CSS Tuning je napisal/-a:Osebno z BMP motorjem nimam težav,tuning je enak kot pri vseh ostalih VAG motorjih z DPF filtrom.Tudi nisem slišal, da bi kdo od drugih tunerjev imel te težave, pooblaščeni serviserji pa itak odsvetujejo vse kar ni original.
Pollo je napisal/-a:ne rečem, da se ne zgodi...samo da gre pa 2 turbina v roku enga tedna je pa tud sumljivo...ne zagovarjam vse cene v Sloveniji glede čipiranja, samo v večini primerov je da kvaliteta odteha višjo ceno(ne govorim za vse primere) samo pri takih stvareh se ne sme "šparat"...jst sm dau pred 3 leti 500€ za čipiranje in bi danes še 1x raje plačal 500€ pri uveljavlenemu tunerju kot pa 200€ pri XYZ...
večini se zdi drago zaradi "trajanja" čipiranja (manj kot 1ura)
gofra je napisal/-a:Kot sem rekel, vsakomur svoje. Tvoje "vedenje" morda temelji na cem konkretnem ali si se s tem ze rodil? Kolikor jaz vem je krepka razlika med nalaganjem mape in izdelavo custom mape po meri oz. zeljah stranke. In slednje, verjemi, cetudi bo slo vse gladko, bo terjalo nekaj casa. Ne zelim nikomur stopati v bran ampak, si se pozanimal kaj dobis za tistih 800 EUR? Ne primerjat cene storitev med seboj, ce ne ves kaj le te zajemajo. Nekdo ti lahko naredi iz 140 170 (neuporabnih konjev) in ti bo za to racunal 200 EUR, drugi pa ti bo zoptimiziral delovanje motorje v vseh rezimih in prestavah in za svoj trud zahteval 500 EUR. Povej mi, za koga se bos odlocil?
In ne razumimo se napak. Dobro mapo lahko nekdo zaradi mene naredi za 300 EUR ali pa za 900 EUR, kar sem zelel povedat je le to, da ce ze, raje pljunem tistih 900 za konkretno storitev, kot 300 samo zato, ker je pac ugodno. In bodimo posteni, potencialno bos s "cheap"tuningom bolj tvegal, da stvari ne bodo kot bi morale (lahko) bile. Da si pa ti prisel skozi z 250 € pa - super, me veseli. Upam, da je to, kar si zelel.
Moja dva amaterska centa...
gofra je napisal/-a:Preberi si malo o teh meritvah - vsaka miza ti bo vrgle ven drugacen rezultat. Ne mores primerjat tovarniske deklaracije (vemo vsi kako je z njimi) z dejansko meritvijo. Steje samo "delta" prej/kasneje...
LpF
Rey je napisal/-a:pa še moja "izkušnja" z njimi:
Ko sem se odločil, da bom čipal moj avto (Kia pro_ceed CRDi 140PS) sem preko maila kontaktiral več slovenskih tunerjev med njimi tudi chip-tuning.name. Ko sem jih vprašal glede čipanja nad tistih "standard" 170PS sem dobil odgovor, da se načeloma da nekje do 180, ampak da je potem problem filter trdih delcev, ki se rad zamaši. Iz tega sem sklepal, da oni v bistvu samo povečajo dovod goriva - to pa ni to kar sem iskal.
na koncu sem se odločil za drugega tunerja, plačal sicer 2x več, ampak ko pohodim gas avto ne zadimi (prej je kljub filtru trdih delcev kar mazal odbijač - bela barva avta- ko bo lepše vreme bomo vidli kakšna je situacija na odbijaču, ker zdaj je zaradi vremena cel usran), poraba je pri istem načinu vožnje in na približno istih relacajah padla za 0,6l.
Jaka156 je napisal/-a:CSS Tuning:
Mislim da veš kdo sem, bela Alfa 147. Danes mi je odpovedala turbina. Pri 150km/h je avto izgubil moč, zadaj bel dim, olje mi je požrlo....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost