Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

G-4S

Re: športni filter za Accenta

Napisal/-a G-4S Če mar 25, 2004 5:30 pm

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a domzalcan21 Pe mar 26, 2004 7:40 am

G-4S je napisal/-a:
bsmuk31 je napisal/-a:Jaz sm hotu kupt notranjega, tako da mi kapsi nebi težil :/:o:/

Zakon za vgradno športnega filtra ne zahteva homologacije, zato vgradnje tudi ne prepoveduje.Športni zračni filter je nadomesten rezervni del, za katerega se homologacija ne zahteva!(Uredba o homologaciji, spisek posamičnih homolgacij vozila, Ur. list 33/98 )

:wink:

HEHE, aja? To pa nism vedu, sm pa mislu kolk mi bojo polcaji težil :lol: :bow

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Pe mar 26, 2004 8:10 am

Dej si zunanjega.....accent dobi full hud zvok z zunanjim (121 db) pa še lepo potegne.

Lahko si pa ga sposodiš od koga, da vidiš če je to zate ali ne.........če boš kej na obali ti lahko jaz enega posodim.

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Napisal/-a domzalcan21 Pe mar 26, 2004 11:28 am

lucky, smo že skor zmenjeni, mam jst tut accenta 1.3 5vrat 12V, :lol: pa je zvok fuuuuul hud, vsaj men, zdej cakam se na auspuh, k sm ga narocu, pride me okol 60k s homologacijo, tko da bo res pol "makina" :roll: :D

Uporabniški avatar
mflajs
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a mflajs Pe mar 26, 2004 11:44 am

Jst mam tud doma Accenta 3V l.99 1,5 12V pa me zanima kam ste ga montirali.A mate kako fotko_?
Mflajs

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Pe mar 26, 2004 12:17 pm

namesto airboxa (ohišje filtra). vse ostalo pa pustiš.

Priporočam vama, da odstranite tudi tisto gumo ki naj bi tesnila havbo iz strani šipe saj bo zrak dosti lepše krožil okoli motorja, topel zrak se bo odvajal in filter bo vlekel nekoliko hladnejši zrak.

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Napisal/-a domzalcan21 Pe mar 26, 2004 1:42 pm

Hja dej bo treba en zborcek Hyundaiev narest, ne pa sam VW AUDI pa kaj jst vem, bom sliku u nedeljo filter, ker avta trenutno nimam doma :cry:

dualband
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dualband Pe mar 26, 2004 2:10 pm

En zborcek Hyundaiev bi res lohka naredl ja :D
Kok $$$ pa pride športn filter?

LP
Slika

Uporabniški avatar
Kennman
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Kennman So mar 27, 2004 5:53 am

dualband je napisal/-a:En zborcek Hyundaiev bi res lohka naredl ja :D
Kok $$$ pa pride športn filter?

LP

sem takoj za zborcek!!! hyundai rullz 8)
zracni filter ti pa pride tam od ene 8-10 jurjev naprej!

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio Po mar 29, 2004 10:30 am

dualband je napisal/-a:Kok $$$ pa pride športn filter?

filtri stanejo tam od 8k sit v techoracing (priporocam, ker je filter s hudim zvokom in dobrim pretokom za male pare) pol pa naprej za tam 0krog 15k sit za k&n ce hoces kaj konkretnega pa se cena dvigne tudi prek 30k sit in vse do 50 k sit, ampak kakor sem rekel je sprint filter zakon. Ce pa te moti glasnost vzemi raid hp, ker so 20-30% tisji kot ostali konicni filtri, cena pa od12-15k sit.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
mflajs
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a mflajs Po mar 29, 2004 10:39 am

AAAAAAAAA THANKS BOMO PROBALI NAŠTIMAT.!!! :)
Mflajs

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Napisal/-a domzalcan21 To mar 30, 2004 9:27 pm

No kdaj bo zbor hyundaiev??? REGYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!! president, javi se! :cry: :lol:

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To mar 30, 2004 10:48 pm

razmišljam kaj naj naredim, kako izboljšat zmogljivosti avtomobila, pa se odločim da grem na to stran prečekirat in juhej :D
uglavnm...ker kapsi ne delajo težav, pa ker baje zunanji filter pripomore več k zmogljivostim, sm se odloču da grem v naslednjih14 dneh naštimat nekj.
sporočim kaj sem se odločil, kakšno je stanje, ali vse deluje :wink:

[/list]

Uporabniški avatar
Rx-8
Nov uporabnik

Kraj: Radomlje

Napisal/-a Rx-8 To apr 13, 2004 2:01 pm

gre_up je napisal/-a:
lucky je napisal/-a:poskusi naredit en krog brez filtra (pusti vse kot je, je vložek ven potegni) pa boš videl če je kaka razlika, no, z notranjim športnim filtrom je lahko le slabše!

:shock: :shock: :shock:

ne se brez filtra vozit, je tam z namenom :!:

LP
G

Če se pa že tolk bojiš, da ti bo smeti not vlekl, pa dej gor za tist krog najlonko. Pr frčaku smo se tko vozil leta in leta, pa ni blo nč narobe.

Uporabniški avatar
Rx-8
Nov uporabnik

Kraj: Radomlje

Napisal/-a Rx-8 To apr 13, 2004 2:03 pm

domzalcan21 je napisal/-a:
G-4S je napisal/-a:
bsmuk31 je napisal/-a:Jaz sm hotu kupt notranjega, tako da mi kapsi nebi težil :/:o:/

Zakon za vgradno športnega filtra ne zahteva homologacije, zato vgradnje tudi ne prepoveduje.Športni zračni filter je nadomesten rezervni del, za katerega se homologacija ne zahteva!(Uredba o homologaciji, spisek posamičnih homolgacij vozila, Ur. list 33/98 )

:wink:

HEHE, aja? To pa nism vedu, sm pa mislu kolk mi bojo polcaji težil :lol: :bow

Ne zanaši se na to. Kolegu so vseen težil, čeprov jim je to razložu.

Uporabniški avatar
Kennman
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Kennman Sr apr 14, 2004 9:57 pm

lucky je napisal/-a:Za en poskus ni problema........pa še airbox je snovan tako, da trdi delci ostanejo v njemu........ne skrbi nič ne bo!

gre-up.......ko si menjal filter, si kdaj našel kamne v airboxu?

JS sem nasel pesek V AIRBOXU. sam tak povem, da bote vedl. :shock:

hetric
Nov uporabnik

Napisal/-a hetric To jun 29, 2004 8:13 pm

Da ne bom nove teme odpiru, dons sva bla s kolegom v techno -racingu in je kupu filter za accenta in morm reč da je zvok res dober.zanima pa me katero koleno ali pa cev je bolša plastična ali pa iz rostfraja.trgovc je reku da ni razlike

Uporabniški avatar
s.Hio
Uporabnik

Kraj: Trnovo (LJ in GO)

Napisal/-a s.Hio To jun 29, 2004 8:30 pm

hetric je napisal/-a:Da ne bom nove teme odpiru, dons sva bla s kolegom v techno -racingu in je kupu filter za accenta in morm reč da je zvok res dober.zanima pa me katero koleno ali pa cev je bolša plastična ali pa iz rostfraja.trgovc je reku da ni razlike

Seveda je razlika, zaradi trdote materiala imas drugacen zvok. razlike pa ni glede na pretok zraka. Plasticna (predvsem mehka plastika) zadusi zvok, medtem ko inox ali pa aluminij ojaca zvok pretoka zraka skozenj, debelejso cev kot das glasnejsi pa bo motor.
Slika
Bolje je imeti kratkega na kratko noter, kot dolgega dolgo zunaj.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jun 30, 2004 4:20 am

lucky je napisal/-a:Če bi bilo po tvoje bi po 20.000 kilometrov, koliko se navadno zračni filter menja v airboksu same smeti, pa ni nikoli nobene!!!!!!!! Dirkamo z peugeotom 205 gti že neki časa, pa ima vsak cilinder svoj karburator, in od karburatorja naprej popolnoma nič, vse je čisto odprto, pa še nič ni noter šlo ne na dirki ne na treningih, ne ko se po sosednjih vaseh vozimo!!!!!

Včasih je treba tzudi kej sam prešraufat in videt kako kej dela in za kaj čemu služi ne pa vse na servis pelat.

brez filtra pa sem mislil, da naj naredi samo en krog, glih toliko da vidi če je kaka razlika!

Zanimivo . Zakaj pa sem jaz pol po 20kkm najdu u air boxu vse mogoče stvari? Kamnov sicer res ne..... je pa blo od raznih vejic, listov kr dost velikih smeti.... pa je vse original kot more bit.... :?:
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Sr jun 30, 2004 2:46 pm

Ne vem....je pa to tudi od avta do avta različno, kje vleče noter zrak, pa koliko so dolbe cevi do filtra in pa kje je sploh ta cev speljana.......načeloma je pri novejšiv vozilih zrak speljan tako, da trdi delci sploh ne pridejo do airboxa........
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost