Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To feb 03, 2004 3:24 pm

jky je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:Definitivno sem ogromno pridobil z nizanjem glave! ok usaj na mojem motorju!
motor se doti lepse zavrti! dela lepse pri nizjih obratih kjer je ze prej cukal skor, pa malenkost vecja moc!
Podobno tudi nardis ce zamenjas tesnilo za sportno ki je tanjse!
LP

Tle je ena zadeva okol racunalnika, ker ne veš kako reagira na drugo kompresijo?!
A mas tud ventile razširjene na yugiču?

Ne ventili so ostali isti, sam kanali so bli spolirani.
Z nizanjem glave pa je res tak skor kot si povedal pri novih motorjih, ko je polno elektronike je lahk jeba!
No nekdo je na forumu ze pred casom pisal da je so na fiat tipo 1.4I.E. sli nizat glavo pa je ql blo!
Torej nevem kak je s tem, lahko pa recem da zadeva supr deluje na motorjih z uplinjaci!
LP

Neo
Novinec

Napisal/-a Neo To feb 03, 2004 4:33 pm

Ojla!
To sem jaz pisal, avto pa je bil od kolega! Drugi avto ki sem bil zraven pri znizanju glave pa je bil Punto 55, in sicer 0,6mm sam to je FULFUL dost!!!!

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To feb 03, 2004 7:45 pm

Neo je napisal/-a:Ojla!
To sem jaz pisal, avto pa je bil od kolega! Drugi avto ki sem bil zraven pri znizanju glave pa je bil Punto 55, in sicer 0,6mm sam to je FULFUL dost!!!!

Uf to je res fuuul dost. Sploh pri takem avtu (novejši). Sam sem se konkretno zanimal za to, pa je mehanik reku, da so takšni bati, da se on raje ne bi igral (izrazil se je špic-bati :roll: ), ker ni preveč ziher.
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To feb 03, 2004 8:19 pm

Neo je napisal/-a:Ojla!

Jaz mam 0,75mm :wink:
Mi je zal da nism dal milimeter :D

ZEeMF
Novinec

Napisal/-a ZEeMF Če feb 05, 2004 10:31 pm

Symon je napisal/-a:Ne v štartu sem čist dobr. Hec je potem v drugi prestavi, ko mi uide. Ko dbivam vrtljaje ga že ful dohitim nakar je treba vržt v 3 pa je spet ista pesem - mi uide, ga dohitevam vendar ne dovolj.

Zna se pa itaq zgoditi, da ga bom v roku nekaj dni prodal ter kupil XSi (1.3), ki ima serijsko skoraj 100KM :P (sem ga ugledal na avto.net-u). A kupi kdo mojega? Tist pa ne bi nič rabu predelovat... :twisted:

ej model na štaru je še štirka dobra (tomos apn6) ti raj mal razmišli za en avto z 120 km najmanj za drege čene si sam sramoto delaš. pa dejte si te športne filtre u rito potalčit, TO JE SAMO ZA TO DA BL ROPOTA.!!!!! če nimaš turbo si z filtrom sam dnar stran vrgu, in isto vela za CAI, vi nimate pojma.!!

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Če feb 05, 2004 10:39 pm

ZEeMF je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:Ne v štartu sem čist dobr. Hec je potem v drugi prestavi, ko mi uide. Ko dbivam vrtljaje ga že ful dohitim nakar je treba vržt v 3 pa je spet ista pesem - mi uide, ga dohitevam vendar ne dovolj.

Zna se pa itaq zgoditi, da ga bom v roku nekaj dni prodal ter kupil XSi (1.3), ki ima serijsko skoraj 100KM :P (sem ga ugledal na avto.net-u). A kupi kdo mojega? Tist pa ne bi nič rabu predelovat... :twisted:

ej model na štaru je še štirka dobra (tomos apn6) ti raj mal razmišli za en avto z 120 km najmanj za drege čene si sam sramoto delaš. pa dejte si te športne filtre u rito potalčit, TO JE SAMO ZA TO DA BL ROPOTA.!!!!! če nimaš turbo si z filtrom sam dnar stran vrgu, in isto vela za CAI, vi nimate pojma.!!

Zanimivo, da to vse od enga z 4 objavami :P

Probi dihat skoz box za filter z papirnatim filtrom in enim koničnim filtrom. Ti bom najdu podatke, koliko zraka preteče ko dihaš in koliko pri avtu z 1.8 motorjem pri 6000 obratih :!:
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če feb 05, 2004 10:56 pm

ZEeMF, spremeni svoj način komuniciranja - če ne sledi predlog za BAN.
Slika Slika

ZEeMF
Novinec

Napisal/-a ZEeMF Če feb 05, 2004 11:12 pm

ok ok se opravičujem. drgač pa preveč zraka tudi zaduši motor. :idea:

mondy
Novinec

Napisal/-a mondy Pe feb 06, 2004 12:16 am

Kaj že dela Elektronski vbriz? :lol: DDOOOOOOOOOOOOOOOHH!!! :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Pe feb 06, 2004 12:34 am

mondy je napisal/-a:Kaj že dela Elektronski vbriz? :lol: DDOOOOOOOOOOOOOOOHH!!! :lol: :lol: :lol:

No sam obstajajo pa se motorji z uplinjaci, na njih nesmemo pozabit :wink:
Po eni strani ma prav, res lahko pride do prekomernega sopanja zraka
LP

ZEeMF
Novinec

Napisal/-a ZEeMF Pe feb 06, 2004 11:39 pm

mondy je napisal/-a:Kaj že dela Elektronski vbriz? :lol: DDOOOOOOOOOOOOOOOHH!!! :lol: :lol: :lol:

ja model kaj ti bo pol filter. daš pač eno coto gor pišuka. uglavnem nimaš nč efekta če si kupš šp. filter na moči če dobiš en al pa dva konja pr 130km si zmagov.

mondy
Novinec

Napisal/-a mondy Pe feb 06, 2004 11:56 pm

ZEeMF je napisal/-a:

ja model kaj ti bo pol filter. daš pač eno coto gor pišuka. uglavnem nimaš nč efekta če si kupš šp. filter na moči če dobiš en al pa dva konja pr 130km si zmagov.

Moj avto ma serijsko 115KM. 8)
S tem, da sem izboljšal dihanje motorja sem pridobil 15KM izmerjeno pri senici. Važno je, da se filter pametno namontira! Res pa , da ni bil filter edina stvar, ki sem jo menjal. :twisted:

Tisto coto si pa kr na glavo dej :P

ZEeMF
Novinec

Napisal/-a ZEeMF So feb 07, 2004 12:10 am

ja model dej ti raj probej vse ostalo dol snet pa pol mer.

mondy
Novinec

Napisal/-a mondy So feb 07, 2004 12:17 am

Vse sem dol vzel kar se da. Ena velika cev od filtra do lopute na mesto ostrih ovinkov in dveh resonančnih komor. Aja pa še večja loputa. Več ne morem odstrant glede na to, da mam MAF senzor. :P

ZEeMF
Novinec

Napisal/-a ZEeMF So feb 07, 2004 12:28 am

model da si res dubu sam od zračenga filtra pa tistih gladkih ovinkov al kar kol že, 15 KM si pa car. to je pa kar že dosežek. ampak jaz bi temu verjel je če bi to vidu na lastne oči. drgač je pa tut to možno da je bil org. filter tok u kurcu da je ful blokeru motor. kle se pa mal več pozna pri inštalaciji šp. filtra

mondy
Novinec

Napisal/-a mondy So feb 07, 2004 12:41 am

Original napeljava je taka, da sem se kr za glavo prjel ko sem ven metal. Pomoje je največ pripomogla večja loputa za zrak iz fi 44mm na 58mm. Pa še original dovod zraka do filtra je bil fi slabih 60mm zdaj 80mm.

Da se malo považim: 8)
Slika

Jan :)

mondy
Novinec

Napisal/-a mondy So feb 07, 2004 12:45 am

Če bi rad trden dokaz mi napiš mail pa ti pošljem skeneran printout merilnih valjev.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So feb 07, 2004 2:28 pm

ZEeMF je napisal/-a:ej model na štaru je še štirka dobra (tomos apn6) ti raj mal razmišli za en avto z 120 km najmanj za drege čene si sam sramoto delaš. pa dejte si te športne filtre u rito potalčit, TO JE SAMO ZA TO DA BL ROPOTA.!!!!! če nimaš turbo si z filtrom sam dnar stran vrgu, in isto vela za CAI, vi nimate pojma.!!

Ma res dobr, da mamo tebe, da vse lepo in prijazno razložiš...
SRAMOTO SI DELAŠ TUKI SAMO TI!!!! MORDA SI RES NAJPAMETNEJŠI TUKI AMPAK O BONTONU PA NIMAŠ BLAGE VEZE!!!!!! TI SI TE SVOJE IZJAVE POTLAČI V RIT!!
A si pomislil, da grem jaz dragat z kolegom mal za joke al pa da končno preverimo kdo ma boljši avto. Ne nisi. Ti očitno misliš, da je obvezno dragat za to, da si car. Mal preveč ti špilaš NFS in misliš, da švohnej avti nimajo pravice obstajat. In verjemi, da nisem edini na forumu ki ima pod tvojih magičnih 120 konjev. Aja 121 konjev, če dodamo tebe!!!!!
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale So feb 07, 2004 2:32 pm

Pa dejte se že nehat razburjat, madonca no :!: Je priznal, da se je prehitro razburil in da bo v bodoče drugače (bomo videli če bo res), zadaj pa pokažite še ostali malo strpnosti no. Kaj se pustite tako sprovocirat - jao cela drama :x .
Slika Slika

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm So feb 07, 2004 9:42 pm

možno je da je s filtrom pridobil toliko konjev, saj imajo nekateri avtomobili zasnovan airbox tako, da se prepustnost papirnatega filtra sploh ne izkoristi do konca. :idea: :idea:
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov