Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To jun 22, 2004 12:57 pm

Surfer_D je napisal/-a:
PRODRIVE je napisal/-a:SURFER PREBER SI TOLE, SEM MAL SPRAŠEVAL PELJHANA KOLK BI SE DALO IZTISNT IZ TURBINE MOJGA A3 1.8T SERIJSKO 180KM, PA JE POVEDAL SLEDEČE: IZ TE TURBINE JE MOGOČE OB HUDI PREDELAVI IZTISNITI CELIH 400KM!!!, AMPAK MI ZA TO PREDELAVO NE DAJE GARANCIJE ZA MOTOR, DA NE BO RIBNU. CENA SE PA GIBLJE TAM OKOLI 1 ++MIO.SIT

To ne drži čisto :) - stisne ti lahko maximalno 350 konjev in to ob predpostavki da se menja turbina - zraven pa vse kar spada (kolektor, injektorji, svečke, forge ventil, n75 ventil, tlačni regulator, pumpa za bencin, intercooler, zračni filter, cevi za vodo in olje, razni potrošni material in konec koncev bremze in podvozje.

Cena 1.5mio sit po vezah.

Bravo!!! :wink: ...da dobiš tok konjev se menja turbina, res je kaj ste pa mislli...pa še marskej druzga je treba rihtat...
Pred leti je ABT za 1.8 T ponujal predelavo do 286KM, pa je bla tud turbina večja notr...drgač pa www.oettinger.de, al pa www.abt-sportsline.de...vam bo takoj bolj jasno... :wink:

LP

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jun 22, 2004 3:58 pm

Vcasih je bilo na spletni strani od MPI predelava in cenik zraven. 400KM so delali samo na A4 z 4 kolesnim pogonom in predelava je stala takratnih 80.000 DEM.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Sr jun 23, 2004 6:45 am

vse je samo v ceni. če se ne motim je mela hona v formuli 1.5l masino turbo, k je dala ven 900KM. Tko da vse je samo v ceni. Navzdor ni omejitve.
NO GO!

Uporabniški avatar
Surfer_D
Nov uporabnik

Napisal/-a Surfer_D Sr jun 23, 2004 7:42 am

X-Hair je napisal/-a:Vcasih je bilo na spletni strani od MPI predelava in cenik zraven. 400KM so delali samo na A4 z 4 kolesnim pogonom in predelava je stala takratnih 80.000 DEM.

eno je predpostavka drugo pa meritev - na 400 konjev zelo teško prideš. Jaz vem za samo 1 avto ki se suče malo pod 400 konjev ampak je vanj vloženih 4 mio (zamenjano praktično vse tudi bati in ojnice kar ni praksa pri 1.8T) in je tudi povrtan na 1.9 prostornine. Vseekakor se pa do lepih konjev da prit brez večjih težav razen $$$. Pri 1.8T je 380 konjev meja ko še blok izdrži in še to marsikomu samo 10k km.

Kar se predelave Cicivov 1.6 VTI tiče pa v US prodajajo in uporabljajo turbo kite, ki odprejo tudi 300 konjev. Pri nas je na žalost drugače ker v US greš po turbo kit kot po kruh u štacuno. Prio nas pa iščeš nekoga za auspuh, drugega za montažo, tretjega za elektroniko s tem da moraš sam točno vedeti kaj delaš in zbrati dele iz celega sveta. Na našo srečo pa vsi ti ljudje obstajajo samo vedet moraš kje jih najti in na žalost niso vsi na enem mestu kot v US.

Nobeden pa ne bo tlačil K03 turbino od Audija gor ker je potem brez veze sploh se it tak projekt.

BMW RALLY
Novinec

Napisal/-a BMW RALLY Sr jun 23, 2004 8:04 am

Če mislte rdečga CIVICA 1.8 VTi bi krblo možn to... :P :twisted: :twisted:

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Sr jun 23, 2004 9:25 am

jest vem za hondo CRX od Urosa

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jun 23, 2004 9:30 am

X-Hair je napisal/-a:Vcasih je bilo na spletni strani od MPI predelava in cenik zraven. 400KM so delali samo na A4 z 4 kolesnim pogonom in predelava je stala takratnih 80.000 DEM.

X-hair, to ni bla 1.8T mašina ampak 2.7 Biturbo, torej Audi S4... :wink:

Pa tud dvomim, da bi Peljhan bolj navil 1.8T (tko da bi pelu pol ncajt seveda) kot pa ABT, ki ma pa že ohoho izkušenj...pa ne me nadret zej k sm to reku :wink:
Pa tud tist o 4 miljonih in 400 konjih...pomoje bi koštal še kej več...Abtova predelava prejšnje štirke, je koštala 28000 DM, kar bi blo pač v donšnjih cajtih okol 2,8 miljona...a ne? Ampak tle je bla res samo predelava motorja (286KM) kje je pol še podvozje, zavore...
LP
Zadnjič spremenil Slide, dne Sr jun 23, 2004 9:32 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr jun 23, 2004 9:31 am

Surfer_D je napisal/-a:Nobeden pa ne bo tlačil K03 turbino od Audija gor ker je potem brez veze sploh se it tak projekt.

Mogoče je pa Garret T3 gor od 2,5TDI. Pomoje dost bolj logična izbira kot KKK za hondo, za 300 konjev je pa tudi sposobna dovajat zraka.

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Sr jun 23, 2004 9:52 am

Slide je napisal/-a:

Pa tud dvomim, da bi Peljhan bolj navil 1.8T (tko da bi pelu pol ncajt seveda) kot pa ABT, ki ma pa že ohoho izkušenj...pa ne me nadret zej k sm to reku :wink:
Pa tud tist o 4 miljonih in 400 konjih...pomoje bi koštal še kej več...Abtova predelava prejšnje štirke, je koštala 28000 DM, kar bi blo pač v donšnjih cajtih okol 2,8 miljona...a ne? Ampak tle je bla res samo predelava motorja (286KM) kje je pol še podvozje, zavore...
LP

Ni res to..je bil lepo kr a4 1.8T quattro...in je pisalo zraven da se ga da navit do 400KM a brez nobene garancije!!!
Pa dam roko v ogenj za to ;)

Se tudi jaz to spomnem, v tem cajtu je blo to na netu, ko je bil en clanek v eni avtoreviji o predelavah motorja s Peljhanom.
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jun 23, 2004 10:10 am

mazda-mx3 je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

LP

Ni res to..je bil lepo kr a4 1.8T quattro...in je pisalo zraven da se ga da navit do 400KM a brez nobene garancije!!!
Pa dam roko v ogenj za to ;)

Se tudi jaz to spomnem, v tem cajtu je blo to na netu, ko je bil en clanek v eni avtoreviji o predelavah motorja s Peljhanom.

Tud jz se spomnem tega članka, a je bil modr Audi...mislm da je bla revija...huh kaj je že bil...bolj o avtošportu...In tisto je bil S4...k je pisal da pospešuje od 100-200 skor tko hit k od 0-100....Lahko pa poiščem cajtng...Slikan j blo pa če se ne motm na snegu... tko mal na počez...a mam prov???

Tko da sm 100% da mam jz (tud) prov...lahko je pa kej tud šraufu po 1.8T do 400KM, ampak jz vem samo za S4... :wink:

LP

Uporabniški avatar
Chen Lee
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a Chen Lee Sr jun 23, 2004 10:29 am

Itak de je mogoče dobit 300KM in ceč. Poglejte rally avte. 2.0 pa majo vsi 300KM in še več bi se dalo notr spravt.
:idea:
Stop dresing me as a mailman and make me dance for you while you smoking crack and have sex with some guy i don't know on my dads bed.

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Sr jun 23, 2004 10:32 am

Chen Lee je napisal/-a:Itak de je mogoče dobit 300KM in ceč. Poglejte rally avte. 2.0 pa majo vsi 300KM in še več bi se dalo notr spravt.

hehe e tist je pa druga tehnologija kolega!

čist drugo od tega!

moje mnenje glede honde ! mislim da turbina še nč nenardi sevede so še dodatne stavari sam treba mal globji v žep roko porint!

Lp venom

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jun 23, 2004 10:40 am

Chen Lee je napisal/-a:Itak de je mogoče dobit 300KM in ceč. Poglejte rally avte. 2.0 pa majo vsi 300KM in še več bi se dalo notr spravt.

Točno! Pa generalna na 1000km a ne? Rally primerjat z cestnimi avti ne gre...Sam za info..Impreza WRC ma 300KM---restriktor pač...navora ma pa 590Nm pa raj kej več, cestna ma pa recimo UK model 300KM navora pa okrog 380 Nm.....tko da bolj težko primerjaš to...to je čist neki druzga...

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr jun 23, 2004 10:44 am

vse se da naredit,kolk konjev hočeš,ni treba biti tako dvomljiv sam $$$ rabiš pa to velik, zgleda da ma ta tip denar, da je dal avto stunat,tak hudo,če maš dnar smo lahk vidl da se lahk privat v orbito spustičč :wink:
CARPE IMPREZAM

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Sr jun 23, 2004 10:48 am

se strinjam reli specialke al pa tunane cestne specialke, to sta si pa čist različna pojma.Pri cestnih ponucaš par mio. SIT, pr reli variantah pa par 100 mio. SIT,ČE JH IMAŠ?
CARPE IMPREZAM

Type-RCivic
Novinec

Kraj: Prebold

Napisal/-a Type-RCivic Sr jun 23, 2004 11:00 am

PRODRIVE je napisal/-a:vse se da naredit,kolk konjev hočeš,ni treba biti tako dvomljiv sam $$$ rabiš pa to velik, zgleda da ma ta tip denar, da je dal avto stunat,tak hudo,če maš dnar smo lahk vidl da se lahk privat v orbito spustičč :wink:

Turbina ni od A3, je mal bol konkretna
avto se ni v italiji, upajmo da bo koncan do sg
na motorju je zamenjano prakticno vse
o HP bomo govorili ko narejeno in izmerjeno
1 milj nikakor ni dosti za konktretno to predelavo

bo lastnik kaj vec napisal ko bo cas za to

iKst
Uporabnik

Napisal/-a iKst Sr jun 23, 2004 11:06 am

PRODRIVE je napisal/-a:vse se da naredit,kolk konjev hočeš,ni treba biti tako dvomljiv sam $$$ rabiš pa to velik, zgleda da ma ta tip denar, da je dal avto stunat,tak hudo,če maš dnar smo lahk vidl da se lahk privat v orbito spustičč :wink:

Tolk grozn bogat tut ni treba bit. 2 miljona za avto pa še 2 za predelavo pa maš raketo za 4 miljone. Za tak denar dobiš en povprečen nov avto, kakršnih je na cestah ogromno.

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Sr jun 23, 2004 11:38 am

iKst je napisal/-a:

Tolk grozn bogat tut ni treba bit. 2 miljona za avto pa še 2 za predelavo pa maš raketo za 4 miljone. Za tak denar dobiš en povprečen nov avto, kakršnih je na cestah ogromno.

sam vsen je unikat unikat! hehe pa tvoj je še pol!
to je moje mnenje!

Lp venom

Uporabniški avatar
Cicero
Novinec

Napisal/-a Cicero Sr jun 23, 2004 3:25 pm

PRODRIVE je napisal/-a:SURFER PREBER SI TOLE, SEM MAL SPRAŠEVAL PELJHANA KOLK BI SE DALO IZTISNT IZ TURBINE MOJGA A3 1.8T SERIJSKO 180KM, PA JE POVEDAL SLEDEČE: IZ TE TURBINE JE MOGOČE OB HUDI PREDELAVI IZTISNITI CELIH 400KM!!!, AMPAK MI ZA TO PREDELAVO NE DAJE GARANCIJE ZA MOTOR, DA NE BO RIBNU. CENA SE PA GIBLJE TAM OKOLI 1 ++MIO.SIT

Ne sanjaj. Prvo pokliči Darkota naj še ti enkrat razloži, medtem si zapiši in pol lepo počasi beri, da boš razumel..

K03 turbina ni zmožna sama dat od sebe več kot 200 KM. Z izpuhom in malenkostmi 220 KM...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jun 23, 2004 3:30 pm

Jaz ne govorim o clanku, ampak je bilo na njegovi spletni strani. Slide a spletno stran si videl ? Se je pa enkrta tukaj okol podil en plavi Audi. Se mogoce je pa to to, ampak bilo je pa nenormalno. :D
SlikaSlika
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost