Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Cinq
Nov uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a Cinq Če maj 06, 2004 7:05 pm

To kar si opisal zveni dokaj lušno...daj kako slikico gor...Hm..Jaz osebno ne bi dajal bull barja na Berlinga...Ne vem..to si nekako predstavljam na nekih pravih terencih...pa pomisli na kakega pešca če bi se že kdaj kaj zgodilo...
Drgač ša samo tako dalje....
Aja...Greddy...POČASI SE DALEČ PRIDE....Star pregovor....:)
LP
marko

Uporabniški avatar
Basist
Novinec

Napisal/-a Basist Če maj 06, 2004 7:24 pm

Mi mamo na službenem Berlingotu bullbar, pa cevi na boku, litke pa zatemnjen je in zgleda hudoooooooooooooooo
lp,
Gregor

Sometimes I'm good... But when I'm bad I'm even better!!!!!!!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če maj 06, 2004 7:59 pm

greddy je napisal/-a:
Plan: fedre (cakam na placo)
LP

Mislim, da si s tem dosti povedal....Pozabi na turbo.. :o

kaj pa ves kako ma placo...mogoce pa do konc mesca celo na kurberaju zagoni :shock:

:lol: :twisted:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc Če maj 06, 2004 8:03 pm

@dobek: niso vsi taki kot ti, joke, pa pridi kdaj na kaki miting ne, ne pa sam delat,..

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Če maj 06, 2004 8:19 pm

neyc je napisal/-a:... pa pridi kdaj na kaki miting ne, ne pa sam delat,..

treba delat, da bom se lahko kdaj kaj v ta topic napisal ali kako slikico prilepil 8)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Kennman
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Re: Turbača za berlingota ?

Napisal/-a Kennman Če maj 06, 2004 9:39 pm

greddy je napisal/-a:
SEVERcek je napisal/-a:Ve mogoče kdo kolk bi prišla turbina (magar rabljena) za berlingota 1.6i 16V 110KM?
Ker čip ma bol mali efekt na bencinarjih cena je pa kr visoka :?
Pa če bi bil velik poseg v avto? Beri sem odvisen od njega in nemorem dolgo bit brez njega. Pa se vprasanje ki me najbolj zanima: Kolk KM bi pol blo?

10X & LP

Eni si predstavljate upgrade turbo kokr, da bi šel v trgovino po kruh,ampak se prekleto motite.
Misliš, da kupiš samo turbino, ter je zadeva rešena, si že kdaj sploh videl turbino, turbo kolektor itd..??

Pa začnemo pri začetku, najprej moreš vedet kakšno kompresijo imaš na avtu, po mojem mnenju bi mogu najprej znižat kompresijosko razmerje ali z drugimi bati ( a lot of money) al pa kot eno poceni alternativo tesnilo dihutnge na glave dat debelejše..
Potem, kdo ti bo naredil turbo kolektor za tvoj avto?
Potem rabiš tudi večje injektorje, da zagotoviš pravilen dotok goriva, originalni so premajhni.
Kdo ti bo delal piping, vse cevi od turbine skozi intercooler ter do sesalnega kolektorja..Rabis tudi intercooler, oz ni potrebno, ampak dobro pa je..
Rabis tudi kaksen diverter valve, ali blow off ventil..
In nenazdanje, kdo ti bo delal elektroniko za tvoj avto?
Eni si to res predstavljate, tako kot need for speed enostavno stage 1 upgrade turbo, gres v trgovino kupis, zmontiras in vozis..Ampak realnost je dalec od teorije..
Zato se tak poseg ne splača..
Da ne pozabim omenjat, da rabiš potem še močnejšo sklopko, zavore itd..
Plus tega, da ce bi ze sel v tak projekt, je velika verjetnost, da bi ti s casom povilo kaksne ojnice..Ker ta motor se zdalec ni narejen, beri predemenzioniran za taksno povisanje moči..
Ter se nekaj, nekdo je govoril o + 60HP, na kaksni osnovi si nasel to cifro..Vse je odvisno od denarja ki ga vlozis v avto, turbino forged internalsov itd..Za pravo ceno se da spravit iz tega motorja dosti več..Če je to smiselno delat na dostavnem avtu je pa stvar vsakega posameznika..

Vidim da obvladas stvar glede turbin, pa te naj se js vprasam neki.
Za Hyundai Accenta bi mel turbino... ampak se mi zdi, da je najboljs da nardim swap in dam noter od Scoupeja 1.5 T masino, ki baje pase srauf na srauf. A se ti to zdi pametn poseg in kaj vse bi poleg masine se moral menjat. baje bi blo treba menjalnik predelat....
a mogoce ves, kje bi se dobilo kako tako masino?

hvala t vnaprej,
LP
Kennman

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Re: Turbača za berlingota ?

Napisal/-a greddy Če maj 06, 2004 10:42 pm

kennman: čist po pravici ti povem, da glede swapov za hyundije pa res ne vem..
Lahko pa ti predlagam sajt, na katerem bos zvedel čisto vse..
http://www.turbohyundai.tk/ (slovenski sajt, pisejo sicer v an, ampak ni panike, če napišeš v slo)

Drugace pa raje swapni noter motor od SCoupeja ..Motor ima kar dober potencial, namestis mu se intercooler in si zmagal, z malo znanja/denarja prilezeš do 200 HP..

Kako paše notr pa ti nebi znal povedat, menjalnik je sigurno drug, kakor tudi elektronika, zato je najboljše da se obrneš na zgoraj omenjeni forum in tam povprašaš o podrobnostih.. :lol:
AUDI S2, little modified

SEVERcek
Novinec

Kraj: Prelepa Bistrica

Napisal/-a SEVERcek Pe maj 07, 2004 7:41 am

dobek je napisal/-a:
greddy je napisal/-a:
Plan: fedre (cakam na placo)
LP

Mislim, da si s tem dosti povedal....Pozabi na turbo.. :o

kaj pa ves kako ma placo...mogoce pa do konc mesca celo na kurberaju zagoni :shock:

:lol: :twisted:

Lepso ko marskdo tu gor. Ne ne zagonim na kurberaju. Bolsa polovica popapa vecino, pa avto tud nekaj spije ker sn terenski bolj. Mam pa par petrolovih delnic :P Tak da bi ze nekaj skup spravo sam mi jih je malo skoda in jih sparam za krizo obdobje.
Slike v kratkem!

LP
Can`t find your cat?
Look under my wheels!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Pe maj 07, 2004 7:52 am

SEVERcek je napisal/-a:Lepso ko marskdo tu gor. Ne ne zagonim na kurberaju. Bolsa polovica popapa vecino...

torej kurberaj :lol:
SlikaSlika

SEVERcek
Novinec

Kraj: Prelepa Bistrica

Napisal/-a SEVERcek Pe maj 07, 2004 8:16 am

dobek je napisal/-a:
SEVERcek je napisal/-a:Lepso ko marskdo tu gor. Ne ne zagonim na kurberaju. Bolsa polovica popapa vecino...

torej kurberaj :lol:

No ja na nek nacin :P

Ko bi me cula :g:
Can`t find your cat?
Look under my wheels!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Napisal/-a dobek Pe maj 07, 2004 8:52 am

SEVERcek je napisal/-a:No ja na nek nacin :P

Ko bi me cula :g:

v tem primeru pac ona trajba (saj ves kaj) :twisted:

ok...vrnimo se na temo ;)
SlikaSlika

ZEeMF
Novinec

Napisal/-a ZEeMF Pe maj 07, 2004 6:20 pm

dej no tok je blo že prerekanja od tega na tem forumu da glava peče.
lej pa si vbijte v glavo tut če nimaš pojma o tunanju, take reči so drage k zlato !!!!!!!
ker drgač bi povsod po sloveniji pa po svet same turbote vidu.
zato se ne delite morone in mal breberte po forumu. če bi pa že slučajno mel dost dnarja za turbo kit ga pa prvo nebi dal v tak avto z tok švoh mašino (2.0<) ker nima smisla. drugo če maš dnar si pa pač kupš turbota in nimaš problemu z vsem sranjem k vsi tok radi naštevate to un tret devet, k vam en pove pa pol noste okol.

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Pe maj 07, 2004 8:40 pm

ZEeMF je napisal/-a:dej no tok je blo že prerekanja od tega na tem forumu da glava peče.
lej pa si vbijte v glavo tut če nimaš pojma o tunanju, take reči so drage k zlato !!!!!!!
ker drgač bi povsod po sloveniji pa po svet same turbote vidu.
zato se ne delite morone in mal breberte po forumu. če bi pa že slučajno mel dost dnarja za turbo kit ga pa prvo nebi dal v tak avto z tok švoh mašino (2.0<) ker nima smisla. drugo če maš dnar si pa pač kupš turbota in nimaš problemu z vsem sranjem k vsi tok radi naštevate to un tret devet, k vam en pove pa pol noste okol.

Veš kaj ti povem počasi mi greš ze na ku*ac če to leti na mene...
Sam govorim iz lastnih izkušenj ker trenutno delam na takem projektu, me prav zanima iz kod pobiras ti svoje pametne komentarje..

ZEeMF
Novinec

Napisal/-a ZEeMF Pe maj 07, 2004 11:55 pm

em leti na vse ki ponavljate, kaj tebe mot mene ne iterisera jaz sam povem da je blo velik glede tega rečeno in se nedeli da si neki čist na frišn napisu, ker ubistvu ponavljaš kar si že bral. tut če delaš projekte, to me ne zanima.

drugače si pa mal mim ustrelu, ker sem lih zdej gledu za en avto glede turbo in non turbo kaj so razlike. ki pa so sledeče: drugi ventili (močnejše vzmeti), drugačna kompresija, bati isti, močnejša gred, drugačna sklopka, injektorji lih nevem če so večji k je fora da razprši bencin ne da teče not. je pa močnej pumpa. + kar vse spada pod turbino.

pa glede dajanje na mašino turbino: prvo če ti kupiš kit dobiš zravn vse kar rabš za upgrade zato tudi košta 1000k+. drugače se pa na navadne obične mašine ne splača devat turbo kitov, če se da dubit mašino ki paše not al pa isto turbo mašino, ker je mašina s vsem sranjem dosti ceneje kot kit.[/b]

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy So maj 08, 2004 1:09 pm

Mislim, da ti sekas malo mimo, da se ti ne bo kdo smejal..Bati ostanejo isti..Bate je treba pomenjat z kovanimi, ker zdrzijo dosti večje obremenitve, primer ti je turbo civic iz MB, ki je imel original bate noter in vidis kaj se je nardil z njimi....
Injektorji v kitih pridejo večji, da folgajo sibat vec bencina..Zakj potemtakem pridejo zraven turbo kita 310 cc injektorji namesto originalnih 240cc?Govorim za Hondo in greddyev turbo kit..
Da se eksperementirati tudi z FPR (fuel pressure regulator), se ga menja z močnejšim, kateri pod večjim pritiskom šiba bencin v motor..Ne govorit nekaj o čemer nisi prepričan..Jest samo povem kako je..če pa tebe kaj moti, pa repliciraj, ker se samo osmešuješ s svojimi replayi..

Uporabniški avatar
SomebodyX
Nov uporabnik

Napisal/-a SomebodyX So maj 08, 2004 6:26 pm

uuuuuuuuu mater sam to pa ste strokovnjaki!! :bow :bow :bow
a lahk vpr. kako izobrazbo mate, vi ko se tolk spoznate, a ste vsi avtomehaniki?
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost