CitroBooster je napisal/-a:lep pozdrav vsem. zdej sem prvic mal pogledal in prebral vase verze.

jst sem novinec in ker vidm, da se tu kr precej dogaja glede tuninga bom primaknil se en komentar in nasvet. Velikrat sem ze pomislil, da bi malce bolj po športno oblekel svojo xsaro z 1.4 motorjem (petvratno) Avto je nasplošno zelo vredu, ampak zdi se mi, da je nasploh škoda dajat tisoče, mogoče stotisoče tolarjev za vso opremo za tuning...pri takšni mali zmogljivosti mašine. če že samo širše gume obesiš gor, so zmogljivosti še slabše, poraba goriva zraste...nerodno bi pa bilo, da bi imel okrašen avto z vsemi možnimi pritiklinami, zmogljivosti pa enake...Torej, osebno menim, da je bolje denar za tuning vložiti v nakup solidnega avtomobila z močnejšim motorjem in nat0 nadgrajevati. sicer pa se mi zdi, da je za manj in srednje zmogljive avte, najbolj primeren komplet litih platišč z colo ali dve več od predpisane in vzmeti, ki avto znižajo nekoliko. mogoče še kakšna izpušna cev...To je vse. in avto izgleda lepo, nič preveč okičeno. to je moje mnenje. Seveda pa ima vsak svoj okus.
aja, trenutno se z veliko muko odločam med bmw 523 97.l in audi a6 2.4. 98.l oba staneta cca 2.400.000. oba sta mi vsec...
po eni strani imaš čist prou, npr. de ima človek eno 5ko five, pa jo hoče na 90KM natunat - v končni fazi se ne splača, ker bo za vse dodatke dal parkrat tolk ko je avto vreden... ...vendar po drugi strani, pa če kupiš avto, ki si ga lahko prvošiš - npr. jst kupujem cliota l.94 1.4 RT, sicer bi si nabavu 1.8 8v (108KM), ampak jih je v slo zelo malo.. ..vsekakor se bom spustil v tuning, pa sem 100% de se bo kak najdu, pa mi bo reku, de se ne splača, nej kupim 16Vja in podobne... ...sam men dost to pomeni, da vidim nek napredek pri stvari, ki se jo lotim in vem, de bo šla v avto dost denarja (je pa res, da se bom dost stvari lotu sam delat... ...CAI, head porting, izpuh!
sem pa tudi sam zagovornik diskretnega styling!
v glavnem, če imate voljo in jasno začrtane cilje, potem veselo na delo in ne se preveč ozirat na druge!