Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To dec 29, 2009 4:39 pm

ijuvan je napisal/-a:@wuky (oz. loco - se nikoli ne ve kdo piše): Brez skrbi, da sem pogledal tudi video, kjer je stig vozil. Že na začetku pove da so za to vzeli 300-konjsko verzijo.
Tudi drugi video sem gledal, že prej. Zakaj so vzeli ralliartovo varianto, ki ima v osnovi 235 konjev? :roll: Bi bilo pa bolj kredibilno, če bi vozil en voznik oba avta. Poleg tega je gužva na dirkališču, in s tem zgubljajo čas... Testov je pa kot smetja. Enkrat zmaga EVO, enkrat STi, kar je edino pravilno. Kaj bi pa potem mi delali, če bi se vedelo, kateri je boljši? :twisted:

Niso uzel ralliartove verzije ki ima v osnovi 235 konjev ampak so uzel Evo X ki ga je za to tekmo pripravil Ralliart.. Je pa cist obicn Evo X z ralliartovimi vizualnimi predelavami.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan To dec 29, 2009 4:48 pm

airmike je napisal/-a:
ijuvan je napisal/-a:
LoCo je napisal/-a:Sm mislu da smo že razčistl kateri od teh dveh avtov ma dobre stole notr serijsko... Da o tem ker avto je bolj prostoren sploh ne načnemo. :twisted:

Zakaj ti potem ni za vozit, menda ti pa ja ne uhaja pogled na armaturko? :twisted:
Ko/če bom imel STi-jko, in bo zmanjkalo prostora za 30 litrov multisole, bom pa tebe prosil, da mi jo pripelješ zadaj, velja? ;) :twisted:

Halo :roll:

OFF:
Želiš? Nikjer nisem napisal, oz. nakazal, da si lastim/vozim katerega od teh avtov, na žalost. In tale mož --> :twisted: tudi ni za okras - jaz ga razumem kot "provokacijo" (mislim da LoCo tudi).
Tudi nisem napisal, da je po voznih lastnostih kateri boljši, ker nisem imel nobenega čast vozit. Za obliko armaturke je dosti pogled skozi okno ali na sliko, za prostornino prtljažnika pa uporabim google ;)
Upam da sem pravilno razumel tvojo jasno repliko. Še kaj nejasnosti?
Slika

Uporabniški avatar
wuky
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a wuky To dec 29, 2009 4:51 pm

Loco je govoril o prostornosti kabine in ne prtljažnika.

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan To dec 29, 2009 4:56 pm

@LoCo, hvala za pojasnilo. Napis RALLIART sem narobe razumel...
@wuky, naj bo evo prostornejši, še ena stvar ki sem jo razumel narobe :roll:
Slika

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki To dec 29, 2009 6:19 pm

To si preberte, pa boste izvedl, kateri je boljši. Sej je staro že par mesecev, pa ste najbrž že vsi vidli, sam avtorju tega članka kar večinoma verjamem.
http://favdl.net/forum/viewtopic.php?f= ... 86&start=0
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To dec 29, 2009 7:09 pm

Kaj hočeš s tem linkom povedat.
X-hair je malce vzvišeno tam pisal, to je pa vse.
Pa poznam ga tudi jaz dovolj...
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Tvojtrener
Nov uporabnik

Napisal/-a Tvojtrener To dec 29, 2009 7:11 pm

Oba sta huda, imprezo (obvezno z zavescami) bi imel za po snegu/šodru, evota pa bolj za asfalt. Pol pa glede na vremensko napoved zberaš kater avto boš vozil 8)

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Sr dec 30, 2009 7:26 pm

EVO in STI na Lungauringu, billy style onboard cam
http://www.youtube.com/watch?v=S032Zbvck_8

Evo je kr dobr sm rabu več kt 2 kroga da sem ga ujel.. pol ga je pa rešla zapora.

Edine stvari na progi, ki so bolj ovirale od BMW-jev so bli kegli.

PS: bel bmw karavan je X - nek 4 wd od bmwja bojda, sam se glede na videno ne obnese - to lahk vklučte v tiste debate o pogonih.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Napisal/-a alanq4 Sr dec 30, 2009 8:00 pm

:lol: nek x pogon ma ta bmw res
Sicer pa sam veš kako je, slabmu šoferju tud 6x6 na ježevkah ne bi pomagal :evil:
Kdaj grete spet, madona bom fiesto dal na zimake sam za tja gor :D

Uporabniški avatar
solidx
Novinec

Napisal/-a solidx Sr dec 30, 2009 8:15 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:
LoCo je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=VrFWGfdTnk4 :twisted:

Tsuchya pač... Ko sm gledu štartno linijo in ko sem vidu Tsuchyo sm vedu kdo bo prvi. Nism še gledu filmčka ko on nebi zmagu neke take testne japanske dirke. Tip je res car :)

Ampak tle spet primerjave delamo stock by stock. Jz sm dal ta topic v Tuning forum z razlogom.

Tole je dobr gledat
http://www.youtube.com/watch?v=gUxMXGE5 ... re=related
res battle

pa ko čuješ zvok od stare impreze ti kr kurja koža rata :)

miha_racer
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina/Maribor

Napisal/-a miha_racer Pe jan 01, 2010 5:05 pm

Oba avtomobila sta nekje pri enakem, nekdo je navdušenec Subaruja nekdo pa Mitsubishija, čisto odvisno od posameznika. res pa je, da se obe znamki kar trudita, da bi lastnosti avtomobilov izboljšali in jim kar uspeva. Kar se mene tiče, se mi bolj dopade Impreza kot po obliki in motorjih, saj so le bokserji. Je pa mogoče res, da je Evo naret izključno za dirkanje, STI pa delno za dirkanje in normalno vožnjo in mislim da vsepovsod (sploh na naših cestah) ne moreš avta "terat" in je zato primernejša Impreza.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So jan 02, 2010 10:23 am

oooo haard, prasci dobr ste ga brusl po snegu. Kje je tale lungatolalin whatever :D. Vas pridem mal poinštruirat še na sneg z 2wd :mrgreen: IRCar dej vse podatke. Odhod, vožnja, poligon, €, kje, kam, kdaj?

Kdo je vzvišen? Alan a niso posnetki dovolj jasni. :twisted: Ja ja ja spet se mal hecam, da ne bo kdo eksplodiral, čeprav je vse res. :mrgreen:
SlikaSlika

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll So jan 02, 2010 1:23 pm

Bom kr tuki napisu, ker bo zadeva 100% zanimiva vsem lastnikom EVOv in STIjk:
http://www.sbg.at/lungauring/

Na strani maš termine (kdaj so odprti za proste vožnje), vremensko napoved, pol dneva 3 ure je 50 eur, cel dan 6 ur je 100 eur. Glede na to da ni popusta če vzameš takoj cel dan smo rekl ok.. najprej pol, pa bomo pol podalšal. No po skoraj 3 urnem drajsanju in nekaj čez 100km po števcu sem imel dovolj. Ostali pa tudi.
Proga je kar se konfiguracije tiče dobra ampak podlaga je pa čisti živ led. Če bi bla iz strjenega ali svežega snega bi blo precej bolje.
Do tja je iz LJ cca 180 km, karavanke 2x 6.5 eur, vinjeta 7.6 eur, ena cestnina gor 2x 4.5 eur, bencin za gor po poligonu (3/4 tanka v mojem primeru), vstopnina in pa nove pogonske gume... mal manj kot polna kazen za izživljanje po snegu - če te dobijo. :) Vsem ki smo imeli goodyear je narezalo profil, kolegove bridgestonke so ostale skoraj nedotaknjene, potem smo ugotavljali da so najbrž krivi tisti poledeneli krogi, kjer smo se zjutraj zadrževali - kolega se pa ni... v glavnem, mal mirki na gume če maš glih nove.

Še en posnetek od zuni: http://www.youtube.com/watch?v=DzP0XfaOiu0
RaceChrono podatki in dve kameri: http://www.youtube.com/watch?v=94w0Y_dC4CA

PS: FWD in RWD avti brez ježevk so nepremičnine. Na hitrih delih se še kej da na 180 ovinkih je pa čisti polom.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Napisal/-a alanq4 So jan 02, 2010 2:32 pm

Ajde x-hair oba po ježevke za spredi, pa jih greva učit drsanja :lol:

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO So jan 02, 2010 5:22 pm

GodOfAll je napisal/-a:Še en posnetek od zuni: http://www.youtube.com/watch?v=DzP0XfaOiu0

tale 2 sta pa dobr odpeljala ta del proge.. :D

Uporabniški avatar
wuky
Novinec

Napisal/-a wuky So jan 02, 2010 9:16 pm

Kaj ma to veze s topicom :roll:

--
edit mactron:
Urejeno, brisana (pospravljena) kompletna off-debata uporabnika lanca hf ...opozorilo!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 02, 2010 9:50 pm

Yoni je napisal/-a:Sorry mactron za tole kar bom rekel ampak si pa res en b****r. Po eni strani toleriraš topice s po nekaj 10 strani čistega totalnega nabijanja, po drugi strani pa (samo v določenih temah) takoj brišeš 5 postov ki niso ravno v smeri teme. Človek bi pomislil da ti kdo od glavnih v tejle temi liže rit ali pa še kaj drugega.

Zdaj pa me magar banaj, boli me falus...osebno proti tebi nimam čisto nič, ker nimam razloga, samo na jetra mi pa grejo tvoja zelo očitno dvojna merila kar se moderatorstva(ki je tule itak na psu) določenih tem tiče.

Saj se tudi jaz na pol strinjam stabo, samo če pa že govorimo v EVO, brez znamke avtomobila, bodo pa vedeli vsi poznavalci avtomobilov gdo je bil prvi EVO. Tako da jaz tudi nisem prav nič drugega pisal, kot samo zgodovino naslova debate EVO :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
kingroad
Novinec

Napisal/-a kingroad So jan 02, 2010 10:26 pm

da ne bo še kdo omenil MB E 2,5 EVO :bonk
evo4fun

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jan 02, 2010 10:45 pm

@Yoni: off: Res? 5 postov, verjemi bilo jih je 17 kar pomeni se 3 poste in bi bila cela
stran... toliko o lazeh in moznem izpodbijanju (imam se vedno spravljene - tudi napisal
sem). Ko smo ze pri tem... tvojih 5 postov se lahko nadaljuje v nadogled in temu ciscenje.

Za prekrasne zalitve in neprimerne beseda pa karton. Hvala za sodelovanje.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 02, 2010 10:46 pm

kingroad je napisal/-a:da ne bo še kdo omenil MB E 2,5 EVO :bonk

In potem se čudijo/čudite nekateri zakaj pride do nejasnosti ali kreganja, ker poznajo samo naslov/ime znamke :jao: :bonk
PS: MB je bil tudi Cosworth.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov