Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če avg 26, 2004 9:46 am

predraga?

corsa je za debel miljon cenejša od hgt-ja...

še ena opcija je pugi 206 S16, ki je za dobrega pol miljona lažji od punta...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Chen Lee
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a Chen Lee Če avg 26, 2004 9:48 am

Sam pugije majo pa že skor vsi (tuning mislim). No sej je tut puntotu dost, sam punto mi je pač bolj všeč.
Stop dresing me as a mailman and make me dance for you while you smoking crack and have sex with some guy i don't know on my dads bed.

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če avg 26, 2004 10:01 am

no ja...stvar okusa...ampak js bi za ta dnar (4 mio) rajš poiskal GT-ja in ga po potrebi zrihtal tako kot se zagre...pa še ostal bi ti za kšn konkreten tuning...pa dobiš precej več avta...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Chen Lee
Novinec

Napisal/-a Chen Lee Če avg 26, 2004 10:12 am

Loopz je napisal/-a:no ja...stvar okusa...ampak js bi za ta dnar (4 mio) rajš poiskal GT-ja in ga po potrebi zrihtal tako kot se zagre...pa še ostal bi ti za kšn konkreten tuning...pa dobiš precej več avta...

No ja, tolk dnara pa spet nimam. Mam 500k na rezervi + cca. 2milj k bom probu za avto iztrgat.Tko de tle ni dost dnara v igri. Kupu bi si avto za cca. 1,5 milj k osatlo (ne vse) pa bi porabu za tunat itd.
Stop dresing me as a mailman and make me dance for you while you smoking crack and have sex with some guy i don't know on my dads bed.

Uporabniški avatar
Flok1234
Nov uporabnik

Napisal/-a Flok1234 Če avg 26, 2004 10:13 am

Loopz je napisal/-a:
Punto_GT je napisal/-a:
Loopz je napisal/-a:...1.8 16V s 130 konji je star kot zemlja, pije kar precej, performansi niso niti približno na nivoju...s svojim 1.6 16V cliotom sm ga kr fino stresu

Phahaha ta pa je dobra, za se zjokat kaj eni govorijo tuki gori, kaj so ble lepe sanje? :lol: :lol:

Od kje tebi da je mašina 1.8 16v 130 konjska stara kot zemlje mislim da 8 let star motor ni taka reč, tudi tvoj je motor je star že 6 let.

eh...v tovarniških podatkih sicer navaja pospešek HGT-ja okrog 8.5, ampak se lažejo za debelo sekundo...preverjeno...dec je slabo štartal, rezultat pa je bil, da sm ga povozil za celo dolžino avta...proti GT-ju pa nisem mel za burek...med njima je precej več razlike kot tistih 6 konjev na papirju...

...glede motorja...lepo te prosim, prastare 19ke in clioti so mel bolje izkoriščeno 1.8 16V mašino...če je to zate nek konstruktorski dosežek, potem res ne vem...

...sploh pa ne vem, kaj skačeš...če ti voziš puntota, ne pomeni da so vsi puntoti zadetek v polno...ta se meni pač ne zdi avto, vreden svojega denarja...Turbo in GT sta bila legendi...HGT je bleda kopija...

Pa tud če puntotu prbiješ na tovarniške podatke 1 sekundo (9,5) tvoj clio nima kej praskat! Sej clio 1.6 16V gre dobr, ampak tok pa spet ne, da bi kar dol poču avto s skoraj isto težo ampak 23 konji več! (clia ima brat, zato vem)

Se pa novi HGT skrije proti staremu GT (že zaradi turbine), ampak je kljub vsemu čisto v redu mala športna stvarca!

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če avg 26, 2004 10:25 am

hm...v AFM je bil hgt na testu izmerjen 9.7 sek...kar je 1.2 s slabše od tovarniških podatkov...prejšnji model clia 1.6 16V je bil na best motoringu izmerjen na isti čas...punto je bil obut v 17 colke z 205 gumami, clio v 16ke z isto dimenzijo...clio tehta po prometni 995 kg, za hgt-ja ne vem...

...ne mislim se zdej tuki kregat kdo bi koga...če bi dragala 5x, bi me morda punto ostale 4 vožnje premagal...a v tistem momentu sm ga krepko nascal, 20 konjev gor, dol...pač...
GTI
ITR
E30

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Če avg 26, 2004 4:41 pm

Loopz je napisal/-a:hm...v AFM je bil hgt na testu izmerjen 9.7 sek...kar je 1.2 s slabše od tovarniških podatkov...prejšnji model clia 1.6 16V je bil na best motoringu izmerjen na isti čas...punto je bil obut v 17 colke z 205 gumami, clio v 16ke z isto dimenzijo...clio tehta po prometni 995 kg, za hgt-ja ne vem...

...ne mislim se zdej tuki kregat kdo bi koga...če bi dragala 5x, bi me morda punto ostale 4 vožnje premagal...a v tistem momentu sm ga krepko nascal, 20 konjev gor, dol...pač...

Zdej še zmeri nevem al si to sanju al je res? :lol:

Ma ti si ga poču dol ker uni je menju že na 5000 obratih, al pa se mu je kaj zatknilo.

in tisti testi v AFM so pa kr neki.

Zdej boš reku da clio 1.8 16v ima dobr motor? k ga pustim jst na 200m že za razdaljo treh avtov odzadi (tko kot corso GSI).

Uporabniški avatar
gregy
Nov uporabnik

Kraj: okolica ljubljane

Napisal/-a gregy Če avg 26, 2004 4:51 pm

punto hgt res nima dobrih pospeskov (preverjeno) delam na fiat servisu pa smo mel testnga
sicer pa drug let jeseni pride nov punto k bo mel 1.6 16V turbo masino 180 KM
Mitsubishi Colt 1.3 Turbo

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če avg 26, 2004 4:53 pm

In tvoj avto je najboljši, ker ga maš ti in Clio so j***a, ker ga je Loopz (po tvoje v sanjah) enkrat nascal...Kaj ko bi že malo odrasli :roll:
Povsod so grajali ta motor v Puntu HGT in dejali da dela sramoto Abarth znački na zadku...toliko o motorju, pa če so testi kr neki al pa ne, tam vozijo lepo z merilnim kolesom ob boku, ki je zihr bolj točno od tvojih subjektivnih občutkov...
Sicer pa komu za zdravljenje večvrednostnega kompleksa s Puntom HGT priporčam kako izzivanje Clia williams, al pa dost že normalnega 1.8 16V...s "prastaro" mašino dvomim da se boste še tako hvalili...Ni pa namen hvalospev Cliu ampak bolj posmeh izjavam kot je tale...hehehe s Cliotam puntota HGT...a v sanjah al kaj :roll:
Pa še to, Clio 1.8 16V ma do 100 8 sekund, williams 7,7, tvoj punto pa 7,9...huh...močno ga zlomiš...

P.S Peljal sem se s Punom GT in nimam pripomb, avto lima, super potegne ampak tud GT raketa vseen ni no :roll: Ne vem no a je to najmočnej avto s katerm ste se nekteri peljali al ste res tako zaljubljeni v tisto kar mate :?:

LP
Zadnjič spremenil Slide, dne Če avg 26, 2004 5:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Če avg 26, 2004 4:56 pm

gregy je napisal/-a:punto hgt res nima dobrih pospeskov (preverjeno) delam na fiat servisu pa smo mel testnga
sicer pa drug let jeseni pride nov punto k bo mel 1.6 16V turbo masino 180 KM

To že vem da nima nevem kako dobrih pospeškov, ma še zmeri ima bulše od cliota 1.6 16v z 109 konji.

Tistega 1.6 16v turbo čakam tudi jst, pero ga obljublja že nevem kolko časa, baje da bo mel 165 konjev isti motor kot corsa opc. Upam da bo kaj s to stvarjo.

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če avg 26, 2004 4:59 pm

hehe...ti se pa ne daš, kaj? :D

ja, seveda bom rekel, da ima clio 1.8 16V dober motor...vsaj za tiste čase ga je imel :roll: ...za kolko si ga nascal, če si ga, pa je tvoja stvar in me v bistvu ne zanima preveč :) ...

da "najin drag" mal postavim v perspektivo...na tem dragu so sodelovali še polo GTI, punto GT, swift GTi in A3 1.8...vrstni red pa je bil...

1. Punto GT
2. Swift
3. Polo
4. Clio
5. Punto HGT
6. A3

aja glede AFM testov...itak je vsak podatek, ki ti ni povšeči, krneki ane?

glede HGT-ja pa nočem povedat, da je slab avto, ampak da lahko za take pare dobiš kej bojšega, oz podobne zmogljivosti precej ceneje...pač ni zadetek v polno :wink: ...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če avg 26, 2004 5:11 pm

sicer pa...dejte dojet, da za performanse ni važno zgolj kolk ma nek avto konjev pod havbo...važno je tut kakšni so ti konji, se pravi kako prožen oz. odziven je motor, seveda potem svoje naredi tudi menjalnik itd...

...in dejstvo ostaja, da je HGT-jevih 130 konjev prekleto lenih...
GTI
ITR
E30

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Če avg 26, 2004 5:14 pm

Slide je napisal/-a::
Pa še to, Clio 1.8 16V ma do 100 8 sekund, williams 7,7, tvoj punto pa 7,9...huh...močno ga zlomiš...

P.S Peljal sem se s Punom GT in nimam pripomb, avto lima, super potegne ampak tud GT raketa vseen ni no :roll: Ne vem no a je to najmočnej avto s katerm ste se nekteri peljali al ste res tako zaljubljeni v tisto kar mate :?:

LP

če ima clio 1.8 16v 8 sekund do 100, pole nevem kolko ima moj, če ga je moj punto spiču z original turbino (katera je bla tko slaba da 1 mesec pozneje je bla menjana ker je bla cela popokana in je mela polomljeno vetrnico) za dobra dva avta, zdej k ima novo turbino večjo (garrett T25) in večji pritisk iz 0,8 bara na 1,2 pa niti ne bomo govorili.

Z legayijem turbo (200 konjev, tudi nova turbina) smo pa tm tm, kateri ima 7 sekun do 100. Če ne vrjameš lahko kontatiraš prjatla z nickom B4 Turbo in ti bo on povedu.

Da nism vozu bol močen avto, kaj pa ti petko 48 konjev, je max? :lol:

Ej Loopz, no dobro lahko da je blo tko, ma še zmeri je bil pilot v hgt-ju nespo :wink:

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če avg 26, 2004 5:29 pm

no res da se je fantu mal ponesreču štart, ampak daleč od tega da bi bil nesposoben, razlika je bla pa nakoncu za cel avto, s tem da jst nism ravn perla pri šaltanju :) ...

sicer pa pustmo to, ker lahko tuki gor cel dan nabijamo en čez druzga, dokazal pa ne bo nihče nič...ponovu bom isto kot prej...če bi dragala 5x, bi me morda punto nabil 4x...a v danem momentu je pač spušil...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če avg 26, 2004 10:31 pm

Bom popravu, k sm reku da se ne bom vč kregu...
Samo malo pa le poglej svoje poste, ker se v vsakem nekomu posmehuješ, loopzu da je sanjal, meni s tisto petko z 48KM(pa ne ni o najmočnejši avto k sm ga pelu :roll: )...sam si pa verjetno popoln? Mogoče/zagotovo je tu marsikdo, ki ve več o avtomobilih/izmu in ima več izkušenj kot ti, verjemi!

LP
Zadnjič spremenil Slide, dne Če avg 26, 2004 10:51 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
makz
Novinec

Kraj: Kransterdam

Napisal/-a makz Če avg 26, 2004 10:46 pm

a mogoce obstajajo ze ksne slike od tega puntota 1.6 16v turbo :)
NI vec tdija....

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Če avg 26, 2004 10:58 pm

Slide je napisal/-a:Mah, poglej svoje poste, kako subjektivno pišeš in kuješ fiata v zvezde...vsaj v tej temi...obnašaš se pa tko ko da bi mel najhitrejši avto v Sloveniji, zato sm tud napisu, če mogoče nisi pelu močnejšega avta...Sicer pa...ehhh...ne ni najmočnejši avto ta petka, k sm ga pelu...ehhhh...sej vse veš, najboljši avto maš, skratka ti si THE BEST, kaj se jaz ki mam eno petko sploh upam tebi pamet solit a ne? Ne vem no...res si car :roll: Očitno bo treba kupt GT-ja, da bom boga za j***a prjel tko kot si ga očitno ti :roll: Pjeb, dej mal poglej svoje poste...v vseh se neki posmehuješ...a v sanjah...a petka z 48KM itd itd...sam si pa popoln a ne? :roll:

pa LP

eh pusti tega stari...sej vidiš da ni fore...eni pač ne zmorejo rečt: moja omiljena znamka ga je pri tem avtu polomila in potem disajo vse drugačemisleče...ki jih je v tem primeru kar precej...kaj češ, za vsako firmo boš tu najdu vsaj enga gorečega agitatorja, ki bo vsak topic spremenil v kreg in uletavajo z nizkimi forami...samo ne smeš peljat nanje, pol ti ne morjo nič...
GTI
ITR
E30

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Pe avg 27, 2004 8:07 am

Slide je napisal/-a:Bom popravu, k sm reku da se ne bom vč kregu...
Samo malo pa le poglej svoje poste, ker se v vsakem nekomu posmehuješ, loopzu da je sanjal, meni s tisto petko z 48KM(pa ne ni o najmočnejši avto k sm ga pelu :roll: )...sam si pa verjetno popoln? Mogoče/zagotovo je tu marsikdo, ki ve več o avtomobilih/izmu in ima več izkušenj kot ti, verjemi!

LP

Prvo rečeš da se ne misliš kregat, pole pa praviš reči ki so prou fajn za se kregat, fant zjasni se kaj bi rad!

Loopz, ma mene me prou boli k**ac za fiat, in prou nič ne zagovarjam to znamko k ni nevem kaj, pero mi teži da govoriste slabo o Puntotu HGT, k 90% tle ga sploh ni provalo in nevejo kaki avto je. Ta avto je prou uredi, če ga boš provu Slide boš pa vidu zakaj ga zagovarjam!

Uporabniški avatar
Loopz
Stalni uporabnik

Napisal/-a Loopz Pe avg 27, 2004 9:08 am

no ja...sej nikoli nisem reku, da je hgt slab avto...daleč od tega...zgledna ergonomija, že serijsko več kot solidna lega, prijeten na pogled...ampak motor je pa vseeno vreden graje, glede na ceno in konkurenco ponuja odločno premalo...
...avto sem peljal (bil v ožjem izboru za nakup) in bil večkrat peljan in sem si pač ustvaril tak vtis, sploh po primerjavi z podobnim stroji...sicer pa sem 3 tedne vozil običnega 1.2 puntota kot nadomestni avto in sem bil zelo zadovoljen, razen seveda s pomanjkanjem žrebcev pod havbo...1.6 turbo bo pa kr prava stvar pomoje, avto ki bo povrnil sijaj znački abartha, ki si ga je fiat precej neumno zapravil s dotičnim puntom in stilom abarth (no pa mamo novo iztočnico za kreg :P )...
GTI
ITR
E30

Uporabniški avatar
Chen Lee
Novinec

Napisal/-a Chen Lee Pe avg 27, 2004 6:15 pm

Folk, folk, folk. U izi si ga uzemte. Jst sm sam uprašu al se da dobita hgt-ja, nism mislu cele debate odprt. :-P
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov