Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen Po sep 21, 2009 10:16 pm

gofra: Itak ko bo posnetek se bo delal z druge brzine in to pri 60km/h se bo začel pospeševat, jst v štartu sm sigurno slabši ker mi avto koplje ker nimam nobene elektronike LOGIČNO, mislim da ni kaj za razmišljat. Ampak da imava štart s premika vsaj 20km/h potem pa mislim da ne rabim dosti govorit o serijskem evotu 8ki al pa 9ki... ampak ne bom nč trdil..posnel bomo in tukaj pokazal, glede na moje konje in navor... in seveda glede na to kako men avto pospešuje in nabira hitrost..sm trdno prepričan in vem kdo bo ostal zadaj.In glede na opisane specifikacije imam tudi jst že na 3200rpm navor da glava boli samo da men niti približno ne pada tako kot njemu in tudi konji mi ne padajo... ampak glede na to da ima avto 900kil...evolution 1450...in če bi imela enake konje in enak navor...pa ni potrebno razglabljat kdo bi ostal kje ;).

Ampak sm reku ne mislim nekaj trdit in pametovat..bomo vidli. Evo 8ka polni maximum 19psi... moj avto polni 23psi...poln tlak imam ze na nizkih in vse do visokih 8200rpm nimam problemov..samo da moja gred ni narjena da men tolko navora in konjev udari ze na nizkih obratih....kar pomeni da trpi moja glavna gred in ležaji... pa tudi bomo probal z mesat štart pa mislim da mi ne uide tolko da ga nebi ujel...ga ujamem v kratkem času...ker kot sm reku ponovim razlika je očitna v teži...

Urshy_STi: Jah bolano tut pospešuje... in glede na to da v nobeni prstavi od 1-5 ne čutim razike.... in ne čuti razlike če nas je 4 v avtu al pa sm sam....

Itak pa da gre evo noro dobr ce ga odpres se bolk kot je serijsko. In kot sm reku branu se ga pa 100%nebi tut serijskega bi mel takoj..samo cena je se prehuda.

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni To sep 22, 2009 7:10 am

Navor da glava boli.... Kolk je to? 1kNm?

Glede tlaka sem ti že rekel da ne moreš primerjat, ker tvoj avto je 1600ccm al kolk že, evolution pa 2.0....

Pa ne govorit o nekih psi-jih(veš vsaj kaj pomeni na kratica), ker to pri nas ni uradna niti priznana enota(ne obstaja). Uporabljaj kPa ali bar.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To sep 22, 2009 7:18 am

R 34 GT-R je napisal/-a:
off: Pa ima Akrapovič v ponudbi izpuhe za navadne avte? Nima.

tu in tam se najde nekdo z predelanim izpušnim sistemom, katerega je podpisal sam akrapović ;)

kar se tele teme tiče je pa že višek, ista zadeva se ponavlja kot pri prejšnji temi @escape... dajmo enkrat že video drugače roma tole na smetišče

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To sep 22, 2009 7:28 am

Yoni: Vem kaj pomeni drugače pa ebo 8.ka polno 1.4 bara moj polni 1.6 in sedaj bo še malo več..

Ne bova se pa kregala je tako? Drugače pa originaln evo ni nevem kaj. Mislim da tolko bojav specifikacij na internetu ne laže. Je super avto samo pač je veliko bolših in lažjih.

adis: Tudi posnetek bo.

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni To sep 22, 2009 7:38 am

No kateri avto je po tvojem boljši od evolutiona v tem rangu? Da čujemo....

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To sep 22, 2009 8:18 am

Yoni: Marsikater audi, in ne samo audi.

Evo sedaj sm si uzel 10min časa in posnel 2 posnetka, da povem v naprej, to je bilo voženo samo do 0,8bara, ker sm že povedu da mi turbina fila čez 1,5 naštelano mam na 1,5 in še malo zraven zato tudi do 1,2 ne smem vozit, ker mi je kolega odsvetoval da ne bo kaj uničlo motor. Že zdj motor dobiva manj bencina , ful stvari je blo spremnjenih zato avto tut ne gre kot bo mogu it... Torej ponavljam voženo je do 0,8 bara in to z polovičnem gasom ker če ne mi takoj fila polno in mi lahko uniči mašino, na katero sm vložu preveč denarja da bi jo uniču, bo tudi posnetek proti evotu itd takrat bo poln gas in pritisk okoli 1,6 do 1,8 bara..bomo sproti vidl v petek ali soboto kaj in kako se bo nardilo ker bom tudi menjaval map senzor. Ta posnetek je bil narjen na 17col platiščih z bol slabimi kot dobrimi gumami.

Kot sm že reku do dirkice z evolutionom bom nabavu tut gume toyo r888 15col samo za drag in podbono, drugače pa za vsakodnevno vožnjo ostanejo 17ke in kake povprečne gume. Tako da posnetek je kar je itak pa avto v speljevanju preveč koplje tko da gume bojo prva rešitev, in konec novembra se LSD . In mislim da bi mogl bit veliko bolše.

Posnetek od 0-100 in dalje kot se vidi je števec za 10km/h bol dol ni pri ničli in ko smo merl mi avto za 10manj kaže kot se res vozim tako da je tudi vidno na posnetku.Lahko pa dokažem tut s kakem testom ali podobno.

http://www.shrani.si/?t/bi/1suGQozP/p1010004.mov

http://www.shrani.si/?2I/rE/1eNW4m3V/p1010007.mov

Prosim brez kakega kol podjebavanja tolko sem fer da malo nardim bol zanimivo vse skupaj in sm šou se zapelat čeprav nebi smel v nobenem primeru ampak rečmo da sm malo razkiru ker res se ne želim z nikomr kregat.

Imam tudi digitaln števec ki mi kaže bol natančno kolko se vozim in mi analogn kaže za 8km/h do 10manj kot se res vozim ker analognega sm jst tiku ko sm menju števce in mi kaže žal manj. Mene ne moti, gavno je da je digitaln natančn.

In tam kjer vozim do 210 .... sm 4to mogu hitrej menjat kar v 5 ker je tlak mi skoču na 1 bar.

Še en hitr info:

1.prstava: 70km/h
2.prstava:105-110km/h
3.prstava:155-160km/h
4.prstava:205km/h
5........

In za konec tega posta dodam da ste prvi forum in zadnji na katerem se objavu posnetek! Sm tudi na hondinem forumu in ga nikoli ne bojo dobil.Lahko ga tukaj vidijo ampak tamje bilo veliko kreganja ker posnetka ni bilo...no tukaj je ker sta prava druščin, veliko zanimivega se da zvedt in veliko ste v pomoč.Hvala lp..
Zadnjič spremenil rokbrumen, dne To sep 22, 2009 8:41 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni To sep 22, 2009 8:29 am

Pa si ti pomislu, da je audi v nekem drugem razredu kot pa evolution?

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To sep 22, 2009 8:32 am

Yoni: Tudi to je res :). Zato pustva to temo ker je tema crxin LSD :D. Evo posnetek na zgornjem postu si poglej.LP

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni To sep 22, 2009 8:35 am

Napisano imaš, da imaš naštimano da motor dobiva manj bencina, da ne boš uničil motorja. S tem ko motor dobiva manj bencina, ga boš še prej zaklal....

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To sep 22, 2009 8:38 am

Yoni: Če sm čist pošten :D... avto mi stoji ze cel tedn se ne vozim in se mi trgaa.Mogu sm se zapelat in sprot sm naredu posnetek. Sm pa meru in sm rabu cca od 5.5sekunde do 6sec.do 100...cca ni 100% podatek tu nekje se miga bom pa pogledu ko se bo delu dyno kolko rabi do 100...stem da nimam 4x4 niti lsd in slabe gumce pa se 17ke so gor :D.

Drugače pa na 1.5 ko se vozi gre se bolse ne zdj da je raktea da sm na 200 v 10sekunah ker nism. Samo gre ocitno bolse in to kopanje mi gre tako na jetra ker zgubim fulll sj se slisi v posnetku.

In manj bencina dobiva ker mi turbina vec fila..ni da smo tko nastavl, nastavljen je super je točno bencina...z zrakom, samo zdj ne ker je razštelan. Sj bomo movi-e ko nardimo za vikend use.

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni To sep 22, 2009 8:45 am

Ne štekaš ti usega očitno. Če ti turbina fila več zraka, moraš ti filat več bencina. Vsak motor (tlačno polnjen pa sploh) mora imet vedno malo presežka goriva, ker ti to hladi motor. Manj bencina(bolj revna mešanica)--->bolj vroč motor, več bencina(bolj bogata mešanica)--->bolj hladen motor.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To sep 22, 2009 8:54 am

yoni to je prav, ampak več konjev potegneš iz motorja če na koncu odvzameš bencin - je pa to meltdown point in bo prej al slej kaj zagrablo.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To sep 22, 2009 8:58 am

Yoni, croma_man : No da se 1x razlozim avto je drugače bil naštelan kot je treba točno bencin z zrakom ni ga blo odvzetega ampak zdj ko smo use dodelal in izbolšal turbina več fila in ne dobiva dost bencina, kar pomeni da v soboto mi bo dodelu elektroniku in zamenju se map senzor, kar hočem povedat je da vem da ni dobro za motor in zato čakam da se mi naštela da ne bo kaj narobe. Zato sm na posnetku tudi vozu samo na 0,8 bara da neb zaklal motorja. Jst razumem samo sm me mogoce malo nejasno izrazu.

Yoni: Si pogledu ponsetka? V glavnem malo bol gor sm dal sva posnetka...LP

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni To sep 22, 2009 9:02 am

croma_man je napisal/-a:yoni to je prav, ampak več konjev potegneš iz motorja če na koncu odvzameš bencin - je pa to meltdown point in bo prej al slej kaj zagrablo.

Vem to vem... To da zna topit pa lomit smo pogruntali že pr štirkah(apn6) pa bt-jih...:lol:

Če veš da škodi motorju, nevem zakaj ga pol sploh goniš. Sej štekam da si neučakan, ampak....no ja...tvoja stvar... ;)

Posnetke sem pogledal ja... Ne rečem da gre avto slabo, sploh ne, ampak 6s za 0-100km/h je pa še daleč... Vsaj po tistem kar je videno na posnetku...

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To sep 22, 2009 9:07 am

Yoni: Pa ponsetek je kar je ;) ... itak ga nisn stisnu na polno cca pol gasa in 0.8bara je blo .. pa bo bolše so rekl ne? :). Drugače pa najhuje je ko ti avto stoji konji mirujejo in jih ne mores izkoristit ker čakaš da si drugi uzamejo čas.Zato sm se danes mal zapelu.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To sep 22, 2009 9:39 am

Je ze Croma povedal in drzi - najboljse mesanice so najbolj puste. Seveda mora pa motor to zdrzat.

Se glede posnetkov - ce je res, kar trdis, in si vozil z 50% rezerve potem moram priznat, da je zelo hiter. Yoni, tole je pod 7 sekundami s konkretnim wheelspinom (ce je cager tocen). Z nastudiranim startom si upam rect, da gre tole vsaj dobro sekundo bolje...

LpF

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To sep 22, 2009 9:48 am

gofra: Ja je polovicen gas ker mi kaze procente kolkos tisnem gasa( in polovica je blih 0,8 bara sko 0,85bara....)kolko odpre loputo :D.. mam ekran v avtu ki kaze točne obrate, hitrost, kolko se greje voda olje in use je na displayu...drugace pa avto res kaze za 10km/h manj...kot se res vozim na stvecu..

Jah sj pride posnetek nasledn tedn tut se 1x od 0-100 na poln gas in okoli 1.6bara pritisk mogoče kaj več in 40-200cca končne pa ne bom kazu. Vsega se tut ne rabi vedt. Je pa bolša kot original evolutiona :D.

Itak pa bo tudi posnetek proti evolutionu, in če prepričam kolega ki ima Carero S4 bo tudi tale posnetek.

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni To sep 22, 2009 9:48 am

Za pospešek merit se zmeni s kom ki ima g-tech. Vsako drugo razpravljanje o časih je..kr neki...

Uporabniški avatar
rokbrumen
Stalni uporabnik

Napisal/-a rokbrumen To sep 22, 2009 9:50 am

Yoni: Tudi to bom rešu ja glede pospeška da se zračuna kolko rabi do 100.. drugače pa na valerjih ti pokaže tudi samo tam ni spodrsavanja..

Uporabniški avatar
Yoni
Novinec

Napisal/-a Yoni To sep 22, 2009 9:52 am

g-tech je prava rešitev zate in za tvojo meritev. Najti kakega forumaša ki ima to napravico, pa ga prosi če bi ti hotel izmerit. Pol pa pa časti še s pirom ali dvema...
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov