@furby: box nikoli ni isto kot čipanje. Očitno tvojim kolegom box ni bil dovolj in so se pač odločili, da dajo avto raje čipat, ker so hoteli imeti več konj in večji občutek pospeševanja. DOBRO čipanje je vsekakor boljše, je pa tudi dražje. Cene boxov so različne, odvisno od tipa motorja, recimo pa da so od 80-130 eur.
@vojkostar: verjetno ne pričakuješ, da bo nekdo, ki dela samo klasično čipanje, napisal, da so boxi neka alternativa čipanju, ane?!

Pri temule .name so na žalost vzeli najslabšo varianto Speed-Busterja (sem imel enega te verzije), ki se je izkazala za bolj švoh, kar tudi pokažejo številke. Škoda, ker obstajata generalno dve varianti digitalnih boxov za PD motorje, od katerih ena, ki je samonastavljiva, dela fantastično. Pri teh je povečava moči in navora resnično cca 25%. Sicer pa SpeedBuster že tako malo pretirava s temi številkami. Ima Steinbauer bolj realne. Sicer so pa tudi tule bili dani rezultati meritev treh PD avtomobilov, dva sta bila čipana, tretji je imel Steibauerjev box. Na meritvah so bile številke "taprave".
Sicer je pa takole: če box dela dobro potem to tudi takoj opaziš.
Aja, pa še tole glede tistega, kar je .name napisal:
- da ECU opazi, da dela avto na box: to se je meni zgodilo samo enkrat in to na enem BMW-ju 530d e39. Pri ostalih še danes boxi brez problemov delajo, tako da tole je zelo težko posploševati.
- dati box v DPF: brez kakršnegakoli problema. Potrebno je samo moč malce znižati (ni priporočljivo box odpirati do konca) in potrebno je naresti vsake toliko kakšno relacijsko vožnjo, kar je pa priporočljivo v vsakem primeru.
Ne vem, zakaj se dela taka fama okoli teh boxov? Sem jih dal že malo morje v vse možne tipe avtomobilov, od SDI-jev do E220 CDI in X5 ter najnovejši Q5. Eden je celo imel čipanga X3, pa je hotel imeti notri še box. Še danes dela avto BP.