sopjcunk je napisal/-a:1. Začetnik sem samo na tem forumu.
2. Vem kako deluje turbina oz. turbinski motor v primerjavi z atmosferskim
3. Da je treba elektroniko nastavit da poveča dotok goriva mi je jasno.
4. Podvozje, zavore in gume - ne skrbi je vse zamenjano. Keramične zavore,
utrjeno podvozje.
6. Če bi dobil dodatnih 40KM bi potem imel 140KM! (clio 1.6 16v jih ima 10KmM več od 1.4 16v)
7. Veliko stvari bi se naredilo v lastni režiji, tako da bi za tvoj 1.500.000 dobil veliko, veliko konjev (npr. R5 turbo 350KM predelava K-tec)
8. Vem pa da ni poceni, a to ni bilo bistvo mojega vprašanja.
Hvala vseeno za odgovor!
krentip je napisal/-a:Jaz sem pa slišal, da se je dajal na cliote kompresorje pa si dobil iz 1.4 16v (98 konjev) ven 140 konjev, če si pa na RS dal kompresor si dubu pa cca 210 konjev.
A to kdo ve kaj o tem, al so tud sam govorice
eXtreme je napisal/-a:seveda se da instalirat turbina. in tudi pretirano denarja ne rabis. edini omembe vredni strosek se skriva v kompresiji. mogoce ima pa ze v originalu okrog 9.5:1, ne poznam motorja. rabljena turbina 40k SIT, intercooler 15k SIT, cevi 2k SIT, kolektor 2k SIT (seveda moras imeti svasaparat), in se ostala drobnarija. ce uporabljas lastne roke, znanje in orodje, za pridobitev 30PS ni znanosti. kdo pa je rekel da moras kupovat nevem kaksne turbo kite za 3000$, in da mora avto delat nadaljnih 200k kilometrov, in pa, da mora biti avto nov in ze v originalu imer nevem koliko 100 PS? kot da noben nezna nic sam naredit? no, vrjetno res ne. ni vse v tem da v trgovini kupis, nekateri imajo veselje v lastnem ustvarjanju. da ti pa masina ribne imas pa ravno skode za ene nove ojnice, ki bi jih usi kupovali ker bi pac monitrali turbino.
res pa je da se stvar ne splaca, oziroma je odvisna od posameznika.
silver je napisal/-a:[Turbina je rotacijski kompresor kjer izpušni plini na eni strani poganjajo lopatice turbine na drugi strani pa lopatice turbine prisilno potiskajo zrak v mašino. Pri serijskih turbo motorjih je nadtlak polnjena zakonsko omejen na maksimalno 0.9 bar.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov