Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So sep 18, 2004 10:53 am

JohnyR je napisal/-a:
Blaz1 je napisal/-a:Hallo, motorji so dimenzionirani za določen pritisk na turbini, če ga nažgeš bo sicer šlo dokler bo šlo. :wink:

Za to HDi mašino pravijo da sta 90 in 110 konjska mašina isti do potankosti, razlika je le v glavi motorja ( ena je 8v druga pa 16v )

16v imajo komaj ta novi 1.6HDi 16v ima 110hp in 2.0HDi 16v 136hp
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So sep 18, 2004 10:57 am

RAZLIKA JE V INTERCOOLERJUUUUUU!
Slika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ So sep 18, 2004 11:06 am

Pugi je napisal/-a:RAZLIKA JE V INTERCOOLERJUUUUUU!

Smo razumeli :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So sep 18, 2004 11:07 am

enak motor, 110 KM ima intercooler, 90KM pa hga nima.
OK?

Kar tu vprasal. Mi lahko kdo poslje sliko intercoolerja, da vidim, kako to sploh zgleda?Pugi mas kje motor slikan? doma mamo 90KM.
Je to mozno na vsak avto dat?
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san So sep 18, 2004 11:17 am

Tako je čip tunning pri 2,0 (90 KM) HDi motorju te košta cca. 100k SIT pridobiš pa 20 KM, se pravi 110 KM.

Po tej predelavi lahko montiraš rabljen intercooler iz kakega starega avta, ki ohladi zrak preden gre v cilinder in s tem pridobiš še cca 25 KM. ta poseg ne bi smel koštati več kot 50k SIT.

Intercooler: kaj to je samo pri določenih firmah avtomobilov ali ga lahko montiraš na katerokoli firmo in tip avtomobila?? Zanima me za Fiat Stilo 19.jtd (85kW).Bi bilo možno po Chip tuning-u montirat intercooler na Fiat-ovo mašino. Če sem kej v temo brcnu me ne linčat (sem bolj netehnično podkovan)!Hvala

Yagi-san

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix So sep 18, 2004 11:22 am

verjetno cip tuning po intercoolerju.
tak mi je reko, ko sem se zanimal, da delajo cip tuning, ko so ze ostale modifikacije gor....
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 So sep 18, 2004 11:29 am

Yagi-san je napisal/-a:Intercooler: kaj to je samo pri določenih firmah avtomobilov ali ga lahko montiraš na katerokoli firmo in tip avtomobila?? Zanima me za Fiat Stilo 19.jtd (85kW).Bi bilo možno po Chip tuning-u montirat intercooler na Fiat-ovo mašino. Če sem kej v temo brcnu me ne linčat (sem bolj netehnično podkovan)!Hvala

Yagi!!!!!! Zdele si me pa razočaru... :?
Da ne veš niti kaj maš pod havbo. A si slučajn vidu ko si kupoval avto, kaj piše v prospektu:

Vbrizg uravnava Unijet "Common Rail" z elektronski nadzorom, turbinski, z variabilno geometrijo in hladilnikom polnilnega zraka.

:P

Nimaš, da praskaš... Fiat ma že vse... :wink:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san So sep 18, 2004 12:58 pm

Mi družboslovci :roll: :roll:

Uporabniški avatar
TheCjen
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a TheCjen So sep 18, 2004 1:29 pm

Zdravo!
Mene pa zanima se nekaj v zvezi z cipanjem. V primeru da na dolocenem avtomobilu naredis cip tuning. Kako pa to kej vpliva na menjalnik. Z povečanjem moči se močno (pri nekaterih motorjih za več kot 50Nm) poveča tudi navor, kar pa dvomim da je dobro za menjalnik. Me zanima ce je ze kdo mel tezave s tem.

Lp. TheCjen
The Earth is full - Go home

ZEeMF
Novinec

Napisal/-a ZEeMF Ne sep 19, 2004 12:42 am

žal intercooler ne da toliko, ampak malo pa se pozna 10-15 max

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne sep 19, 2004 1:41 am

AH vi pa vaša elektronika....:P
Kje pa lahk jaz čip dobim za mojga dizla? :P :P :P :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Ne sep 19, 2004 2:23 am

lisko je napisal/-a:AH vi pa vaša elektronika....:P

(BF) ali z polnimi besedami bek ga fukni pa to je joke da mi nebos zameril !! LP :D
If you don't see who is wearing the crown you must bee blind !!

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Ne sep 19, 2004 3:19 am

TheCjen je napisal/-a:Zdravo!
Mene pa zanima se nekaj v zvezi z cipanjem. V primeru da na dolocenem avtomobilu naredis cip tuning. Kako pa to kej vpliva na menjalnik. Z povečanjem moči se močno (pri nekaterih motorjih za več kot 50Nm) poveča tudi navor, kar pa dvomim da je dobro za menjalnik. Me zanima ce je ze kdo mel tezave s tem.

Lp. TheCjen

Vsi sklopi avtomobila imajo praviloam še nekaj rezerve, so predimenzionorano narejeni, tako da presenejo brez težav povečan navor vsaj za kakih 15, 20% recimo.
Zjeban menjalnik, ki mora nato prenašati še dodaten navor, je pa seveda druga zgodba.
Moč (in navor seveda), ki jo pridobiš zgolj s čipanjem, bi moral avto zdržati brez težav. Seveda pa ni modro potem goniti avtomobila na full chargu kot d****. To ni dobro niti za povsem serijski avto.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne sep 19, 2004 4:27 am

gajo_g je napisal/-a:

(BF) ali z polnimi besedami bek ga fukni pa to je joke da mi nebos zameril !! LP :D

No vsaj en forumec z mojim smislom humorja :D
Mah če na bilokeri odpad pridem me zavrnejo.....:P

Sam glede na to da je tema o čipih..... me pa vseen neki zanima okol dizlov (predvem mojga) Kok sem bral u raznih avto knjigah sem zasledil da pritisk nafte ki se vbrizga v valj ni odvisn od pumpe ampak od šob.In jaz mam not 130-barske šobe..... kaj če bi nekje dobil šobe z večjim pritiskom? ista količina vbrizgane nafte.... sam večji pritisk. Bi blo kaj drugač? Pa ne cilam na pridobitev kakega konja..... temveč na manjšo porabo.... večji pritisk... bolše razprševanje.... bolšo zgorevanje.... posledično bi lahk manj nafte ubrizgal u valj.Edin vprašanje če bi pumpa zdržala..
No če se komu da mi naj razlož kak pa kaj :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Ne sep 19, 2004 9:06 am

če nimaš turbo mašine (bencinar) se ti ne splača delat chip tuninga, dnarja boš dal okrog 100k(ne me jemat na besedo), masine ne more zjebat, ker z chip tuningom se samo izboljša vbrizg goriva, če sem se zmotil pa se ne dret na mene, ker to ste me vi pubeci na forumu naučili :P

LP FireSTORM :hi

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne sep 19, 2004 10:24 am

lisko je napisal/-a:
gajo_g je napisal/-a:

Sam glede na to da je tema o čipih..... me pa vseen neki zanima okol dizlov (predvem mojga) Kok sem bral u raznih avto knjigah sem zasledil da pritisk nafte ki se vbrizga v valj ni odvisn od pumpe ampak od šob.In jaz mam not 130-barske šobe..... kaj če bi nekje dobil šobe z večjim pritiskom? ista količina vbrizgane nafte.... sam večji pritisk. Bi blo kaj drugač? Pa ne cilam na pridobitev kakega konja..... temveč na manjšo porabo.... večji pritisk... bolše razprševanje.... bolšo zgorevanje.... posledično bi lahk manj nafte ubrizgal u valj.Edin vprašanje če bi pumpa zdržala..

Lisko, ti rabs BUTAN! :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Ne sep 19, 2004 1:09 pm

Pugi je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
gajo_g je napisal/-a:

Lisko, ti rabs BUTAN! :twisted:

Pugi verjameš al ne..... sem že razmišljal o dodatnem vodnem vbrizgavanju.... ker je avtek v deževnem vremenu dost bolj živahen.Če pa po 100km vožnje po dežju vzameš dol zračni filter pa hiter ugotoviš da je vlažen.
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Ne sep 19, 2004 2:13 pm

Hm; jst sm pa počekirau en čip od firme powerchip in sicer za N/A hyundai coupe 2.7 Tm praujo da je pri temu kupeju elektronika precej konzervativno naštimana in imajo v ponudbi ene 3 verzije čipa, odvistno kero gorivo boš tankal ob zamenjavi. Zgleda pa ful obetavno recimo če uzameš power gold 98 za 98 oktanski benz ti motor nabije iz 127 KW na 139 KW in navor iz 245 na 269 Nm. Dejansko optimizirajo predvžig in premapirajo kompletno zadevo da tut drugače uravnava A/F razmerje. Mal sm se pozanimu kr mi je blo too good to be true; sam sm zasledu da so fantje v USA naredili group buy teh čipov in dsodeč po dynotih so avti res pridobili toliko kot je bilo obljubljeno. Ful zakon vglavnem sploh za navadnega bencinarja. Bom vidu zdej če si bom pred zimo al pa spomladi ubodu facelift verzijo 2.7, pol bom naroču tale čipek. Sicer je jasno da bo poraba šla gor, pa tut verjetno izpuh ne bo tako čist kot je tovarniški sam itak ni treba it na tehničnega 3 leta ko je avto new. Evo še link: http://www.powerchipgroup.com/datasheets/1/Hyu0029.pdf
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne sep 19, 2004 2:49 pm

Norden je napisal/-a:Vsi sklopi avtomobila imajo praviloam še nekaj rezerve, so predimenzionorano narejeni, tako da presenejo brez težav povečan navor vsaj za kakih 15, 20% recimo.

To pa ne bo držalo. Moja hajbica (P 106) ne zdrži niti originalne moči. Mi skoz neki crkuje. Ležaji, roka... Preprosto je vse narejeno tolk švoh! :evil: :evil:

Uporabniški avatar
GIMI - PUG
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a GIMI - PUG Ne sep 19, 2004 3:49 pm

na 1.4 motorju z 75km pridobiš 11km....., za 1.4 16v 90km, pa nebi, najbolje da jim pošlješ mail!!!!

tuki mas link:
http://www.clemens-motorsport.de/206_benzin.htm

LP
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost