Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr apr 21, 2004 5:56 pm

Js tud ne delam se pametnega, mene bol zanima praksa... V praksi sem jaz zadovoljen, saj odkar sem čipal avto dela več kot odlično. Čip imam cca 30000km. Končna hitrost se mi je spravla iz 192 na 205 pri pospeških je pa prav lepo videt kak se zavrti števec na 7000....

Če te skrbi da lažem naj ti dam tole za primerjavo:

Posnetek je sneman na cesti ki gre 40 m naravnost, potem pa zavije v klanec na levo (tega se ne vidi). klanec sicer ni ne vem kakšen, amopak vseeno.

Avto je težek 1300kg, motor 1.6 16V pospešek 0-100 naj bi bil 11.3, končna 190. Števec laže glede na gps pri 195 za 3kmh... Ne me ubit, ne serjem vas. Lahko da je gps narobe kazal...
Lahko si tud štopaš pospešek...

http://www.mobisux.com/album/showphoto.php?photo=39227&papass=&sort=1&thecat=500

LP
Slika

Škoda lover
Nov uporabnik

Napisal/-a Škoda lover Sr apr 21, 2004 5:59 pm

Aja še ena cvetka "ŠPORTNI KABLI ZA SVEČKE" umru sm ko sem to prebral!!!!!

Pri njih gre elektrika hitreje čez! So bolj kvalitetni!

Sej ne morš verjet! Ta je spet ena taka pogrunfauščina da kr glava peče.

Mam novo idejo za vas Optični kabli za svečke! Tam gre pa še hitrejš!

Po bakru gre signal s 1/3 svetlobne hitrosti po optičnem gre pa z 2/3 hitrosti svetlobe!

To je pa 100% hitrejš kar množimo še s "nalepko na tanku" in z koeficientom "Hyundai" in dobljen rezultat je število procentov pridobljene moči!

"nalepka na tanku"

-Okrogla = 0,2
-Kvadratna= 0,3
-Okrogla na kvadratnih vratcih=0,8
-Kvadratna na okroglem pokrovčku=1,1

"Hyundai"

-Hyundai =1,1
-Honda =0,9
-Kia =2,4
.
.
.
.

Škoda lover
Nov uporabnik

Napisal/-a Škoda lover Sr apr 21, 2004 6:06 pm

Kako pa prideš do tega filmčka? Skoz mi javlja da je filmček na odložišču?

Drugače pa nisem nič reku da nakladaš Super 98 ti ne verjame!

Da se ti je popravla končna za 10 km/h je dost realno.

A si meu to kej na valarjih?

Za kolk se ti je pa pospešek spremenu?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr apr 21, 2004 6:14 pm

Klikni desno in save target as....
Mel na valjarjih, 94.5kw namesto 80...
Pospešek pod 10s - vedno sam kle ne morm rečt ker me bodo skurcal ker naroko se kao ne sme mert.

Občutek je ful bolši, motor se lepo vrti, fuuuuuul sm zadovoln...

Poštopej mal kle pospešek, pa preglej kaj sm prej napisal...
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr apr 21, 2004 6:15 pm

un o kablih ti dam prov - buče...
Pospešek do 100 se je drastično spremenil, ker ni več treba šaltat v 3.
Slika

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Sr apr 21, 2004 6:17 pm

Škoda lover.................pejdi raje risanke gledat.....hvala.

Škoda lover
Nov uporabnik

Napisal/-a Škoda lover Sr apr 21, 2004 6:19 pm

shrani se samo fajl showphoto.php.htm

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr apr 21, 2004 6:29 pm

http://www.mobisux.com/album/data/500/21949116_1608.AVI
evo derekt link...

Lucky, kaj te moti?
Slika

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Sr apr 21, 2004 6:41 pm

moti me to, kako nekdo lahko kej takega govori........ti je všeč škoda in nič drugega, ok, vozise z škodo in nič drugega....in pusti druge pri miru....

in če je nekomu všeč trikotena nalepka za rezervoar nalimana na prednjo šipo pač naj mu bo......dsamo ni treba takega človeka zaničevat.

po drugi strani, ko se pogovarjamo o kakem konkretnem problemu pa ga ni nikoli zraven.....raje nej svetuje kej pametnega ko je to res potrebno kot pa da ustvarja negativno energijo po forumu......ker če ga vptrašaš kje se bistveno razlikujeta hidravlika ventilov pri alfi in hyundaiu in kaj je boljše tega zagotovo ne bo vedel.......

Škoda lover
Nov uporabnik

Napisal/-a Škoda lover Sr apr 21, 2004 6:41 pm

lucky je napisal/-a:Škoda lover.................pejdi raje risanke gledat.....hvala.

Ja kaj si pa ti zdej užaljen? A sm ti na živc stopu?

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr apr 21, 2004 6:50 pm

Dejmo mir, obadva... Morm pa reč, da se strinjam z luckijem... Upam da nisi na forumu zato da zajebavaš, ker nebi bil tapru. Če misliš, da vsi pojma nimajo, nam pa ti razsvetli... Tudi lucky je pravi naslov, ker kolko js vem ma on dost pojma od chipanja...
Slika

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Sr apr 21, 2004 6:52 pm

Tako je......ob priliki se lahko ob kakem hladnem piru vse zmeniva.....

Uporabniški avatar
CarInvent
Novinec

Napisal/-a CarInvent Sr apr 21, 2004 6:52 pm

ja tud men link na filmček prvo ni delal, sam je treba dat Save As.. pol pa dela.

ej res ti gre dobr tole pugi, pa zvookk, mmmmm. ne menjat avta k je tale prou carski !
avtoelektronika pika si

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Sr apr 21, 2004 6:54 pm

lucky je napisal/-a:po drugi strani, ko se pogovarjamo o kakem konkretnem problemu pa ga ni nikoli zraven.....raje nej svetuje kej pametnega ko je to res potrebno kot pa da ustvarja negativno energijo po forumu......ker če ga vptrašaš kje se bistveno razlikujeta hidravlika ventilov pri alfi in hyundaiu in kaj je boljše tega zagotovo ne bo vedel.......

Točno tako, ker če sodim po sebi se ne oglaša v temi kjer nima pojma, kot se jest ne. Pol pa en vpraša zakaj mu Punto cuka in je takuj prvih 15 postov v stilu "kupi si pravi avto". Mislem ej :roll: Pol se je pa za čudit ker ma en 500 postov dva dni po prijavi!

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr apr 21, 2004 6:55 pm

Škoda lover: Nekateri pac nakladajo. Nekateri se ne morjo odloct kaj bi radi. Tud taki zivijo in majo pravico izrazat svoje mnenje, ceprav napacno. Na teb pa je, a jih bos poslusu al ne. Neki se tuki pizdt, pa pomoje ne bo dosegl nobenga efekta. Kaj mors, nej un govori da ma 1.2 masino pa 100 hp, ce hoce. Mogoce ga to rajca, ti se pa pel z 1.4 k jih ma "samo" 90 pa se mu smej, k ga uzadi pustis.

S takimi komentarji kot je bil tale: "Ja kaj si pa ti zdej užaljen? A sm ti na živc stopu? " bo samo se slabse. Zignoreri take pripombe, ker odgovarjanje ja/ne/ja/ne ni za na javni forum. Ce pa lucky ne zna napisat cesa bl utemeljenga... pol je pa to njegov problem.

Mislm pa da je bols da je ta forum mal manjsi z manj strokovnjaki, je vsaj vzdusje boljse. Pa vecinoma se vedno dobis odgovor na butasto vprasanje (ce si zacetnik) pa te noben (razen parih izjem, k pac obstajajo) ne bo zasmehvou, v stilu nimas pojma, k****n.

Pugi: Hudo tole vlece. Kdo ti je to naredu? Pa a ni to drgac ze mal slabo za masino, k se zavrti do 7k? Kje ma pa/je mel blokado? Jest jo mam pr Golfu IV 1.6 8V nekje na 6300-6400.

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Sr apr 21, 2004 6:56 pm

Res je......pospešek do 100 je full varljiva in je zelo odvisna od kje ti 2 izklopi (omejevalec) če jo spraviš da ti gre nad 100km/h si zmagal...imaš časovno gledano dost boljše pospeške......

ej pugi, kako ti pa gredo zdej kej brzine? mislim kje ti katero izklopi?
Kaj ti pa na nizkih vrtljajih dela? vleče?

Uporabniški avatar
blazz
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a blazz Sr apr 21, 2004 6:59 pm

BTW, dober zvok :twisted:
Ko bo pršu domu bom pa še slikce vidu, k bo taprav kodec!

Škoda lover
Nov uporabnik

Napisal/-a Škoda lover Sr apr 21, 2004 8:15 pm

Lucky ne se razburjat k ti nisem nič slabega hotu, tud nisem reku, da ti kej nakladaš.

Kje se bistveno razlikujeta hidravlika ventilov pri alfi in hyundaiu? :?:

Eno je naredila Alfa eno pa Hyundai :D Nimam pojma! Pa mi to ni težko priznat! (Lahko mi pa ti poveš ker me res zanima.) Ne vem zakaj si vzel kot, da se hočem pamatnega delat? Edina stvar ki jo dobro poznam v avtu je odmična gred, (tam sem lahko upravičeno pameten), o čipanju pa vem le nekaj malega, vendar dovolj, da ločim mit od resnice.

Uporabniški avatar
super98
Uporabnik

Napisal/-a super98 Sr apr 21, 2004 9:11 pm

Škoda lover je napisal/-a:Aja še ena cvetka "ŠPORTNI KABLI ZA SVEČKE" umru sm ko sem to prebral!!!!!

Pri njih gre elektrika hitreje čez! So bolj kvalitetni!

Sej ne morš verjet! Ta je spet ena taka pogrunfauščina da kr glava peče.

Mam novo idejo za vas Optični kabli za svečke! Tam gre pa še hitrejš!

Po bakru gre signal s 1/3 svetlobne hitrosti po optičnem gre pa z 2/3 hitrosti svetlobe!

To je pa 100% hitrejš kar množimo še s "nalepko na tanku" in z koeficientom "Hyundai" in dobljen rezultat je število procentov pridobljene moči!

"nalepka na tanku"

-Okrogla = 0,2
-Kvadratna= 0,3
-Okrogla na kvadratnih vratcih=0,8
-Kvadratna na okroglem pokrovčku=1,1

"Hyundai"

-Hyundai =1,1
-Honda =0,9
-Kia =2,4
.
.
.
.

HUUUUDAAAAA......that's my man!
TJUNING PA TO...

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Sr apr 21, 2004 9:24 pm

Ok, res je da eni nakladajo in se po domač "vn mečejo".

Sam to kar ti v odgovorih napišejo na vprašanje (kar je off topic itak ignoriraš) moraš vzet pa kot nasvet in ne kot božje zapovedi.

Tko da mene taki k nakladajo ne motijo na nobenem forumu, če nisem/nisi prepričan v odgovore potem pa itak dobm/dobiš še 2nd opinion.

Je pa res, da recimo na www.elektro-n.com forumu kjer sem redno prisoten tisti ki se zmotijo v svojih nasvetih prbijejo en :oops: pa tudi zmoto priznajo, kar kaže na neko kulturo, ki jo pa nekateri na tem forumu res žal ne premorejo.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov