imajo pa Active Yaw Control (AYC) ki računalniško s pomočjo enga kompliciranga paketa lamel prenaša moč med zadnjim levim in desnim zadnjim kolesom. EU Evo 9 ima malo bolj izpopolnjen AYC.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
MikeLima
Novinec

Napisal/-a MikeLima Če jan 07, 2010 3:14 pm

LoCo je napisal/-a:...evropski modeli imajo pa Active Yaw Control (AYC) ki računalniško s pomočjo enga kompliciranga paketa lamel prenaša moč med zadnjim levim in desnim zadnjim kolesom. EU Evo 9 ima malo bolj izpopolnjen AYC.

In se tu sta dve subverziji. Ena ima lamelice zapore direktno gnane z difa proti vsakemu kolesu posebej, druga verzija ima vmes se planetni prenos, za vecjo ucinkovitost. Ampak sem slisal, da imajo naviti avti probleme s temi aktivnostmi zadaj.

Uporabniški avatar
dawet
Nov uporabnik

Kraj: SG, MB

Napisal/-a dawet Če jan 07, 2010 11:23 pm

hvala za odgovore :tomidelej:

LP

Uporabniški avatar
kingroad
Novinec

Napisal/-a kingroad Po mar 15, 2010 6:18 pm

Tako, čez zimo se je našlo še nekaj časa za novo modifikacijo. Serijske Kayaba amortizerje in serijske vzmeti sem zagnal v bližnje grmovje in jih nadomestil z Bilstein amortizerji in H&R vzmetmi.

before:
Slika

after:
Slika
evo4fun

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Po mar 15, 2010 6:24 pm

:twisted:

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po mar 15, 2010 6:27 pm

Sem imel te H&R fedre in niso bog ve kaj, kolikor sem zvedel ni preveč dobro, ker imajo približno polvico fedra navoje čisto skupaj, drugi del pa normalno in ko se avto vsede dela samo polovica fedra, ker je drugi del popolnoma stisnjen.
Eibach so še zmeraj za moje pojme 1a

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Po mar 15, 2010 6:28 pm

veliko lepse & boljse

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar Po mar 15, 2010 6:39 pm

pskoda je napisal/-a:Sem imel te H&R fedre in niso bog ve kaj, kolikor sem zvedel ni preveč dobro, ker imajo približno polvico fedra navoje čisto skupaj, drugi del pa normalno in ko se avto vsede dela samo polovica fedra, ker je drugi del popolnoma stisnjen.

Imajo pač nekaj več neefektivnih navojev. To še ne pomeni, da niso dobre vzmeti...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Po mar 15, 2010 7:01 pm

Modelar je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Sem imel te H&R fedre in niso bog ve kaj, kolikor sem zvedel ni preveč dobro, ker imajo približno polvico fedra navoje čisto skupaj, drugi del pa normalno in ko se avto vsede dela samo polovica fedra, ker je drugi del popolnoma stisnjen.

Imajo pač nekaj več neefektivnih navojev. To še ne pomeni, da niso dobre vzmeti...

Niso ne vem kako zanič, ampak so slabše od eibach-ov, je res da so eibach-ovi malenkost trši od H&R-a

Uporabniški avatar
kingroad
Novinec

Napisal/-a kingroad Po mar 15, 2010 7:17 pm

glede Eibachov........

Za modele EVO 7, 8 in 9 vlada prava zmeda. Bojda so se za te avtomobile z Bilstein amortizerji bolje obnesle vzmeti namenjene za evo 5 in 6. Sedaj pa so še ukinili proizvodnjo za te modele tako da bi jil lahko dobil le kjer jih imajo na lagerju. So pa Eibach vzmeti mnogo trše in posledično zelo neudobne po naših super cestah. Z tem kompletom sem zadovoljen (bilstein in h&r), na slabih cestah lepo požira neravnine pri velikih hitrostih, ni pretrd in ni premehak.

Ima pa mislim da g. mojtrener kombinacijo Bilstein + Eibach tako da če bom imel kdaj priložnost se peljat z njegovim avtomobilom bom lahko podal pravo primerjavo.

lp
evo4fun

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Po mar 15, 2010 11:41 pm

pskoda je napisal/-a:Niso ne vem kako zanič, ampak so slabše od eibach-ov, je res da so eibach-ovi malenkost trši od H&R-a

In to velja za vse avtomobile od škode octavie do evota ane... :roll:
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To mar 16, 2010 8:50 am

To imaš B12 kit gor? Kako se ti pa zdijo glede udobja? Lepo naseden je na after sliki:)
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To mar 16, 2010 11:29 am

R 34 GT-R je napisal/-a:To imaš B12 kit gor? Kako se ti pa zdijo glede udobja? Lepo naseden je na after sliki:)

jest sm tut mislu da bo spredaj višji, še z gewindi nebi tkole zadel nižanja
Slika Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda To mar 16, 2010 3:02 pm

LoCo je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Niso ne vem kako zanič, ampak so slabše od eibach-ov, je res da so eibach-ovi malenkost trši od H&R-a

Ja kaj je pa evo tako posebnega? Uvažate jih za tistih bogih 30k eur potem pa naj bi bil ne vem kako hudo dober, ne bi rekel da bi bili 100k eur ali še več. Vsako temo, ki jo odprem o evotih vsi nekaj predelujejo, to je za moje pojme en j**c če moraš najprej pol avta predelat, da se lahko sploh voziš.
Me pa full zanima, zakaj je evo tako hudo dober ali mogoče zato, ker ima zgodovino kot npr. Cosworth ali Lancia?

Se opravičujem za take besede, samo eni me tako razkurjo.

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To mar 16, 2010 4:15 pm

pskoda je napisal/-a:
LoCo je napisal/-a:

Ja kaj je pa evo tako posebnega? Uvažate jih za tistih bogih 30k eur potem pa naj bi bil ne vem kako hudo dober, ne bi rekel da bi bili 100k eur ali še več. Vsako temo, ki jo odprem o evotih vsi nekaj predelujejo, to je za moje pojme en j**c če moraš najprej pol avta predelat, da se lahko sploh voziš.
Me pa full zanima, zakaj je evo tako hudo dober ali mogoče zato, ker ima zgodovino kot npr. Cosworth ali Lancia?

Se opravičujem za take besede, samo eni me tako razkurjo.

No pa dejva :)

Evo kot evo je odlična platforma že iz tovarne, zakaj jih predelujemo? Ker če si dal 30k za avto in potem daš še 3k in dobiš za ta denar še 50% več iz avta se meni zdi to dobra naložba. Primerjas evota z lancio in cosworthom, ki sta sinonim za hiter in nezaensljiv avto. Ja 20 let nazaj - pa kaj, povozu jih je cajt in zdej so samo še legende z zaribanimi motorji.

Drugo kot drugo, H&R, Eibach, Swift, Tanabe, Tein in še 158035 drugih firm ki dela fedre za evota - vsaki so drugačni. Tako kot za škodo ali katerkoli drug avto. Za določene modele je določenim tovarnam uspelo narediti boljši izdelek, za druge modele spet drugim. Tako hvališ Eibach kot da je to nekaj najboljšega. Človek, to so fedri za 200 eurov. Če govoriš o kvalitetnem podvozju se začne pogovor pri 5000 eur, ne pa pri 200. Zdej pa nehi bluzit kar je boljše za avto o kerem očitno nimaš pojma. Obnri kakšen forum, preberi kakšen review, ne bluzi u prazno.

Aja pa da ti dam še specifičen primer - Eibach ki so eni izmed najbolj popularnih fedrov za Evota v splošnem so naredili PORAZNE PORAZNE PORAZNE fedre za Evo X in vsi ki se vozijo na njih kupujejo nove amortizerje ker je spring rate na fedrih progresiven in na koncu prevelik in na hitrih luknjah premočno zabije amortizer in ga posledično čez čas uniči.

Dijo.

Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov