Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Neo
Novinec

Napisal/-a Neo Po feb 16, 2004 11:54 am

FANTJE!
Dajte no! Stvarca ni tako enostavna!
Torej definitivno pri novih avtomobilih imajo vzrok, zakaj uporabljajo rebraste cevi!
In sicer: pri REBRASTI cevi ti nastane turbulenca, in ta turbulenca je ravno zaradi tega, da ne bi nastala resonanca v ceveh!
Resonanca pa pomeni, da na zacetku in koncu cevi nastane podtlak, na sredini pa nadtlak!
Torej pri gladkih dolgih ceveh nastane resonanca,resda pridobis denimo vecjo moc, ampak odzivnost, neenakomernost na dodajanje plina bo se spremenilo!
Pri nekaterih avtomobilih, najbolj pa pri turbasih,navitih masinah to resonanco zmanjsajo z tako imenovanim HELMHOLZ-ovim resonatorjem, ki pa je ena mala prazna skatlica med zracnim filtrom in sistemom za vbrizg.

Upam da sem vam malo pomagal!
Ps: je tud res , da pri majhni povecavi moci, recimo, da se samo zamenja cev + filter, ne nastanejo take resonance, kot da bi dal gor se turbino, ali se pa se.....

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Ruff_RydeRR Po feb 16, 2004 11:38 pm

ja in kakšne morjo bit pol te rabraste cevi :?: vel rebra premer ipd.. :?: pa razkloži mal tale HELMHOLZ-ovim resonatorjem
My soul almost complete ;)

Neo
Novinec

Napisal/-a Neo To feb 17, 2004 9:51 am

Ta Helmholzov resonator pac zmanjsa resonance ki pac nastanejo v teh ceveh.Kako se da izracunat pa nevem, treba pa pogledat al vprasat nekoga ki se spozna v to! Aja! Resonanco pa treba prvic zmerit, pa pol skonstruirat to skatlo!
Velikost oz premer cevi? Pa saj mas orginalno ze dano mero oz premer! Rebra kako kaj? Ja zato pa si je potrebno nabavit ustrezne stroje in poskusat najboljse v glavnem brez veze se z temi rebrami ukvarjat!
Nazadnje pa se napisal, da pri motorckih z majhno spremembo moci ti nebodo nastale tako hude resonance, ki jih bos opazil!

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm To feb 17, 2004 11:27 am

pri malih kubaturah ni razlike.sem mel navadno rebrasto cev, pa poliran aluminij CAI pa ni bilo razlike.med filtrom in sesalnim kolektorjem tudi ne, edino pri kovinski cevi je bil lepši zvok, kot če bi mel kako hondo vti.

Uporabniški avatar
gre_up
Novinec

Kraj: LJ barje

Napisal/-a gre_up Pe feb 20, 2004 12:30 am

TITan je napisal/-a:Povej natančno kaj rabiš. Za kako cev z zavoji pedj k kakmu ki izpuhe dela. Če pa rabiš ravno za majhen denar (pa ti ni problema če ni lih rostfraj) pa kup kanalizacisko cev :idea:

kako pa se obnašajo kanalizacijske cevi pri temperaturah ki nastanejo pod motornim pokrovom?

LP
G

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Pe feb 20, 2004 12:43 am

gre_up je napisal/-a:
TITan je napisal/-a:Povej natančno kaj rabiš. Za kako cev z zavoji pedj k kakmu ki izpuhe dela. Če pa rabiš ravno za majhen denar (pa ti ni problema če ni lih rostfraj) pa kup kanalizacisko cev :idea:

kako pa se obnašajo kanalizacijske cevi pri temperaturah ki nastanejo pod motornim pokrovom?

LP
G

Super. Je nisem mogu s elektronskim fenom (600 stopin) segret dost da bi jo skrivil.
Slika

Uporabniški avatar
Maverick
Novinec

Kraj:

Napisal/-a Maverick Pe feb 20, 2004 7:24 am

Žogca za golf ma vdolbinice samo zaradi tega da se v zraku začne vrtet, kar ustvarja majhen vzgon zato leti dalj od navadnih žogc.
Tok v dovodu od filtra do motorja ni laminaren že zato ker gre skozi filter.
Pomoje imaš v gladki cevi sicer boljiši pretok a zanemarljivo manjši kot pri rebrasti. Tak da nekega efekta ne boš opazil. Valda pa zgleda spoleran gladek aluminij bolše od rebraste cevi.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Po feb 23, 2004 11:41 pm

Aleksander je napisal/-a:Dečki tu kupte cevi za dovod hladnega zraka. So iz gibljivega aluminija premera 77mm.
cena za tekoči meter ki pa se da raztegnit na 2 m je nekje 2.500,00 Sit

http://www.a3m.si/home.php?s=catalog&parent=280 :wink:

Seveda pa ce malo pomislis nikoli ne gres take zadeve iskat v A3M!
Jaz sem dal za 1,5m (raztegljiv na 3m) fi 100! samo 3k ;)
Ampak tale link se mi zdi da ni to to .. alu cevi so to. Midva pa govoriva o napa rorih :P
Zadnjič spremenil Nu-NRG, dne Po feb 23, 2004 11:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Napisal/-a Ruff_RydeRR Po feb 23, 2004 11:46 pm

dej kkšno slikco od te cevi gor (a to je pol taka k prbližn za napo sam bl alufolija stajl :?:
My soul almost complete ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če feb 26, 2004 3:11 pm

Mislim da se menimo o tej cevi:
Slika

N tole je ta "napa" cev Dal pa sem za pol metra FI55 510 sit. Je pa lepo raztegljiva in upogljiva. Zdrži pa pritisk do 0.1 bar (preverjeno)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Če feb 26, 2004 3:47 pm

0.1 bar? Nekam malo se mi zdi...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če feb 26, 2004 4:25 pm

Ej pa kje bi lahko dobil tako cev ene 60-70 mm širine? Ker doma imam cev z 100mm premera pa je ne morem nikamor vredu stlačit. :roll:
Ej lisko1 a si to cev poštrihal? Saj je to una tanka aluminijasta narebrana cev ki se ful raztegne in upogiba? Al je to kakšna druga?
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So feb 28, 2004 2:42 pm

EMm cev je aluminjasta prevlečena u papir.Tko da je odznotra gladka, sam od zun je narebrana.Paa nisem je barvu. Maš pa to povsod za dobit kjer maš kaj robe z prezraćevalnimi sistemi.(merkur, metalka, baumax, obi....)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Napisal/-a mihakrapez Če mar 04, 2004 8:06 pm

FUL LUŠNA ZADEVA JE TUD CEV Z NAVOJEM. (MOGOČE POZNATE)
PODOBNO KOT CEV V PUŠKI??! :/:o:/

Uporabniški avatar
swifty
Stalni uporabnik

Napisal/-a swifty Pe mar 05, 2004 1:04 pm

Lisko:In kake so performance zdaj ko imaš to napo,a je dotok mrzlega zraka OK al ne,kakšen je zvok in kje maš sedaj konusni filter :?:
http://lasagnarecipes.org.uk

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe mar 05, 2004 2:41 pm

swifty je napisal/-a:Lisko:In kake so performance zdaj ko imaš to napo,a je dotok mrzlega zraka OK al ne,kakšen je zvok in kje maš sedaj konusni filter :?:

Sej nisem reku da bom dal gor konusni filter al pa da bom zvok spremenil.Poleg tega išem zdej en močnejš in hitrejš el. motor ki bo sposoben dat več zraka in pritiska (tale je zmožen potiskat luft u mašino do 3000 obratov motorja).
Hja performanse........ sej sem napisu da malenkost bolj odziven je z nule. ni neke ornk razlike ampak mogoč kak %. Edin kaj je razlika je razlika u porabi. Prej je bla 5.5 zdej pa mi je ratal en tank že na 4.9 prit :shock: :D
Slika

Yacksy
Novinec

Kraj: Okolica Novega mesta

Napisal/-a Yacksy Pe mar 05, 2004 7:40 pm

Aha, to maš ti eno Elektro "turbino" gor.

Kolk ti pa elektro motor popapca?
Shit Happens

Uporabniški avatar
Bambino 16v
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Bambino 16v Če mar 02, 2006 10:35 pm

:lol: Mene pa zanima če se pri 1.2 16v mašinci kaj spremeni zvok, če dam športni filter gor ??? Al je brez pomena dat športn filter gor ?
Vrruummm bela puščita mimo tebe, ja to sem jaz Bela Brava !!! Lep pozdrav
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov