Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Po mar 08, 2010 6:24 pm

branee je napisal/-a:tist ni ravno kontakt kar si mi dal ? :o

aha videl ty

... Prideš v Koper - en dan preden startaš me pokličeš da rezerviram prosto ... kaj bi ti več od kontaktov kakor je moj telefon ???
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po mar 08, 2010 6:42 pm

Pa dejte kej posnet tega čudnospecijalnega saxoja
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Dariooo
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Dariooo Po mar 08, 2010 6:44 pm

alanq4 je napisal/-a:Pa dejte kej posnet tega čudnospecijalnega saxoja

haha, pa posnami ti avto ki gre 300km/h...dej alan...kake zelje imas...razmisli preden kaj reces... ;)
Slika

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po mar 08, 2010 7:50 pm

Ja tam do 260-270 sem že posnel, no če jim uspe to posnet s saxojem bom tiho...
:twisted:
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

modriDIRKAC
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a modriDIRKAC Po mar 08, 2010 8:09 pm

Edini problem je bil, da je na avtocesti odpadel blow off, snel se je s cevke. Katerega smo nato na pocivaliscu pritrdili nazaj.

ser ravno to govorim....vsi smo prepričani da je osnova odlična...problem je vse ostalo kar ni original...ne morte enkrat stvari kvalitetno sestavt ter uporabit primernih komponent...zato pa skoz neki razfukava, lomi, stran pade itd...to je sramota take stvari niso nobenmu v ponos...ko boste enkrat naredl tko da se stvari ne bodo podirale zaradi šlamparije šele potem boste lahk sploh govorl o kakih performansah...do takrat je pa to tako kot sem že omenu NORČEVANJE IZ TUNINGA
IMA SE...MOŽE SE...

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Po mar 08, 2010 8:14 pm

al ste eni pikolovski. Vsak ma svoje veselje... :roll:

Sam kreg in foušija "kako je to sploh možno, jaz sem boljše naredil, to je kripa, ... " itd. Dejte otroci skulirajte se.

Osebno je 3/4 ljudi na avtomobilizmu, kater si samo vozijo. Kaj, kako glede motorja je pa samo prebrano/povedano. In tisti so lahko samo tiho.

Jaz namreč, če je kakšna taka tema poizkušam pobrati vse tisto kar še nevem in kar mi bo lahko v nadaljne prišlo prav. Ne pa da ste tako negativno nastrojeni.

Jaz osebno tudi ne bi dal nobenih slik, če bi s tem dogazal, da sem nekaj naredil. Verjetno delajo zase, to delo hvalabogu delijo z nami in dajte.. POSTAVITE kakšno ornk vprašanje. ;)
Pojavilo se je na forumu par predelovalcev... in kar se dogaja na forumu zadnjih par mescov je le boj in izražanje starih zamer... po domače... ko vas j**e s takimi bolanimi. Če si kaj človeka jih pusti da objavljajo.
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po mar 08, 2010 8:26 pm

se čist strinjam z alanom, če se že nekaj dela (če se sploh, upam da se) pa se nej to tud pokaže, da bomo -bodo ostali k vas okol tega saxo-ta ne poznamo da bomo vedel res da se nekej počne

Pro_Tuning
Stalni uporabnik

Kraj: LJubljana

Napisal/-a Pro_Tuning Po mar 08, 2010 8:32 pm

Filmckov je Bostjan kar nekaj nalozil tu v to temo.

pinny je napisal/-a:

se čist strinjam z alanom, če se že nekaj dela (če se sploh, upam da se) pa se nej to tud pokaže, da bomo -bodo ostali k vas okol tega saxo-ta ne poznamo da bomo vedel res da se nekej počne

Ce je to da objemka okoli gumi cevke popusti zate norcevanje iz tuninga?

Potem so se pri Peugeotu tuid norcevali iz tuninga, ko jim je zaradi utrgane objemke,propadel poskus osvojiti rekord na dirki na Pikes Peak?

http://www.youtube.com/watch?v=zzGIdxMZUI8

2:19

modriDIRKAC je napisal/-a:
Edini problem je bil, da je na avtocesti odpadel blow off, snel se je s cevke. Katerega smo nato na pocivaliscu pritrdili nazaj.

ser ravno to govorim....vsi smo prepričani da je osnova odlična...problem je vse ostalo kar ni original...ne morte enkrat stvari kvalitetno sestavt ter uporabit primernih komponent...zato pa skoz neki razfukava, lomi, stran pade itd...to je sramota take stvari niso nobenmu v ponos...ko boste enkrat naredl tko da se stvari ne bodo podirale zaradi šlamparije šele potem boste lahk sploh govorl o kakih performansah...do takrat je pa to tako kot sem že omenu NORČEVANJE IZ TUNINGA
Nic ni nemogoce, vse se da sfrizirat

Uporabniški avatar
_KL3_
Novinec

Kraj: Metropola

Napisal/-a _KL3_ To mar 09, 2010 12:05 am

Kaj nej rečem,men ste super, vedno k odprem to temo se nasmejem pa ne zato ker mam slab smisel za humor pa mi je to dovolj da se nasmejem, ampak zato ker od samga začetka ista zgodba... sam da so umes nekateri ratal blazno užaljeni, ker jim je kdo povedal kar jim pač gre, eni misljo da bojo z svojimi rešitvami iznašl nekar kar veliko inženirjem na kupu z velikimi proračuni še ni oz. jim je za zelo ozek namen...eni pa pač misljo da če prilepijo par grafov da se že lahko kujejo v zvezde in se primerjajo z nekom, ki pač ne rab 3 blokov da nardi mapo k se ji lahko od daleč reče mapa... in tako naprej.

Uglavnm cela santa barbara, fantje zabavni ste 100 na uro al pa 300 če vam je ljubše :D

Če se kdo prepozna v mojem postu je pač to njegov problem :D
l.p. KL3

Uporabniški avatar
_GP_
Nov uporabnik

Kraj: prelepa gorenjska

Napisal/-a _GP_ To mar 09, 2010 9:35 am

_KL3_ je napisal/-a:Kaj nej rečem,men ste super, vedno k odprem to temo se nasmejem pa ne zato ker mam slab smisel za humor pa mi je to dovolj da se nasmejem, ampak zato ker od samga začetka ista zgodba... sam da so umes nekateri ratal blazno užaljeni, ker jim je kdo povedal kar jim pač gre, eni misljo da bojo z svojimi rešitvami iznašl nekar kar veliko inženirjem na kupu z velikimi proračuni še ni oz. jim je za zelo ozek namen...eni pa pač misljo da če prilepijo par grafov da se že lahko kujejo v zvezde in se primerjajo z nekom, ki pač ne rab 3 blokov da nardi mapo k se ji lahko od daleč reče mapa... in tako naprej.

Uglavnm cela santa barbara, fantje zabavni ste 100 na uro al pa 300 če vam je ljubše :D

Če se kdo prepozna v mojem postu je pač to njegov problem :D
l.p. KL3

Nikjer o nobenem group B dirkalniku nepiše kolk blokov so oni skurl za uspeh in to z inženirji. Oni se pa lotijo tega v svoji delavnici in se s tega seveda tudi kaj naučijo.
Ogromno primerov je naokrog, kjer kdo kaj naredi v delavnici in je to pozneje konkurenčno s samim vrhom. Lep primer je to hayabusa V8 za enega najhitrejših Radicalov (SR8), podoben motor je bil narejen tudi v domači delavnici za neprimerno nižjo ceno in je popolnoma konkurenčen, linka: homemade in Radicalov slabši motor
In zdej ko mamo pa v sloveniji tak projekt pa namesto da bi bila podpora so pa same kritike in posmehovanja, jst verjamem da bo kopronu uspelo. 8) Glede odmične in drugih delov pa keep it secret ;) dovolj že mamo da nas obveščaš kako projekt napreduje.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To mar 09, 2010 9:37 am

brez zamere ampak edino kar je radikalno pri tem projektu je napihovanje barov in boostanje v nebesa brez pravega rezultata.
the brand with the three stripes :)

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar To mar 09, 2010 9:56 am

Evo to naj bi bili podatki od odmične. Ta je najhujša "TURBO" odmična od catcams za to glavo.

intake exhaust
clearance [cl] 0.25mm 0.25mm
duration [0.1mm+cl] 304° 279°
duration [1.0mm+cl] 259° 244°
valve lift [cl=0] 11.80mm 10.95mm
cam lift 7.55mm 7.05mm
peak angle 110° 120°
timing [1.0mm+cl] 20/59° 62/ 2°
lift at TDC [cl=0] 3.40mm 1.40mm

REQUIRED PARTS
followers: O.E.M.
retainers: 99316
springs: PAC-S10011

Upam da veš, da bo serijske vzmeti skupej nabil s tem dvigom.

Bi pa mogla ta odmična ful lepo že v srednjem območju "prijet". 8) Bomo vidl do kje grejo serijske ojnice.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron To mar 09, 2010 10:24 am

Vzmeti niso več serijske, ker je dal Mad kompletno drugo glavo .
Za podatke odmične bo Mitja potrdil, če bo.
Serijske ojnice so pa itak nadpovprečno močne + nadpovprečno trde , ko sem izmeril trdoto po HRC , tko , da sploh ni nebene panike glede ojnic, ker tudi prevrtavali nebomo več nevemkam . Jaz bi itak blokado znižal, če bi blo po moje .
Zdaj pa morm na delo nazaj.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To mar 09, 2010 10:33 am

Zanimivo kopron :D Vedno se ti mudi delat, ko pa kdo kaj v to temo napiše pa v roku 30ih minut odgovoriš :D Nekaj mi pravi da sediš celi dan za compom al pa da maš zelo pogoste čikpavze. V vsakem primeru je to razlog za pufe ;)

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar To mar 09, 2010 11:35 am

kopron je napisal/-a:Vzmeti niso več serijske, ker je dal Mad kompletno drugo glavo .
Za podatke odmične bo Mitja potrdil, če bo.
Serijske ojnice so pa itak nadpovprečno močne + nadpovprečno trde , ko sem izmeril trdoto po HRC , tko , da sploh ni nebene panike glede ojnic, ker tudi prevrtavali nebomo več nevemkam . Jaz bi itak blokado znižal, če bi blo po moje .
Zdaj pa morm na delo nazaj.

Kakšna fotka nebi bila odveč.

Jest ti lahko predstavim celoten potek priprave motorja za rally (tu3j), z vsemi slikami komponent.

Mogoče bi bla tema veliko bolj zanimiva če bi bilo tudi kaj slikovnega gradiva in ne samo lapanja v prazno. Sej niste nč novga izuml, samo sestavl.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica To mar 09, 2010 12:47 pm

drmocar, kaj je smisel tvojega postanja v tej temi?

ocitno mas zlo majhen falus. drugac bi povedal svoje in zadeva zakljucena.

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka To mar 09, 2010 1:54 pm

juhica je napisal/-a:drmocar, kaj je smisel tvojega postanja v tej temi?

Pa smisel tvojega?
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind To mar 09, 2010 2:03 pm

Jeaka je napisal/-a:
juhica je napisal/-a:drmocar, kaj je smisel tvojega postanja v tej temi?

Pa smisel tvojega?

In tvojega ?

In tako dalje.. :lol: :lol:

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To mar 09, 2010 2:15 pm

Ta topic... Mislm da je izkljucno za nabiranje postov, nekega konstruktivnega pogovora tule ni. Na vsake tolk pride kopron, da neke podatke, ki nimajo ne repa ne glave.. Pa brez zamere, nisem hotel nic slabega.

Potem so pa tu se "top secret" podatki ipd reci..

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka To mar 09, 2010 2:30 pm

:clapclap :tomidelej: Še enden se strinja, kot sem že nekaj časa nazaj povedal, projekt je bil od začetka narobe predstavljen in nič drugega.
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost