Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Po dec 06, 2004 7:52 pm

Ja sj sm reku.. Kako leto posveti temu, pa ogromna denarna sredstva in ti mogoče uspe. Js mislim da se za naš trg ne splača.

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Po dec 06, 2004 8:09 pm

Sanny, nič slabega ti nočem, ampak da boš bolje razumel ti dajem primer.

Npr. zamisli si, da jaz na mojpes.com odprem temo: "imam olfa nož, gaze in 100% alkohol-kako naj psu vzamem ven slepič?" Tudi če si mesar to ni enako, kot rezanje salame. Tisti kiti, ki si jih videl na netu so ponavadi razviti od tunerjev, ki jih naprej prodajajo drugim tunerjem z manj znanja ali opreme. Fora je v temu, da bi moral preko 3d grafov spreminjati različne mape za različna območja delovanja ipd. In ta mapa ni samo ena. Teh map je lahko preko 200 in nimajo imen ipd. Tam so samo 0 in 1, ki ti jih ta program, ki ga ti iščeš pretvori v grafe. Prav tako tam ni mape "air/fuel ratio.txt", ampak imaš med sabo povezane različne mape. En podatek iz enega senzorja gre preko parih map. In teh senzorjev, ki se v vseh mapah prekrivajo je kar nekaj. Šele na koncu grejo podatki ven do injektorjev&co. V glavnem ne probavaj, ker tudi profesionalni programi niso podobni Windowsu z drsnimi meniji, ampak bolj kakemu Autocadu. Da ne bi začel o temu, kako rabiš ti vse spremembe, ki si jih naredil opazovati potem preko "live data" na testerju in še zunanjih senzorjev. Seveda na valjih........v glavnem, mislim,da si dojel, da to ni to.

To sem videl in ne nekje površno prebral na netu.

Fiat GT, avto dobi toliko, kolikor je v njemu še rezerve. Brez turbine nekje par procentov, s turbino nekje 25%. V kakem več, v kakem nič.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Po dec 06, 2004 8:12 pm

Glejte! Nekateri bi pač radi bli malo ustvarjalni, se igral in ubadali s pisanjem programov. To je takšen primer kot če si človk doma sam nardi havbo ali jo preuredi tako kot preurediš računalnik.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Po dec 06, 2004 8:21 pm

aha slisal pa sem da.....avto samo s chipanjem (turbo)seveda da ni nic....ni radikalne spremembe.....medtem ce menjas IC turbino....in podobna j***a....pa pol se chipas....pol se sele vidi.....ampak kr tko original chipat..........pa booo tko se slisal...od drugih

mitja320
Novinec

Napisal/-a mitja320 Po dec 06, 2004 8:23 pm

Narobe so ti povedali. Vsi "turbo" avtomobili imajo še rezerve. Poglej si stran od RSR motorsport.

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Po dec 06, 2004 8:26 pm

ne sprasujem zato ker kolega je dal na puntota remap chipa.....pa sam pravi da ni nevem kaj....pa tud meni se mi ne zdi zdaj ok sej neki pokaze,medtem js z razliko od njega sem menjal komlpet ze narejeno centralino za puntota gt .....res da je koštala 300 zelencev ampak je fulll razlike med prej in zdaj

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Po dec 06, 2004 8:35 pm

dobi se na naetu že faili ki so že napisani kot morajo bit sam jih je treba odpret v pravem programu in noto posnet na eprom čip...problem je v temu da so tej faili pisani za imetnike programov in orodij...jaz nisem imetnik programa sam to je problem...dobi se fail ki je praw za xr2i za 1.6 kot je moja in je v njem že vse napisano tko da sam na eprom posnameš in je kao optimiziran čip (tko piše zato si pa shraniš tovarniške nastavitve da je vedno pot nazaj)....

pa še eno idejo sem dobil na enem drugem forumu...da bi našu nekoga ki ima že sčipan auto...uzel od njega eprom in sam naredil clona in bi imel identičnega...to bi morali biti veliko lažje...

Uporabniški avatar
1.8T
Novinec

Napisal/-a 1.8T To dec 07, 2004 12:10 am

A bi moderator ali admin prosim zbrisal to temo, da ne bo se kdo slucajno tega bral in doma kaj takega sprobaval...

Thnx.

/jan

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To dec 07, 2004 12:37 am

Tud js se strinjam.. Aja, sj js sm mod... Hmmm... Bomo pustil še par dni, da se skregamo. Vglavnem, fak an. NEEEEEEE! Fredi Miller indahaus. Čipanje je za nas tko kot bi fredi hotu dobr koncert nardit na Rock otočcu. Lahko edin en kup dnarja da, da pride Rasmus al pa HIM.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To dec 07, 2004 12:38 am

1.8T je napisal/-a:A bi moderator ali admin prosim zbrisal to temo, da ne bo se kdo slucajno tega bral in doma kaj takega sprobaval...

Thnx.

/jan

don´t try this at home :lol:

svašta folk, mate preveč časa in domišljije :?

uporabite jo kje drugje ;)
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To dec 07, 2004 12:40 am

sanny je napisal/-a:dobi se na naetu že faili ki so že napisani kot morajo bit sam jih je treba odpret v pravem programu in noto posnet na eprom čip...problem je v temu da so tej faili pisani za imetnike programov in orodij...jaz nisem imetnik programa sam to je problem...dobi se fail ki je praw za xr2i za 1.6 kot je moja in je v njem že vse napisano tko da sam na eprom posnameš in je kao optimiziran čip (tko piše zato si pa shraniš tovarniške nastavitve da je vedno pot nazaj)....

pa še eno idejo sem dobil na enem drugem forumu...da bi našu nekoga ki ima že sčipan auto...uzel od njega eprom in sam naredil clona in bi imel identičnega...to bi morali biti veliko lažje...

Ves na netu se dobi use! Tut do elektro motorckov pobranih vn iz fena za optimazacijo zracnega pretoka v obliki tornadota postavlenega horizontalno in s tem se hitrost zraka v ceveh ter fergiju poveca za 60%.

Model posteki to ni komp da lahk kr uporablas copy/paste. Ti ce hocs avto cipat moras it na valje se nardi en print krivul glede na tega se doloca kaj bos vn vleku vec moci man navora itd itd.
Tema se bo zbrisala za vec informacij obisci www.mobisux.com
Matr tle bomo zacel racunat usak post pa da vs vidmo majstre kok bote pol odperal taki idiotskih tem.

Lp PiLLLe
Zadnjič spremenil PiLLLe, dne To dec 07, 2004 12:42 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Poky
Nov uporabnik

Kraj: Verje - Medvode

Napisal/-a Poky To dec 07, 2004 12:41 am

Potem pa čokolada zavije svizca v folijo. Brez besed.
Vsi za enega, eden za vse!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To dec 07, 2004 12:47 am

fantje ne takih pokat,da ne bom pol poču od smeha k tole berem :shock:
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To dec 07, 2004 12:51 am

killah bee je napisal/-a:fantje ne takih pokat,da ne bom pol poču od smeha k tole berem :shock:

Smeh je pou zdravja tko pravjo :)
Sam ne joka je konc ta tema je pa tut konc :bonk

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi To dec 07, 2004 7:33 am

Glede čipanja (seveda pr strokovnjakih, kar se tiče hommade-a, je to naravnost bizarno) še tole: sm se dost menu z ljudmi, ki mal obvladajo to sceno...dejstvo je in to mislim, da se tut dost vas s tem strinja, da se življenjska doba mašine samo krajša ob takih in podobnih predelavah. Zdej, če maš staro kripo, za katero ti v bistvu dol visi, kolk časa jo boš še mel, potem ja, ajde. Če mate nove avte - ne tega delat, še posebej, če ga mislite obdržat dlje.

LPD

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina To dec 07, 2004 7:40 am

sanny je napisal/-a:dobi se na naetu že faili ki so že napisani kot morajo bit sam jih je treba odpret v pravem programu in noto posnet na eprom čip...problem je v temu da so tej faili pisani za imetnike programov in orodij...jaz nisem imetnik programa sam to je problem...dobi se fail ki je praw za xr2i za 1.6 kot je moja in je v njem že vse napisano tko da sam na eprom posnameš in je kao optimiziran čip (tko piše zato si pa shraniš tovarniške nastavitve da je vedno pot nazaj)....

Lej, se lepo da si usmerjen na freeware, samo, a si kdaj pomislil, da ti eden, ki je odštel lepe denarce ali za razvoj programa za čipanje ali pa ga je kupil, ne bo kar zastonj dal? Pa da piratske kopije ne ležijo vsepovsod kod windowsi??? Sej ideja je dobra, sam praksa te bo izučila... probat pa ni greh...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

PBox
Nov uporabnik

Napisal/-a PBox To dec 07, 2004 9:34 am

fiat gt je napisal/-a:Eno vprasanje!
primer imas avto s turbo polnilnikom.......original.....in ga samo chipas,torej
koliko od vas misli da pridobi kaj avto samo s chipanjem...

"čipanje"? Če mora biti "cheap" - torej poceni, potem enostavno prepričaj wastegate, da ti ne odpira pri 0,9 bar temveč pri 1,0 ali 1,1. Čim starejši avto je, tem lažji je poseg. Na nekaterih si enostavno bolj prednapel vzmet ventila. Izvijač je zadoščal za več konjev in/ali pa za več stroškov za generalno.

lp

PBox
Nov uporabnik

Napisal/-a PBox To dec 07, 2004 9:38 am

Pug! je napisal/-a:Hmmm, lej načeloma je tko, da tud mi nimamo tolk soli v glavi, se opravičujem izjemam, da bi ti kle točno povedal kaj rabiš, samo men vrjem, da veliko več kot samo kabel. Recimo ko sm js čipal avto, je mel poleg laptopa in kabla še čudo enih naprav, da se ti sam oči rosijo.

Resno - pozanimaj se pri kaki firmi kot je dimmsport, če ti prodajo tehnologijo, če že res hočeš to se it.

Če hočeš opremo, jo mirno lahko kupiš pri Accinni v Milanu. http://www.tksmotor.com/accinni.htm S to opremo lahko "čipaš" avtomobile. To je tako, kot da bi prišel v odlično opremljeno operacijsko dvorano, pa bi hotel nekomu delat operacijo na srcu. (s predpostavko, da nisi iz medicinske stroke, jasno)

LP

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy To dec 07, 2004 9:50 am

No zdej bom pa se jest neki povedu..Govorim konkretno za hondo..Verjetno bomo naslednje leto sami optimizirali elektroniko z freeware programom, kateremu se rece uberdata, gre za program, ki je je kopija hondate, vendar je zastonj..Tudi support forum imas, na katerem lahko vprasas, kar ti paše..Dela pa samo na obd1 ECUju
Za tiste starejše honde, katere imajo obd0 obstaja program turboedit, podobna zadeva kot uberdata..
Rabiš samo laptop, prazen eprom, chip burner, ter sirokopasovno lambda sondo..Postopek street tunanja imas do podrobnosti opisan na support forumu..Res je, da ne mores tako natancno nastavit zadeve, kot jo lahko na valjih, ampak da se pa..V ameriki se vozi x avtov z temi freeware fuel managementi..Govorim seveda za tiste, ki se najprej lotijo N/A oz FI tuninga..Toliko o tem..

Je pa res, da za kaksne fiate, renaulte in podobno dwomim, da obstaja kaksen freeware program.

Toliko od mene..

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To dec 07, 2004 11:05 am

Lep pozdrav!
V mojem malem mestecu se je nasel tip ki se ukvarja z elektroniko(vgrajuje chipe v X-BOX,PS2,odkodira tel.in nevem kaj se)dobro to nima zdaj veze z tem!!!Vgrajuje tudi CHIPE v avtomobile-vecinoma diesel-e se pa da tudi v benzinarje!Govori da ti ta CHIP poveca do 30% moci!!!Sem si mislil hallo ti pa res nisi normalen,ali pa se jaz motim(to pomeni da avtomobil z 100HP ima potem 130HP!!!). :!:

BERI NUJNO: Pa so se nasli radovednezi in so mu pac odpeljali avtomobile na kao chipanje!Kaj se je zgodilo,pokasiral je denar,vsakemu je rekel da ima garancijo nevem koliko kilometrov,ga je pa opozoril da se zmanjsa zivljenaska doba motorja!!!Od koliko vgrajenih chipov v avtomobile se zdaj vozijo z njimi!!!NOBEDEN!!! :!: :!: :!:
NAUK:Ne delaj tega doma,za to so strokovnjaki in se danes-danes vlagajo svoje znanje in trud!!!Ni to samo priklopiti racunalnik in spremeniti nevem kaj (karakteristike motorja,vec zraka,vec benzina...)avto nebo vec dolgo sel!!! :EE

Je pa moj prijatelj imel AUDI A6 z 1.9TDI motorjem in chipom,nevem kje so mu ga vgradili avto je pa sel z zelo veliko razliko kar se je tudi obcutilo saj je imel stikalo za vklop-izklop chipa!Avto se se danes vozi nevem kje!!! :vrum

Nevem lahko ti samo se zazelim veliko uspeha in vso sreco!!!Lep dan zelim se naprej in srecno pot!!!s_mande
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov