Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To avg 25, 2009 1:49 pm

Kaj pa zvok? Bo tak ružlo da bojo policaji gnjavli?

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To avg 25, 2009 6:40 pm

V bistvu je bil kriv srednji lonec.

Dr.Izpuh ga mi je na mojo željo odrezal in dal cev (počasi bom mel celi avspuh tak če bo šlo tak naprej :lol: ) Nima veze, mladi smo še pa se je treba znoret, on pa res naredi tako je treba-priporočam :twisted:

Uporabniški avatar
rokc
Nov uporabnik

Napisal/-a rokc To avg 25, 2009 7:05 pm

In kakšen zvok je brez srednjega, K jest sm odstranu pr svojem kat. pa sm mislu da bo kei bolši zvok pa je bil glih tak kot da bi po plehu scal... :D

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To avg 25, 2009 7:32 pm

V prostem teku je isti zvok približno malo bolj mehak pa glasen, potem ko pospešujem čujem itak samo filter in od 3500 obratov naprej začne po plehi scat.

Pomoje mi "po plehi ščije" zaradi nastavka vzadaj ker malo ovira odprtino izpušne cevi, samo ga danes nism mogo dol spravit morem jutri.

Ničkaj posebnega, samo da mi rožlja ne več.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To avg 25, 2009 10:17 pm

Cena? KEr namreč sam imam namen odstranit katalizator in ga namestit s cevjo.....ampak narjeno pa mora bit tako da ga lahko pred tehničnim spet nataknem. V bistvu bo pa tko prerjavel v roku enga leta :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To avg 25, 2009 10:26 pm

Cena je res minimalna(maš PM), jaz bom kr pred tehničnim šel dr.izpuhu pa da mi da gor potem pa spet dol pa je(sredni lonec), katalizator pa isto ko bo crkno.

janzekmarko
Nov uporabnik

Kraj: Rogaska Slatina

Napisal/-a janzekmarko To avg 25, 2009 10:40 pm

zdaj me pa res zanima to...ce drugi dajo katalizator dol pa vse, pa direkt cev...zakaj eni potem govorijo, ne delaj tega, da v masino nazaj vdarja ? v cem je fora, ne razumem, po mojem se masina lazje puhne ven ali pac ?
Tuning is not a crime !

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To avg 25, 2009 10:43 pm

Fora je v modrih angelih in tehničnem.

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Če avg 27, 2009 10:13 am

Iz zgornjih postov nisem kaj dosti razbral kaj bi bila prednost ce se odstrani srednji lonec. Samo zvok ali se tudi minimalno na moci pozna? Od nekoga ki ima 2.9 masino sem slisal da mu po odstranitvi srednjega lonca z kombinacijo sportnega zadnjega lonca prav lepo nazaj seka, kar mu prej prej ni ko je bil srednji lonec se na avtu.

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 27, 2009 10:22 am

Neznam povedat kaj je prednost vsaj v mojem primeru ne. Če se ti gre zaradi zvoka potem ne delaj tega ker je taki kovinski zvok (ko da bi "po plehi scal"), na moči se ne pozna nič oz. mogoče malo ker je bilo prej vse zaštofano in mi je morilo avto.

pr 3500 obratih se začne ko prtisneš dret tak rezko, drugače neznam opisat, lahko naredim posnetek ko bo avto spet vozen;)

Uporabniški avatar
Caby
Novinec

Napisal/-a Caby Če avg 27, 2009 11:43 am

daj posnami, ker tudi mene zanima tolele. Imam pa počasi prisluhe da tudi meni nekaj ruži ko pritisnem malo gasa, kdo ve kaj bi to bilo približno? Ali katalizator ali srednji lonec?

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Če avg 27, 2009 12:09 pm

kakšen efekt je to na dizlu če odstraniš katalizator? :D
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 27, 2009 12:31 pm

http://www.youtube.com/watch?v=u8-BWIqZM84

Tak je brez srednega lonca. Mogo bi drugače snemat ko se pelješ po ulici pa ko pr 3500 prbije tisto, ker tak je preblizu in slaba kvaliteta. Drugič ;)

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Pe avg 28, 2009 8:36 am

Technologic je napisal/-a:Zaj sem lih klical enga ko vari izpuhe pa je reko da sonda nebo zaznala da je avto že ogret pa bo cukal bla bla in je reko da mi tega nebi rad delal, al pa naj prpeljem v četrtek ker je gužva.

Pozna kdo kakega iz štajerske?

sonda nič ne zaznava kako je avto ogret ali ne hehehe, meri vsebnost kisika v izpušnih plinih.Ko je hladna ta mdo 300 stopinj C je odzivnost zelo slaba zato ne meri nič ,optimalno delovanje doseže okrog 600 stopinj C odzivni čas pa je okrog 50 ms, nad 900 stopinj C pa odpove.Zat oje večina teh sond ogrevanih ,imajo dodatni dve žički da se v par sekundah ogreje na delovno temperaturo in tudi med delovanjem se poskuša doseči vedno enaka temperatura sonde.
Mogoče je mehanik tvoj mislil da če odstraniš katalizator se sonda ne bo tako hitro segrela , če nimaš ogrevane, samo to so tako majhne razlike da ti avto ne bo nič cukal ali pa kaj drugače deloval.Ti tega ne boš opazil ,edino če greš izmerit.

Problem pri odstranitvi katalizatorja je samo tedaj če imaš dve lambda sondi eno pred in eno za katalizatorjem, kjer se meri razlika.Tedaj po odstranitvi katalizatorja ne bo nobene razlike merjenja in ti bo vrglo v rezervni program.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost