Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

CM
Novinec

Napisal/-a CM Ne jul 18, 2004 10:23 am

kaWsk je napisal/-a:kje v ljubljani bi mi lahko kak mojster porezal fedre

hm jst ti ne priporočam tega..kokr jst vem ma usk navoj svojo funkcijo in če režeš spremeniš poj lastnosti fedra
nejbolš da mal dnarja našparaš pa kupš ene kakovostne krajše fedre..poudark na kakovostne da se ne ti navjo posedal pa spremenil težišča :D ..še zmeri je pa to sam moj predolg ko boš pa ti naredu se morš pa sam odločt :wink:

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Ne jul 18, 2004 11:12 am

Moj predlog...
Ce mas kaki cenejsi avto so APEX vzeti poceni. Recmo neki vec ko 20.000.
Ti isces majstra, da ti poreže. KOlko mislis, da bo ceneje???
Npr. Turensek ti nebo naredil pod tem denarjem.
Torej 1+1 ???????????
Ce mas pa avto, katerega vzemi so 50k+ pa itak bog pomagaj, ce bos rezal.
Pa še ponavadi se ne da rezat na vseh!! Npr. za mojega karavana so skor 60k, pa sem turnska vprasal, ce bi rezal je rekel NOV vej Hoze! Vse skupi ma tri navoje, pa se te v ebe strani v konus

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Ne jul 18, 2004 11:15 am

NoSpeedNoFun je napisal/-a:Moj predlog...
Ce mas kaki cenejsi avto so APEX vzeti poceni. Recmo neki vec ko 20.000.
Ti isces majstra, da ti poreže. KOlko mislis, da bo ceneje???
Npr. Turensek ti nebo naredil pod tem denarjem.
Torej 1+1 ???????????
Ce mas pa avto, katerega vzmeti so 50k+ pa itak bog pomagaj, ce bos rezal.
Pa še ponavadi se ne da rezat na vseh!! Npr. za mojega karavana so skor 60k, pa sem turnska vprasal, ce bi rezal je rekel NOV vej Hoze! Vse skupi ma tri navoje, pa se te v ebe strani v konus

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi Ne jul 18, 2004 11:20 am

soso je napisal/-a:Ej ma se ne razburjam. Sam dobro ves da se tu gor najde dost takih ko so slisal od kolega ko je njegov kolega vido od kolega.....itd. In sam to me razp. Najboljse da pove tak ki je mel to narejeno par postov visje je mel en na yugotu pa tud nobenih problemov tak da ne vem no. Mogoce sem mel res sam sreco. Kr kolk vem so to prej vsacih dosti rezali( tudi ta ko jih je men porezal moje niso ble prve) pa ni nic omenih o kakrsnih koli tezavah. LP

Res je!!!
če niste mel sami tega bodte rajš tiho!!! Mi ki smo sprobali vemo kak je!!! :!:
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jul 18, 2004 11:45 am

Pa kaj se buniš :roll: ....vprašu je za mnenje in je dobil različna, nekatera med njimi zlo utemeljena se mi zdi...Nihče ni reku da se bo to 100% zgodil, je pa večja verjetnost da se ti vse skup u maline zapelje zarad žaganja kot pa je z dobrimi beri: nežaganimi fedri...
Ko boš sprobal kak je trda stena kje, pa napiši...bomo veseli da deliš svoje bogate izkušnje z nami...ko boš probal ne... :roll:

LP
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
NoSpeedNoFun
Novinec

Napisal/-a NoSpeedNoFun Ne jul 18, 2004 12:01 pm

crazi je napisal/-a:
soso je napisal/-a:Ej ma se ne razburjam. Sam dobro ves da se tu gor najde dost takih ko so slisal od kolega ko je njegov kolega vido od kolega.....itd. In sam to me razp. Najboljse da pove tak ki je mel to narejeno par postov visje je mel en na yugotu pa tud nobenih problemov tak da ne vem no. Mogoce sem mel res sam sreco. Kr kolk vem so to prej vsacih dosti rezali( tudi ta ko jih je men porezal moje niso ble prve) pa ni nic omenih o kakrsnih koli tezavah. LP

Res je!!!
če niste mel sami tega bodte rajš tiho!!! Mi ki smo sprobali vemo kak je!!! :!:

Jop, res je... Jaz sem probal, samo bo enako mnenje, kot večine
Opel vectra 2.0 l.94 5 vrat, višnja metalik. Zgoraj pli ležaju je bil luft in je pokalo in zabijali prav v havbo. Ko smo dvignili na dvigalu, da pogledamo kaj je narobe je pa vse skupaj padlo ven. Ca 4 ure jebanja, da je avto stal na kolesih. Jaz sem ze kupil tak avto in ga na sreco ravno takega prodal. Zanič je bilo vse! amortizerji (pretolčeni), vzmeti, šalčke, ležaji, une gumice... VSE!!! pa se havba za klepat in strihat! Zarad ene neumnosti ca 200.000 škode!!! Brezveze! ZA ta denar dobiš cel kit, pa še ostane menda malo!!!
LP!

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Ne jul 18, 2004 12:07 pm

hvala za odgovore :wink: mislm, da bo kr treba razkirat telih 40k+montaža :cry: :)
Zadnjič spremenil kaWsk, dne Ne jul 18, 2004 12:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
EJ6

modriDIRKAC
Novinec

Kraj: Kranj

Re: kdo bi mi porezal fedre...

Napisal/-a modriDIRKAC Ne jul 18, 2004 12:12 pm

to ti lahko naredijo v todivo d.o.o. v šenčurju pri kranju...potem ko ti jih odrežejo ti jih tud pogrejejo in zakrivijo tako da spet lepo sedejo na amortizer...jaz sem bil s takimi fedri izjemno zadovoljen saj je bil avto res trd tako kot je treba...zdaj imam apekse pa je avto mehak kot original sam nižji je...samo pazit moras da ne naredis prekratkih ker ti potem padejo ven iz ležisč ko avto dvigneš...zoprna reč...pa se homologacije ne narediš...edino le če daš še k turnšku skrajšat amortizerje pa ti potem on zrihta papirje...samo to pa potem že hitro preseže stroške nakupa športnih fedrov pa se velik več jebanja maš...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne jul 18, 2004 12:44 pm

Ce si v financnih tezavah oz trenutno ni najbolj kesa pa bi rad mel znizal avto jih pac porezi, sam vedi da je to le zacasna resitev!
Dok so se amortizerji kolko tolko ok se gre skoz, ko pa bojo zaceli spuscat olje pa bo jeba :wink:

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Ne jul 18, 2004 8:01 pm

Res je!!!
če niste mel sami tega bodte rajš tiho!!! Mi ki smo sprobali vemo kak je!!!

Hja, tega pa NOČEM sprobat na svojem avtu, ker to NI VREDU!!! :ne

S tem ko fedro odrežeš in segreješ ter zapigaš, ji krepko spremeniš lastnosti, postane trša, vendar manj žilava, to pa vemo kam vodi!!

Imam pa izkušnje z rezanjem vzmeti z drugega področja in sicer na plugu za sneg imamo fedre (ker se plug obrne naprej, če kam zadaneš) in ti povem da taka vzmet (krajšana in na novo "zapigana") rada odleti!!

Tako da, rezanje vzmeti na avtu, ne hvala!!

Uporabniški avatar
ajey
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a ajey Po jul 19, 2004 11:21 am

kaWsk je napisal/-a:hvala za odgovore :wink: mislm, da bo kr treba razkirat telih 40k+montaža :cry: :)

Se mi zdi da si tvoj autuček kr zasluž dobre fedre in se ti splača reskirat dnar bl kt pa da porežeš pa ti gre lahk vse u falus!! bot pamtn pa kup fedre pa nafili blažilnike pa bo špica.

p.s. sm te u petk vidu mal bo treba še mašinko uštimat da bo km letel!!! :twisted:
Slika
Speed limits are a disease, and your BMW is the cure.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po jul 19, 2004 11:23 am

Se opravičujem, nism bral cele teme, če je že mogoče ta odgovor.

Js mislem, da je najbolje če se zapeleš do Vuge v NGorico in stisneš fedre, ter otrdiš amortizerje. Zraven lahka gor na fedre daš še gumjasto cev (tako kot za rože zalivat), da ti ne bo slkučajno navoji tolkli med sabo...

Samo predlog... LP :wink:
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jul 19, 2004 11:26 am

pa 1,5 navoja tut ni ekstrem!
Slika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Po jul 19, 2004 12:36 pm

zupi13 je napisal/-a:pa 1,5 navoja tut ni ekstrem!

Če ima fedra samo 3 navoje pol je :P , drugače pa je prejšnji lastnik mojega avta dal predelat (rezat) fedre k g. v LJ in rezultat je porazen. Tako da tudi z moje strani odsvetujem rezanje feder.
Slika

sleby
Nov uporabnik

Napisal/-a sleby Sr jul 21, 2004 9:53 am

jap, najboljs je da ga zapeles do vuge v gorico! ce zelis ti jih odreze za 2k/kos, lahko pa ti tut zrihta vse zivo nove sportne vzmeti!
Slika

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Sr jul 21, 2004 9:58 am

Zavedaj se, da s tem ne ogrozas samo sebe. Ne bi se ti rad po regionalki pripeljal nasproti, ko ti bo pri 140 na udarni luknji prednji levi fedr odletu, pa boš čez levo smerno vozišče zapeljal s ceste...

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr jul 21, 2004 1:01 pm

sleby je napisal/-a:jap, najboljs je da ga zapeles do vuge v gorico! ce zelis ti jih odreze za 2k/kos, lahko pa ti tut zrihta vse zivo nove sportne vzmeti!

Haha o fack...
kaj se ti norca delas :shock: Za stiri fedre 8k :EE
FAck dragi so :-P

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Sr jul 21, 2004 1:15 pm

eeeeeeee fant! ni dobr tega delat. to je eden najpomembnejših delov avtomobila, to ti daje lego na cesti. da neboš končal z kotalečim se avtom :-P
Slika

sleby
Nov uporabnik

Napisal/-a sleby Sr jul 21, 2004 8:23 pm

monster_d je napisal/-a:
sleby je napisal/-a:jap, najboljs je da ga zapeles do vuge v gorico! ce zelis ti jih odreze za 2k/kos, lahko pa ti tut zrihta vse zivo nove sportne vzmeti!

Haha o fack...

nop, tko je men reku da je taka cena:)
res nevem ce se glih najbolj splaca?:)
Slika

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Sr jul 21, 2004 8:53 pm

sleby je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:

Haha o fack...

nop, tko je men reku da je taka cena:)
res nevem ce se glih najbolj splaca?:)

nevem, prvo je kolega dal na yugotu porezat fedre za 2.5 navoja mislim da je dal 2jurja, za to da mu je porezo in zmontiral...
Pol je meni blo mal visoko to na kolegovem jugotu sem da 2.75navoja strcnit mi je sam fedri vrezal zmontiral sam, na koncu pa je ze bil extrem ko sem rezal fedre - 4navoje :lol:

No ja sirc pa ce gledamo 2k je za amortizer, se pravi rezanje in premontaza, pol niti drago.
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost