Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe jun 18, 2004 5:41 pm

Dej ne drkej! :P
Slika

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Pe jun 18, 2004 6:52 pm

moj point je to, da če hočeš kej resno predelovat, imej ob sebi stručkota z mnogo kilometri prakse in potrpljenja...kje ga boš našel je tvoj problem, lahko pa ti prišepnem, da ljudje za dober denar naredijo marsikaj...če pa si ta stručko sam, lahko delaš po navodilih in napotkih , ki jih stegneš z interneta, ampak potem bi najbrž že pedenal mašino, ne pa spraševal po forumu kaj loh nardiš da bo avto bl letu...sej veš kaj mislm :wink: ...

Rippy
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Rippy Pe jun 18, 2004 7:09 pm

Ok bom ti na hitr opisu tist kaj mam najraj, Nitro ali NOS. Gre za sistem k vbrizga pod pritiskom zrak in gorivo v pravi mešanici. Za to rabiš jeklenko nitrota v kuferji. Zadeva lahko doda od 0-800Km odvisno kaj kupiš kaj hočeš in kolk ti auto zdrži brez hudih predelau neboš dobiu več kot 200Km. Zadevo aktiviraš z gumpkom in držiš ponavadi max 20s, aktiviraš pa le lahko v višji prestavi to ponavadi ko maš gas do daske, ena jeklenka ti traja priblišno za 4 minute, refill je pa kr poceni. Slaba stran je da je izjemno nevarna zadeva za avto in tebe. Evo tko na hitr..pomoje sm tudi kaj napacno povedu, Poglej si te strani:

www.nosnitrous.com/
www.nitrousexpress.com/

Tuki maš še neki turbo sistemou:

www.turboneticsinc.com/

Glej vglavnem če te kaj zanima poišči sam bo najhitrej, glede tvoje radovednosti pa lahk sklepam da si še daleč od vozniške.
They Sey In Heven Bass Comes First, Cool Heven Is A Bass On Earth. Magnat & PhaseLinear All the way.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Pe jun 18, 2004 7:10 pm

Pugi: Ampak sm se pa nasmeju :D :lol:

Zdej pa predelave. Sicer nism sam se nc naredu, povedu ti bom pa to, kar sem prebral na tem forumu in bi tud ti lahko prebral. Vse pise, samo brat je treba, veliko brat. Poglej po forumu mal.

Obicajen "tuning" avtomobila za mal dnarja se zacne s sportnim filtrom, k ti da vecinoma samo zvok (tega je blo tuki napisanga tok, da lahko najmanj 3 ure skp beres) (cca 10-40k). Naslednja stvar za izboljsat performanse je cip tuning, ce mas avto s turbino. Ce je brez, se s cipom brez vecje obrabe motorja pomoje tezko kej dost vn dobi. (cca 50-200k) Potem je pa naprej sportn izpuh, kolektor in zamenjave delov motorja. Ce se spravis ornk delat, naredis najprej vse kar mislis in sele nato zoptimiziras elektroniko.
Ob tem pa ne smes pozabt na druge stvari, kot so nizanje avtomobila (vzmeti, amortizerji), boljse zavore in se razni dodatki za boljso lego na cesti. Pol pride pa se styling.

Tko, kategorije mas, zdej pa najprej preber kar je ZE blo napisanga, ker je tega zelo veliko, potem pa sprasuj konkretna vprasanja, ne pa tkole cist na splosno, ker ti ne misli noben romanov pisat.

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Pe jun 18, 2004 9:38 pm

Se eden je usel iz irca, ki rad vidi, da se nekdo pac ukvarja z njim. V glavnem ful se mu dobro zdi, da vidi lepo v okencku svoje pisanje in temo kateri je dal on sam ime! :)
Vzami se en teden, kot sem si jaz in preberi vse teme. Ce hitro beres bos morda fertik v enem tednu. Toliko bos vedel, da bos lahko pisal doktorat iz te teme!
Lp!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe So jun 19, 2004 12:29 am

Model posteki dj konkretn primer. Ce hocs it hitrej lahk tut jes pasulj pa prd notr v filtr ti bo pomagal full. Ne bit dosadan k ti bojo/bomo pomagal z veselem sam najd konkretn primer k to ni enak pr vseh masinah dost podobn enak pa ne :)

lp PiLLLe

ZEeMF
Novinec

Napisal/-a ZEeMF So jun 19, 2004 12:34 am

MC_RainG je napisal/-a:ja js hocm met predelan avto!

jaz hočem met pa wc iz zlata. in ubistvu je to zlo nemogoče ali mogoče a brezvezno! zakaj bi tunu avto kup močnej avto pa dej nalepke gor 16v pa 1.4 pa bojo vsi gledal k bo šlo 200km/h. pa rečeš da maš ga v nulo stunanga al kar kol bi že vi R-ji rekli temu.
efekt isti pa še cenejš skoz prideš.

ZEeMF
Novinec

Napisal/-a ZEeMF So jun 19, 2004 12:49 am

Rippy je napisal/-a:Ok bom ti na hitr opisu tist kaj mam najraj, Nitro ali NOS. Gre za sistem k vbrizga pod pritiskom zrak in gorivo v pravi mešanici. Za to rabiš jeklenko nitrota v kuferji. Zadeva lahko doda od 0-800Km odvisno kaj kupiš kaj hočeš in kolk ti auto zdrži brez hudih predelau neboš dobiu več kot 200Km. Zadevo aktiviraš z gumpkom in držiš ponavadi max 20s, aktiviraš pa le lahko v višji prestavi to ponavadi ko maš gas do daske, ena jeklenka ti traja priblišno za 4 minute, refill je pa kr poceni. Slaba stran je da je izjemno nevarna zadeva za avto in tebe. Evo tko na hitr..pomoje sm tudi kaj napacno povedu, Poglej si te strani:

www.nosnitrous.com/
www.nitrousexpress.com/

www.turboneticsinc.com/

Glej vglavnem če te kaj zanima poišči sam bo najhitrej, glede tvoje radovednosti pa lahk sklepam da si še daleč od vozniške.

aaaaaaahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahaha a-a aahahahahaahahahahahahahahaha!
ej model hvala tolk se pa že dolgo nisem nasmeju. ubistvu čist popolnoma vse je čist nesmisel. to ni nitro al pa nos ampak N2O. to ne vbrizga zrak in gorivo v pravi mešanici ampak zarad tega plina mašina dobi več kisika, kar pa NEKATERI vem da je pogoj za gorenje. povečava moči se NE meri v konjih ampak v procentih, ker drugače bi se vsak bizgec hvalu da ma 1.2 mašino z N2O pa ma 200km. pa da se to montira je treba dosti malih-velikih prerihtov. zadevo aktiviramo za relativno malo časa ne 20 SEKUND! po tem času bi bil že brez svečk, bati bi bili tekoči itd. v v jeklenki je za približno malo "šotov" razen če uzad peleš prkolco N2O-ja. refil ni poceni in ni izvedljiv v slo razen v extremnih primerih al pa če zobozdravnika poznaš.
in če je to tebi natančno sem jaz papež.
sej možno da sem se tut jaz kaj minimalnega zmotu ampak v bistvu drži 100% bolj kot izjava rippy-ja.

kot tretje tunanje avta se ne splača ker skrajšaš življ. dobo vozila, drastično povečaš porabo in povečave so relatvino male.
zato če mate dinar za tunanje raje prodajte avto in si kupite močnejšega. razen če si lastite turbota[se razume bencinarja ker od traktorjev je en k]tiso je pa druga stvar.

Uporabniški avatar
kr3mn1
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a kr3mn1 So jun 19, 2004 7:13 am

ZEeMF je napisal/-a:
Rippy je napisal/-a:Ok bom ti na hitr opisu tist kaj mam najraj, Nitro ali NOS. Gre za sistem k vbrizga pod pritiskom zrak in gorivo v pravi mešanici. Za to rabiš jeklenko nitrota v kuferji. Zadeva lahko doda od 0-800Km odvisno kaj kupiš kaj hočeš in kolk ti auto zdrži brez hudih predelau neboš dobiu več kot 200Km. Zadevo aktiviraš z gumpkom in držiš ponavadi max 20s, aktiviraš pa le lahko v višji prestavi to ponavadi ko maš gas do daske, ena jeklenka ti traja priblišno za 4 minute, refill je pa kr poceni. Slaba stran je da je izjemno nevarna zadeva za avto in tebe. Evo tko na hitr..pomoje sm tudi kaj napacno povedu, Poglej si te strani:

www.nosnitrous.com/
www.nitrousexpress.com/

www.turboneticsinc.com/

aaaaaaahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahaha a-a aahahahahaahahahahahahahahaha!
ej model hvala tolk se pa že dolgo nisem nasmeju. ubistvu čist popolnoma vse je čist nesmisel. to ni nitro al pa nos ampak N2O. to ne vbrizga zrak in gorivo v pravi mešanici ampak zarad tega plina mašina dobi več kisika, kar pa NEKATERI vem da je pogoj za gorenje. povečava moči se NE meri v konjih ampak v procentih, ker drugače bi se vsak bizgec hvalu da ma 1.2 mašino z N2O pa ma 200km. pa da se to montira je treba dosti malih-velikih prerihtov. zadevo aktiviramo za relativno malo časa ne 20 SEKUND! po tem času bi bil že brez svečk, bati bi bili tekoči itd. v v jeklenki je za približno malo "šotov" razen če uzad peleš prkolco N2O-ja. refil ni poceni in ni izvedljiv v slo razen v extremnih primerih al pa če zobozdravnika poznaš.
sej možno da sem se tut jaz kaj minimalnega zmotu ampak v bistvu drži 100% bolj kot izjava rippy-ja.

kot tretje tunanje avta se ne splača ker skrajšaš življ. dobo vozila, drastično povečaš porabo in povečave so relatvino male.
zato če mate dinar za tunanje raje prodajte avto in si kupite močnejšega. razen če si lastite turbota[se razume bencinarja ker od traktorjev je en k]tiso je pa druga stvar.

ne se jebat, clo en clovek k ve kako prblizn tak sistem dela. dobis za pir na BZju v kranju, http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 26&start=0, preber to, sam pazi da ti celjust stran ne pade.

lp, kr3mn1
...narodni heroj...

Rippy
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Rippy So jun 19, 2004 10:25 am

ZEeMF je napisal/-a:

www.nosnitrous.com/
www.nitrousexpress.com/

www.turboneticsinc.com/

Jao ok sm na sleplu pisu...lepo da si se tok nasmejau da te je celjust po jajcih usekala, nism doktorat s tega naredu, pač ni se mi zdelo da rabim use prej preverit kaj napišem ker za tega modela ko se pa s triciklom okol vozi pa res ne rabi biut use točno. Aja pa nism mislu nitro kot nitroglicerin, in s tem "nitro ali NOS" nism mislu povedat nobenega plina le izraz kak temu rečejo in nism to napisu da ta jeklenka to vbrizga (pravo mešanico bencina in N2O) ampak to da pogoj za več moči je ta da celoten sistem vbrizga dodatno gorivo + dodanti kisik. "drugače bi se vsak bizgec hvalu da ma 1.2 mašino z N2O pa ma 200km" <---lahko ma, lahk hvali , sam bo mu mašino rasteplo ko ko spusti tako mešanco not.

Glede da je drag kot žafran nevem če je res al na www.nitrousexpress.com zavajajo, jst sm pač prebrau naslednje:

Q. How long will a bottle of nitrous last?
A. That depends on the level of power being produced. The formula for calculating your nitrous usage is: .8 lbs N2O X 10 seconds = 100 horsepower. I.E. If your system is jetted for 100 horsepower it will use .8 lbs of nitrous for every 10 seconds of usage.

A. The cost of nitrous oxide varies with the region of the country, however a general estimate would be between $3.50-5.00 per pound.

Se opravičujem, dost sm narobe napisu, se zgodi.
They Sey In Heven Bass Comes First, Cool Heven Is A Bass On Earth. Magnat & PhaseLinear All the way.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi So jun 19, 2004 10:34 am

Pa to ni res :sadd

:con
Slika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov