Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po feb 16, 2004 10:59 am

Ker eni ne znajo brat pa sprašujejo za okvirne cene :lol: : za Hondo Vuga 24000 Turnšek pa 60000. Sm pa tut čez turnška že veliko slišal, sam je brez veze komentirat ker sam osebno nism nič ori njemu še delal. Sta pa oba majstra zelo sposobna in kr enakovredna glede kvalitete.

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Po feb 16, 2004 12:35 pm

A to si meni napisu? Ker ti si zgoraj govoru o tršanju podvozja, jst pa sprašujem o ceni Eibach vzmeti za Clio 3 :wink:
The MAN

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Po feb 16, 2004 12:38 pm

PM

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Po feb 16, 2004 12:54 pm

apex vzmeti so čist vredu.Sem jih sam imel na accentu, samo v določenih primerih se slabše drži avto ceste če maš enake amortizerje ,pa že na pol zanič.Priporočam ti da zamenjaš še amortizerje, pa daš še gor emejevalce amortizerjev.Kolega je imel na accentu komplet nastavljiv kit od apexa ,samo to pa je že čisto druga pesem.Pride pa okrog 211k SIT.Pozimi si dvigneš avto ,poleti pa spustiš.Gre celo za 9cm spustiti.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Po feb 16, 2004 9:55 pm

tornado je napisal/-a:apex vzmeti so čist vredu.Sem jih sam imel na accentu, samo v določenih primerih se slabše drži avto ceste če maš enake amortizerje ,pa že na pol zanič.Priporočam ti da zamenjaš še amortizerje, pa daš še gor emejevalce amortizerjev.Kolega je imel na accentu komplet nastavljiv kit od apexa ,samo to pa je že čisto druga pesem.Pride pa okrog 211k SIT.Pozimi si dvigneš avto ,poleti pa spustiš.Gre celo za 9cm spustiti.

No sej če imaš amortizerje zanič, se vsak avto slabo drži ceste....ne glede nato......

..... končno nekdo ki komentira apexe, glede na to, da jih je SAM TUDI preskusil.........bravo!

Sam ta zadeva za 211K je malo huda....vsaj jaz nebi dal na avto 211K vreden komplet razen ce bi imel avto za 22.100.000 SIT hehehe
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
yugofreak
Nov uporabnik

Napisal/-a yugofreak So feb 21, 2004 9:23 pm

OLA !

Kje pa je toti Turnšek :?: :?:

Jaz bi maminega peugeota 106 dol spustil pa ne vem h komu naj grem (sem iz Mb)

LP
VOZNIŠKA DO ROBA, YUGO DO GROBA!!!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne feb 22, 2004 1:15 am

yugofreak je napisal/-a:OLA !

Kje pa je toti Turnšek :?: :?:

Jaz bi maminega peugeota 106 dol spustil pa ne vem h komu naj grem (sem iz Mb)

LP

Mislim da nima smisla da hodis v lj!
V mb imas enega ko kr ok dela zadevo!
ASR Rudolf ce si ze slisal, 041/646-270 je cifra!
Trsanje amortizerjev od 4k naprej, pa se homologacijo za fedre zrihta ce treba!
Kolega je mel na petki apex + strsane amortizerje, zadeva je bla ql!

Sicr pa se strinam z izjavo YugoGTI-ja !
Ce so amortizerje stari je bolj bogo, in jih je treba dat obnovit!
LP

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne feb 22, 2004 3:31 am

mazda-mx3 je napisal/-a:
tornado je napisal/-a:apex vzmeti so čist vredu.Sem jih sam imel na accentu, samo v določenih primerih se slabše drži avto ceste če maš enake amortizerje ,pa že na pol zanič.Priporočam ti da zamenjaš še amortizerje, pa daš še gor emejevalce amortizerjev.Kolega je imel na accentu komplet nastavljiv kit od apexa ,samo to pa je že čisto druga pesem.Pride pa okrog 211k SIT.Pozimi si dvigneš avto ,poleti pa spustiš.Gre celo za 9cm spustiti.

No sej če imaš amortizerje zanič, se vsak avto slabo drži ceste....ne glede nato......

..... končno nekdo ki komentira apexe, glede na to, da jih je SAM TUDI preskusil.........bravo!

Sam ta zadeva za 211K je malo huda....vsaj jaz nebi dal na avto 211K vreden komplet razen ce bi imel avto za 22.100.000 SIT hehehe

Jah no da se še jaz oglasim ko sem jih tud mel 3 mesce :P Avtek je dobesedno limal na cesto:) no kok je pač zmogla 1.1 petka:) Mel pa sem poleg fedrov še tršane amortizerje... in avtek je bil prekleto trd:) :P :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne feb 22, 2004 3:36 am

Ok lisko opretiravas malo prekleto trd ni bil!
Bil je glih ok, da ni blo prevec pa premalo, jaz bi se malenkost trse raje mel! :wink:
limalo je fajn, hehe kak sem ga peglal :D :D
FAjn je blo!

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne feb 22, 2004 3:38 am

monster_d je napisal/-a:Ok lisko opretiravas malo prekleto trd ni bil!
Bil je glih ok, da ni blo prevec pa premalo, jaz bi se malenkost trse raje mel! :wink:
limalo je fajn, hehe kak sem ga peglal :D :D
FAjn je blo!

Jah monster če bi se ti u njem vozu po 100km na dan včasih al pa 15000km u treh mescih.....bi tud reko da je bil prekleto trd:) ( pa btw u primerjavi z original sem mislu)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
yugofreak
Nov uporabnik

Napisal/-a yugofreak Ne feb 22, 2004 9:07 am

monster d hvala za cifro.

LP
VOZNIŠKA DO ROBA, YUGO DO GROBA!!!

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc To feb 24, 2004 4:03 pm

Bolj kot ne ste že skor vse povedal, pa da še jst dodam.

1. Vedet je treba kak voznik si, al se rad voziš hiter al pa uživaš v izgledu avta. Za drugo varjanto so Apex za ta denar vredu fedre, tud amortizerju ti za izgled (razen, če spušaš avto nad 4cm) in za normalno vožnjo ni treba trdit. Je kolega hotu met mal nižji avto, je tud amortizerje trdil pa mu ni všeč, ker je avto pretrd, tak da če se ne voziš hitro ne tršaj amortizerjev. Če pa se voziš hitro je pa po mojem mnenju bolj pametno otrdit amortizerje, kot pa menjat fedre.

2. Glede znamk ni velikih razlik. Na mojem avtu mam Apex fedre (-5.5cm) in amortizerje tršane pri Turnšku-Amortizer (še dodatno -3cm). Avto (z dobrimi gumami) gre kot po tračnicih, sam je pa zlo trdi, kar zna nekatere motit. S kolegom sma vzela kao isto trdoto amortizerjev (kolega ma "sam" 3.5 cm spušenga) pa je njegov avto dost bolj udoben za pelat. Jst sem s to kombinacijo Apex-Turnšek zlo zadovoljen. Mam pa na novem avtu (tud ta star Clio) kombinacijo Eibach-Turnšek, pa mi še ne diši. Avto zaenkrat dost drgač požira luknje, pa na sploh ni tako vodljiv kot prejšn. Tud jst sem opazu, da se Apex s časom poseda (sej se original fedre tud), sam se mi zdi, da fedrim nič ne manjka (so dobre), zaenkrat bom pa ostal na Eibach (ne vem zakaj).

3. Tud glede amortizerjev je vseen pri komu jih trdiš oziroma katere kupiš. Men jih je delal Turnšek-Amortizer, jst sem z njimi zadovoljen, kolegu so pa po 14dneh spustil prvič, pol leta drugič in tako naprej (1leto majo garancijo). Spustijo ti, če priletiš na kako konkretno lukno na cesti, takrat ti amortizer zabije čez mero in ti spusti, to se zlo rado zgodi, če maš avto zlo fejst spušen (ta kolega je mel porezane Apexe), men pa cca pol leta oziroma 20k km, delajo amortizerji vredu. Dost manj problemov pa je s pravimi (ne predelanimi) športnimi amortizerji, ker imajo drugačno konstrukcijo in ne spustijo tak hitr. Sicer sem slišu tud še par ostalih, ki so jim spustil amortizerji pri Turnšku, sam na drugi strani jih je pa spet dost, ki nimajo problemov. Moje mnenje je, da tud pri Vugi in ostalih nardijo vredu, sam jst sem šel k Turnšku (ima izkušnje v Rallyu). Verjetn bom pa naslednjič šel kam kjer je ceneje.

LP, Primož

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
BTW. Prodam avto R Clio (spodaj na sliki) info na: http://www.avto.net/rabljena2002/oglasP ... p?id=66649
Zadnjič spremenil Schkorc, dne Pe mar 19, 2004 9:15 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Če mar 04, 2004 9:29 am

Obnova amortizerjev je pa zelo dobra stvar če se naredi! Kar se pa Vuge tiče mi je dvakrat že obnavlal obakrat spustil!!!" Že res da je Amortizer dražji ampak naredi bol!!!" OK fantje zdej pa moje razočaranje nad AMORTIZER-SP! Mi je žal za zgornji post, ki sem ga napisal!! Imam avto R-clio in sem pri njih spuščal šalčko in obnavlu amortizerje, okej vse uredu in prou do tistega udara snega ki nas je po Sloveniji zamedu. Veste da cestarjem ne rata lih splužit vsega po cesti in ostanejo grbine, to je bil začetek da so mi amortizerji z nekim čudnim zvokom začel blažit in to ropotanje je nadležno!!! Še bol pa se vse skupaj sliši pri zavijanju pa da je grbina kot da bi vse skupaj bilo polomleno! Dones kličem tja da bi vprašal če je kako možnost da bi se to dalo odpravit, da ne bi obnavljal amortizerjev na vsaka 2 meseca. Javil se je delavec pri njih in sem mu povedal problem seveda on je normalno odreagiral in hotel dati njihovo osebo ki je v pisarni ne bom je omenjal sej tisti ki ste bili na njihovi strani veste kdo je, pa sem na drugi strani samo zaslišal jest sem bil na dopustu vi ste to delal pa kaj hoče ta mulc kr zmeni se ne bom govoril z njim! Res lep odnos sej ne rečem sej dostim so sigurno naredil tko k je treba samo jest sm razočaran! Kaj bi vi naredili na mojem mestu??? LP

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Če mar 04, 2004 10:01 am

Mogoče kdo kakšen nasvet??

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če mar 04, 2004 10:06 am

Jst nebi več šel k njim. Bo treba poiskat enga, k doma to dela in ki to res nardi, da bo držalo vsaj ene 20k km, ne pa da ti bo vsake 5k vse crknl. Jst sm jih dal obnovit pa za 3 cm povišat enmu privatniku, ki pa ne vem kam jih je odnesel - se bom pozanimal in bom objavil, kje jih tok zrihtajo, ker mi amortizerji res dobro služijo.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Če mar 04, 2004 10:30 am

saso mladenovic je napisal/-a:Obnova amortizerjev je pa zelo dobra stvar če se naredi! Kar se pa Vuge tiče mi je dvakrat že obnavlal obakrat spustil!!!" Že res da je Amortizer dražji ampak naredi bol!!!" OK fantje zdej pa moje razočaranje nad AMORTIZER-SP! Mi je žal za zgornji post, ki sem ga napisal!! Imam avto R-clio in sem pri njih spuščal šalčko in obnavlu amortizerje, okej vse uredu in prou do tistega udara snega ki nas je po Sloveniji zamedu. Veste da cestarjem ne rata lih splužit vsega po cesti in ostanejo grbine, to je bil začetek da so mi amortizerji z nekim čudnim zvokom začel blažit in to ropotanje je nadležno!!! Še bol pa se vse skupaj sliši pri zavijanju pa da je grbina kot da bi vse skupaj bilo polomleno! Dones kličem tja da bi vprašal če je kako možnost da bi se to dalo odpravit, da ne bi obnavljal amortizerjev na vsaka 2 meseca. Javil se je delavec pri njih in sem mu povedal problem seveda on je normalno odreagiral in hotel dati njihovo osebo ki je v pisarni ne bom je omenjal sej tisti ki ste bili na njihovi strani veste kdo je, pa sem na drugi strani samo zaslišal jest sem bil na dopustu vi ste to delal pa kaj hoče ta mulc kr zmeni se ne bom govoril z njim! Res lep odnos sej ne rečem sej dostim so sigurno naredil tko k je treba samo jest sm razočaran! Kaj bi vi naredili na mojem mestu??? LP

Si pogledal ce so vsi amortizerji pravilno in zadosti pritrjeni?
Podoben problem je imel kolega, pol pa je ugotovil da se mu je al sta se mu odvila zadnja amortizerja......
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Če mar 04, 2004 11:08 am

Lih zdele sem preverjal če je mogoče še kakšen spustil al pa če je slabo zašraufan, pa je vse uredu spustila nista zašraufan dobr ne vem :((( :cry:

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc Če mar 04, 2004 11:55 am

saso mladenovic je napisal/-a:...hotel dati njihovo osebo ki je v pisarni ne bom je omenjal sej tisti ki ste bili na njihovi strani veste kdo je, pa sem na drugi strani samo zaslišal jest sem bil na dopustu vi ste to delal pa kaj hoče ta mulc kr zmeni se ne bom govoril z njim! Res lep odnos sej ne rečem sej dostim so sigurno naredil tko k je treba samo jest sm razočaran! Kaj bi vi naredili na mojem mestu??? LP

Tud jst sem že slišal oziroma doživel kak odnos majo do strank. Kako leto (in več) nazaj so bli še ful vredu (sej večina jih je še kr ful vredu), tud ko so ti zrihtal amortizerje, si se šel peljat pa če ni blo dobro ti je popravljal tolkokrat, da ni blo vredu narjen, zdej te pa (nekteri) tak gledajo kot, da jim čas kradeš oz. jih oviraš s tvojim željim. Pol ko ti pa amortizerji spustijo (je glih 14dni tega ko so kolegu spustil) pa jih neseš v garancijskem roku nazaj te pa k.rcajo kak delaš z avtom pa da se po gmajni voziš, pa podobne.

LP, Primož

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
BTW: Avto se prodaja, info na: http://www.avto.net/rabljena2002/oglasP ... p?id=66649
Zadnjič spremenil Schkorc, dne Pe mar 19, 2004 9:18 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

vR5GTT
Novinec

Napisal/-a vR5GTT Če mar 04, 2004 12:00 pm

Ja sej odnos bi lahko spremenil sej ne držijo boga za j***a!! Mogoče sam mislijo da je tko!! Men na srečo ni spustil ampak zvok je pa tak kt da bi blo vse u k..rcu!! :(

Uporabniški avatar
Kennman
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Kennman Če mar 04, 2004 1:55 pm

mater fantje, zdej sem pa cist v dvomih. Vuga al Turnsek?
POVZETEK:
-ne smem menjat sam feder, zlo dobr je tud amortizerje obnovit. A je obnovit isto kot trsat?
-uglavnem, pri obeh "firmah" radi spustijo amortizerji, Vuga je poceni, Turnsek pa drag. Pri Turnsku nimajo nobenga odnosa, Vuga je pa bolj priljuden.
-za kit podvozje s sport. amortizerji za ceno 210.000Sit, na avtu, vrednem max. 600.000 Sit, se NE splaca.
-sem spraseval pri mojem mehaniku, pa me pridejo fedre z montazo in optiko in homo. tam nekje okol 50.000 sit, pa OBNOVA amortizerjev se dodatnih 50.000. Pa se spet sprasujem, a je OBNOVA isto kot TRSANJE.

a mi kdo glede na ta povzetek zna kej objektivnega svetovat?

LP
Kennmann
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov