Modifikacije motorja, izpuha, podvozje, turbine, N2O vbrizgovanje, menjalniki, itd...

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM To jan 11, 2005 4:35 pm

Ledo je napisal/-a:http://www.full-race.com/turbokits.html

ka se boš brezveze mučil...naročiš si za eno 6000$ en kit pa si car :lol: :lol:

in daš na 1.6 mašino T4 turbino...in si vrgo 6000$ praktično v koš...

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Sr jan 12, 2005 10:54 am

Sam mene zanima ker jst mam že avto s turbino premontirat jo bi pa dal u drug avto.
zanimajo me stroški premontaže a se to sploh splača al ne?
Al naj dam raj mal nižat glavo, drugo gred, druge jermenice, nižje bate...
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jan 12, 2005 10:57 am

Kero turbino v ker avto - v NA avto turbino iz T avta boš premontiral NE.

Na NA raje menjaj odmične, mal kanale spoliraj (ne sesalnih), zbrus glavco za kak mikronček, vrž se v auspuh in bo pomoje čist vredu. Ne pozabi na elektroniko.
Slika

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a sport Sr jan 12, 2005 11:01 am

od volvota 480T bi dau u pontiaca
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a sport Sr jan 12, 2005 11:03 am

ja tko ta pontiac ma 1600ccm pa 75km ful nism navajen na tok švoh motorje
kar se pa elektronike tiče pa sploh nevem če ma kej not kar bi loh napulu
Blokade vem da nima (več).
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jan 12, 2005 11:52 am

Mislm da ne bo šlo. Raj kup drug avto.. Seveda pa če imaš rad izzive.. Moj nasvet je, da energijo drugam usmeriš...
Slika

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a sport Sr jan 12, 2005 11:58 am

hvala pugi nikol pozabu :)
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Če jan 13, 2005 7:17 pm

Jao folk, ka jes tule berem :roll:

Edn, k je pametn, da za 200k SPRAVI skupi turbo kit, mu jes dam se 1x tolk zraven za nagrado, če mu to uspe..

30K sit optimizacija elektronike?wtf?? :evil: sej se hecas ane :lol:
glede map senzorja je tako, map senzor se da preslepit (missing link), oziroma dela do 1 bara, ampak ni problem v map senzorju, k zazna pritisk, da pade v limp mode ECU, temvec je catch v ECUju..Skratka da se vse naredit, ampak konkretno mene je elektronika stala 1k EUR pa še to je delal skoraj mesec dni, zato mi pa ne govorit prosim o raznih 30k SIT za elektroniko..

Če bi šel še enkrat v to, kar sem dal čez si upam, naredit turbo kit, z rabljenimi komponentami, za 500k SIT, nizje pa grem stavit, da ne gre, oziroma gre, ampak brez elektornike...

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Če jan 13, 2005 7:41 pm

greddy je napisal/-a:30K sit optimizacija elektronike?wtf?? :evil: sej se hecas ane :lol:
Skratka da se vse naredit, ampak konkretno mene je elektronika stala 1k EUR pa še to je delal skoraj mesec dni, zato mi pa ne govorit prosim o raznih 30k SIT za elektroniko..

V mislih sem imel t.i. chip tuning, oziroma menjavo chipa z optimiziranim. Lahko pa si kupis ze optimizirani chip. Lahko pa si laicno povedano naredis sam, kupis spajkalnik, podnozje, prazen chip, laptop, pekac, senzorje, etc., in si sam zoptimiziras. Lahko pa peljes k senici da ti nastavi, samo voziti k nekomu brez ustrezne izobrazbe je stran vrzen denar.
govorim seveda v opciji za 0,6 bara. za kajvec seveda to nima pomena.

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Če jan 13, 2005 8:48 pm

eXtreme je napisal/-a:
greddy je napisal/-a:30K sit optimizacija elektronike?wtf?? :evil: sej se hecas ane :lol:
Skratka da se vse naredit, ampak konkretno mene je elektronika stala 1k EUR pa še to je delal skoraj mesec dni, zato mi pa ne govorit prosim o raznih 30k SIT za elektroniko..

V mislih sem imel t.i. chip tuning, oziroma menjavo chipa z optimiziranim. Lahko pa si kupis ze optimizirani chip. Lahko pa si laicno povedano naredis sam, kupis spajkalnik, podnozje, prazen chip, laptop, pekac, senzorje, etc., in si sam zoptimiziras. Lahko pa peljes k senici da ti nastavi, samo voziti k nekomu brez ustrezne izobrazbe je stran vrzen denar.
govorim seveda v opciji za 0,6 bara. za kajvec seveda to nima pomena.

Dejstvo je, da v SLO ti nobeden ne bo znal zoptimizirat elektronike...
Poleg tega, da sam zoptimiziras, rabis, kot si napisal, chip, spajkalnik, dosti znanja, laptop in sirokopasovno lambda sondo, obd1 ecu, ter harnesss obd1-obd2, (govorim za vtije od letnika 95 dalje..In ko to vse skupaj zracunas, te pride ze samo to 70k SIT..kje so injektorji, turbina, kolektor, piping, IC, števci, blow off + mehanik...

Uporabniški avatar
eXtreme
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a eXtreme Če jan 13, 2005 9:05 pm

erc dela na tem, upam da mu uspe ;)

Uporabniški avatar
kingroad
Novinec

Napisal/-a kingroad Če jan 13, 2005 9:50 pm

greddy je napisal/-a:Jao folk, ka jes tule berem :roll:

Edn, k je pametn, da za 200k SPRAVI skupi turbo kit, mu jes dam se 1x tolk zraven za nagrado, če mu to uspe..

glede map senzorja je tako, map senzor se da preslepit (missing link), oziroma dela do 1 bara, ampak ni problem v map senzorju, k zazna pritisk, da pade v limp mode ECU, temvec je catch v ECUju..Skratka da se vse naredit, ampak konkretno mene je elektronika stala 1k EUR pa še to je delal skoraj mesec dni, zato mi pa ne govorit prosim o raznih 30k SIT za elektroniko..

Če bi šel še enkrat v to, kar sem dal čez si upam, naredit turbo kit, z rabljenimi komponentami, za 500k SIT, nizje pa grem stavit, da ne gre, oziroma gre, ampak brez elektornike...

to reci možaku ki vozil DRAG v Celju če upaš. Bo zelo vesel tvoje nagrade!!

LP

Uporabniški avatar
greddy
Novinec

Napisal/-a greddy Pe jan 14, 2005 8:54 am

kingroad je napisal/-a:
greddy je napisal/-a:Jao folk, ka jes tule berem :roll:

to reci možaku ki vozil DRAG v Celju če upaš. Bo zelo vesel tvoje nagrade!!

LP

na koga mislis?

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Pe jan 14, 2005 1:05 pm

Kingroad, to je ta možak ki piše nad tabo in pod tabo :shock:
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
kingroad
Novinec

Napisal/-a kingroad Ne jan 16, 2005 6:10 pm

PRODRIVE je napisal/-a:Kingroad, to je ta možak ki piše nad tabo in pod tabo :shock:

to je možak ki me je lepo nabrisal (ne narobe razumet :D ) na DR v Celju :oops:

LP

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Po jan 17, 2005 8:04 pm

Fanatje jst sm v svojo 626 dal turbino in se danes dela tako ko treba. Porabu sm manj kot 120k sit. Turbo od Lancia-e, intercooler od mazde 323. 5 vbrizg in predelal map sensor. Turbina pa dela 0.6 bara. Tako da se tudi da pridet cenejse. Le kupjte dele v italiji. Turbine se dajo zelo lepo reparirat in so potem zanesljive. Kompresije pa nisem menjal ker je itak ze tovarniska 9,2. Japonci so kot nareti za tuning :)
Od takrat avto ima 60kkm in dela kot urica.

http://www.mazda-si.net/index.php?act=Attach&type=post&id=1740

http://www.mazda-si.net/index.php?act=Attach&type=post&id=1739
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT
Vrni se na Tuning

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov