Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Kraj: Breg pri Žirovnici (okolica Bleda)

Napisal/-a bOnZy Po jun 21, 2004 12:23 pm

nm, ksmo kupl auto, so rekl, da nej samo pazmo, da bomo ogrel mašino, pol ga pa lahko gonmo in smo tut tko nardil in auto tut laufa iz dneva v dan bolje ;)
pUt tHe pEdAl oN tHe mEtAl iN sEkAj oViNkE!! :>

Slika

Uporabniški avatar
JELO
Novinec

Kraj: MENGEŠ

Napisal/-a JELO Po jun 21, 2004 12:27 pm

A tišat,kaj pa omejitve? 50 čez naselje pa tko naprej... :lol:
VOLVO FOR LIFE!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če maj 18, 2006 8:02 pm

Meni je prodajalc (poznanstva) rekel ko sem kupil Astro, da do 5.000 km naj ne bi avtomobila "pritisnu" čez 5000rpm. Pa čim več menjat prestave in spreminjat hitrost. Menjat pa ni porebno nič pred rednim servisom. Oziroma do takrat ko ti računalnik to javi. Zdaj imam 20.000 km in avto dela brez kakršnegakoli problema. Olja prav tako ne pije. Je pa seveda potrebno pred prvim servisom redno pregledovat nivo olja. Tako, da je to edina skrb do servisa.

Uporabniški avatar
kopron
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a kopron Pe maj 19, 2006 9:00 am

Zdej je pa že čas , da daš TURBINO gor, da ne boš zaspal za volanom od dolgočasja !!! Po podatkih pa sta še Rolls Royce in Lamborghini Ulaufavala nove motorje, in sicer brez glav na probnih mizah, na elektromotor. Potem pa glave gor, in GASAAA ! Dons pa TURBINE gor in isto gasaaa ... ( 1. ovinek naravnost ) :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe maj 19, 2006 9:14 am

Fantje jst sm v petek kupil nov avto, do ponedeljka je imel že tok kilometrov da je imel prvi servis za narest, pol pa samo gasa.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Pe maj 19, 2006 10:34 am

lenivec je napisal/-a:jeba je ko kupiš novega bmw-ja, po besedah "strokovnjakov" se mašine ulavfajo šele pri 200-250k km

:D

:EE :EE :EE :EE :EE :EE :EE :EE
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe maj 19, 2006 10:43 am

Kak BMW, Subaru- pri 300k km nulti servis!

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Pe maj 19, 2006 11:13 am

ma honda lahko do 500k km brez olja laufa :) ...
EJ6

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Pe maj 19, 2006 3:24 pm

Edino za Porscheje pa mislim da grejo prej na testno voznjo preden ga dobi kupec.
Sem gledal eno reportazo :roll: :roll:
Zadnjič spremenil leoCar, dne Pe maj 19, 2006 3:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
BMW E46

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Pe maj 19, 2006 3:24 pm

Pri novih avtih, se more utect motor, menjalnik,prenosi, kolesni lezaji, zavore....
Skratka dosti je vitalnih delov na vozilu, ne samo motor, tako da se splaca potrpet
kaksnih 5000km, odvisno kako dolgo hocete avto met in se brez skrbi vozit. :)
BMW E46

Uporabniški avatar
peroa
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a peroa Pe maj 19, 2006 3:37 pm

torstorm je napisal/-a:ne nimajo take hale.Majo pa tekoči trak in motorji že po njem gredo prižgani pri polnih obratih, notri pa je posebno olje za ulaufanje z posebnimi čistilnimi dodatki,...No pri teh večjih firmah je tako ,za male pa ne vem.Vendar to ulaufanje ni 3000km(ur), ampak bolj na kratko, zato še je potli priporočljivo še dodatnih par tisoč km voziti ne do blokade.

Ah, seveda, ta je pa res mal bosa.
Sn že gledal ene par dokumentarcev na nemški televiziji o sestavljanju avtov v elikih tovarnah (VW, BMW,...) in nikjer tega ne delajo.

:roll: :lol:

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Pe maj 19, 2006 5:30 pm

pr motorjih je pa tk: 1. srvis na 1000 mk do prvega servisa pa ni priporočljivo tiščati ga če 5000 sajto vpliva na življ. dobo motorja ker je v njem neko posebno olje
Slika :ewil:

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Pe maj 19, 2006 5:50 pm

pri maseratiju vsak sestavljen avto dobi v roke testni voznik in potem ga cca. 200 km vozi okoli. mislite da ga takrat špara?

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe maj 19, 2006 8:01 pm

Jst sem mel do sedaj 3 nove avtomobile in vse sem ulavfal po sledečem receptu.Prvih 1000km sem se vozu skor kot po jajcih nato sem do 2000-3000km pač postopoma dvigoval obrate in hitrost po pretečenih 3000km pa se začel avto "tiščat" in morm res potrkat do zdaj so mi vsi avtomobili delali BP edin kar sem delal so bli redni servisi in toj to.Res pa je da noben avto razen prvega ki je mel 130k km ni prešel 50k km :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe maj 19, 2006 8:15 pm

dare01 je napisal/-a:pri maseratiju vsak sestavljen avto dobi v roke testni voznik in potem ga cca. 200 km vozi okoli. mislite da ga takrat špara?

zakaj si pa potem svojega šparal? :P čestitam, da si zdržal

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Pe maj 19, 2006 8:39 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:
dare01 je napisal/-a:pri maseratiju vsak sestavljen avto dobi v roke testni voznik in potem ga cca. 200 km vozi okoli. mislite da ga takrat špara?

mah..sem še stara šola :D . je pa bolj pomembno to, da se z avtom razumeš skoz ne pa samo prvih par tisočkm. ko je mrzel vozi, da se ogreje na delovno temperaturo(ponavadi imajo avti zdaj samo števce za temperaturo vode in ne olja-(olje rabi v povprečju 8-10 min. več da se segreje na delovno) in ne vožnje od vrat do vrat(še posebej ne dizli pozimi (na šiht, ki je daleč stran 3-5 km smrt za dizle). pa ko sem par km pred domom zelo nežno vožnjo s čim manj turbine(tako z meganom RS kot z laguno dizel), pa potem ko že avto doma parkiram še nekaj časa počakam v leru zaziher da se turbina ustavi, pa bencinarja ne segrevat na mestu pozimi, pa za dizla je dobr če malo na mestu v leru laufa zjutraj pozimi,....mah imam teh starih navad za popizdit. vem, da je šla tehnologija naprej in vse to ampak jez vem kaj se vse v mašini dogaja-pri toliko in toliko obatih, pa pospeški,ki jih mora vsak bat preživeti na minuto iz ene do druge skrajne lege.......

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Pe maj 19, 2006 9:04 pm

dare01 je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:

mah..sem še stara šola :D . je pa bolj pomembno to, da se z avtom razumeš skoz ne pa samo prvih par tisočkm. ko je mrzel vozi, da se ogreje na delovno temperaturo(ponavadi imajo avti zdaj samo števce za temperaturo vode in ne olja-(olje rabi v povprečju 8-10 min. več da se segreje na delovno) in ne vožnje od vrat do vrat(še posebej ne dizli pozimi (na šiht, ki je daleč stran 3-5 km smrt za dizle). pa ko sem par km pred domom zelo nežno vožnjo s čim manj turbine(tako z meganom RS kot z laguno dizel), pa potem ko že avto doma parkiram še nekaj časa počakam v leru zaziher da se turbina ustavi, pa bencinarja ne segrevat na mestu pozimi, pa za dizla je dobr če malo na mestu v leru laufa zjutraj pozimi,....mah imam teh starih navad za popizdit. vem, da je šla tehnologija naprej in vse to ampak jez vem kaj se vse v mašini dogaja-pri toliko in toliko obatih, pa pospeški,ki jih mora vsak bat preživeti na minuto iz ene do druge skrajne lege.......

vidim da bom megana kupu od tebe :P

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor Pe maj 19, 2006 9:05 pm

kje pa...takoj ko ga vžgejo prvo kot prvo pol ure neprekinjeno driftajo z njim, pol pa se eno urco neprekinjeno u limitator nabijajo. Nato pa direkt u salon na primopredajo kupcu...

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 Pe maj 19, 2006 9:35 pm

Thor je napisal/-a:

kje pa...takoj ko ga vžgejo prvo kot prvo pol ure neprekinjeno driftajo z njim, pol pa se eno urco neprekinjeno u limitator nabijajo. Nato pa direkt u salon na primopredajo kupcu...

bemti so eni takoj cinični. v članku AM je pisalo, da vsakega maseartija najprej zapelje testni voznik(to delovno mesto so opisali kot sanjsko službo). in ta voznik v teh cca. 200 km sproba avto v vseh režimih vožnje- torej ga tud pritisne do konca, ne. če me boš pa sprovociral bom pa našel članek in ga skeniral potem pa njim pamet soli.
Zadnjič spremenil dare01, dne Pe maj 19, 2006 9:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov