s.Hio je napisal/-a:Pa se nekaj me zanima: Kako lahko SDI pridobi 15 konjev, ko pa nima turbine, iz 130 konjskega tdi pa samo 20 konjev vec dobite ven?
s.Hio je napisal/-a:Daj mi povej a si ti vozil tisti dan? pa a si mel vklopljen cip? Ker originalni nima za burek ponavadi, pa tud 1.4 16v sem ze dol pocu cliota in megana 1.6 16v, tvoj pa gre kot sneta skira (jaz sem sel 160kmh, kok si sel ti?). Ceprav bi te itak pol ruknu dol na rondoju. joke.
Bom se malo nekaj predeloval in rihtal, tako da ce se bom odlocil za cip bo to v drugi polovici meseca.
Techfreak je napisal/-a:CarInventu: iščem ponudnika chipa za Ford Mondeo 2.0 TDci - 130KM. Pa se odločam med RSR in vami. Če imaš kakšno izkušnjo s čipanjem tega avta (obseg povečanja moči, ipd) bi se priporočal da mi jo zaupaš.
LP, Mato
Vantage je napisal/-a:kdo v sloveniji trži Pbox, torej kje se ga da zmontirati, če je možno v LJ ali NM rabim pa za BMW in Renault. hvala LP
Čojko je napisal/-a:Fantje brez turbim - POZABITE NA ČIPANJE!!!!
Vsem ostalim čiparjem, ki toliko pišejo pa samo toliko: Brezplačna reklama in nategovanje folka s cenami!!!!
Danes sem govoril z znancem, ki je čipal enakega HDI-ja pri RSR-ju za dobrih 100 jurjev, da mu ravno tako plavkasto kadi, vendar že pri 3.600 vrtljajih navzgor ob močnem pospeševanju v klanec (meni tam nad 4.200 ali celo kasneje). Ima pa on 5KM več od mene.
Kajenje naj bi se dogajalo zaradi premajhnega sesalnega kolektorja za zrak, saj ob tiščanju gasa do konca ob višjih vrtljajih sama turbina zaradi povečanega pritiska ne more dovesti zadostno količino zraka, da bi bila ustrezna mešanica za pravilno oz. nekaječe delovanje.
Jaz sem dobil čip box z montažo, preizkusom, enotedenskim testiranjem, morebitnim ponastavitvam pred enim letom za 400 EUR (originalna cena preko 700 EUR) od enega tipa iz Celja. Možakar se že preko 5 let ukvarja s takimi zadevami in je grosistični uvoznik za dve večji slovenski podjetji, ki potem maloprodajajo tiste Pboxe in za nekaj firm iz Hrvaške in južneje.
Absolutno pa ima Pbox veliko več prednosti pred prepisanjem osnovnega programa.
Lp Čojko
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost