CSS Tuning je napisal/-a:Načeloma z 1.5 motorji ni težav.
Za 2.0 pa je treba upoštevati nekaj že tovarniško zgrešenih stvari - predvsem pri Laguni. Laguna in recimo Volvo z Renault motorjem imata čisto enako turbino, vendar odpoveduje samo na Laguni, Volvo pa nima težav. To je mišljeno na originalnem programu.
Kolikor vem sam in sem se pogovarjal z Renault serviserji ter drugimi kolegi, ki se ukvarjajo s tuningom, je na Laguni napaka v Intercooler sistemu, zaradi katerega se turbina pregreva in zato dosti prej odpove. Še ena težava pri lagunah je glavna gred, ki odpoveduje kot po tekočem traku.
Za te avtomobile mi naredimo malo manj močen tuning, je pa tudi odvisno, koliko prevoženih km ima avto. Če avto nima veliko prevoženih km, naredimo standarden tuning in z njim ni težav.
Vozniki morajo tudi upoštevati, da so sodobna turbo diesel vozila še vedno dizli in ne glede na znamko in tip, ne marajo obrate v rdeče polje na obratomeru. To tudi nima smisla, saj večina nad 3500Rpm ne gre nič bolje in s tem ne delate usluge turbini in motorju.
LP!
Alen
glede obratov in rdečega polja se popolnoma strinjam. Glede na to, da na 1.5 dci motorjih ni problema, me zanima pri katerih obratih po optimizaciji doseže najvišji navor in seveda, če imate tudi krivuljo poteka navora in moči.
hvala vam.
lp