Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Chip tuning da ali ne ?

Napisal/-a _furby_ Ne jun 05, 2011 8:37 pm

hippo je napisal/-a:
evilfury je napisal/-a:@speedfreak: Iz Jesenic sem drugače. Nima pa ta motor DPF tko da ni panike. Torej box ali pa mapa... dilema...

Če prideš do mene, lahko dava box notri in narediš test, se zapelješ ter vidiš kaj dobiš.

ne bi jaz teh box-ov not tlacu. raje kak evro vec, pa mas malo bolje narejeno ;)
turbo inside

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Ne jun 05, 2011 8:54 pm

_furby_ je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:
evilfury je napisal/-a:@speedfreak: Iz Jesenic sem drugače. Nima pa ta motor DPF tko da ni panike. Torej box ali pa mapa... dilema...

Če prideš do mene, lahko dava box notri in narediš test, se zapelješ ter vidiš kaj dobiš.

ne bi jaz teh box-ov not tlacu. raje kak evro vec, pa mas malo bolje narejeno ;)

Saj jih ne tlačiš, samo priklopiš na konektorje.
Če je zate 100-300% več samo kakšen evro potem imaš zelo bujno domišljijo.
Če zadeva špila tudi 200.000 km in več potem oboje deluje, ane?!
A moramo res spet čez isto debato?! :roll:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Ne jun 05, 2011 9:35 pm

hippo je napisal/-a:
_furby_ je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:

Saj jih ne tlačiš, samo priklopiš na konektorje.
Če je zate 100-300% več samo kakšen evro potem imaš zelo bujno domišljijo.
Če zadeva špila tudi 200.000 km in več potem oboje deluje, ane?!
A moramo res spet čez isto debato?! :roll:

ne rabis mi razlagat. jaz sem se ze odlocu in zelo dobro resil ta problem glede cipanja. =P

samo pa imam par kolegov, ki je imelo box noter in ti povem, da ga noben ni imel vec kot 1000 - 2000 km not. so vsi sli pol raje na standard cipanje, vrjetno ne zato ker je to standard slabse ;)

aja...pa dej povej mi ceno teh box-ov? ki me res zanima po koliko so :?:
turbo inside

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Ne jun 05, 2011 11:10 pm

pri boxih bi blo fajn kake meritve nardit
en primer meritve boxa je kar klele
http://chip-tuning.name/Vprasanja/pogostavprasanja.html

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po jun 06, 2011 6:17 am

@furby: box nikoli ni isto kot čipanje. Očitno tvojim kolegom box ni bil dovolj in so se pač odločili, da dajo avto raje čipat, ker so hoteli imeti več konj in večji občutek pospeševanja. DOBRO čipanje je vsekakor boljše, je pa tudi dražje. Cene boxov so različne, odvisno od tipa motorja, recimo pa da so od 80-130 eur.
@vojkostar: verjetno ne pričakuješ, da bo nekdo, ki dela samo klasično čipanje, napisal, da so boxi neka alternativa čipanju, ane?! ;) Pri temule .name so na žalost vzeli najslabšo varianto Speed-Busterja (sem imel enega te verzije), ki se je izkazala za bolj švoh, kar tudi pokažejo številke. Škoda, ker obstajata generalno dve varianti digitalnih boxov za PD motorje, od katerih ena, ki je samonastavljiva, dela fantastično. Pri teh je povečava moči in navora resnično cca 25%. Sicer pa SpeedBuster že tako malo pretirava s temi številkami. Ima Steinbauer bolj realne. Sicer so pa tudi tule bili dani rezultati meritev treh PD avtomobilov, dva sta bila čipana, tretji je imel Steibauerjev box. Na meritvah so bile številke "taprave".
Sicer je pa takole: če box dela dobro potem to tudi takoj opaziš.
Aja, pa še tole glede tistega, kar je .name napisal:
- da ECU opazi, da dela avto na box: to se je meni zgodilo samo enkrat in to na enem BMW-ju 530d e39. Pri ostalih še danes boxi brez problemov delajo, tako da tole je zelo težko posploševati.
- dati box v DPF: brez kakršnegakoli problema. Potrebno je samo moč malce znižati (ni priporočljivo box odpirati do konca) in potrebno je naresti vsake toliko kakšno relacijsko vožnjo, kar je pa priporočljivo v vsakem primeru.

Ne vem, zakaj se dela taka fama okoli teh boxov? Sem jih dal že malo morje v vse možne tipe avtomobilov, od SDI-jev do E220 CDI in X5 ter najnovejši Q5. Eden je celo imel čipanga X3, pa je hotel imeti notri še box. Še danes dela avto BP.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po jun 06, 2011 6:21 am

na netu nism našu nobenih drugih grafov meritev od montaže boxa, pa sm edino tole pametno našel zato sm nalimal, verjetno vssak ki kupi box kupi zato da pride ceneje skoz in ne naredi še nekih meritev ekstra zraven, glede na pridobljeno mo pa recimo da verjame da jo dobi

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Po jun 06, 2011 10:22 pm

Eno vprašanje za vas znalce na hitro ( se mi res ne da brat vseh postov, sigurno pa je napisano kje).

Se pri bencinarju (atmosfercu) sploh splača chip tuning? Če ma kaj veze sprašujem za Rover 45 2.0 V6 bencinar automatic - 150 konjev serijsko.

Se dobi vsaj 10-15 konjev al so to tud sanja svinja kokuruz, al kokuruz neeeema? :)

hvala!
Lp,
Jure

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Po jun 06, 2011 10:26 pm

To ti je bolj od avta do avta odvisno...pri enih gre pri drugih ne. 10 konjev ne verjamem da boš dobil...mogoče kakšnih 5. Je pa predvsem odviso kje so ti konji oz. koliko se izboljša krivulja navora...že par Nm lahko pomeni da se bo avto lepše peljal.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 06, 2011 10:28 pm

Pri avtomatikih je treba bit še toliko bolj pozoren na omejitve samega menjalnika.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh To jun 07, 2011 11:08 am

Ok, se mi je zdelo ja, da ne bo tok simpl...sem vseeno poslal mejl CSS-ju za povpraševanje, če bo bo, če ne bo pa ne bo :/

thx

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 07, 2011 11:33 am

No saj je čisto odvisno, pošlji povpraševanje še na RSR in SKN, pa boš videl kaj ti kdo ponuja in kakšne potencialne težave mogoče omenja, to te nič ne stane.

POWER Tuning - Rover 45 2.0 V6
€ 599,00

Leistung (kW/PS) 110 / 150 124 / 169
Drehmoment (Nm) 185 205

Evo to so podatki nemškega SKN-a, ni ravno zanemarljiva razlika.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To jun 07, 2011 11:47 am

~toMmy~ je napisal/-a:No saj je čisto odvisno, pošlji povpraševanje še na RSR in SKN, pa boš videl kaj ti kdo ponuja in kakšne potencialne težave mogoče omenja, to te nič ne stane.

€ 599,00

Drehmoment (Nm) 185 205

600 eur za 19 KM?! :shock:
Za ta denar kupiš star avto, ki jih ima vsaj 100 ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jun 07, 2011 11:53 am

hippo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:No saj je čisto odvisno, pošlji povpraševanje še na RSR in SKN, pa boš videl kaj ti kdo ponuja in kakšne potencialne težave mogoče omenja, to te nič ne stane.

€ 599,00

Drehmoment (Nm) 185 205

Veš mogoče sem pa namerno napisal pri kontaktiranju teh podjetij, da te nič ne stane. To da nima smisla toliko plačat pri takšnem avtu, je (vsaj meni) kristalno jasno, podatke sem podal izključno zato, ker uporabnik sprašuje koliko se da pridobit. To pa piše in se verjetno ne razlikuje drastično pri cenejšem ponudniku, mar ne?

P.S.: Pošlji mi ZS, če nabavljaš tudi amortizerje, za ostalo robo sem opazil, da zrihtaš. :D
Slika

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To jun 07, 2011 12:20 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
hippo je napisal/-a:
€ 599,00
Drehmoment (Nm) 185 205

Veš mogoče sem pa namerno napisal pri kontaktiranju teh podjetij, da te nič ne stane. To da nima smisla toliko plačat pri takšnem avtu, je (vsaj meni) kristalno jasno, podatke sem podal izključno zato, ker uporabnik sprašuje koliko se da pridobit. To pa piše in se verjetno ne razlikuje drastično pri cenejšem ponudniku, mar ne?

P.S.: Pošlji mi ZS, če nabavljaš tudi amortizerje, za ostalo robo sem opazil, da zrihtaš. :D

Vem, samo naglas sem komentiral. :)
Maš zs.

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh To jun 07, 2011 2:55 pm

Sem dobil odgovore (sem večim poslal) in nimajo nikjer ponudbe za to vozilo, pa tud napisal so usi, da efekt s čipanjem že če bi bil bi bil maksimalno 5 konjev....

thanx usem!
Lp,
Jure

Stup0
Nov uporabnik

Napisal/-a Stup0 Sr jun 08, 2011 10:29 pm

Največ učinka (10% in več) je pri turbo motorjih in pri motorjih z večjo kubaturo.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če jun 09, 2011 6:55 am

pr atmosfercih se je svoje cajte menjal izpušne in sesalne kolektorje. kanale, nižal glave itd, samo to v primerjavi z čipanjem stane

tepcek
Nov uporabnik

Napisal/-a tepcek Če jun 09, 2011 4:59 pm

sam imam vw tiguan 2.0 tdi 140 km pa sem ga dal navit in ima 176km in 60 nm več. imam pa avtomatika in več konjev pride še kako prav. imam ga že 3 leta navitega, brez problemov. navil sem ga pa po 1500 kilometrih. samo software, nič čipov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jun 09, 2011 6:26 pm

vojkostar je napisal/-a:pr atmosfercih se je svoje cajte menjal izpušne in sesalne kolektorje. kanale, nižal glave itd, samo to v primerjavi z čipanjem stane

Meni se zdi zanimivo, da nekatere firme ponujajo kar konkretne prirastke moči pri atmosferskih motorjih samo s čipanjem, medtem ko ponavadi s predelavo vseh zgoraj naštetih stvari ne dosežeš iste moči. :roll:

Bi bilo zanimivo zmerit na valjih en 100-konjski 1.4 atmosferski motor za katerega se ponuja čipanje na 115KM :shock: To je samo en primer.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Pe jun 10, 2011 11:05 am

ponavadi ko pokličeš tunerje ti povejo realne številke, tko da atmosferci nevem no pomoje ni vredno denarja
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov