Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če maj 13, 2004 6:50 pm

SomebodyX je napisal/-a:
WRC555 je napisal/-a:Pa prosim ne primerjat Apex in Eibach, ker sta iz cisto drugih cenovnih rangov. Kot bi primerjal poni prasca pa Ducatija.

in kakšne so konkretne cene teh fedr? :?:

Apex 30k
Eibach 60k
Nekje tak je (cena za 4ri vijacne vzmeti) :D

stilk0
Novinec

Napisal/-a stilk0 Če maj 13, 2004 7:03 pm

sam kwa je pol sploh point teh amortizerjev da je avto bl trši da se ne poseda what ? kako veš gdaj jih morš tršat al pa menat to mislm k spuščaš avto :?:
s_t_i_l_ko

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če maj 13, 2004 8:22 pm

stilk0 je napisal/-a:sam kwa je pol sploh point teh amortizerjev da je avto bl trši da se ne poseda what ? kako veš gdaj jih morš tršat al pa menat to mislm k spuščaš avto :?:

HEhe, amortizerj cim trsi za boljsi uprijem, in da se manj nagiba zadeva...
Kak ves kdaj je hin?
Najboljse je tako da se uzame dol fedra z amorizerja, amortizer raztegnes pol pa gledas kak pocas leze dol tista stanga (teleskop)...
Uglavnem ce je keremu bolj ratalo zjebat amortizerj ko men pol pa tut.
Prej ko v sekundi je skupaj pal. :lol:
Ce je amortizer se kr ok nesme cez noc ves skup past kot za polovico recim.
Sicr pa pri homologaciji sportnih feder rabis potrdilo o strokovni montazi, tak da, oni tam ko menja zadevo ti pove da so hin.
Sicr pa lahko tudi tak probas da blatnik fajn stisnes dol.
Ce se bo avto fejst nagno oz posedo, te ves da so v riti.
LP

Uporabniški avatar
none
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a none Ne avg 01, 2004 10:14 am

A ve kdo mogoče kje v MB prodajajo IN vgrajujejo Eibach-e? Rad bi namreč spustil avto in hočem, da mi nekdo to kvalitetno naredi in doda vse potrebne papirje.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne avg 01, 2004 7:35 pm

V MB oz po celi SLO maš možnost te vzmeti kupit na renault servisu, saj jih ponujajo kot športne nadomestne dele za renault, verjetno pa se jih da dobiti tudi za druge znamke vozil. Samo cena verjetno ni razumna.

Lp Tristan01

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Po avg 02, 2004 8:46 am

FK vzmeti + Kayaba Ultra SR amortizerji = druzinski gokart.

:shock:

/jan

tenko
Novinec

Napisal/-a tenko Po avg 02, 2004 12:42 pm

in kolk je cena za take vzmeti?

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T Po avg 02, 2004 2:22 pm

kr_en je napisal/-a:in kolk je cena za take vzmeti?

Za Octavijo so bili okrog 43 jurjev (vzmeti spredaj+zadaj)

Zelo zadovoljen. 40 mm je sedaj avto nizji in ko je karavan *polno* nalozen s potapljasko opremo (kar teska zadeva) sploh ni kaksne velike vizualne razlike med praznim in polnim avtomobilom :)

Prej sem bil polno nalozen ko gliser na cesti :oops:

Ti pa priporocam, da zamenjas tudi amortizerje. Po dooolgih studijah in prebiranju po netu ter pregledovanju karakteristik sem se odlocil za Kayaba ultra SR amortizerje.

Ce je pa dobavljiv komplet amortizerji + vzmeti od FK, potem si pa definitivno zmagal. Za moj avto na zalost to ni bilo mogoce. Poklici Mareta v Pro-car za tvoj avto, pa ti bo povedal, kako in kaj. Kit komplet ti je tudi cenovno najugodnejsi, teoreticno bi za mojega prislo okoli 100 jurjev - amortizerji + fedri.

/jan

tenko
Novinec

Napisal/-a tenko Po avg 02, 2004 10:01 pm

ja sej sm narobe napisau....zanimalo me je za komplet :wink:

Uporabniški avatar
none
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a none Po avg 02, 2004 10:13 pm

Jaz imam namen menjati samo vzmeti...Ker je moj avto nov mi je kolega rekel, da amortizerjev ni potrebno menjati saj bi naj ti novejši amortizerji kar nekaj prenesli...To drži ali bi vseeno zamenjal komplet? Thanks za info ;)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To avg 03, 2004 5:30 am

1.8T je napisal/-a:FK vzmeti + Kayaba Ultra SR amortizerji = druzinski gokart.

:shock:

/jan

Ti druzinski gokart :mrgreen:, kdaj bova midva spet nardila en meeting Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte To avg 03, 2004 5:51 am

monster_d je napisal/-a:HEhe, amortizerj cim trsi za boljsi uprijem, in da se manj nagiba zadeva...

Tole pa sploh ni res. Čim trši? Ja potem pa kar zamenjaj amortizerje z navadno jekleno štango - je še najbol trda. :oops: Kaj kmalu imaš lahko pretrde amortizerje in skačeš po cesti kot pingpong žogca. Ali pa ti celo v ovinkih dvigne zadnje notranje kolo. Oprijem je tako še slabši. Je pa res, da se ti zdi, da se hitro pelješ, ker te vse ruka. Za zmanjšanje nagiba vzameš močnejša prečna stabilizatorja, ali pa na jajčke, ki zadnjega sploh nimajo, montiraš zadaj stabilizator. :twisted:

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm To avg 03, 2004 8:21 am

bi se tudi strinjal v eni meri.Vse je odvisno tudi po kaki cesti voziš.Od vrste amortizerjev in ne samo trdote,...

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T To avg 03, 2004 8:22 am

X-Hair je napisal/-a:Ti druzinski gokart :mrgreen:, kdaj bova midva spet nardila en meeting Slika

Hojla, ja bova, a ne :wink:

Ti samo povej kdaj... naslednji teden grem do Jemca, da mi naredi komplet izpusni sistem iz rostfraj 70mm cevi od turbine naprej do konca, potem pa zelo hitro na menjavo injektorjev ter na dyno-day k RSR-u.

Potem bo zadeva zrihtana, tako kot se zagre. Lahko pa tudi prej prides, no problem... Sedaj si ti na vrsti za rundo na Krizni gori :twisted:

A si vidu slikco, kako sedaj zgleda gajbica? Nekje v debati o Skoda klubu je... :P

/jan
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost