FBR je napisal/-a:Čiste kontradikcije
..najboljši med vsemi je zadevo razložil.....

sašo5 je napisal/-a:FBR je napisal/-a:Čiste kontradikcije
..najboljši med vsemi je zadevo razložil.....
joco je napisal/-a:Kar se DPF filtra tiče je zanj najbolša rešitev da se ga odstraniboljša odzivnost motorja, verjetno manjša poraba (to zaenkrat še ne morem trditi, še ni bilo prevoženih dovolj kilometrov), je pa res da je sam izpuh bolj sajast.
joco je napisal/-a:Filtra nisem v celoti odstranil, ampak sem odstranil samo satovje, ker je bil filter itak zabit in bi ga bilo potrebno zamenjati (v avtu pa je stainbauerjeva elektronika - bilo je zagotovljeno da naj se problemi s dpf filtrom nebi pojavljali kot so se prej ko je bil na avtu narejen čip tuning, kateri pa je bil izveden nekvalitetno, verjetno tudi s strani osebe ki o tem nima veliko pojma). Je pa zanimivo da vse kar je elektronike okrog dpf filtra je en senzorček v cevi direktno pred dpf filtrom (preden sem ga dejansko vzel dol sem slišal govorice o tem da naj bi imel še nek sistem ki na vsake toliko časa v dpf filtr vbrizgne nafto, da izgorijo saje). Konkretno pa govorim o bmw-ju X3 2.0D (150km).
Mick Jerry je napisal/-a:Upam da bom tu dobil pravi odgovor na moje vprašanje, ker vidim da ste se tukaj nabrali ljudje z Znanjem.
Zanima me, če res pride do ''prevrtenja'' turbine na bencinskem turbo motorju, če se mu odstrani katalizatorej?(zanima me tudi za dizelskega, a predvsem za bencinskega).
Konkretno recimo za BMWjev N54 motor, 3.0 TT. Ima primarne kat. takoj za turbino in še sekundarne. Ali se potem zgodi da je razlika tlakov prevelika in pride do prehitre in nenadzorovane ekspanzije plinov?
Ker v teoriji je za izkoristek čimbolje imeti na izhodni strani čim manjši tlak.
Če vzamem v obzir prejšni post; bencinski motorji ponavadi nimajo VGTja, no razen 997, ki bi ga lahko potem prilagodil.
Če bi se dalo komu malce razložiti, bi bil zelo vesel. Hvala.
mr.teddy je napisal/-a:LP!
Upam da sm izbral pravo temo za to vprašanje,in sicer v kratkem imam namen chipat avto (vw polo 1.4tdi 80km) in se odločam med naslednjima ponudnikoma: RSR in SKN Slovenija.K RSR-ju me predvsem vleče zaradi njihovi dolgoletnih izkušenj in pa zaradi ugodne cene,vendar me pa odbijajo njihovi netočni podatki o moči po chipanju,namreč gospodična mi je navedla kar podatke od motorja 1.4tdi 75km,čeprav sem jo opozoril,da je to novejši motor.Pri SKN-u pa moram reč,da kot prvo so me presenetili njihovi podatki,kateri pravijo,da bi avto po chipanju naj mel 109KM,druga pozitivna stvar pa se mi zdi,da original software shranijo,če slučajno želiš avto kadarkoli povrniti v originalno stanje(zaradi tega,ker je avto še v tovarniški garanciji).
Pri odločitvi se kar nekako ne morem odločt h komu avto peljat,ker sta oba dobra vendar bi vas vseeno prosu za pomoč!Kaj pravte vi?
Hvala!
RSR_Tech je napisal/-a:mr.teddy je napisal/-a:LP!
Upam da sm izbral pravo temo za to vprašanje,in sicer v kratkem imam namen chipat avto (vw polo 1.4tdi 80km) in se odločam med naslednjima ponudnikoma: RSR in SKN Slovenija.K RSR-ju me predvsem vleče zaradi njihovi dolgoletnih izkušenj in pa zaradi ugodne cene,vendar me pa odbijajo njihovi netočni podatki o moči po chipanju,namreč gospodična mi je navedla kar podatke od motorja 1.4tdi 75km,čeprav sem jo opozoril,da je to novejši motor.Pri SKN-u pa moram reč,da kot prvo so me presenetili njihovi podatki,kateri pravijo,da bi avto po chipanju naj mel 109KM,druga pozitivna stvar pa se mi zdi,da original software shranijo,če slučajno želiš avto kadarkoli povrniti v originalno stanje(zaradi tega,ker je avto še v tovarniški garanciji).
Pri odločitvi se kar nekako ne morem odločt h komu avto peljat,ker sta oba dobra vendar bi vas vseeno prosu za pomoč!Kaj pravte vi?
Hvala!
Če je govora o Polu z motorjem z oznako BNV bo podatek 109-110KS kar realen saj ima ta motor v primerjavi z predhodnikom precej večji pretok PD elementov, kar omogoča večji prirastek navora in moči z enakimi termičnimi obremenitvami motorja.
Pri tako velikem številu tipov motorjev se je podatek za ta model izmuznil iz razpredelnice in tajnica je povedala podatke za stari motor. Ona namreč ni ekspertinja, da bi lahko pogledala v SW in povedala iz prve roke. Se opravičujem za dezinformacijo.
Kar pa se tiče shranjevanja SW in možnosti povrnitve v originalno stanje pa to itak delamo vsi tunerji brez izjeme.
Lp,
Matjaž
RSR_Tech je napisal/-a:Mick Jerry je napisal/-a:Upam da bom tu dobil pravi odgovor na moje vprašanje, ker vidim da ste se tukaj nabrali ljudje z Znanjem.
Zanima me, če res pride do ''prevrtenja'' turbine na bencinskem turbo motorju, če se mu odstrani katalizatorej?(zanima me tudi za dizelskega, a predvsem za bencinskega).
Konkretno recimo za BMWjev N54 motor, 3.0 TT. Ima primarne kat. takoj za turbino in še sekundarne. Ali se potem zgodi da je razlika tlakov prevelika in pride do prehitre in nenadzorovane ekspanzije plinov?
Ker v teoriji je za izkoristek čimbolje imeti na izhodni strani čim manjši tlak.
Če vzamem v obzir prejšni post; bencinski motorji ponavadi nimajo VGTja, no razen 997, ki bi ga lahko potem prilagodil.
Če bi se dalo komu malce razložiti, bi bil zelo vesel. Hvala.
Pri bencinskih turbomotorjih z WG regulacijsko tehniko teh težav praviloma ni saj je način regulacije v primerjavi z VNT popolnoma drugačen.
Pri VNT grejo vsi plini vedno skozi rotor turbine. S spreminjanjem naklona lopatic se spreminja kot in hitost izp.plinov ki padajo na perutnice turbine. S povečevanjem hitrosti plinov se povečujejo vrtljaji rotorja in s tem tlak turbine. Ker se lahko vrtljaji zelo hitro povečajo v zelo kratkem času mora biti tudi krmiljenje zelo natančno definirano in vsaka sprememba v izpušnem sistemu lahko povzroči težavo.
Pri WG tehniki grejo plini vedno pod istim kotom na lopatice turbine. WG (wastegate ventil) je v bistvu by-pass ventil, ki tlak izpušnih plinov spušča mimo izpušnega rotorja naprej v izpušni sistem in s tem uravnava vrtjaje rotorja in posledično tlak polnjenja. Ta sistem je v primerjavi z VNT precej počasnejši zato ima ECU precej več časa, da pravočasno reagira in prepreči prevrtevanje rotorja.
Edini negativni efekt, ki se lahko pojavi je t.i. "pumpanje" v višjih prestavah, kar se čuti kot nekajkratno rahlo pocukavanje pri pospeševanju ker se podre PID regulacija elektropnevmatskega ventila. Ni pa to smrtno nevarno za samo turbino.
Lp,
Matjaž
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost